Kalastus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja boble76, 07.04.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sasseli

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2003
  Viestejä:
  1 888
  Ala-Kitkalla tuli pyörähdettyä perhoa heittämässä toissa kesänä. Kaunis, mutta kalatonhan se on ja valitettavasti harjuskin on onnettoman kokoista. Nähtiin kuitenkin tsägällä kun vastarannalla äijä väsytteli sellaisen 5-6 kilon taimenen. Eli joskus se napsuu sielläkin :) Voi katsella Kitkan tilastoituja saalismääriä, miettiä kalastajien lukumäärää ja kalastettavan alueen massiivisuutta. Eli turhia odotuksia ei kannata olla vaan nöyrästi vaan leukaa rintaan ja kalastamaan :)

  Mutta mielelläänhän tuolla kalastaa jo ihan pelkkien maisemien vuoksi.
   
 2. Recycle Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  2 689
  Joo, onhan se taimen Kuusingilla ja Kitkalla kovan työn ja tuurin takana. Mutta sitten kun pamahtaa niin pamahtaa kunnolla. Viime vuonna heitettiin perholla 6vrk Kuusingilla ja ainoaksi havainnoksi jäi pintova, varmasti 4kg+ taimen viiden metrin päässä rannasta. Siiman päähän sitä ei saatu, mutta muuten oli oikein hyvä reissu :)
   
 3. PartII

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2013
  Viestejä:
  2 357
  3 tuntia jigeilyä ja saaliina kaksi 5kg haukea. Liekkö kylmä pohjoisesta puhaltava tuuli oli kuhat ajanut jonnekin :(
   
 4. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 869
  Kuhaa ei eilen tullut perus menetelmin täälläkään (lähinnä pintauistelua). Sensijaan hyvänkokoista ahventa tuli iso saalis syötäväksi, aiemmin mainitsemani Stormin hopeakylkinen minivaappu toimi jälleen ko junan vessa. Pari hyvän kokoista haukeakin tarrasi sivutuotteena.

  Vois käydä kattelemassa kaiulla missä ne kuhat lymyää tällaisilla keleillä.
   
 5. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 869
  Kävin illansuussa testailemassa hiljattain motonetista ostamiani Watayan poppereita. Hauskoja vehkeitä uittaa ja tärpit ovat useinmiten varsin näyttäviä! Ahvenille kelpasi myös.
   
 6. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  Noita poppereita pitää kyllä joskus kokeilla ihan hupimielessä. Jostain luin että nämä ebayssa myytävät jack luresin puusammakot on hyviä hauelle. Ovat vaan aika hinnakkaita ja tiedä onko noilla poppereilla kauhesti eroa kalastavuuden suhteen.

  [​IMG]
   
 7. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 869
  Ompas metkan näköinen viehe toi sammakko :D
  Mutta joo, pintavieheitä kannattaa ilmanmuuta kokeilla. Ne on joissain paikoissa ihan ykköspelejä.
  Popperilla ei jännitystä puutu kun hitaasti nypyttelee lähemmäs ja odottelee millon läsähtää hauki kiinni. Joskus tämä tapahtuu ihan viime metrillä, saattaa säväyttää hiljaisena ja tyynenä iltahämärissä :)
   
 8. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 701
  Noh nyt ei vuoda sutsuki enää bensaa, avasin ton kohokammion ja otin neulan irti ja ruuttasin puhdistusainetta reikään. Annoin vaikuttaa, puhdistin neulaakin ja kasasin takasin. Nyt ei enää vuoda yli pässinkiveksestä puristaessa vaan se menee "kovaksi". Kovaa en uskaltanut puristaa, ihan peukalo+2 sormea. Katsotaan miten pelaa järvellä. Tsekkasin niin ei vuotanut sylintereihinkään bensaa. Voiko tuo tulviminen olla noin pienestä kiinni?
   
 9. jarkkinen

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2012
  Viestejä:
  94
  Tulviminen on just tosta neulasta johtuvaa.
   
 10. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 869
  Hauki oli hyvin syönnillään äsken kun kävin tyrskyjen sekaan viskomassa lusikkaa kallioiselta rannalta. Kovin pitkiä heittoja ei saanut kovaan vastatuuleen mutta onnistui kuitenkin. Aiemmin en ko. rannasta ole saanut juuri mitään :)
   
 11. spadge

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  552
  Tämä näytti myös toimivan. Paikallinen kirrejoki antoi pari mukavaa kalaa pariin tuntiin. Tiedä sitten oliko painosta johtuvaa, mutta syvemmälle mentiin selvästi kun mukavasti raapi pohjaa...
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2016
 12. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 701
  Mitä mieltä olette, heikentääkö paljon noita veneen reunoja jos pistää kuvaan piirrettyihin kohtaan knaapit? Ei oma paatti mutta vastaava. Molemmin puolen yhdet, niin auttaisi sidonnassa trailerillekkin. M6-M8 ruuveilla nuo kai on kiinni, eli puiset vastineet tonne reunojen alle. Ei tossa veneessä oikein hyviä sidontapisteitä ole, kun tasaista lasikuitua koko purkki. Ankkurin saisi ainakin noihin knaapeihin kiinni.

  [​IMG]
   
 13. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 356
  tuskin on mitään merkitystä, ainut jos meinaat joskus verkkoja pitää, niin ovat laskiessa tuossa kiinni 101% varmasti, mutta os verkot ei oo se juttu, niin siitä vaan. Sikafleksiä vähän puun ja kuoren väliin, niin ei pitäisi niin hanakasti rytkyttää itseään irtikään. Niin juu ja ruuvit vähintään rosteria järvellä ja hapokasta merellä...
   
 14. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 831
  Jigaaminen ei ole koskaan ollut meikäläisellä hanskassa. Kesällä aapoa kyllä nousee pikkuvaapuilla kaksin käsin ja talvella pilkkiminen sujuu jo mukavasti. Syksyllä jigaaminen haraa kuitenkin vastaan. En tiedä onko väärät värit, väärän kokoiset jigipäät, vääränmalliset jigit, väärät paikat, väärä ajankohta vai mikä mutta kovin kummoisia saaliita ei ole irronnut. Tänään kävin taas kokeileen syvänteen reunoja, muutamia pikkuahvenia tuli mutta ei isompaa. Sen sijaan suht isoon jigiin tarttui 1005g lahna +12m syvyydestä :D

  [​IMG]

  Ei hyvää päivää, tulispa kilonen ahven mieluummin :D No ei mitään, pääsee savupönttöön.
   
 15. jermu1982

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2013
  Viestejä:
  556
  tänään tuli 9kg kuha ja pari viis kilosta taimenta uistelemalla.. karikko vaapuilla
   
 16. CognaC

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2000
  Viestejä:
  2 741
  Ainakin täällä pohjoisessa isompi ahven löytyy syksyllä hieman matalammasta kuin pieni. Ehkä etsit liian syvästä liian aikaisten. Omat ennätyskalat on syyskuulta ja 3-4m vedestä kun tuolloin 100-200gr perusahven oli 5-7m syvässä. Vesi oli ehkä kymmenasteista. Tällähetkellä vedet ovat noin 15-asteisia oulun korkeudelle saakka, joten ahven tuskin on vielä hakeutunut syvemmälle.
   
 17. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 869
  Karikot ovatkin oikein hyviä perusvaappuja. Itselläkin pakissa jokunen.
   
 18. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 831
  Kesällä +500g aapot on löytynyt suht matalasta 2-5m erinäisten karikkojen seutuvilta. Vakiopaikat on elokuun edetessä alkanut näyttämään tyhjää isompien suhteen, joten aapot on ilmeisesti nostanut kytkintä. Tuollaisen +30m montun lähistöllä on viime päivinä alkanut päivystämään jigaajia niin paljon että hyvä kun sekaan mahtuu iltasella :think: Huhupuheita liikkuu myös kovista saaliista syvän läheltä. Noh, täytyy tässä käydä syyskuussa heittään mahdollisimman monta iltajigauskeikkaa arkisinkin niin eiköhän tämä mysteeri ratkea...Menihän siinä muutama talvi ennenkuin oppi pilkkimäänkään isoa.

  Tällä hetkenä jigivehkeinä on light vermeet, 0,12mm kuitu + 0,41mm fluorotapsi (haukivaara ilmeinen). Jigipäitä on siinä 5-20g välillä. Väreinä vähän sitä sun tätä. Jyrkän reunalla kun heittelen niin jigipäänä on yleensä 15g pää jos mennään +10m veteen. Jotkut sanoo että jigipään pitäisi olla mahdollisimman kevyt syvässäkin vedessä. Toiset taas sanovat että pään pitää painaa kunnolla että pystyy kunnolla nuohoamaan pohjaa. Tiedä sitten...

  Tänään maistui pikkuahvenille tämmöinen kombinaatio:
  [​IMG]
  Isoista ei havaintoa. Paitsi tuosta lahnasta...
   
 19. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 869
  Täytyneekin käydä ison selän syvänteen reunamilla tutkimassa kaiulla jotta onko siellä minkälaista elämää :)

  Ostin ihan heräteostoksena puuilosta Patriot jigzone -haspelisetin. Tähän asti tuntunut ihan asialliselta, hintaansa nähden etenkin (olikohan toi 39e tms). Vapa on melko pitkäheittoinen, saa pienet jigit 3g päälläkin lentämään mukavan pitkälle. Laitoin kelaan berkley fireline 0.15 kuitua, onkohan tässä jotain valmistusvirhettä? Käyttäytyy nimittäin kelatessa hassusti, pidemmälle kun viskaa vieheen niin ekat 20-30metriä kelaus on raskaampaa ja sitten yhtäkkiä muuttuu kevyeksi kun siimaa on ulkona enää 10-15metriä.
  Eli ikäänkuin osa siimasta kulkisi tahmeasti.. kukaan muu huomannut tällaista koskaan? Siiman koostumuksessa ei ulkoisesti näytä kyl eroa olevan eri kohdissa, mitä nyt muutama metri loppupäästä on hiukan jo haalistunut (normaalia).

  Toisessa vavassani on samaa siimaa mutta 0.2millisenä eikä siinä tuollaista omituisuutta ole.

  Ainiin, olisi joutilaana Minn Kota 55lbs sähkötuuppari portaattomalla PWM nopeudensäädöllä eteen/taakse, lähtis kohtuu edukkaasti / vaihto johonkin kalastustarvikkeisiin.
   
 20. CognaC

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2000
  Viestejä:
  2 741
  Mielestäni tuossa ei ole muuta oleellista kuin tuntuma jigiin. Sitä painoa käytetään millä tuntuma pysyy. Liian keveällä ei tee mitään, ei mitään tuntumaa kun siima on kaarella eikä jigi edes ui kunnolla vajotessaan kun se ei jaksa vetää siimaa veden halki.
  Käytätkö muuten vain sirppipyrstöjä vai löytyykö lapiopyrstöjä pakista? Itse en käytä kuin lapiopyrstöjä vesissä missä ahven on kalaeväällä. Jossaki lammessa saattaa sirppipyrstökin eksyä siiman päähän.
   
 21. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 831
  Tuossa on vähän kaikenlaista pakissa. Lapiopyrstöäkin on mutta jostain syystä niihin ei ole toistaiseksi oikein tarttunut. Nyt on aika paljon noita kuvankaltaisia härveleitä missä on sirppi perässä mutta keskikolmannes jigistä on ikäänkuin nivelletty moneen osaan.
   
 22. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 701
  Tulipas väsättyä tuo tämän syksyn raineri kasaan, vielä alle lavan eteen ja taakse stopparit isoilla pulteilla kiinni. Aisasta yhdellä liinalla ja takaa toisella niin luulisi pysyvän kiinni. Vene sitten parilla liinalla kiinni suoraan kärriin. Laakerit on mysteeri miten kestää vettä mutta vaihdetaan sitten jossain vaiheessa.

  [​IMG]
   
 23. G-C

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2008
  Viestejä:
  79
 24. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  879
  102cm 9200g?
   
 25. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 701
  104 cm 10450g?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti