Kalastus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja boble76, 07.04.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 869
  Syyskalastusvinkit vois olla paikallaan, ei ole juuri syksyisin tullut kalasteltua aiemmin.. Eilen käytiin Vuoksella, tuloksena yksi 2.8kg kirre.
  Piensaimaalta ei ole kuhaa tullut enää yli kuukauteen, ovat ilmeisesti nämäkin jo siirtyneet hiukan eri syvyyksiin. Kaiku näytti ison selän >10m vedessä ihan hyvin kalakaaria mutta ei tärpin tärppiä :/
   
 2. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  Kuha tosiaan siirtyy näin kylmillä vesillä hyvinkin pitkälle.
   
 3. pataluha

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  601
  Vaikkei kalastuslaki sinua liikutakaan, niin oikaistaan silti disinformaatio. "Tammukalla" ei ole alamittaa, meritaimenella on (niille keitä lain mukaan toimiminen kiinnostaa).
   
 4. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  Eikös ne lait ollutkaan rikkomista varten?
   
 5. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  Sitten , kun tummentaisit sen mitä nyt otan mukaan sieltä kalareissuilta, niin aukeaisi sinullekin.
   
 6. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  879
  Vielä eilen kallavedeltä saatiin uistelemalla kuhaa. Vesi on vieläkin lämmintä (+16). Haukia saa kans ihan hyvin ja jos oien ymmärtänyt oikein niin paranee vain. Kuhat oli syvän vieressä, ehkä 5m matalikolla.
   
 7. Taklaasukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  795
  Nyt on se aika taas vuodesta kun karttaplotterivapahomot kiimassaan ajelevat ristiin rastiin kaikkia mahdollisia heittopaikkoja.Vavat tanassa,myös se nahkainen. Uudet laskupaikat satamoineen ja vesineen tulevat tutuksi. Venekärrikin on uinut useammassa paikassa kuin Jani Sievinen aktiiviaikaan.
  Karttaplotterivapahomoa ei pidä sekoittaa tavalliseen vapamieheen jolla plotteri on merisumua tms.muuta yllättävää tilannetta varten. Ja joka välttääkseen riskejä rantautuu jo valoisan aikana.
  Karttaplotterivapahomo käyttää kaiken mahdollisen valoisan ajan heittelyyn ja kalojen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Pussauskuvat ovat puistattavia.
  Pimeyden saapuessa tuo järjen köyhäläinen ajaa sitten plotterilla rantaan muita reittejä kuin väyliä myöten. Kartan paistaessa naamalle pimeänäköä ei ole ja alle jää sulavasti jo syyskautiset pintaverkot.
  Ei varmaan ole mietitty edes vedessä kelluvaa muuta tavaraa. Tukkejakin on ollut yllättävän paljon.
  Tuttavalla on nyt jäänyt käteen viikon aikana pimeyden aikaan yliajetut 8 metriä korkeat siikaverkot kahteen kertaan.(3 verkkoa kaikkiaan) Kuulemma seuraavalla kerralla jos vielä näin tapahtuu niin näiden vastuuttomien palliaivojen ajoneuvo ja vetokalustohan löytyy laskupaikalta vielä pimeän aikaan. Ei pidä yllättyä jos löytyy venetraileri satamaaltaasta,polttoainekorkki kammettuna auki ja sinne laskettu ureapitoista nestettä.
  Kalastelet silloin yöaikaan samoilla kalavesillä tuttavan kanssa ja verkkojen yli on taas ajettu.

  Itse kannatan täysin tuota toimintaa koska järjen köyhyyttä on tehdä paluu tai paikalle ajosiirtymä pimeän aikaan pintaverkkoaikana.
  Kireitä siimoja!!!
   
 8. pataluha

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  601
  Millä sitä kohta enää elää, kun vapakalastajat vie verkoista elannon? Kerrankin heitteli verkkojen lähellä ja kaikki kalat lähti verkoista jigin perässä pois. Menee kaikki tienestit kun lohikalat on kerran päässyt vieheen makuun. Kohta ei jää enää kuin omaan kuntaan myytäväksi jos vapakalastajat vielä lisääntyy minun vesilläni. Potuillako ma enää elätä itseni? Ma rikko heida vehkeet, saatana fastlandaret!!

  Liikuttaa syvästi nämä verkkohomojen ongelmat, kiitos kun jaoit.
   
 9. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 356
  ei ongelma ole itse kalat vaan satojen eurojen verkot, mitä nää edellisen kirjoittajan mainitsemat vatipäät selvittelevät sitten puukolla pois potkurista. Onpa joskus pohjaverkoissakin sopivasti takilan kokoisia reikiä jotka vähän harmittaa reilun satosen kuituverkossa...
   
 10. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 869
  Ei niitä verkkoja suotta merkitä, jos ei kykene asianmukaisia verkkomerkkejä näkemään niin sitten ei ole asiaa vesillekään.
  Itse kierrän aina riittävän kaukaa, jotta ei vahingossa edes uisteltava vaappu ala verkkoja repimään. Kyllä tuolla riittää tilaa verkoille ja vapakalastajille ihan tarpeeksi, ei tarvii samoille apajille änkeä.
   
 11. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Verkkohomoille aivan oikein, 98% näistä ei osaa merkata verkkojaan edes päiväs aikaan oikein ja sitten niitä on ripoteltu ristiin rastiin. Itse en koe pienintäkään omatunnon tuskaa jos vähän puukolla näistä päästelee vieheitä irti. Puhumattakaan niistä verkoista missä makaa jo mädäntyneet kalatkin. Ainii ja norpat, KUULITTEKO NORPAT!
   
 12. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 356
  noi vaparunkut (vaikkakin itsekkin moinen olen) on nyt niin sokeita että vaikka suomenliput liehuisivat 9 metrin tangoissa niin aina löytyy se kusipää joka kiskasee takilat liinaan joko pimeässä tai valossa...
   
 13. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Niin ja se on puolustus jättää merkkaamatta "ei niitä kukaan näe kuitenkaan"
   
 14. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 356
  no verkkomerkintä on lakiin määritelty, toisin kuin esimerkiksi äly tai näkökyky vavat perässä... :P
  hyvä esimerkki muuten just viimereissulta kun oltiin vetämässä parilla vavalla rantalinjaa josta lähti pakka kohden selkää, niin meitin eteen noin 100m päähän ajo isohko vetopaatti (silvercraft tai vastaava iso, uudenkarhee ja elektroniikkaa koko pulpetti täys), tähtäs suoraan meitä kohden ja alko laskemaan sivuplaanareita. Ihan vähän teki mieli mainita asiasta, mutta koitettiin ja livahdettiinkin tän ruuhen ja verkkojatan välistä ohi, ei kyllä jäänyt paljon tilaa kun toisellekkaan puolen ei voinut väistää, missä vettä noin metri.
   
 15. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Ilmeisesti se lain rikkominen on sitten älykkäämpää toimintaa :kahvi:
   
 16. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 356
  no meilläpäin mökki- ja kotirantoja nuolevat moottori"troolarit" on huomattavasti yleisempi näky mitä puutteellisesti merkatut verkot...
   
 17. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Mutta eihän mikään laki kiellä nuolemasta mökirantoja, vaikka nämä jotkut apinat huuteleekin aina ilmeisesti kateuksissaan että pitäs mennä laiturista edemmäs
   
 18. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 356
  muistinkin väärin, se on paikallinen säädös joka tais määrätä 150m etäisyyden, mutta verkoilla ja muilla pyydyksillä on lakiin naulattu 50 metriä suojaetäisyys että troolarimulkut voi nyt vaan ottaa daiwansa ja mennä paskahuusiin vetämään :smoke:
   
 19. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Ilmeisesti aika yleistä että verkkohomot menee vain muistin varassa :smoke:
   
 20. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 356
  kieltää laki häiriön tuottamisen ja tähän nuo troolipellet voisi kiinnittää huomiota haisevine 2-tahtiritsoineen... :cool:
   
 21. Taklaasukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  795
  Sen verran vielä että itse olen sekakäyttäjä. Vapa,verkko,rysä,siima ja tuulastus. Noita merkkaamattomia verkkoja tulee naarailtua kesäisin niiltä alueilta joissa talvipyyntiverkkohomo ahnehtii ja venyttää kautta niin pitkälle ettei enää uskalla jäälle mennä verkkoja hakemaan. Sieltä löytyy verkot painoineen ja keppeineen.Poikkeuksetta nuo verkot on täynnä paskaa ja rullautuneet naruiksi,painepesurilla läpi ja pyörittelyllä uusio käyttöön. Merialueella hylätty verkko ei kauaa pyydä.
  Kyllä väylän keskelle laitetun hailiverkon yli saa ja pitääkin ajaa :) mutta veneily pimeässä on idiotismia varsinkin jos sen voi välttää.
   
 22. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  Voi olla melko vaikeaa osoittaa jonkun uistelun olevan häiriöksi ihan tuomioon asti, mutta jotenkin ei taas yllättänyt :kahvi:
   
 23. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  Kävin kalalla. Viidessä tunnissa sain kaksi ahventa ja yksi hauki (ainakin kilonen ellei isompi) oli kiinni ainakin 30 sekunttia. Pitäisi varmaan löytää parempi kalapaikka. Sintit vaan puree jigipyrstöt paskaksi. :)
   
 24. nuusk1s

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  2 141
  Hei me ollaan jostain samaakin mieltä :D
   
 25. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 869
  Kävin itsekin pikkuse soutelemassa (huimat 200m rannasta) ahvenvitaikon liepeille. Syöntiä oli aivan älyttömästi, sama mitä pikkuviehettä tarjosi niin jatkuvasti ahven kiinni. Mutta, aivan helvetin pieniä kaikki :D
  Ok, lippauistimet eivät jostain syystä kelvanneet mutta pienet jigit ja vaaput kylläkin.

  Ainiin, pistetääs syksyn viehesuositus, nimittäin jigwobblerit. Nää tuntus olevan yllättävän toimivia kapistuksia. Kyseessä siis ikäänkuin jigin ja vaapun risteytys, eli painavahkoon päähän liitetty nivelellä kevyt vappu (ilman päätä).
  Etenkin ne pienet 4-5cm pituiset on kovia ahvenpelejä, pitkäheittoisia ja ui hyvin.
  [​IMG]
  Motonetin alelaarissa noita oli edukkaasti joten ostin 3 eri kokoista, pienimmällä tosiaan tullut hyvin ahventa ja isommat houkuttelee hyvin haukia.
  Toimii tasanopeudella vedettynä tai käsialauitolla. Täytyy huomenna ottaa kamera mukaan jotta saapi kuvattua videolle toimintaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti