Kaiuttimet tietokoneeseen 2.0 tai 2.1 (200e->)

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Jonkkapwn, 25.04.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Morjesta

  Ihan ekaa kertaa kirjottelen tänne, ajattelin että kyllä täältä apu löytyy.
  Eli tarkotuksena olis hommata mahollisesti kesätyöansioilla uudet kaiuttimet tietokoneeseen, saattaa mahdollisesti myös siirtyä telkkariin jos siltä tuntuu. Budjetti on siis apaut 200e, siitä ylöspäin voi myös mennä jos tarve on, mutta ei mielellään satoja euroja ainakaan.
  Joko 2.1 tai 2.0 kajarit olis hakusessa. Ehkä mahdollisesti jopa tällänen vahvistin kaiutin systeemi vois olla jees jos tulevaisuudessa haluaa laittaa esim. telkkariin ja panostaa sitten parempaan äänentoistoon kun on vähä hilloa enemmän. Ainakin muita triidejä luskellessa oon huomannu, että monet sanoo, että hyvät 2.0 kajarit olis paremmat kun tavaratalon 2.1 setit.
  Olis kiva kuulla asiantuntevamman porukan mielipidettä tästä ajatuksesta. Tosiaan ihan varteenotettava vaihtoehto tuo vahvistin + kaiuttimet jos ne saa liitettyä tietokoneeseen helposti (ite hitusen kujilla näistä). Vaatiiko tuollainen esim päivittelyä tietokoneen puolelta tjsp? Infoa peliin vaan niin katellaan mihin päädyn :)
   
 2. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Kotiteatterivahvistin on yksi helpoiten tietokoneeseen kytkettävistä laitteista. Optisella kytkennällä pääset kaikista vähimmällä päivittämisellä, jopa se emolevyn integroitu äänipiiri riittää. Jos taas hommaat jotain studiomonitorisettejä tai muuten vaan täysin analogisia vahvistimia, niin joudut päivittämään myös tietokoneen DACcipuolta, eli joko erillistä äänikorttia kehiin tai siitä integroidun digiliitännästä ulkoiseen dacciin.

  On toisaalta olemassa aktiivimonitoreja, joissa on sisäänrakennettu dacci sen vahvistimen kaveriksi. Esim. Edirolin MA-15D. Jos haaveilet jossain vaiheessa päivittäväsi täysimittaiseen kotiteatteriin, niin siihen vahvistimeen menee noin 300+ euroa ja kaiuttimiin noin satasen per purkki + subbari 300+.

  Kämppiksellä on nuo edirolit, ja ne on kyllä hyvät kaiuttimet. Nuista löytyy erillinen subbariulostulokin jos semmoisen joskus ostaa. Tietokoneen voi kytkeä vaikka sillä digiliitännällä ja telkkarista voi tuoda äänen analogisesti.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. qReon_

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2007
  Viestejä:
  1 511
  suosittelen kyllä hommaa PSB Alpha B1 pöntöt jos meinasit vahvari settiä hommata. Mut budjetti ylittyy... itse kyllä säästäsin rahaa jonku aikaa ja ostas kerralla paremmat. Ja käytettynä kannattaa katella kanssa!

  Jos tykkää rakennella niin tangband laajakaistakajarit teet ja siihe Tripath vahvari jossa joko sisään rakennettu DAC tai ilman. Todennäkösesti jos suoraan integroidulta syöttää ääntä rca:n kautta niin häiriöääniä voipi olla.. Tangbandien teko maksaa 80-100€ arviolta ja siihe tuo mini vahvistin 20-50€.. Tosin kaipaat varmasti enemmän jytkettä :) näistä sitä ei kauheasti saa..

  Jotenka jos ei hifistellä halua niin lokitekin muovipurkeilla saa jytinät mutta niihin sijoittaminen on sama kun heittäs rahat kaivoon... Enemmin käytettynä hommata niin jää häviölle vähemmän.. Ja ennemmin joku kaiutin+vahvari setti mutta harvemmin mitään järkevää saa tuohon hintaa :S

  Jos valottaisit vähän millaista settiä haet? Onko tarkotus popitella että naapurissa taulut tippuu seiniltä? Vai pieneen tilaan? Vai hienostunutta soundia (laajakaistat)?

  Anteeksi tekstin kirjoitusvirheet ja muut erheet..

  Selventelen vaikka seuraavalla kerralla kun en ole puoli valoilla -_-
   
 5. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Nyt meni kyllä nää DACcit ja aktiivimonitori jutut iha ohi, mutta eipä se haittaa. Tarkotuksena tosiaan olis että vois musiikkia kuunnella silleen mukavalla äänenlaadulla, verrattuna noihin muutaman kympin logitekkeihin jotka nykyään on. Tällä hetkellä kone on omassa huoneessa, eli ei kovin isossa tilassa, mutta ehkä joskus siirrän ne olohuoneeseen TV:seen jos siltä tuntuu. Omakotitaloon nämä siis tulee, olohuone tai oma huoneeni ei koolla ole pilattu, jos sillä on jotain merkitystä. Tuo vahvari + kaiuttimet kyllä houkuttelee kummasti, mutta jos kerta vahvistimesta itsestään saa maksaa jo 300e niin hitusen kyllä budjetti ylittyy.
  Eikö sitten ole mahdollista esim 100e vahvari ja kaiuttimet 100e kipale? Sillä sais kuitenkin jo 2.0 ja sitten joskus myöhemmin syksyllä tjsp. vaikka laitella subikkaa erikseen.

  Ehdotelkaas jotain tommosia 2.0 vahvari settejä jotka sais apaut 300-350e pintaan suunnilleen, jos semmosia nyt on olemassa. Myös käytettynä voin hommata jos löytyy hyväkuntoset ja kohtuu hintaset.
   
 6. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
 7. M1gu

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  514
  Pienellä budjetilla kun ollaan liikenteessä (ja vaikka rahaa olisi enemmänkin) kannattaa ehdottomasti etsiskellä käytettynä stereovahvistin ja kaiutinpari.

  200 eurolla ei ole juurikaan valinnan varaa, mutta jostainhan se on aloitettava. Joskus voi tehdä kirpputoreilta yms. löytöjä ja kannattaa kysellä myös tutuilta ja sukulaisilta onko jäänyt käyttökelpoisia laitteita varastoihin lojumaan. Tollasen setin etu on se, että voi vaikka vuorotellen päivittää toista, kun rahatilanne sallii, toisin kuin pakettistereoissa.

  edit: ~350 eurolla metsästäisin käytetyn stereovahvarin esim. Nad C315 BEE tai Cambridge Audio Azur 340A ja kompaktit 2-tie kaiuttimet tyyliin Tannoy F1.

  Uusimmassa Hifimaailmassa (3/2010) on edullisten kaiuttimien vertailu. Kannattaa vaikka ostaa ja lukea, sillä tuossa on aloittelijalle hyvää infoa ja kuvaukset kaiuttimien tuottamasta äänestä.
  Kaiuttimilla kun on kaikilla omanlaisensa soundi ja on puhtaasti makuasioita minkälaisesta soundista pitää. Äänenlaatu kun ei ole mikään absoluuttisesti mitattava käsite.

  Testejä ja niiden tuloksia ei tulisi muutenkaan lukea kuin piru raamattua, niin että tämä 2. sijoittunut on nyt automaattisesti huonompi kuin testivoittaja.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2010
 8. mauke

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  90
  Yhdet harkitsemisen arvoiset kaiuttimet saisi tuolta 135e/pari posteineen: Concept AV
  Eli Q-acoustics 2010 ja sitten vielä käytettynä vahvistin jostain.
   
 9. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Nähtävästi monen mielestä järkevintä olisi hommata siis kamat käytettynä, mikäs siinä. Itse henk. kohtaisesti haluaisin tässä hommassa alottaa puhtaaltapöydältä ja ostaa tavarat uutena, jos vaan millään mahdollista. Jos nyt ajatellaan, että satasan rahaa 300-350e (muutama kymppi lisää jos pakko), niin saako sillä minkäänlaista vahvari + kaiutin settiä ostettuna uutena, mielellään Suomesta, tai myöskin ulkomailta, kaupoista, joissa tilaaminen on helppoa (esim. Thomann)

  Lähtökohtana on se, että saisin alkuunsa ainakin 2.0 kaiuttimet, ja myös lähitulevaisuudessa 2.1 lisättyä siihen. Laajennusta tuskin vuoteen pariin on tulossa (esim 5.1), koska oma huoneeni ei sitä oikein salli, eikä olohuoneessakaan kaiuttimien sijoittelu tällä hetkellä onnistu, jos siirrän setin TV:seen kiinni.

  Tarkoituksena olisi, että jos saisi semmoiset vehkeet, jolla pääsee alkuun, niin voisi sitten vuosien varrella päivitellä kajareita ja vahvistinta vuorotellen sen mukaan mitä rahatilanne sallii. Nytten olisi vain mukava päästä testailemaan vähän erilaista äänimaailmaa, mielellään uusilla kamppeilla.
   
 10. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Uutena tohon hintaan ei saa juuri muuta kuin markettiroskaa. Kelvollisia passiivikaiuttimia saa noin satasella kappale (esim. Tannoyn Mercury F1), eli 200 euroa menisi jo niihin. Stereovahvistimet ovat jopa kalliimpia, kuin 5.1 kotiteatterivahvistimet, koska ne on niin "hifejä", less is more, eli ei kannata välttämättä uutena sellaista ostaa... Joku 400-500 euroa pitäisi stereosettiin laittaa, että siitä sellainen tulisi mitä kehtaa myöhemmin laajentaa ja päivittää.

  Edelleen täytyy pitää mielessä, että ellet käytä digitaalista liitäntää, niin joudut päivittämään äänikorttiasikin. Integroitujen ratkaisujen analogiset lähdöt on pääsääntöisesti kuraa. Digitaalisesti siirrettynä erot äänikorttien välillä ovat minimaalisia.

  Edelleen suosittelen hyväksi stereopariksi nuita Ediroleja, ne voi kytkeä koneeseen digitaalisesti ja niissä itsessään on vahvistin sisäänrakennettuna ja kätevästi volyyminsäätö siinä edessä. Myöhempää laajennusta varten löytyy subbariulostulo, ja sen subbarin voit taas vielä myöhemmässä vaiheessa kytkeä erikseen ostettuun kotiteatterilaitteistoon.
   
 11. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  Oma ehdotukseni

  Nuforce uDAC äänikortti/da-muunnin koneeseen kiinni usb:llä
  NuForce Icon uDAC (Black) - eBay (item 180498294101 end time May-23-10 12:59:22 PDT)

  Tripath vahvari (8W per kanava säröytymättä riittää 20 neliön huoneeseen enemmän kuin tarpeeksi)

  Hifimaailman testivoittajat kaiuttimiksi PSB Alpha B1

  Yhteensä noin 350-400€ posteineen ja varmasti aivan loistavaa ääntä saat koko rahalla kun vähän miettii kaiuttimien sijoitusta :) subbarin jos hommaat myöhemmin niin osta sellainen missä on liittimet kaiuttimille koska nuo vahvarit on äärimmäisen simppeleitä ja ei löydy kuin kaiutinlähdöt kaiutinparille ja yksi rca tulo :)

  Tossa dacissa on myös kuulokevahvistin jos innostut vaikka kuulokkeista jossain välissä ;)
   
 12. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Kiitos ja kumarrus vastauksesta Moukula. Eli siis nyt varmaan puhutaan musiikkiliike.fi - Soittajan asialla - STUDIOLAITTEET :: MONITORIKAIUTTIMET :: EDIROL MA-15D AKTIIVIKAIUTIN tuollaisista kaiuttimista kun mainitsit nuo Edirolit. Jos tuollaiset nyt sattuisi hommaamaan, niin nuo voi jytkästä koneeseen kiinni suoraan? (On pelkästään integroitu äänikortti) Ja myös tulevaisuudessa subikan laittaminen paikalleen onnistuu?

  Käsittääkseni näitä siis ei ole mahdollista käyttää myöhemmässä vaiheessa esim. kotiteatteria kasatessa enää uudelleen? Pelkästään mahdollinen subbari sitten on mahdollista laittaa jatkossa hyötyökäyttöön?

  Katsoin myös pönttöjen hinnan olevan ~150e luokkaa Suomesta tilatessa, samaa kertoi myös Thomann. Onkos vastaavanlaisia kaiuttimia olemassa seuraavassa hintaluokassa (~250e), joilla saisi eroa laadussa verrattuna noihin Ediroleihin? Jos hieman enemmän satsaamalla saa parempaa ääntä, niin kyllä sen verran voi uhrata.

  Nähtävästi kuitenkin tuo vahvistin + kaiutin setti jää toistaiseksi haaveeksi kun budjetti ei ihan riitä uusiin vehkeisiin. Olettaisin, että tälläisillä kaiuttimilla, joissa vahvistin on sisäänrakennettu, saa kuitenkin _huomattavan_ eron muutaman kympin markettipurkkeihin? Tässä muutamia kysymyksiä/mietteitä, vastailkaa jos näette tarpeelliseksi. Painiminen aiheen kanssa jatkuu edelleen omalta osalta :D
   
 13. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Kyllähän nuitakin voi mahdollisesti hyödyntää, jos siinä tulevassa kotiteatterivahvistimessa vain on pre-out liitännät kaiuttimille. Silloin voisit halutessasi laittaa nuo esimerkiksi takanurkkiin. Itse ajattelin kyllä, että nuo jäisivät sitten tietokoneen kaveriksi, kun hommaisit sen erillisen kotiteatterisetin isommalla rahalla joskus myöhemmin.

  Tuo edellinen vaihtoehto ulkoisella USB-äänikortilla ja tripath-vahvistimella ei sekään välttämättä olisi hullumpi ratkaisu, tosin sen subbarin kytkeminen ja säätäminen on käsittääkseni himpun monimutkaisempaa. Minulla vaan ei nuista tripatheista ole minkäänlaista tietoa ja kokemusta.
   
 14. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Tässähän kerkes tulla jo vastaus siinä välissä kun kirjottelin tuota edellistä viestiäni. Moukulalle: Voi olla tosiaan, että kajarait jäisivät sitten koneeseen kiinni jos "tuhlaan" monta sataa euroa myöhemmin kotiteatteriin tai vastaavaan.

  Enemmän olisin ehkä kiinnostunut henk. kohtaisesti tällä hetkellä näistä Edirolin kaiuttimista, kuullostaa hieman simppelimmältä hommalta, eikä rahaakaan sitten menisi loppujenlopuksi niin paljoa. Tuo 350e on kuitenkin jo aika suuri summa ottaen huomioon, että alku budjetti oli 200e, siitä se sitten vähän venyi ja venyi.

  Edelleen kiinnostaa, että onko noista Edirolin MA-15D kaiuttimista olemassa hieman hintavampaa (n. 100e kalliimpaa) ja parempaa versioita. (Eri merkki tai malli?) Jos esim. satkun panostuksella saa vielä hieman parempaa niin sen verran voisin mahdollisesti laittaa. Myös tälläisenä sivukysymyksenä ajattelin, että jos tuossa kesän aikana / jälkeen hommaa jonkinlaista subbaria, niin minkälainen saattaisi olla järkevä? Rahat kun tulee töistä niin tietää sitten taloustilannetta paremmin, mutta en usko että muutamaa satasta enempää haluiasin kuitenkaan siihen panostaa. Näistä subikoista ei tarvitse kovinkaan tietoa jaella, kunhan vain sivumennen kysäsin. Eniten tällä hetkellä kiinnostaisi siis saada nytten nuo 2.0 setit kuntoon ennen kuin alan edes harkitsemaan muuta.
   
 15. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  En ole vastaavia missään nähnyt. Digitaalisella sisäänmenolla varustetut kaiuttimet ovat aika harvinaisia.

  Yksi ratkaisu olisi erillinen ulkoinen DAC tai kokonainen äänikortti, esim. tuo aiemmin mainittu NuForce, ja siihen kytketty sitten tavallinen aktiivimonitoripari. Vaikkapa tällaiset: ESI NEAR08 CLASSIC - Thomann Verkkokauppa
   
 16. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Tuota tuota, tollaset ESI NEAR08 kaiuttimet menee jo vähän yli budjetin, jos ne maksaa vajaa 250e posteineen. Siihen jos hommaa joko sisäisen tai ulkoisen äänikortin niin eiköhän siitäkin saa pulittaa ainakin 50e?

  Mitenkäs, eikö sitten näiden kanssa ole vahvistin pakollinen? Katsoin, että esim verkkokaupasta sais tälläsen äänikortin tosi halvalla: 11811 - Terratec Aureon 5.1 - Verkkokauppa.com
  Pitäsikö äänikortin olla esim 7.1 vai riittääkö tuo 5.1 ihan mainiosti? Tai pitääkö siinä olla joitain muita ominaisuuksia, jota tuossa ei mahdollisesti ole? Mitä noista liitännöistä pitääkään siis käyttää? Jos tuo ei ole kelvollinen, niin saako sellaisia <50e sisäisiä kortteja jotka on päteviä?

  Katsoin myös noita ESI NEAR08 kajareita, ja huomasin että niistä on sellaiset halvemmatkin kun ESI NEAR05, onko niissä mitään järkeä?

  Vielä vikaksi nytten: Kumpaa settiä oikein suosittelisitte? Äänikorttia + aktiivimonitoreja vai tuollaista kaiutinparia jotka sisältää vahvarin?
   
 17. mauke

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  90
  Aktiivikaiuttimet = sisältävät vahvarin. Eli jos aktiivikaiuttimissa ei ole digital to analog -muunninta (DAC), joutuu niitä syöttämään tietokoneen analogisesta äänilähdöstä, ja emolevyjen integroiduissa äänipiireissä ei laatu ole kovin kova.

  Tuli muuten tilattua tämän topicin innoittamana tuo Topping-vahvari, katsotaan millainen laitos postissa tulee.
   
 18. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Äänikortiksi tuo terratekki ei ehkä se paras vaihtoehto ole, ellet aio käyttää digitaalisia liitäntöjä, ja nehän sinulla on jo siinä integroidussakin, eikös?

  Jos äänikorttia lähdet päivittämään, niin satasen hintaluokassa ois mm. EMU 0202 USB, M-Audio Audiophile 2496, ESI [email protected] Nuista saa jo todella hyvää analogista stereota ulos, niihin kelpaa aktiivimonitorit kytkeä.
   
 19. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Cealdyn ehdotus ihan hyvä, mutta menee ehkä himpun kalliiksi omaan makuun jo.
  Minulle nyt pitää varmaan ihan rautalangasta vääntää tämä juttu, mutta jos ostan mitkätahansa aktiivikaiuttimet, niin vaatiiko se äänikortin ostamista (USB? Vai onko sisäisissä edes toimivaa versioita näihin puuhiin?), vai saako kaiuttimet pelaamaan järkevästi ilman koneen "raudan" päivittämistä? Esimerkkinä nyt käytän noita aikaisemmin mainittuja EDIROL MA-15D kaiuttimia. Tarvitsenko noiden kaiuttimien lisäksi siis äänikortin, josta saisin analogista stereota ulos? Emon omalla digitaalisellako siis on vähän kehno mennä hommassa eteenpäin?

  Jos tämä nyt menee niin miten itse olen olettanut. Eli tarvitaan äänikortti, josta analogista stereota ulos, ja niiden kumppaniksi tietenkin jonkinlaiset aktiivikaiuttimet? Mikä olisi järkevin vaihtoehto jos yhteensä näihin käyttää n.250-300 eukkoa. (Ajattelin n.80-100e äänikorttiin ja loput kaiuttimiin, jos tälläinen jako on mahdollinen)
   
 20. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Edirolit on hyvä just sen takia, että ne voi kytkeä koneeseen digitaalisesti, eli et tarvi niiden kanssa mitään erityistä hyvää äänikorttia, se integroitu riittää.

  Aktiivikaiuttimessa on vahvistin sisäänrakennettuna. Passiivikaiutin tarvitsee erillisen vahvistimen. Jos ostat semmosen kaiutin+vahvistin-paketin, olkoon sitten aktiivinen tai passiivinen, jossa ei ole digitaalista SPDIF-sisäänmenoa, niin se integroitu äänikortti jää pullonkaulaksi. Varsinkin nuilla kalliimmilla ja tarkemmilla studiomonitoreilla huomaa helposti kaikki ne integroidun analogiapuolen puutteet.
   
 21. sarte

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  186
  IMO käytä koko summa laadukkaisiin aktiivikaiuttimiin. Niin kauan kuin äänikorttilähtö ei tuota surinoita tai muita häiriöääniä, on äänikortista saatava äänenlaadullinen bonus tässä hintaluokassa aika mitätön. Jostain syystä murohifisteihin on pesiytynyt integroidun äänikortin peikko, vaikka nykyiset äänikortit ovat pääsääntöisesti ihan OK. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että äänenlaadusta tässä hintaluokassa (edellyttäen siis, että integroitu ei tuota häiriöääniä (surinaa, sirinää, hiiren liikkeiden mukaan vaihtuvaa pörinää), äänikortin osuus huitelee jossain 5-10% luokassa. Ja hyvä ääninen kaiutin kuulostaa hyvältä paskemmallakin äänikortilla. Itsellä on tonnin passiivikajarit kiinni ulkoisessa DAC, mutta kyllä se ero tuohon nvidian integroituun on aika pieni. Toki merkityksellinen, mutta jos pitäisi valita huonommat kaiuttimet ja DAC tai hyvät kajarit ja integroitu, niin itselleni olisi sanomattakin selvää, että kalliimmat kaiuttimet minä ottaisin.

  Heitetään loppuun ontuva autovertaus. Kaiuttimet ovat auton moottori ja äänikortti sitä ohjaava lastu. Litrasesta moottorista ei saa väännökkästä vaikka kuinka hankkisi hyvän lastun sitä ohjaamaan. Parilitraiseista moottorista sen sijaan löytyy vääntöä ja tehoa vaikka moottorinohjaus ei ihan viimoisen päälle olisikaan. Sijoittaisitko sinä suhteessa kalliin virityslastun pieneen moottoriin vai ostaisitko suoraan isomman moottorin jos sen saisi samalla rahalla?
   
 22. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Kiitos näkökulmasta sarte. Autovertaus tuli itselle suoraan sydämmeen, kun moottori-ihmisiä olen :)

  Jos käyttäisin esim tuon 200-300e hintaluokassaan laadukkaisiin kaiuttimiin ja kytken sen tuohon emolevyn digitaaliseen liitäntään, niin mahdollisesti saisin siis ääntä tulemaan nykyisiin kaiuttimiin verrattaen hyvällä laadulla, tietenkään jos ei näitä häiriöääniä synny?

  Olisikos sellainen järkevää, että hommaa nuo ko. hintaluokan kaiuttimet ja kokeilee toimiiko toistaiseksi pelkällä emon integroidulla kortilla, ja sitten vaikka myöhemmin kesän aikana ostaisin erillisen äänikortin jos siltä tuntuu edelleen?

  Laittakaa vaikka ehdotuksia tuon hintaluokan kaiuttimista, jotka voisi toistaiseksi liittä suoraan emoon ja myöhemmin todennäköisesti sitten äänikortin kautta. Mutta jos suoraan emoon toimii väliaikaisesti, niin se olisi todella hyvä rahatilanteeni kannalta. Loppuun myös tälläinen, että mihinkä TV:n liitäntöihin sitten pelkät aktiivikaiuttimet saa laitettua, jos saa? (Niinkuin aiemmin mainitsin, niin saatan siirtää nämä myös joskus TV:seen, esim leffaa katsottaessa tjsp.)

  E: Tuli vielä mieleen, että jos ostaa tuohon emon äänikorttin menevät aktiivikaiuttimet, niin onnistuuko subikan lisääminen jälkikäteen ilman että ostaa äänikorttia, tai vaikka ostaisi äänikortin?
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2010
 23. sarte

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  186
  Jos hankit digitaalisisääntuloilla varustetut kaiuttimet, ei äänikortin laadulla ole varsinaisesti merkitystä. Mielestäni tuohon on kuitenkaan turha takertua kovin vahvasti. Toki ne tarjoavat parempaa äänenlaatua analogisisääntulolla varustettuihin kaiuttimiin, mutta toisaalta digitaalisen sisääntulon lisääminen kaiuttimeen ei ole ilmaista, joten jossain on säästettu vrt. samanhintainen analogikaiutin.

  Parashan olisi että kaiuttimia pääsisi omin korvin kuunteleman, mutta suomessa taitaa nuo aktiivimonitoreja myyvät liikkeet olla aika harvassa. Puhumattakaan siitä kuinka paljon pönttöön tulee suomilisää...
   
 24. Jonkkapwn

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  50
  Jos nyt oletetaan, että hommaisin tuohon omaan hintaluokkaan sopivat (200-300e) digitaalisisääntuloilla varustetut kaiuttimet, niin onko ne ihan pätevät verrattuna noihin analogisiin ja toisaalta verrattuna näihin marketti 2.1 kaiuttimiin? Tuo digitaalinen olisi todella hyvä, kun se ei nähtävästi vaadi välttämättä äänikortin päivitystä (ainakaan heti), vaan saisi toimimaan pelkillä pömpeleillä itsellään ja tietokoneella / TV:llä.

  Mitkähän sitten mahtaisi olla sopivia digitaalisisääntulolla olevia kaiuttimia, jos hommaisin ne esim Suomesta (netistä, tai jostain hifikaupasta tjsp) tai sitten esimerkiksi Thomannilta? Tässähän mainittiin ainakin nuo Edirolit, n 150e hintaiset(jos nyt ovat siis käypäset kun näitä suoraan tietokoneeseen meneviä etsin?), kaikkia muita vaihtoehtoja kernaasti otan vastaan.Haluaisin myös varmistaa, että jos ostan nuo digitaalisisääntulolla olevat kaiuttimet, niin en tee sitten varmasti mitään turhaa ostosta?

  Olen tässä pohtinu vähän ja päätynyt tosiaan siihen, että ainakin tuo äänikortti + kaiuttimet tulee liian kalliiksi ja samahan tapahtuu myös vahvistin + kaiutin hankkeelle, jota ajattelin ensiksi. Taitaa nytten ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi jäädä nämä aktiivikaiuttimet.
   
 25. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Niin, nyt tarvihtis ensin löytää ne 200-300 euron digisisäänmenolla varustetut kaiuttimet. Itse en sellaisia tiedä. Tossa 150 euron hintaluokassa on nuo Edirolit, ja sitten kun nostetaan hintaluokkaa 500-1000 euroon, niin löytyy Genelecit. 200-300 eurolla irtoaa lukuisia hyviä pareja tavallisia analogisilla sisäänmenoilla varustettuja studiomonitoreja, mutta niitä varten suosittelisin kyllä vahvasti päivittämään myös sitä äänikorttia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti