Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä liittona

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Juzt, 02.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. murokeskustelunimimerkki

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2007
  Viestejä:
  479
  Eihän homoavioliitto mitään erityisasemaa ole saamassa, avioliitto siinä missä muutkin. Myöskään homoparit tuskin olisivat ryöstämässä stabiileilta biologisilta vanhemmilta heidän lapsiaan, joten hankala kuvitella sen jotenkin huonontavan lapsen asemaa, että hänen homoparivanhempansa ovatkin avioliitossa.

  Lähtökohtaisesti kannatan, että rajoitetaan ihmisten elämää ja syrjitään ihmisryhmiä vasta sitten, kun siihen on todennettua syytä. Tuo on tuota hihhuleiden "et voi todistaa ettei Jumalaa oo olemassa"-hölmöilyä. En toki ole vakuuttunut haittojen puuttumisesta. Se taas on fakta, että tämänhetkisessä tilanteessa on omat haittansa, jotka poistuisivat. Lisäksi sellaisista asioista, jotka ovat oletettavasti haitallisia, kyetään tekemään jo ennen tutkimuksia oletuksia niistä syistä ja tapahtumista, joista sitä haittaa seuraisi. Mitäs tässä on ollu? "Avioliitto romutetaan" ja "hyi miten rietasta"?

  Ja sitten kun vielä esität sen päättelyketjun, jolla pääset aasta beehen.

  What? Mikä illuusio? Homopariuden haittana on se, että illuusion ylläpitäminen on hankalaa? Uskoisin, että fiksumpi kasvatuskeino olisi opettaa lapselle maailmaa realistisemmasta näkökulmasta.

  Sanoit sitä ennen, että "Onhan esim. tavattoman epätasa-arvoista, että vain heteroparit voivat kasvattaa omat lapsensa aikuisiksi. Heteroparien lapset saavat näin tutkitusti ansaitsematonta etua yhteiskunnassa syntyperänsä ansiosta." Eli missä tuossa on nyt se epätasa-arvo, jos kerran ei ole olemassakaan kuin yksi ryhmä, lapset? Heteroparien lapset saavat tutkitusti etua kehen nähden? Kuulosti, kuin olisit yrittänyt argumentoida tuolla jotain, mutta ehkä se oli vain idioottimaisen typerä "vitsi".
   
 2. murokeskustelunimimerkki

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2007
  Viestejä:
  479
  Niin, voiko nykyään urheilullisuutta kannattava ammattimainen hääkuvaaja, pitopalvelu tai ravintola keskittyä palvelemaan ainoastaan hoikkia ja atleettisia ihmisiä ja sanoa läskeille että hommatkaa ruokanne jostain muualta tai paljon mieluummin jättäkää syömättä ja menkää punttikselle, ilman pelkoa vastatoimista?

  Riippuu vastatoimista. Esimerkiksi ihan täysin oikeita vastatoimia on kyseisen toiminnan julkinenkin arvostelu ja kyseisten yritysten boikotointi (läskejähän ei tietenkään palvella muutenkaan, mutta muut sitten, jotka eivät kyseisestä idiotismista pidä). Ei edes kuvailemiesi kaltaisten ahdasmielisten idioottien kuitenkaan tulisi joutua pelkäämään väkivaltaa tai omaisuuden vahingoittamista.

  En kyllä ymmärrä, miten avioliiton romuttaminen liittyy ketjun aiheeeseen?
   
 3. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Minä kerron sinulle kaksi olennaista asiaa. Taas kerran, mutta koetapa keskittyä tällä kertaa paremmin.

  1) Homoliittojen kannalle päätyminen ei edellytä vasemmistopropagandaa. Homoliittojen tukeminen on täysin linjassa minun ja selvästikin monen muun omien arvojen kanssa. Perusteet asiaan löytyvät niistä arvoista, eivätkä Frankfurtin muinaisten kirjakerholaisten horinoista. Lisäksi homoliittojen tukeminen on loogista, vaikka asiaa tarkastelisikin teidän konservatiivien näkökulmasta, jos siitä konservatismista unohdetaan ahdasmielinen normatiivisuus ja keskitytään siihen, mitä te pääosin sanotte vastustuksen syyksi.

  2) Mitä hiton väliä sillä on, onko jokin vasemmiston oppi-isien keskeisimpiä tavoitteita? Ei yhtään mitään. Tutustupa sellaiseen argumentaatiovirheeseen kuin kaivon myrkyttäminen, koska tuo on juuri sitä. "Tämä on linjassa vasemmiston tavoitteiden kanssa, joten tämä ei voi olla hyvä asia1!" Minulle on ihan sama, vaikka se olisi linjassa Hitlerin, Stalinin, Maon tai marsilaisten johtajan tavoitteiden kanssa. Ei voisi vähempää kiinnostaa, koska kyseessä on hyvä asia, joka on LINJASSA MINUN TAVOITTEIDENI KANSSA.
   
 4. Kaitsuuh Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  307
  Tämä hyvä asia varmaan tulee nyt ajankohtaisemmaksi, kun saadaan kohta perhearvoja vihaava feministihallitus pois tieltä. Pitäisi vaan saada näkyvyyttä jostain mediasta, mutta varmaan on tyytyminen sosiaaliseen mediaan tämän levittämisen kanssa.
   
 5. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 402
  Jotta 50 000 täyttyisi, pitäisi aloitteen saada keskimäärin noin 230 kannatusilmoitusta/pvä tästä eteenpäin. Tällä hetkellä ollaan sadan tienoilla/pvä. Ja tuleva pääministeri on ilmoittanut jo etukäteen, että aikaisempi äänestystulos sitoo myös tulevaa eduskuntaa.
   
 6. Kaitsuuh Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  307
  Nojoo, apatia vaivaa ja media sitten ohjaa porukan äänestämään miten haluaa. Näinhän se menee näissä kansalaisaloitteissa aina. Kepulaisen pääministerin sana ei tosin merkkaa paskaakaan.
   
 7. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 402
  Vaikea uskoa, että Sipilä käyttäisi poliittista pääomaansa tähän asiaan. Se olisi yksinkertaisesti typerää, koska luultavasti hallitus joutuu tekemään epäsuosittuja päätöksiä joka tapauksessa.

  Ja mitä hyötyä siitä edes olisi. Nuorempien sukupolvien myötä tämä tulisi muuttumaan joka tapauksessa. KD:n, Soinin ja muutaman muun persun uskontokiihko voi heidän arvostelukykyään sumentaa, mutta hankala uskoa, että Sipilä, uskontotaustastaan huolimatta, alkaisi tästä käymään minkäänlaista taistelua.
   
 8. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Eiköhän Soinillakin ole järki päässyt siinä määrin voitolle loukatuista hihhulitunteista, että tajuaa tietyt poliittiset tosiasiat. Mutta jos Soini ei hallituksessa ollessaankaan tajua, että lähivuosina olisi tärkeämpääkin tekemistä kuin soutaa ja huovata avioliittolain kanssa vain siksi, että homoja vituttaisi, niin se ei kyllä lupaa hyvää persuille. Uutta lakia Soini ei pysty kaatamaan, mutta puolueensa Soini saa kyllä nurin, jos tosissaan halua. Ja en usko, että haluaa.

  Uskontohihhuli Kaitsuuh puolestaan jaksaa näköjään yhä jatkaa feminismikortin pelaamista tajuamatta, ettei feministille ole homomiestä pahempaa vihollista. Voi voi.
   
 9. Busso

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2014
  Viestejä:
  250
  Allekirjoitin kansalaisaloitteen jo ihan vittuillakseni.
   
 10. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Kenelle halusit vittuilla ja miksi? Tuollaiset onelinerit eivät oikein käy keskustelusta.
   
 11. Busso

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2014
  Viestejä:
  250
  Koska oikea mielipiteeni on se, että en kannata aloitetta. En vain voi sanoa sitä ääneen missään, koska saan ikuisen leiman otsaani sen jälkeen. Vielä ankeampi totuus on se, että olen ns. maltillinen vastustaja. Mitään homoseksuaaleja vastaan ei ole ja yksi hyvä ystävänikin on homo. Isänä kuitenkin puolustan lapsen oikeutta isään ja äitiin. Mielestäni adoptio saati lapset eivät ole heteroillekaan mikään itsestäänselvyys, ja lapsen edut tulee nostaa aikuisten halujen edelle. Tätä mielipidettä en voi sanoa ääneen, sillä olen heti riistämässä homoilta ihmisoikeuksia ja olen himouskovainen jne. jne. vaikka minulla on rationaalinen peruste kantaani isänä ja lapsirakkaana ihmisenä.

  Siksi haluan, että ihmisille tulee tämän kansalaisaloitteen allekirjoittamisen myötä selväksi, että myös meitä näin ajattelevia on Suomessa.
   
 12. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Nyt on vaan valitettavasti niin, että kantasi ei ole rationaalinen. Faktatieto ei millään lailla tue sitä käsitystä, että tässä loukattaisiin lapsen etua.
   
 13. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Eli ne sadat lapset eri kodeissa ilman vanhempia on ihan ok vs. kaksi lasta haluavaa isää tai äitiä... Pettämätön logiikka.
   
 14. Busso

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2014
  Viestejä:
  250
  Niin, näissä nämä samat ikuisuusargumentit kummallakin puolella. En lähde väittelemään. Minulle riittää, että ilmaisen mielipiteeni allekirjoittamalla kansalaisaloitteen.
   
 15. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Jos hihhulipuolella on mielestäsi ihan oikeitakin argumentteja, viitsisitkö luetella ne ennen poistumistasi? Hihhulit itse eivät nimittäin ole tähän mennessä jostain syystä saaneet niitä esitettyä.
   
 16. aape ronkka

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2013
  Viestejä:
  162
  Kannatusilmoituksia on tullut tähän asti keskimäärin 415/päivä ja pian on 20000 koossa eli 50000 tuhatta ääntä tulevat kokoon aika etuajassa.. Kannattaa käydä siis kannattamassa.
   
 17. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Jeesus ei tosiaan opeta tilastomatematiikan alkeita. Allekirjoitusten määrä ei ole 415 per päivä vaan tosiaan ehkä reilut 100/vrk. Maaginen 50 tonnin raja jää saavuttamatta nykytrendillä. Koko aikavälin keskiarvoa ei ole mitään järkeä huomioida, koska kampanjan alkuvaiheessa allekirjoituksia tuli nopeana piikkinä hyvin runsaasti. Suviseuroilta ja muilta kesän hihhulileireiltä voi noita allekirjoituksia vielä tulla jonkin verran piikkiluontoisesti, mutta sen jälkeen käyrä pysyy matalana.
   
 18. Juzt

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  6 186
  Pohjimmiltaan on hyvin pitkälti kyse siitä, onko nainen ja mies erilaisia vai ei. Minusta on, ja lapsen etu on saada malli molemmista. Nykyään on vaan muodikasta väittää, että eroa ei ole ja muu on vihapuhetta.
   
 19. Zip_

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  260
  Pakko laittaa tämä =)
   
 20. Pulpa Imago

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2006
  Viestejä:
  2 561
  Melkoista marttyyrien marinaa. Jos ihmisellä on selkärankaa, niin hän kyllä esittää kantansa eri mieltä olevan enemmistönkin edessä, ja samoin on valmis muuttamaan kantaansa saatuaan uutta, parempaa tietoa asiasta. Voitte ihan vapaasti tuntea ja uskoa mitä itse haluatte, mutta oletteko aivan varmoja, että haluatte synnyttää siltä pohjalta konkreettisia vaikutuksia toisten ihmisten elämään? Eikö tällaisia valintoja tehdessä kannattaisi olla tasan vitun varma siitä, että käsityksenne asiasta perustuu todellisuuteen.

  Ja kuten sanottua, uskovaiset ovat tässä asiassa ihan tuttuun tapaan vain hidastamassa ja jarruttamassa kehitystä, kuten ovat koko historiansa ajan olleet pimeän ajan ylläpitäjiä ja ankeudessa rypijöitä. Parasta olisi, kun perustaisivat Euroopassakin amish-kylät itselleen.
   
 21. Busso

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2014
  Viestejä:
  250
  Minusta kun ei täytä sivistyneen keskustelun kriteerejä se, että nimeät hihhulipuoleksi vastakkaisen näkemyksen. Kyllä meistäkin suurin osa lienee ihan normaaleja suomalaisia.
   
 22. raisurausku

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2011
  Viestejä:
  71
  Jos perustelut on hihhulimaisia, eikä muuta ole pyynnöistä huolimatta esittää, niin helpostihan sitä hihhuliksi luullaan.
   
 23. Behöv

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  2 401
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2015
 24. Busso

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2014
  Viestejä:
  250
  Siis se, että minun mielestäni lapsella on oikeus sekä äitiin että isään, on hihhulimaista? Olen eri mieltä.
   
 25. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tässä varmaan halutaan ne perustelut. Miksi pitäisi olla oikeus isään ja äitiin? Miksei oikeutta kahteen rakastavaan vanhempaan? Miksi sillä sukupuolella on merkitys sen vanhemmuuden sijaan? Miksei yhteen rakastavaan vanhempaan? Mitä ajattelet yksinhuoltajista tai heidän adoptioistaan? Millä tavalla kaksi rakastavaa äitiä on huonompi kuin yksi? Nämä kaikki ovat niitä kiinnostavia asioita.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti