Kaiuttimet tietokoneeseen 2.0 tai 2.1 (200e->)

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Jonkkapwn, 25.04.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Aivan, eli nähtävästi niinkun sanoitkin niin tuohon hintaluokkaan on hankala löytää niitä digitaalisella sisäänmenolla olevia kajareita. Entäs sitten jos tosiaan hommaa uuden äänikortin, niin mikä on aivan halvin ja toimiva vaihtoehto äänikortiksi (sisäinen tai ulkoinen)? Jos kuvitellaan että 300e budjetista käytetään summa x äänikorttiin ja loput analogisiin kaiuttimiin, niin minkälaisen setin näillä saa aikaiseksi, ja onko ne sitten merkittävästi paremmat kuin esim. ne 150e Edirolit?
   
 2. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
 3. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Ei muuten yhtään hulluman hintaisia nuo kummatkaan. Ihan sama kumman tilaisi, niin kaiuttimiin jäisi semmoiset vajaa 250e käytettäväksi, mielellään jopa 200e pintaan jos saisi niin ei menisi niin maan tuhottomasti hilloa.

  Mitäs olette mieltä, että onko tälläinen äänikortin päivitys + analogiset kaiuttimet n.300eurolla parempi kuin esim. nuo 150e Edirolit, tai jos jostain löytää 200-300e hintaluokkaan kuuluvia muita digitaalisella sisääntulolla olevia vehkeitä? Kumman puoleen itse kallistuisitte? Mitä eroa ylipäätänsä käytännössä on näillä digitaalisilla ja analogisilla sisääntuloilla? Digitaalinen vaikuttaa ainakin näin aloittelijan näkökulmasta paljon simppelimmältä, mutta monet tuntuu tykkäävän tuosta analogisesta hurjasti.
   
 4. herrayontimo

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2009
  Viestejä:
  438
  Minkälaisen Kokoon panon murot suunnittelisivat minulle?
  Leffojen ja Musiikin kuunteluun.
  Kaikki saisi laittaa Vahvistin ynm. Talo on omakotitalo ja naapureita ei lähistöllä:kippis: Eli välillä lujaakin kuuntelua kestävät setit.
  Hintapallo 300-700e Ei toki mitään hullun hyviä saa mutta jos joku vois tehdä jokku kokoon panon lähes tietämättömälle.
  :):):)
   
 5. sarte

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  186
  Edelleenkään nuo 200-300e aktiivimonitorit eivät sitä erillistä äänikorttia kovin kipeästi kaipaa. Tältä palstalta on luettavissa nuo Q Acoustics 2010 -kajareiden kuunteluarviot, jotka on tosiaan tehty läppärin integroidulla äänärillä ja edellinen omistalla on jopa kokemusta siitä mitä hyvälaatuinen äänikortti tekee äänelle (on siis omistanut ennen audiophilen äänikortin). Jos äänikortin merkitys olisi oikeasti niin massiivinen, kuin muroifistit antavat ymmärtää, pitäisi testaajan korvista vuotaa verta, ja kirota integroitua syvimpään helvettiin. Mutta jotenkin ihmeellisesti integroidulla tehdyssä kuunteluarviossa kuunnellaan stereokuvaa ja ääntä pystytään kuvamaan analyyttisin sanoin, vaikka lähteenä on korviaraastavan kamala äänikortti, jolla ei tee mitään musiikinkuuntelukäytössä...

  Kun psykoakustiset ilmiöt suljetaan pois väitän, että normaali hifiin perehtymätön kaduntallaaja ei erota integroitua huippuluokan äänikortista parinsadan euron aktiivimonitoreilla sokkotestissä.

  Kalliimmissa seteissä äänikortin tarve onkin sitten paljon suurempi. Ensisijaisestihan äänikortin parannus kuuluu transienteissa, tilavaikutelmassa ja stereokuvassa. Kaikki nämä ominaisuuksia joiden hallinta kuuntelemissani pikkupurkeissa on ollut riittämätön itselleni.

  Heitetäänpä pallo seuraavaksi äänikortin puolestapuhujille. Tähän asti kaikki ovat vouhkanneet siitä, kuinka paljon parempi ääni on hifi-äänikortilla integroituun verrattuna. Ehkä vika on minussa, enkä osaa kuunnella oikeita asioita. Haluaisiko joku selvittää mikä siinä hifiäänikortin äänessä on niin ihmeellistä, että sitä pitää tyrkyttää jopa 200€ budjettisettiin, jossa se veisi ison osan budjetista? Ja kuinka moni täällä on ylipäätään kuunnellut rinnakkain 200e pönttöjä äänikortilla ja 300e integroidulla (en muuten ole minäkään, tuplasti kalliimpia vehkeitä kyllä).
   
 6. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  Se vähän riippuu, mun läppärissä jos kuuntelee vaikka 5€ nappikuulokkeillakin niin ääniero forteen on valtava...
   
 7. sarte

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  186
  Tämä olikin varsin informatiivista... Myös oman Sonyn MP3-soittimen äänenlaatuero bulkkisoittimeen oli mielestäni valtava, kunnes tein sokkotestin. Ero hiipui sokkotestissä hivenen parempaan dynamikkaan ja aavistuksen parempaan tilanhallintaan. Normaalikäytössä minulle voisi hyvin pakata bulkkivehkeen sisuskalut sonyn soittimeen, enkä huomaisi mitään ihmeellistä. Sen sijaan jo parinkympin ero luurien hinnassa saa aikaan selkeitä havaittavia eroja, vaikka tuotteen hinnasta ei kuunteluhetkellä olisi tietoa.

  Kertokaa nyt joku tyhmälle, mitkä osa-alueet äänessä paranevat dramaattisesti halvoilla kaiuttimilla ja kohtuullisella äänikortilla.

  Ps. Omaan korvaan tuo Azuntechin Forte oli kaiken sen hehkutuksen jälkeen aikamoinen pettymys. Kaverin koneelta kuuntelin, tosin vain omilla luureillani, eikä se todellakaan tarjonnut mitään munia kouristavaa kokemusta. Ihan Ok kortti ihan Ok DACilla.
   
 8. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Asia nakki. Teen nyt tosiaan niin, että hommaan 200-300e kaiuttimet, jotka menevät koneeseen ilman äänikortin päivitystä. Saanko muuten myös analogisella liitänällä olevat kaiuttimet kiinni emoon? Ehdotelkaa joitain ko. Hintaluokkaan meneviä kelvollisia kajareita, plussia ja miinuksia mielellään jos jaksatte tai tiedätte. Mahdollisesti ei ehkä sieltä kalleimmasta päästä, mutta heitelkää ideoita ilmaan. Äänikortin saatan lähitulevaisuudessa päivittää. Viesti varmaan sekava viesti, kännykällä kirjoitettu, koittakaa ottaa selvää.
   
 9. pjoot

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2007
  Viestejä:
  663
  www.powerset.fi (Behringer B2030A)

  + Mittaukset löytyvät ja puhuvat puolestansa
  + Hinta
  + Ääni
  + Hintalaatusuhde
  + Dip-switchit takana, niin voi sitä ääntäkin sovittaa

  Ei tuossa hintaluokassa ole montaa vaihtoehtoa ja varsinkaan mittauksien kera.
   
 10. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Kiitos paljon, enemmän tämänkaltaisia ehdotuksia, jos niitä nyt sopiva on olemassa! Laitan korvantaakse kun katselen näitä tässä.
   
 11. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Itsellä on kokemusta parista Acerin läppärin analogisesta liitännästä, ja noin 5v vanhojen emolevyjen liitännöistä. Totta puhuen ne oli just tota särinäsurinakuraa, enkä ole sen jälkeen niitä käyttänyt. Aina kun kiintolevyn lukupää liikahti, niin se aiheutti häiriöäänen. Sen tunnustan, että uusista koneista en ole nuita koekuunnellut, vaan olen ihan suorilta kytkenyt ne digitaalisesti tai erillisellä äänikortilla.
   
 12. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Meinasin tehdä niin, että jos tuo oma emo nyt tuottaa jotain sivuääniä tai ei toimi kunnolla, niin sitten riipasen jostain rahaa äänikorttiin ja käytän noita kaiuttimia väliaikaisesti jossain muussa. Mutta lähtökohtana on se, että minun ei tarvitsisi vielä satsata siihen korttiin vaan saisin sen rahan käytettyä sitten edes hieman parempiin kaiuttimiin.

  E: Tuli muuten mieleen, että millä piuhalla esim :www.powerset.fi kaiuttimet sitten liitetään tietokoneeseen? Myöskin jos jollain on muita edellisissä viesteissä mainittuihin kriteereihin sopivia kaiuttimia, niin otan vinkkejä kernaasti vastaan, jotta voisin vähän vertailla jo näihin yksiin linkitettyihin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2010
 13. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Näyttää, että enempää ehdotuksia ei nähtävästi noista kaiuttimista enää tule. Haluaisin vaan kysyä, jos nytten vertaillaan aikaisemmin mainittuja Edirolin kaiuttimia (musiikkiliike.fi - Soittajan asialla - STUDIOLAITTEET :: MONITORIKAIUTTIMET :: EDIROL MA-15D AKTIIVIKAIUTIN) ja toisia mainittuja Behringerin kajareita www.powerset.fi. Näillä hintaeroa kuitenkin reilu 100e jos tilaa ulkomaiden kautta. Onko noissa Behringereissä sitten sen rahan edestä sitä paremmuutta? Ja jos taas mennään tuossa 150e hintaluokassa ja katsellan noita Ediroleja, niin onko ne sitten paljonkin paremmat kun esimerkiksi marketin parin huntin 2.1 tai 2.0 setit?

  Tosiaan jos ei enempää ehdotuksia tule niin pitänee kallistua jommankumman puoleen ja kokeilla toimiiko pätevästi ilman äänikortin päivitystä, jos ei niin sitten hommataan sekin. Jos osaatte vastata noihin yllä oleviin kysymyksiin niin olisi plussaa päätöstä tehtäessä.
   
 14. pjoot

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2007
  Viestejä:
  663
  Nuo Edirolit eivät paini edes samassa sarjassa. Puhutaan kuitenkin jo aivan eri luokan vehkeistä kun hypätään ylöspäin, ja noiden sisäiset D/A-muuntimet ovat lähes poikkeuksetta sontaa. Sen voi miettiä järjellä: ulkoinen kunnollinen DAC maksaa jo ihan kivasti, niin mitä voi olettaa kaiuttimen sisällä olevasta?

  Ihan hyvin sitä integroidulla voi alkuun kuunnella, jos ne eivät vaan päästä mitään häiriösirinää. Niitä piirejä kun ei ole mitenkään suojattu, niin siinä on aina omat ongelmansa. Minulla on sirissyt kaksi piiriä, mutta joillain on jo kymmenes menossa ilman ongelmia.
   
 15. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  "kunnollisissa" ulkoisissa daceissa maksaa lähinnä se hype ja hifibrändi. Studioissa käytettäviä työkäyttöön riittäviä, eli oikeasti kunnollisia laitteita saa muutamalla kympillä.
   
 16. pjoot

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2007
  Viestejä:
  663
  Mainitseppa muutama tällainen muutaman kympin ihme, jonka mittaustulokset ovat vaikkapa varsin oivan MF V-Dac:n luokkaa. Ostaisin kyllä yhden vaikka heti, sillä tarvetta olisi. Pitäisi siis olla USB ja Optinen tulo sekä yksi optinen ulosvienti ja natiivi OSX-tuki.
   
 17. Kananugetti

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2009
  Viestejä:
  540
  Ostin Behringer MS40 parin ja tarvitsisi infoa liitännästä.
  Tällä hetkellä kaiuttimet ovat kiinni emolevyyn (Asus M4A785TD-V Evo) integroidussa äänikortissa (Rca --> 3,5mm), onko huomattavaa eroa jos liittää optisella + mistä saisi halvimmalla kyseisen kaapelin ostettua (s/pdif)?
   
 18. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  En nuista USB:stä ja mäkkituista tiedä, mutta dacceja on tämmösiäkin
  Amazon.com: Digital Audio To Analog Audio Converter: Electronics

  Tuo elektroniikka ei ole tosiaankaan kallista, tossaki on ilmaa vaikka kuinka hitosti. En ymmärrä miksi kukaan ostaa nuita tonnin ökylaitteita.. ehkä juuri siksi, että voi sanoa, ettei muilla niitä ole. Nuita D/A CODEC-piirejä saa alle 10 dollarilla tsipale, siihen muutamia peruskomponentteja kaveriksi niin jopa on hyvä dacci pöydällä.
   
 19. pjoot

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2007
  Viestejä:
  663
  Tonnin ökylaite? As in 150 euroinen käytetty V-DAC tai E-MU 0404. Sen verran jo maksaa kunnon äänikorttikin. Random shaissen kanssa on vielä sekin ongelma, ettei oikeasti tiedä mitä sieltä tulee. Aivan sama mitä komponentin speksit paperilla sanovat, niin tyhmällä toteutuksella senkin saa kustua pystyyn. Tuosta linkittämästä tavarasta kun ei saa spekseinä ulos esim. SNR-arvoja tai valmistajalta käyttämää muunninpiiriä.
   
 20. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Meinasin nuilla tonnin ökylaitteilla esim. Benchmarkin DAC-1:iä ja muita vastaavia hifituotteita. Mielestäni ne on ihan rahastusta. EMU 0404:aa meinasin sinulle ehdottaakin, mutta siinäkin on "turhia" analogisia sisäänmenoja, niiden käyttöön vaadittavat AD-muuntimet ja muuta sheissea, jotka karsimalla hinta putoaisi mielestäni passeliin alle satasen luokkaan.
   
 21. pjoot

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2007
  Viestejä:
  663
  Eli mitä sinne studioon nyt sitten parilla kympillä saa? Tuon Amazonin ihmeen vai? DAC-1 ja vastaavat nyt ovatkin tarkoitettu ihan eri meininkiin, ja jossain oikeassa studiobudjetissa ei se yksi tonni paljoa paina. DAC-1 on sinne se "varma" ratkaisu, mutta en ainakaan itse koe tarvitsevani tuollaiselle mitään käyttöä. 100% laatu tämän modernin roskaelektroniikan aikakaudella maksaa. Varsinkin kun puhutaan kohtuu pienten valmistusmäärän laitteista, joka on varmaan yksi syy näille hinnoille.
   
 22. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  Käsintehdyt laitteet kalliilla komponenteilla ja hienolla suunnittelulla maksaa tietenkin ja laatukin hieman eri luokkaa kuin tuollaisissa parinkympin roskissa.
   
 23. Amorpheus

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2008
  Viestejä:
  94
  Pakko laittaa linkkiä, hintaa tosin on. Mutta saattaisi toimia jo kohtalaisesti tietokoneen kaverina, tosin samaan hintaan irtoaa jo pari genelecitkin!

  GLA-55 Audio Jewellery - GLA-55
   
 24. Juholmi

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2006
  Viestejä:
  392
  Oliskos noista OR 301 -aktiiveista mihinkään? Verkkokaupassa pari hintaan ~180€. Sony CDP-XE320:n perään tulisivat, ehkä parin metrin kuunteluetäisyydelle.
   
 25. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Nuo GLA-55 menevät tosin hieman yläkanttiin hinnassa, ainakin Suomessa.
  Entäs miten nuo OR 301 kaiuttimet sitten meikäläisen käyttöön? Itsellä ei tosiaan mitään vahvistinta ole, tietokoneeseen suoraan. Vaan onko raaka tosiasia, että kannattaa panostaa niihin 200-300e:n kaiuttimiin eikä laittaa rahoja noihin alle 200e kamppeisiin? Onko sillä oikeasti niin paljon merkitystä?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti