Kaiuttimet tietokoneeseen

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja ollip, 17.05.2020.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ollip

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2003
  Viestejä:
  106
  Aloin harkitsemaan hypoteettista kaiutin päivitystä tietokoneeseen. Valitettavasti ei ole hajuakaan mitä kannattaisi hankkia jos päivityksen tekisi.

  Mitä siis kannattaisi ostaa jos budjetti olisi max. 200€ ja käyttö kohtuullisen satunnaista musiikin kuuntelua ja pelien pelaamista?
   
 2. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  10 963
  Onko pelaaminen siis pääkäyttö?
  Musiikille hyvin sopivat "monitori"kaiuttimet kun ovat kovin heikkoja peli-immersioon.
  Mikäli haluat jättää sen välistä että kuulisit kunnolla vihollisten suunnan.
  Hinnan lisäksi surround-setissä taas tulee myös tila/sijoitteluhaasteet.

  Helpoin ja halvin olisi kunnolliset kuulokkeet ja äänikortti binaural-simulaatiolla.
  Jos pääsi muoto on lähellä keskimääräistä, niin hyvillä kuulokkeilla on mahdollista saada hyvän suuntavaikutelman lisäksi myös tuntumaa etäisyyksistä.
   
 3. ollip

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2003
  Viestejä:
  106
  Huonosti muotoilin kysymyksen; Siis sekä pelaaminen, että musiikin kuuntelu ovat molemmat hyvin satunnaista, mutta kaiuttimet pitää silti olla niitä harvoja tilanteita varten kun ääntä koneesta haluaa useamman henkilön kuultavaksi. Kuulokkeet ei siis tule kysymykseen. Mitään hifi-ääntä ei tietenkään tarvitse tietokoneesta saada ulos, mutta olisi kiva että äänenlaatu olisi ihan kelvollinen.
   
 4. FiveBridges

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  75
 5. ollip

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2003
  Viestejä:
  106
 6. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 805
  Logitech Z623 ollut takkahuoneen telkkarissa jo muutaman vuoden ja olen erittäin tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen. Bassotkin möyrähtävät ihan kohtalaisesti. Yläbasson korostuksen sain pois vaimentamalla refleksiputkea vähän.
   
 7. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 815
  Edifier S350DB on ainut setti markkinoilla joka tarjoaa oikeaa äänenlaatua ja on jotain kehitystyötä jopa ollut, nuo Logitechit ja muut on mennyt tekniikassaan vaan huonompaan suuntaan 2000-luvun alusta lähtien. Z623 esim. on Z-2200 joka on saanut huonompia osia "päivityksillä" kaksi kertaa, ensin Z-2300 ja sitten Z623.
   
 8. Desiato

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2012
  Viestejä:
  208
  Komppaan laadun romahduksen suhteen etenkin Creativen kaiuttimien osalta.
  Creative Labs osti aikoinaan amerikkalaisen Cambridge soundworksin, jota ei saa sekoittaa Englantilaiseen Cambridge audio firmaan.
  Kaiutinelementtien laatu säilyi hyvänä Creativen Inspire sarjaan asti, jonka jälkeen alettiin laadussa tinkimään.

  Päivittelin 5.1 systeemin takakaiutin pareja, ja samalla keskikaijutinkin meni vaihtoon.
  Jos rohkeus, ja taidot riittävät kannattaa kokeilla kaiuttimien modaamista, mutta se sopivien kaiutinelementtien valinnan vaikeus...
  Pistin neljän valmistajan kaiutinelementit pöydälle riviin, eikä lopputulos ollut kovinkaan kaunistta kuultavaa.

  - Logitech yrittää peittää mahdollisimman suuren taajuusalueen, ja lopputuloksena autokaiuttimista tuttua mitäänsanomatonta pihinää ilman erottelukykyä.
  - Creative halvimmissa malleissa edelleenkin käytössä kevlar kaiutinelementit joissa korkeat diskantti äänialueet puuttuvat lähes kokonaan. Klaus Järvistä R.I.P lainatakseni jumpisis jömpsis aänentoistoa.
  -Cambridge soundworks, ajattelin ettei näistä vanhoista kaiuttimista ole enään mihinkään, materiaalitkin pilalla pitkän säilytyksen jälkeen. Mutta yllätykseksi joukon erottelukykyisin äänentoisto.
  -Infinity C.M.M.D. keskikaiuttimen valinta oli yhtä tuskaa koska esim puheäänet toistetaan 5.1 systeemeissä keskikaiuttimen kautta. Tavalliset kaiutinmateriaalit olivat aikamoisia pettymyksia kohtuullisessa hintaluokassa, ja lopullta päädyin jäykempään C.M.M.D kaiutinmateriaaliin.

  Creative labs on vihdoinkin ottanut lusikan kauniiseen käteensä, ja ryhtynyt käyttämään normaaleja kaiutinelementtejä kunnolisilla mitoituksilla entisten maitotölkkien sijaan.
  Mutta empä edelleekään suosittelisi vaativampaan käyttöön.
  Äänenvoimakkuuden säädössä käytetään kritiikkiä aiheuttanutta antiikkista porrastus säätöä, ja edelleenkin liian bassopainotteista joka pilaa esim musiikin toiston.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti