Kahden Phobya Vandal -kytkimen käyttö virtanappulana ja resettinä

Viestiketju alueella 'Kotelot ja modifiointi' , aloittaja rsghui, 09.02.2017.

 1. rsghui

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2017
  Viestejä:
  1
  Hei! Näin aloittelevana koneenmodaajana ajattelin että täältä voisi löytää pähkäilyyni vastauksen.

  Elikkäs, suunnitelmissa olisi projekti joka käyttäisi kahta Phobya Vandal -led-valaistua palautuvaa kytkintä, toinen sinisenä (https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...tkinpainike-19mm-musta-sininen-led-palauttava) joka toimisi koneen virtakytkimenä, ja toinen punaisena (https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...kinpainike-19mm-musta-punainen-led-palauttava) jota käyttäisin reset-nappulana.

  Tuon sinisen tilasin jo yhdessä liitinkaapelin kanssa (https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/77177/at87484/phobya-vandal-kytkimien-liitinkaapelit-60cm-musta) ja testailin sitä nykyisen koneeni emolevyyn. Tästä mieleeni heräsikin pari kysymystä:

  1. Nykyisessä emolevyssäni PWR LED on erillisinä 1-pin yksikköinä (PWR LED+ ja PWR LED -) jotka ovat toisistaan kauempana kuin 2-pinnisen liittimen leveys, ja tuossa kaapelisetissä on tavallinen 2-pin liitäntä LEDin + ja - -navoille. Valon sain syttymään käyttämällä kaiuttimien 4-pin liitäntää joka volttimääränsä perusteella (5 V) ei ollut ihanteellisin mahdollinen. Onko näin kaikissa emolevyissä

  2. Miten kahden kytkimen kiinnitys onnistuu? Minkälaisia liitinomainaisuuksia emolevyltä vaaditaan (2-pin liittimiä LEDeille yms.) , vai onko olemassa jotain erillistä boksia josta voi syöttää tarvittavat voltit LEDille?

  Kiitoksia jo etukäteen! :)
   
 2. RomanWesley

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2014
  Viestejä:
  285
  1. Jos kyse oli pinnien etäisyydestä ja siitä että se ei sovi ton namiskan liittimiin niin ota nykyisen virtanapin piuha ja vaihda se tuohon nappiin. Jos kyse oli volttimäärän ihanteellisuudesta niin namiskan led näyttäis olevan 3.6V, jos emolevystä ei suoraan löydy sopivaa niin ota PSUsta. Molex kaapeliin tulee 5V ja 12V, eli järkevämpää ottaa 5V pinnistä ja laittaa resistori siihen väliin. Poweri on tältä vuosituhannelta niin siinä on kyllä SATA liittimet ja niistä kaiketi pitäis saada 3.3V joka riittäis sellasenaan.

  2. Laitat molempien namiskojen led johdot samaan paikkaan (virta niille), ja toinen namiska PWR+/PWR- liittimiin emolevyyn, toinen namiska RST+/RST- liittimiin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti