Kaiutinkaapeli banskuilla

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Miikka M, 17.04.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Miikka M

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  5 310
  Äänikortti > putkivahvistin > kaiuttimet.
   
 2. Icso

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2008
  Viestejä:
  366
  Mitkä kaiuttimet?
   
 3. Miikka M

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  5 310
  Quad 12L. Kylläpäs kysellään :o
   
 4. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Siinä tapauksessa lienee turhaa vaivata päätä niillä kaapeleilla. Keskity ennemmin vaikka huoneen akustiikan parannukseen, huomaat eron paljon helpommin.
   
 5. Miikka M

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  5 310
  Vittuuks jauhetaan enää. Ostin kaapelit ja huomasin eron ja olen tyytyväinen. En vaivaa enää päätäni sillä.
   
 6. littletunafish

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2005
  Viestejä:
  367
  ei mitään...
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2012
 7. aapelih

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  421
  Tää on kyllä ihan mahtava: vahvarin putket eivät lämpene enää niin kovasti :D Johtorävellyksiin en jaksa kommentoida muuta kuin sen, että kannattaa kokeilla sitä sokkotestaamista :smoke:

  Eiköhän niitten putkien lämpenemiseen vaikuta a) hehkut, erittäin vakio ja b) elektronien anodin pommittamisesta syntyvä lämpö, joka sekin riippuu ainoastaan putken läpi menevästä virrasta -> volyymista. Ja milläs testasit lämpötilaa, ihan mittaamalla vai niinkin tarkalla mittarilla kuin kädellä 10cm päästä :rolleyes: ? Ei hitto.

  (ps. saa oikoa, jos kertoo kuinka johdot vaikuttavat putkien lämpötilaan)
   
 8. jaskajoku2

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  1 210
  No jos on viitsinyt ostaa erillisen DAC:n PC:lle, putkivahvistimen, Quad L12 kaiuttmet, niin kai siihen voi jonkin "virallisen" kaapelinkin ostaa vahvistimen ja kaiuttimien välille .. Tekniikan Maailmahan joskus kirjoitteli että tavallinen valaisinjohto 2.5 mm2 riittää hyvin mille kaiuttimille vain, kun noistahan saa määräystenkin mukaan laittaa 230V 16A läpi ..
  Tekniikan Maailman insinöörien puukorvat eivät uskoneet että kaapelia vaihtamalla mitään eroa ääneen tulisi.
  Mutta viisi kymppiä siitä hyvästä mielestä että on tehnyt kaikkensa audiolaitteistonsa eteen ei ole nyt niin paljon.

  Sivuhuomiona, ostin kerran halpis käynnistyskaapelin autoon, joka ei toiminut, vaan hauenleuat päissä oli puristettu Kiinassa suoraan muovien päälle ja kosketus oli todella heikko .. tositilanteessa kaapeli ei toiminut, vaan nen pari karvaa joilla sähkö kulki paloivat heti pois ..

  Eli jos on ostanut jonkin halvemman audiolaitteiston ja siinä on tullut narut kaiutinkaapelit mukana, niin varmaan ostaisin jotkin paksummat tilalle kyselemättä ja testailematta toimivatko ne mukana tulleet narut oikein ..
   
 9. littletunafish

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2005
  Viestejä:
  367
  ei mitään...
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2012
 10. Juffex

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  6 525
  Jep.

  Sama pätee myös normi mp3 kuunteluun. Jos niitä kovin kuuntelee niin kannattaa kyllä kahdesti harkita ennenkuin ostaa ne xxx€ arvoiset kaapelit. Itse kun en ole vielä kertaakaan sattunut törmäämään yhteenkään kaapeliin joka pystyisi korjaamaan lähdemateriaalin puutteet. :rolleyes:
   
 11. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Onnistuin juuri ja juuri välttämään avautumasta tuolle jaskajokusen viestille. Tiivistetysti: kaiutinkaapeleita ei ole sokkotestattu luotettavasti, missään ei ole osoitettu että joku pystyisi erottamaan kaapelit toisistaan toisella kuuntelulla.

  Toisena, mitä hemmetin tekemistä kiinalaisilla hauenleuilla on tämän kanssa?

  Voihan siihen paksummat ostaa, mutta laittakaa se 50€ ny vaikka yhteisvastuukeräykseen ennemmi kun mainosmiehelle jolla ei ole mitään pohjaa puheidensa takana. Paremman mielenrauhan ne rahat mulle ainakin siellä yhteisvastuussa tuottaa kuin kaapeleissa.
   
 12. jaskajoku2

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  1 210
  Tarkoitin vain sitä että kaapeli voi olla vaikka 10 mm2 paksuudeltaan, mutta jos siinä on joku vika niin virta ei kulje läpi oikein .. jos ei pysty kotonaan arvioimaan ja mittaamaan ovatko entiset kaiutinkaapelit kunnolliset, niin voihan samantien ostaa uudet jos ei niistä ihan liikaa maksa .. halvimmalla pääsee ostamalla kalustejohtoa 2.5 mm2 .. mutta audiofiili tietysti ostaa kaapelit erikoisliikkeestä.
   
 13. Jahas

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2001
  Viestejä:
  1 699
  Kajarikaapeleilla (aivan kuten välikaapeleillakin) voi saada ihan oikeasti kuuluvaa eroa ääneen jos kaapelit ovat tahallaan sellaisiksi tehdyt, tai sitten tosiaan aivan järjettömät rimpulat suhteessa käyttötarkoitukseen.

  Transparent käyttää johdoissaan joitain passiivikomponentteja siellä suodinkotelossa(pari kuvaa olen nähnyt ja osat ovat 1-10€ luokkaa) jolloin saattavat nekin toimia sävynsäätiminä- tosin tämähän on kenties typerin tapa muokata ääntä jos/kun monen tonnin kaapelissa on kiinteä passiivi EQ.

  Sitten on vielä laitteet jotka on yksinkertaisesti suunniteltu niin päin peetä että vaativat kaapelilta tietyt standardeista poikkeavat sähköiset arvot jottei laitteen toiminta mene sekaisin. Mutta nämä ovat sitten sitä roskalaatikkokamaa muutenkin.

  Yhteinen nimittäjä on kuitenkin se että bisneksen miljoonaluokasta huolimatta ei ole olemassa yhtään testiä jossa kuuluvat erot olisi saatu kuuntelemalla esiin. Ei yhtään. Ja tässä ei vielä puhuta shakteista tai virtajohdoista.

  Hifikaapelibisnes onkin todistusvoimaltaan tasan samassa kategoriassa homeopatian ja astrologian kanssa. Uskovaiset väittävät että kaikkea ei tiedetä, mutta kontrolloituja testejä ei joko tehdä tai niissä väitetään olevan jotain mystistä vikaa mikä hävittää erot.
   
 14. aapelih

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  421
  Offtopikkia: Ja onhan noissa kiinankaapeleissa nähty sitäkin (TM:n testissä), että johdon kyljessä sanotaan vaikkapa 30 mm^2, ja paksuuskin korreloi tähän väittämään. Mutta virtaa annettaessa kaapeli kuumenee/sulaa, ja kas, sisältä halkaistaessa paljastuukin 16 mm^2 kupari paksuilla eristeillä :D.

  Juurikin näin. On hassua, että mesotaan niiden tuhannen euron kaapeleiden puolesta, mutta mitään tuloksia taikka testejä ei voida julkaista tai tehdä. Totta kai liian ohuista kaapeleista ja/tai huonoista liitoksista tulee kaapeliin liikaa resistanssia, mutta vaikuttaako johdinaineen käsittely vaikkapa kylmässä tai lämpimässä jotenkin positiivisesti ääneen niin jokainen tehköön omat johtopäätöksensä.

  Signaalijohtoihin verrattuna kaiutinkaapelit sattuvat olemaan vaan melko "mitättömät" johdot, niissä tapahtuvia erheitä ei enää vahvisteta ja täten varsinainen signaali useamman voltin vahvuisena ajaa mahdollisten häiriöiden yli. (vinkki testaamiseen, laittakaa kaapeli kiinni vain kaiuttimeen; jos kuulette häiriöitä - onnea, kaapelinne tuottaa/kerää niitä. Jos taas ette kuule, olette normaali.) Harvoin myöskään normaaleilla johdoilla ja virroilla "skin effect" alkaa häiritä signaalin kulkua.
   
 15. littletunafish

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2005
  Viestejä:
  367
  ei mitään...
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2012
 16. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Juu, ja kyllähän kunnon hifistit (hihistit) kuulevat helposti johonkin parin MHz tietämille asti kun skin-efekti sun mut käärmeöljykikat parantavat ääntä kuin taikaiskusta. Kumma juttu kun ammattilaistason studioissa, tarkkaamoissa sun muissa vastaavissa paikoissa ei käytetä mitään hattiwattikaapeleita vaan ihan tavalliset JAMAKit, EuroCablet, Gothamit, Cordialit sun muut kelpaavat. Kaiutinkaapeleina joissakin hyvinkin arvostetuissa paikoissa saattaa olla ihan JAMAKia, KLMAta taikka jotain halvinta mahdollista esim 2.5mm² lapamatoa ja silti kelpaavat ammattilaisillekin.
   
 17. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  Eli siis ts. argumenttisi on se, että jos joku kelpaa jollekin, niin sen täytyy kelvata myös muille. Muut ovat myös auttamatta väärässä, mikäli ovat toista mieltä, vai?

  [​IMG]

  Tiedätkö mistä studiosta on kyse?
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2012
 18. Jahas

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2001
  Viestejä:
  1 699
  Abbey Road, ja onko se nyt säännön vahvistava poikkeus?

  Pekka Reinikainen on lääkäri, uskomushoitojen vastustaja ja nuoren maan kreationisti. Joka asiaan löytyy se oppinut "puolestapuhuja" kun vähän kaivaa.
   
 19. Juffex

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  6 525
  Uhh B&W 802 (vai peräti 800?)

  Kaveri osti vasta tuommoiset 802:t B&W 804:n tilalle ja btw soittelee niitä näillä piuhoilla vaikka ns. todellinen kultakorva onkin. Tuntuu noi sille kelpaavan ja hyvältä kuulostaa :kippis:
   
 20. kls

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  265

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti