Kahden suurimman kryptovaluutan louhinta kuluttaa sähköä jo 17 miljoonan asukkaan valtion verran

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 09.07.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. Yommi

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  201
  Tämän hajautetun louhinnanhan voisi toteuttaa niin, että kukin workeri louhii vain esim. minuutin tunnissa jollakin sattunnaisarpajaissysteemillä. Eli louhintakone istuisi idlenä suurimman osan ajasta, kunnes valuuttaverkko pyytäisi sitä louhimaan minuutin ajan proof of workkia. Tuosta minuutin kestävästä louhinnasta maksettaisiin sama louhintapalkkio kuin nykyisellään koko tunnin louhinnasta.

  Tästä ideastani syntyvät globaalit sähkönsäästörahat voi lahjoittaa minun tililleni.
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2017
 3. xGladi77

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2013
  Viestejä:
  431
  Muutenhan tämä olisi hyvä idea, mutte et varmaankaan tiedä bitcoinin ja muidenkin kryptovaluuttojen tarinaa ja mitä louhinta oikeasti on? Joku oikeasti maksaakin kun ihmiset käyttävät oman koneen laskentatehoa numeroiden murskaamiseen. Ei se bitcoininkaan arvo tyhjästä tule vaan yrityksiltä jotka tarvitsevat mainaus palveluja esimerkiksi NSA murtamaan salasanoja sun muita tiedosto järjestelmiä, NASA erilaisiin laskelmiin, ja varmasti myös hackeri järjestöt hyödyntävät näitä. Kyllä näilläkin toki onnistutaan rikastumaan aika mukavasti. Harmittavinta on, että mainaukseen käytetään tällä hetkellä melko paljon tietokonepuolen näyttiksiä. Melkein kaikki hyvät näyttikset ovat loppu kaikkialta! Vaikeuttaa ja kallistuttaa mukavasti tietokoneen päivitystä tai ylipäätään uuden koneen rakentamista...

  edit: + ihmisethän ketkä louhivat kryptovaluuttoja maksavat sähköfirmoille kuluttamistaan virroista= sähköyhtiöt tykkää kun voittoa tulee. Eiköhän ne osaa myös pari ydinvoimalaa rakentaa. (en kyllä kannata ydinvoimaa yhtään, mutta uusiutuvat ei tällä hetkellä ihan riitä ehkäpä tulevaisuudessa)
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2017
 4. teppo42

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  528
  Tuo tekstisi antaa ymmärtää että sillä laskennalla olisi joku pointti sen itse laskemisen lisäksi. Eli onko tuo joku samantapainen systeemi kuin nämä SETI tai jotkut lääketieteelliset joukkolaskentajutut? Itse olen ollut siinä käsityksessä että koko coinimainaus on pelkästään älytöntä pelleilyä josta generoituu bittejä joita sitten jostain syystä joku haluaa ostaa.
   
 5. kosharik

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  11
  Tässä hyvä 30min vidi miten perinteinen kryptovaluutta toimii

  Bitcoin itse ei tee mitään "hyödyllistä" laskentatehollaan. Pelleilyä nämä blockchain-systeemit ei ole, näillä voidaan ratkoa monia ongelmia, mutta on vielä hyvin uutta. Käsittääkseni osa altcoineista esim Ethereum ja Golem ovat suunniteltu laskemaan mahdollisesti hyödyllisiä laskuja valuutan ylläpidon rinnalla.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2017
 6. S4mmie

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2011
  Viestejä:
  407
  Ensinnäkin Ethereum ei todellakaan laske mitään hyödyllistä, ihan samanlain menee laskutehot hukkaan kuin bitcoinillakin (on huhuttu että Ethereum vaihtaisi proof of stakeen myös jossain vaiheessa).
  Golemilla ei ole edes tuotetta vielä, alpha tason renderöintiä voi sillä tehdä jos sattuu suljettuun alphaan mukaan pääsemään. Ehkä joskus jos lupaukset pitää paikkansa Golemin verkosta voisi maksamalla saada muutakin laskennallista avustusta. Saapa nähä...

  Tsekatkaapa varsin Gridcoin, Curecoin tai Foldingcoin. Gridcoinilla varmaan järkevin konsepti, verkko pidetään yllä proof of stakella ja - researchilla eli lasketaan tieteellistä laskentaa esim. tuota Tepon mainitsemaa [email protected] ja tällä hetkellä myös 24:ää muuta projektia. Proof of stake tarkoittaa sitä, että jokaisen lompakko voi luoda blokin, jos lompakossa on rahaa ja se on verkossa (suurempi määrä rahaa antaa suuremman mahdollisuuden), eli tähän ei mene yhtään lasketatehoa hukkaan. Curecoin ja Foldingcoin ovat myös "protein folding" tyylisiä, jossa tieteellisiin tutkimuksiin käytetään laskentateho.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2017
 7. Yommi

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  201
  Tässä viestissäsi mikään asia ei pidä paikkaansa, ei niin yhtään mikään. Ethereumin ja Bitcoinin louhinta ei ole mitään mielekästä laskentatyötä, vaan pelkkä osallistuminen lottoarvontaan. Mitä enemmän lasket "mielettömiä" työpaketteja, sitä todennäköisemmin voitat arvonnassa ja saat muodostaa uuden lohkon. Toki tämä laskenta on yleensä hajautettu pooleihin, joten yksi workeri saa lohkopalkkiosta vain pienet rippeet.
   
 8. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  10 987
  Oletko nyt varma etteivät käytä jotain vuokrahintaan leivottua sähköä, jolloin muutkin asukkaat maksavat?

  Ja yleinen sähkönkulutuksen kasvuhan tahtoo nostaa sähkön hintaan eli kyllä muutkin siitä aina maksavat ainakin jonkin verran.

  Samoin sähköä kun tuotetaan paljon kaikenlaisilla epäympäristöystävällisillä tavoilla niin siitä maksaa luonto ja haittaverojen noustessa myös muutkin.
  Eikä CO2:n määrä ilmakehässäkään haitaton ole, todellisten seurausten mittakaavaa vain voidaan arvailla ilmaston monimutkaisuuden vuoksi.


  Eli kyllä käytännössä tähän eliitiin harrastamaan loisimiseen verrattavaa puuhaa...
   
 9. kosharik

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  11
  Käsitykseni oli sitten osittain väärin, kiitos että korjasit.
   
 10. saekkih

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2010
  Viestejä:
  19
  Pystyyhän tuon Visan homman hoitamaan vaikka ilman sähköä. Vähän sama kuin vertaisi laskinta ja ruutupaperille laskemista.

  Jos Bitcoin-verkon laskentateho nyt puolittuisi, niin se veisi vähemmän sähköä, mutta pystyisi silti (vaikeustason tasoituttua) käsittelemään saman verran bitcoinsiirtoja kuin ennenkin. Tai vaihtoehtoisesti samalla laskentateholla voisi käsitellä enemmän siirtoja, joten sähkönkulutus/maksutapahtuma ei kerro juuri mitään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti