Kaiuttimet tietokoneelle

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja korohoro, 08.06.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ithkul

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2010
  Viestejä:
  8
  Jos ostan Thomannilta tuon Samsonin subbarin ja vaikka Samson 4A:n, niin mitä kaapeleita tarvitsen, että saan ne pelittämään. Emolevynä minulla Asus P8P67 REV 3.1.
   
 2. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  RCA-kaapeli subin ja kajareiden välille ja RCA-3,5mm subista äänikorttiin. Jonkinlainen äänensäätöpotikka siinä välissä olisi tietysti mukava.
   
 3. Qtwo

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  946
  Mitäs mieltä porukka on näistä?
   
 4. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Sanoisin, että säästä rahat vähän parempiin. Tietysti jos tavoitteena on saada ääntä kuulumaan mahdollisimman halvalla ja laadulla tai kestävyydellä ei ole niin väliä jos hajoavat, tai tulevat tilapäisesti käyttöön, niin mikäs siinä. Yhtään jos on vakavissaan äänen suhteen, niin en kyllä ostaisi. Mielummin kuulokkeet tuolla hinnalla.
   
 5. Qtwo

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  946
  Kiitos infosta. Mites nämä?

  Vähän kalliimat mutta ei se talous ehkä ihan tuosta kiinni ole. Kuitenkin hyvää laatua haluan. Ja noi ois hienomma näkösetki. :P
   
 6. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Itse kallistuisin mielummin SAMSON MEDIA ONE 5A puolelle, ihan vain isomman (5") elementin takia, tulisi mahdollisesti bassoja vähän matalammalta. Jos ei yhtään saa kalliimpi olla.
   
 7. PaCoZ

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  240
  Noni nyt pitäis sitte kaiuttimet itekki hommata ja heti ku rupee valikoimia selamaan nii huomaa kyllä että on ihan pihalla tästä äänimaailmasta. Kysynpä siis apua jos joku tietäisi paremmin.

  Tapaus: Tietokone kahdella näytöllä (24" ja 17" (Vasemalla puolella)). Pöydällä suhtkoht vähän tilaa joten kooltaan pienemmät = paremmat mutta ei mitään rimpuloita kuitenkaan. Budjettia hommalle löytyy 40-100e väliltä ja tässä haetaan ihan perinteiseen musiikki / elokuva / pelikäyttöön kaiuttimia. Vahvistinta ei ole eikä tule. 2.1 Kaiuttimet kuitenkin hakusessa. Kaiuttimet pöydälle, subbari pöydän alle on suunnitelma.

  Vaihtoehtoja on todella paljon mutta tottumukseksi on tullut kysyä sitä parasta hinta/laatu -suhde settiä. Liian monesti on pertti perusmyyjä sanonut "tää on hyvä, ota tää" jotenka kysyn suoraan täältä. Ehdotuksia?

  Edit:
  +Ominaisuutena tai vaihtoehtoisena lisänä ois myös jonkinlainen "Switchi" kuulokkeille & Kaiuttimille, molemmat voisivat olla kytkettyinä koko ajan ja nappia painamalla tms. vaihtaa kumpia käyttää. Kannattaako tämmönen toteuttaa softapuolelta vai jonkinlaisella lisälaitteella?
   
 8. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Paljonko? Siis 5cm*5cm vai 20cm*30cm kokoisille?
   
 9. PaCoZ

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  240
  Enemmän tuohon 20cm*30cm suuntaan

  Sinä hyödyt siitä mitä Jimm's tietää - Jimms.fi

  Tuommoset nyt tarttunu silmään, ei ne mitkään erikoiset oo mutta eiköhän noilla pärjäis.
   
 10. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Noissa logitecheissähän on kaiutin tuolla purkkien takanakin? Kovin mielenkiintoinen ratkaisu, eikö tämä lisää vielä entisestään äänen heijastuksia ympäröivistä seinistä sekoittaen vielä pahemmin taajuusvasteen ja stereokuvan, mitä juuri yritetään itku simmussa välttää studioissa? En missään tapauksessa menisi ostamaan tuollaisia. Tietysti jos kuuntelee ainoastaan wintoosan piipauksia ja pilallemiksattuja nykymusiikkijumputuksia, niin siitä logitechistä kyllä saa äänet kuuluville. (Jos se ei ole rikki saapuessaan.:D)

  Mites olisi mielummin nuo samsonit mitä linkkasin tuossa aiemmin? Ei varmaankaan ole yhtä jumputtava bassopää, mutta ilmeisesti ainakin parempi muilta osin. Olis ~20*20cm alalle per kappale sopivat. Subbarin voi lisätä myöhemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2011
 11. ErrorFile

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  2 150
  Mitä subwooferia suosittelisitte Klipsch F1-kaiuttimien ja Yamaha RX-V550-vahvistimen kaveriksi?

  Klipschien ääni on oikein mieluisa ja bassoakin löytyy, mutta silti voisi hankkia tukevoittamaan toistoa.
  Amisbassoa en hae, vaan laadukasta äänentoistoa musiikille ja elokuville.

  Musiikkia kuuntelen lähes aina, kun olen koneella.
  Elokuvia harvemmin, mutta subwooferin olisi hyvä toimia siinäkin.

  Itse vilkuilin Thomannilta, ja löytyi juuri 400 euron hintakattoon Tannoyn TS 10 - kannattava ostos?
  Paikallinen liike ei nähtävästi omaa kovin hyvää valikoimaa, joten se taitaa olla poisluettu mahdollisuus.

  Hintaluokka max. 400 euroa, sen yli en pysty menemään (haluaisin kyllä, mutta pakko koittaa säästellä palkasta tulevaa muuttoa varten :D).

  EDIT:
  Google ainakin kertoi, että tuo Tannoy TS 10 toimisi hintaansa nähden _hyvin_ elokuvilla ja varsinkin musiikilla.
  Mikäli tälle arviolle tulee lisää katteita, niin pitää seuraavan palkan tultua laittaa Tannoy tulemaan Thomannilta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2011
 12. earl

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2010
  Viestejä:
  144
  Mitä noita olen kuunnellut, niin ovat kyllä aika surkeat. Subbari kumisee ja satelliitit kuulostaa epäselvältä.

  Osta mielummin vaikka tälläset: SAMSON MEDIA ONE 4A - Thomann Verkkokauppa
  En ole kuullut näitä, mutta takaan että kuulostavat paremmalta mitä nuo logitechit.
   
 13. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Laitanpa tähän pienen arvion ostoksestani, kun niin harvoin mitään muuta kuin kysymyksiä niistä näkee, kokemuksia kajareista saa etsiä kissojen ja koirien kanssa.


  Menin ostamaan TANNOY REVEAL 601P parin (thomannilla kappalehinta!). Tässä pikainen arvio parin päivän jälkeen:

  Verrokkina on HD555 kuulokkeet ja Creativen T20 kajarit. Kajarit ovat suunnilleen kädenmitan päässä korvista.

  Ensimmäinen havainto äänestä oli erittäin mukavan tuntuinen diskanttipää, todella rasittamaton, mutta silti tosi yksityiskohtainen. Jotain samaa näissä on kuin hyvissä kuulokkeissa, tuntuu että kuulee kaiken selvästi. Kuulokkeissa ääni on rasittavamman tuntuinen, puhumattakaan creativen purkeista. Taajuusvastekkin tuntuu olevan tasainen, tai ainakaan mikään ei hyppää esille muita enemmän. Bassopää taitaa ulottua aika tarkkaan sinne mitä valmistaja lupaa ~60Hz jälkeen alkaa vaimentua nopeasti.

  Subwooferin siis tarvitsevat kaveriksi, jos haluaa oikein bassokasta musiikkia kuunnella. Syviä pörinöitä ja kuminaa on siis turha odottaa, tosi napakalta tosin kuulostaa bassoista se mikä kuuluu. Stereokuvakin erottuu hyvin, luonnollisempi kuin kuulokkeilla ja creative ei pärjää ollenkaan epäselvemmällä diskanttivoittoisella äänimuhjullaan. Vähän näissä välillä tuntuu ääni "juuttuvan kaiuttimeen" eikä stereokuva leviä "irti kaiuttimista". Onko sitten sisäänajon puutetta tai aivojeni tottumattomuutta vielä (tai huono äänite, välillä kyllä kajarit "katoavat"). Creativella ääni ei ole läheskään yhtä päätä ympäröivän tuntuinen, vaan jää etäiseksi jossain tuolla etusuunnassa. Kuulokkeilla taas ääni tuntuu tulevan liikaa sivuilta ja on siksi hieman luonnottoman oloinen.

  Kyllä vaikuttaa siltä että nämä jäävät pöydälleni, vaikea kuvitella että samalla hinnalla saisi selkeästi parempia.

  Jos pöydällä on tilaa ~25cm sivusuunnassa per kajari ja ~30cm syvyyttä, niin mahtuvat siihen. Luonnossa näyttävät paremmilta ja isommilta kuin kuvissa. Tarvitsevat erillisen vahvistimen.


  ps. Tässä nyt kuunneltuani kirjoittaessa, niin kyllä tuo ääni irtoaa hyvin ja leviää hyvällä äänitteellä kivasti irti kajareista. Eli sekin taisi johtua vain äänitteen kehnosta miksauksesta. Nämähän ovat juuri tarkoitettu näyttämään virheet äänitteissä.:D
   
 14. jeeeeelo

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2011
  Viestejä:
  154
  Uudet kaiuttimet tarvitsisin nyt (uudelle) koneelle.
  Mitäänhän en noista ymmärrä, joten kaikki ehdotukset jne ovat tervetulleita.
  Niin ja nyt ei mitään überhifiä haeta, vaan ihan perus hyvänkuuloista ja kestävää ratkaisua, hinnaltaan jotain siihen 100€ pintaan.
  2.1 tai 2.0, sillä ei liene suurta merkitystä ja saahan subbarin sitten joskus lisäiltyäkin pakettiin.

  Tuolla ylempänä oli jo omaan silmään hyvältä vaikuttavia vaihtoehtoja, mutta mitä eroa näillä on, onko tuo 20€panostus sen arvoinen?
  SAMSON MEDIA ONE 4A - Thomann Verkkokauppa
  SAMSON MEDIA ONE 5A - Thomann Verkkokauppa

  Jotain tuon tyylistä kun saisi, olisin kiitollinen :)

  E:ja saa myös jotain äänikortteja ehdotella, mutta ei mitään kovin kalliita. Jonkun 50€olisin asiansa (tarpeeksi) hyvin ajavasta valmis maksamaan.
   
 15. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Samsoneissa on eroa varmaankin vain bassotoiston osalta, 5" tuottaa hieman alemmas menevät "mörinät". Tosin noissa omissa tannoyn kajareissakin on 6" elementit ja eivät kovin syvältä murise. Jos laittaa subbarin lisäksi, niin eroa tuskin on paljoa. Eihän se 20€ kauheasti ole, itse ottaisin isomman jos en laittaisi supparia. Pikkuhiljaa alkaa kyllä tuntua että tannoytkin tarvitsevat supparin joskus tulevaisuudessa, kivalta kyllä kuulostavat ilmankin.
   
 16. jeeeeelo

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2011
  Viestejä:
  154
  Mitäs subbaria sitten suosittelisit (hamassa tulevaisuudessa ostettavaksi) noiden A5:tosten kanssa?

  Tarviiko noihin muuten ostaa mitään ylimääräisiä piuhoja mukaan, vai onko mukana kaikki tarvittava, että saa koneeseen kiinni?
   
 17. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Noissa ei tule mukana muuta kuin virtapiuhat ja mahdollinen kaiuttimien yhdistävä piuha, jos vain toiseen kajariin on laitettu vahvistimet. Eli esim. RCA-3,5mm piuha pitää hommata mukaan, riippuen tietysti mitä liittimiä kamppeissa on.

  Subeista on paha sanoa mitää kun ei ole oikein kokemusta, kuitenkin yleensä kalliimmat ovat parempia niinkuin kaikessa muussakin. Luulenpa että esim. samsonin subi on silti parempi kuin joku logitech/creative kuminaboxi.
   
 18. Theros

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  251
  Olisivatkohan nämä: M-AUDIO STUDIOPHILE BX5A DELUXE - Thomann Verkkokauppa

  riittävät musiikin kuunteluun tietokoneella? Kunhan laatu olisi kohtalainen ja saisin hyvä ääniset kaiuttimet. Subia en ole ostamassa, joten tuo 5" tai 6.5" saisi olla elementin koko. Koko ei mikään hirveän suuri.
   
 19. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Thomannin asiakkaiden mielestä näyttäisi olevan hyvät.(käytä vaikka googlen translatea) Tosin kun itse lueskelin kokemuksia niin esim amazon:issa taisi olla valituksia huonosta kestävyydestä, että hajoaisivat nopeasti. Tosin eipä niitä ollut kuin muutama valitus, eiköhän ne ole ihan kunnolliset silti.
   
 20. Theros

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  251
  Laitoin tilaukseen...eivätköhän ne riittävän hyvät ole.
   
 21. jeeeeelo

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2011
  Viestejä:
  154
  Mites onko tämä
  oikea piuha näiden kanssa, jos haluaa koneesta ääntä pihalle?
  Ja onko tämä toimiva äänikortti ko. paketin kanssa jos semmoiselle joskus tarvetta tulee?
  Kun ei mitään himohifistelyä nyt olla hakemassa ^^
   
 22. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Joo kaikki sopii yhteen. Noissa samsoneissahan on näppärä äänensäätö tuossa edessä, niin ei tarvitse mitään säätönuppia väliinkään, joissakin kajareissa se äänensäätö on tyhmästi siellä takana vähän huonossa paikassa.
   
 23. jeeeeelo

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2011
  Viestejä:
  154
  Selvä kiitos paljon. Jos sitä vaikka kohta laittaisi tilauksen sitten menemään :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti