Kakkupalsta, millaisen kakun teit ja mistä aineista.

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja kansaIainen, 20.01.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    En löytänyt yleispätevää kakuntekosäiettä, joten tehdäänpä tästä sellainen.

    Laita siis kakkusi ainekset ja tekovaiheet, eikä haittaa kuvakaan, ja tietenkin jonkinlainen kommentti, onnistuiko se kuinka hyvin.

    Mä aloitan. Kakun ainekset on vielä jääkaapisSA:

    valmis kakkupohja

    pakastettuja mansikoita

    levy tummaa suklaata

    purkillinen vispikermaa

    purkillinen vaniljarahkaa.

    Kaapista löytyy tavallista sokeria, vaniljasokeria, kahvijauhetta, kanelia.... niitä ei nyt ehkä tarvita?

    Yhdestä avaamattomasta joululahjapaketista löytynee minttusuklaalevyjä.

    Nesteytykseen löytyy hanavettä, giniä ja maitoa.

    Näillä mennään. Editoin tämän viestin perään mitä tapahtui ja kuinka se onnistui. :comp:

    No niin. Kakun tekeminen olikin paljon helpompaa kuin odotin. Kakkupohja oli valmiiksi leikattu ja kosteahko, joten sitä ei tarvinnut stressata . Alimpaan kerrokseen tuli viipaloituja pakastemansikoita ja kermavaahto-vaniljarahka-suklaaseosta.

    Raastoin suklaan tavallisella raastinraudalla, sen karkeimmalla terällä.

    Toiseen kerrokseen tuli rahka-kermavaahtosuklaarouhetta.

    Pinnalle tuli kermavaahtoa, sen päälle suklaarouhetta ja loput mansikat.

    [​IMG]
    2013-01-20-4879 by kansalainen, on Flickr

    [​IMG]
    2013-01-20-4885 by kansalainen, on Flickr
     
    Viimeksi muokattu: 20.01.2013
  2. maped

    Rekisteröitynyt:
    17.03.2008
    Viestejä:
    353
    Kookoskakku

    Ohjenuorana käytin seuraavaa ohjetta; Coconut cake with 7-minute frosting muutamin muutoksin, eli sekä taikinasta että kuorrutuksesta kolmannes sokerimäärästä pois ja kahteen väliin kuorrutuksen sijasta sitruunakiisseliä.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [Pahoittelut kuvista, ei ollut kameraa käytettävissä.]


    Kakun valmistus sinällään ei ole mikään hirveän hankala homma, mutta vaatii jonkin verran kalustoa, aikaa ja kärsivällisyyttä, sellainen mukava viikonloppuprojekti. Kookos-osat voi toki korvata purkkikamalla (pl. tiiviste, tai ainakaan en mistään sellaista löytänyt), mutta ainakin lastut tekisin itse, kuivattu pussitavara kun ei mitenkään vastaa tuoretta raastetta. Kookoksen käsittely muuten oli yllättävän helppoa reseptin ohjeita noudattamalla.

    Sokerin määrää vähensin sen takia, että monet jenkkiohjeet tuppaa olemaan aika äklömakeita ja tuonkin kohdalla siitä oli kommenteissa mainittu, ja sitruunakiisselin laitoin väliin sen takia että sai yli jääville keltuaisille jotain käyttöä. Kiisselin ohjeen kaivoin jonkun marenkitortun reseptistä, ulkomuistista se oli jotain tyyliin yhden sitruunan mehu ja kuori, pari desiä nestettä ja sokeria ja kolme keltuaista ja pari rkl perunajauhoa kattilaan sekaisin ja lämmitetään sekoittaen kunnes jämähtää.

    Lopputulos oli kaikilta osin varsin onnistunut (parin sadan maistellun kakun perusteella), kakussa oli mukavasti kookoksen makua ja se toimi hyvin yhteen sitruunakiisselin kanssa. Pohjaan laitoin kolmanneksen perunajauhoa ja uskon että sillä päästiin tavoitteeseen, eli jämäkkä pohja joka kantaa kerrokset ja kuorrutteen kunnialla mutta on kuitenkin suussasulavan kuohkea. Taikina on sen verran herkkä lämmölle, että suosittelisin paistamiseen alumiinivuokaa, tai aavistuksen pienempää lämpöä jos käyttää teflonia. Varsinainen pièce de résistance on kuitenkin kuorrute joka on kaikinpuolin loistava; hyvän näköinen, makuinen ja tuntuinen, helppo levittää ja kestävä (reseptin vaatiman viinikiven korvasin etikalla). Säilyvyys on muutenkin hyvä, kylmiössä säilytettynä viikon verran meni ilman havaittavia muutoksia makuun tai koostumukseen olisi varmaan kestänyt pidempäänkin, mutta tuli syötyä.
     
  3. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Hauskan näköinen tuo kookoskakku, ihan ku olis jäässä.
     
  4. Dulia89

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2009
    Viestejä:
    472
  5. hati

    Rekisteröitynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    1 293
    Joku vois laittaa optimaalisen reseptin kuuden munan täytekakkupohjaan.
     
  6. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 340
    Mitä enemmän kermavaahtoa, sen parempi kakku. Välissä, päällä ja alla. :smoke:
     
  7. ketunhäntä kainalossa

    Rekisteröitynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    2 825
    Köksäntunnilla neuvottiin aikanaan. että ihan kauhean pieleen ei mene, kun ottaa kolme lasia/astiaa, joihin mittaa samaan tasoon asti munia, sokeria ja jauhoja.
     
  8. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Litra munia, litra jauhoja ja litra sokeria. Herkullisia hetkiä!
     
  9. ketunhäntä kainalossa

    Rekisteröitynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    2 825
    ^Tommonen 19-20 munan kakku on jo ihan kohtalaisen kokoinen. :rolleyes:
     
  10. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Laitoin omaan kermavaahtoon:

    1/2 litraa kermaa

    1 desi sokeria

    1 teelusikallinen vaniljasokeria

    Sekoitin Bamix sauvasekoittimen vispilälisäosalla.

    Hyvää, kerrassaan erinomaista siitä tuli kun siihen sekoitti vaniljarahkaa ja suklaamurusia.
     
  11. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Menee muuten aika pieleen jos laittaa munia sokeria ja jauhoja yhtä paljon :D

    Peruspannarin ohje:

    1 litra maitoa
    4 munaa
    1 tl suolaa
    3–4 rkl sokeria
    5 dl vehnäjauhoja
    50 g margariinia tai voita sulatettuna
     
  12. Pinkle

    Rekisteröitynyt:
    21.03.2011
    Viestejä:
    25
    Kakkuun kannattaisi ehdottomasti jaksaa tehdä pohja itse, sillä nuo kaupan valmiit on melkoisen hirvittäviä. Jos ei ole halua/voi tehdä irtopohjavuokaan niin kääretorttupohjakin onnistuu. Siitä sitten veistelee sopivankokoisia paloja kerroksiksi. Isoon kakkuun voi joutua paistamaan useamman pohjan, mutta ohje on helpohko. Meillä on suosittu noita kinuskikissan sivuilta löytyviä ohjeita, niillä onnistuu usein aloittelijaltakin.

    Tämän hetken suosikkitäytteet:

    Kermavaahtoa ja sulatettua suklaata.
    Kermavaahtoa ja sulatettua valkosuklaata.

    Sula suklaa valutellaan nauhana kermavaahtoon ja sekoitetaan, ettei kerma pääse "lössähtämään". Jämähtää jääkaapissa sitten melko kiinteäksi mousseksi.

    Kostutus vaniljamaidolla ja suklaan sekaan painellaan vadelmia. Mustikatkin on toimineet.
    Jotta kalorimäärä varmasi on kohdallaan pinnalle suklaakuorrutus ja kylkiin kermaa :)

    Jossain vaiheessa pitäisi kokeilla jenkkityylin juustokakkua, kunhan löytää hyvän ja tarpeeksi helpon ohjeen.
     
  13. ketunhäntä kainalossa

    Rekisteröitynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    2 825
    No mitä helvettiä, ei todellakaan mene? Yksi muna on suunnilleen 0,5dl vähän koosta riippuen, ja vähemmän yllättäen melkein kaikissa resepteissä 4 munan pohjaan tulee 2dl jauhoja, 6 munan 3dl jne. Sokeria jotkut laittaa vähemmän, mutta se on enemmän omista mieltymyksistä kiinni.

    Sokerikakkupohja | Kinuskikissa – Suomen suosituin leivontayhteisö
     
  14. dcs

    Rekisteröitynyt:
    20.05.2001
    Viestejä:
    48
  15. Jaake

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2001
    Viestejä:
    1 727
    Ja sokerit ja munat kannattaa jaksaa vatkata kunnolla. Eikä mielestäni irtopohjavuoka ole välttämätön. Hyvin irtoaa tavallisestakin, kun se kunnolla voitelee ja korppujauhoja laittaa.

    Itse teen aina tuo ihan tavallisen sokerikakkupohjan, eli yhtä paljon munia, sokeria ja jauhoja, ja leivinjauhetta joukkoon. Väliin hilloa, kermaa, banaania... Mitä nyt sattuu olemaan. Kostutukseen Spritea tai maitoa.

    Juustokakkuja tulee tehtyä myös, ei tarvitse uunin kanssa pelailla, mutta astioita sotkeutuu kyllä enemmän.
     
  16. nettiperuna

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2011
    Viestejä:
    293
    Kakku on perinteisesti ollut syntymäpäivien kohokohta ja olen itse alkanut kiinnostumaan sen teosta. Jos tilaa leipomoista, niin hinta on yleensä melko suolainen, niin miksei itse tekisi ne itse paljon halvemmalla? Vai onko edes ylipäätään mahdollista tehdä kotona leipomon vastaavia kakkuja? Selailin netissä ja kyllä jotenkin osui silmiini aivan herkkuja. Itse haluisin oppia tekemään esimerkiksi seuraavanlaisia mestarinäytteitä, eli reseptejä kaipaisin ainakin seuraaviin:

    Perus kinuski- sekä mansikkakakku:
    Kermainen kinuskikakku | Ståhlbergin leipomo
    Mansikkakermakakku | Ståhlbergin leipomo

    Sitten jotain vähäsen ei-niin perus :kippis::
    Prinsessakakku | Ståhlbergin leipomo
    Sacherkakku | Ståhlbergin leipomo
    Suklaa-moussekakku | Ståhlbergin leipomo

    Oon miettinyt eräänlaista juttua. Mulla ei tällä hetkellä oo sellaista vakituista harrastusta, niin mietin oisko kakkujenteko sellainen hyvä harrastus? Sehän vaatii paljon keskittymistä jne... :D Siitähän olisi myös hyötyäkin kun voi yllättää esimerkiksi läheisiä ihmisiä ;)

    Joka tapauksessa yleistä keskustelua kakuista voitaisiin panna pystyyn
     
  17. -E-

    Rekisteröitynyt:
    09.08.2007
    Viestejä:
    998
  18. DrMadman

    Rekisteröitynyt:
    15.11.2004
    Viestejä:
    952
  19. breakfastcereal

    Rekisteröitynyt:
    25.05.2011
    Viestejä:
    1 537
    Kakut varmaan menevät mukavasti kaupaksi jos niitä alat enemmänkin leipomaan ja taitoa löytyy. Tiedän henkilöitä jotka usein tekevät kakkuja, ja kyllähän se niin on että aina kun jollakin tutulla on synttärit tms. juhla niin näidän puoleen sitten käännytään.
     
  20. NeeGa

    Rekisteröitynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    239
    Eikö tässä oltu tekemässä kakkupohjaa eikä mitään pannaria :confused:
     
  21. NeeGa

    Rekisteröitynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    239
    Oma mielipide on, että itse tekemällä voi hyvinkin saada huomattavasti parempiakin kakkuja kuin leipomon kakut. Riippuen toki leipomosta... joku pelkästään kakkuihin jne erikoistunut voi ollakin ihan omaa luokkaansa.

    Kesätöissä leipomossa pääsi työetuna maistelemaan useampia ja moni näytti paremmalta kuin oikeasti sitten maistui.
     
  22. joenssen

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2012
    Viestejä:
    850
    Paras kakku syntyy kun muistat kaulita taikinan suosikkisukkahoususi jalassa.
     
  23. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Jep. Mutta voi kysyä itseltään, että haluaako olla se henkilö jolle kaikki tutut soittavat kun juhlia on. Kissanristiäiset ja juhlapäivät eivät kesken lopu ja kyllähän sitä nyt tutulle tehdään vähän eri ehdoilla. Ilman aitoa innostusta voi ennen pitkää ilmaantua hammastenkiristelyä, kaveripiiristäkin riippuen. Rahallinen korvaus on harvoin kohdallaan, muutenhan he käyttäisivät leipomoa.

    Kustannuksiakin tulee äkkiä, koska aina joku ruoka-aineallergikko mahtuu joukkoon, koristeet tuppaavat maksamaan ja työvälineisiin saa upotettua keskituloisen kuukausipalkan. Leipominen on muuttunut kotiäitien veriseksi hifistelykentäksi, jossa ei sääliä tunneta :)
     
  24. Nakkivahvero

    Rekisteröitynyt:
    19.04.2008
    Viestejä:
    1 832
    Kakkuja tutuille tehdessähän kannattaa vaan suoraa pyytää sopiva hinta, ettei vituta. Mainita, että tuohon menee iltapäivä aikaa.

    Itse olen saanut eniten kehuja suklaakakusta jotakuinkin tuolla ohjeella: Mau!kas ruokablogi: Ranskalainen suklaakakku Tosin maitosuklaan käyttö itse kakkuun on aivan hirveää paskaa, joten teen kakun tummalla suklaalla ja jätän maitosuklaan korkeintaan kuorutukseen tai jos ei siihenkään niin kuorrutteen koristeluun.

    Itseasiassa nyt kun tarkistin niin joko ohje on eri tai paistan vähän enemmän. Ei se ihan noin valuvaa ole, vaikkei täysin kiinteää huoneenlämmössä myöskään.
     
  25. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Viimeksi kauppareissuineen n.14h (teemakakku), kaikki kulut omasta pussista. Kivaa puuhaa mutta raja omaehtoisen harrastuksen ja hermoja raastavan pakkotyön välillä on häilyvä. Ei, ei voi syyttää kuin itseään.

    Ihan vaan ettei kaikkien tarvitse tehdä samoja virheitä :)
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti