Käytetty auto ruuhkassa istumiseen. Prius?

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja freekevin, 15.09.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. voimakone

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  36
  Laitteleppa hieman kokemuksia priuksesta. Itsellä vastaava hakusessa.
   
 2. JL79

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  2 351
  Nyt tässä muutamia viikkoja ajeltu 2008 vuosimallin Priuksella ja on kyllä kiva auto.
  Corollamaisuus kyllä näkyy, eli laatuvaikutelma on huono. Mutta ei se nyt itseäni kauheasti häiritse, kun auto kuitenkin on aika hiljainen.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. pertila

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  6
  Reilu 5000km takana 2008 Priuksella ja tyytyväinen olen ollut.

  Itselläni on työmatka 9km suuntaansa pääkaupunkiseudulla ja se on vähän kintaalla että onko se priukselle liian lyhyt. Tämähän pääsee taloudellisuudessa vauhtiin vasta kun järjestelmä lämpenee kunnolla ja se ottaa sen 15-20min. 5.7 litraa on oma keskikulutukseni satasella. Parhaimmillaan (taloudellisuudessa) tämä on kyllä varmaan pääkaupunkiseudulla taksikäytössä. Lyhyet matkat nostavat heti keskikulutusta, samoin moottoritiellä suhaaminen.

  Kahden aikuisen ja kahden lapsen viikonloppukamat mahtuu kyytiin mukaanlukien lastenrattaat. Kaupungissa mukavan leppoinen ajaa ja kohtuu hiljainen. Laatuvaikutelma muuten ok, mutta omassani kojelauta rämisee kyllä aikatavalla.

  Avaimeton systeemi on verraton, sitä tulee aikanaan ikävä.

  Itsellä oli haussa Golfin kokoinen vähäkulutuksinen auto automaattilaatikolla. Ajoa tulee vuosittain vajaa 15tkm ja dsg:tä vähän käytettynä vierastin. Prius sopi omasta mielestäni hyvin näihin kriteereihin.
   
 5. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  4 474
  Kuinkakohan paljon saisi linnaaputkaavankilaa kun laittaisi tuon Priukseen ja jäisi siitä kiinni.

  Kai siitä muutaman tonnin joutuisi kärsimään? Voisi se olla kannattavaakin jos tarpeeksi monta vuotta pystyisi tuota käyttämään ilman että joku kateellinen naapuri narauttaa.
   
 6. freekevin

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  1 302
  Yritän selittää lyhyesti mikä auton hankinnassa meni vituiksi.

  Kävimme koeajamassa tojota itäkeskuksessa yhtä 08 priussia.
  Sen ohjaus puolsi oikealle. Sovimme myyjän kanssa, että he laittavat aurauskulmat whatever kuntoon ja menemme ostamaan auton.
  No menimme ostamaan autoa ja halusin koeajaa vielä uusiksi. Autolle ei oltu tehty mitään ja se edelleen puolsi.
  Sovimme, että seuraavana aamuna tulemme noutamaan auton ja se todellakin olisi laitettu kuntoon ja sit vaan nimet alle ja auto uuteen kotiin.
  Saman päivän aikana selvittelin ja ihmettelin asiaa isäni kanssa, joka oli sitä mieltä ettei auton aurauskulmat muutu itsestään. Soitimme yhteen tojota huoltoon ja kyselimme heiltä asiaa ja hekin olivat samaa mieltä ettei ne kulmat muutu ilman reilua kolhaisua tai vastaavaa.
  Selvitin edellisen omistajan ja soittelin hänelle. Ei ollut kuulemma ohjaus puoltanut eikä hän ollut kolhaissut autoa mihinkään katukiveen tai suureen monttuu yms.
  Samalla selvisi että auto on kierrellyt vuoden verran myynnissä eri liikkeissä kelpaamatta kenellekkään.
  Seuraavana aamuna soitin itiksen myyjälle että tästä on jäänyt niin paska maku suuhun kaikkinensa ettei osteta mitään. Emme olleet esim saaneet myyjältä auton historiatietoja vaikka naamatusten niitä kahteen kertaan häneltä kysyin. Auton maksaminen olisi ollut ylitsepääsemätöntä. Olisi pitänyt olla käteistä tai tilisiirrosta kuitti muttei voinut heidän tulostinta lainata tähänkään asiaan.

  Päätöksen ostamatta jättämisestä oikein kruunasi myyjän käyttäytyminen minun ilmoittaessani ettemme osta autoa.
  Asioidessani olen hyvin poliittinen ja käyttäydyn hyvin. Myyjä kertoi että autoon on vaihdettu uudet renkaat, saan ne kaupan päälle (ilmeisesti oli sen verran pahasti aurauskulmat heittäny et renkaatkin olivat jo kuluneet toiselta puolelta liikaa). Sain myyjältä puhelun lopuksi luurin korvaani.

  Iltapäivällä myyjä vielä soitti muijalleni että "hän puhui miehesi kanssa tuossa aamulla mutta puhelu katkesi" :D ja yritti vielä että muija puhuisi minut ympäri. :) Melko noloa.
  Kertoi että nyt kulkee kuin junan vessa että uudet renkaat on vaihdettu ja saatte nekin kaupan päälle.

  Menimme sitten illalla magneettiin (autokauppa kehä3:n laidalla), josta ostimme tän 07:n.
  Maksu tapahtui myöhemmin tilisiirrolla. Ei sen vaikeempaa ja kummempaa. Itiksessä myyjä vaan hoki että auto pitää olla periaatteessa maksettu ennenkuin se tuosta ovesta ajetaan ulos yms paskaa. Magneetista ja muistakin liikkeistä sai auton historiatiedot kysymällä. Myyjäkin vaikutti aika helvetin paljon asiammalliselta kuin itiksen PERTTI :D
  Pertti oli melko jäykkä ja dorka kaikella kunnioituksella.
  Meinasin tehdä valituksen mutta mitä sitä nyt turhaa, työtään hänkin vaan teki mut oli melko huono.
  Magneetista maksoivat vielä 90k huollon, johon autoni kiikutin. Ei ollut mitään valitettavaa autossa eikä se aiheuttanut magneetilla mitään ihmettelyjä. Pertin kanssa olisi varmasti asia ollut toinen :)
   
 7. luukkonen Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  5 506
  Omituinen toi maksu hässäkkä, itse kun vaihdoin autoa ja en pystynyt kortilla erotusta maksamaan (jokin hiton osto rajoitus!:D) niin maksoin puhelimella ja näytin myyjälle vielä että maksettu ja sain paperit. Myyjä vaan tokas että kyllä me sut löydetään jos tulee ongelmia. :D

  Samoten suullisesti sovittu korjaustyö (1000€) hoitui ilman mitään mutinoita ja sain kahdeksi päiväksi vielä sijaisautonki käyttöön ILMAN mitään lisäkuluja!

  Liikkeitä on monia...
   
 8. Panaani86

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2008
  Viestejä:
  116
  Nostetaanpa vanhaa keskustelua ylös. Kyselisin onko teillä kokemusta uudemmasta kolmannen sukupolven priuksesta? Eli juuri tämä ilmeisesti vuodesta 2009 valmistettu korimalli.

  Hinnat alkavat olemaan kohtuullisia ja ostaminen houkuttaa päivä päivältä enemmän.
   
 9. nacke

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  1 237
  Kolmoskopan hankintaa kun itse selvittelin, niin kävi ilmi että noissa ensimmäisissä on jonkin verran öljynkulutusongelmaa suurilla kilometrimäärillä. Huomaat tästä, että valitusmäärä on muuten koholla niissä:

  http://www.carcomplaints.com/Toyota/Prius/

  Parempi siis ostaa 2010 ja sen jälkeen valmistettuja vehkeitä, niin pääsee luultavasti vähemmällä. Sitten on tietysti Aurista ja Lexus CT:tä samalla tekniikalla, kannattaa vilkaista niitäkin.
   
 10. Panaani86

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2008
  Viestejä:
  116
  Olen jonkin verran tutkinut noita Auriksia mutta ne kuluttavat enemmän kuin Priukset. Lexus ehkä karkaa hiukan yli budjettini. Tarkoitus olisi kohtuuhintaan saada mahdollisimman pieniruokainen menopeli. Mihin autoon lopulta päädyit selvittelyn jälkeen vai onko prosessi yhä kesken?

  Yllättävän vähän tuntuu täällä muron kohdeyleisössä olevan priusmiehiä.
   
 11. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 909
  Tällä hetkellä kaikista Toyotan myymistä henkilöautoista jo 23% on hybridejä tai sähköautoja, luku on vasta aivan parina viime vuotena kasvanut huimasti joten kyllä suunta on selvä minne se moottoritekniikka onkaan menossa.
   
 12. nacke

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  1 237
  Käytettyyn CT-koppaan fiilispohjalta, about samaan hintaan olisi saanut Auristakin johon CT perustuu. Käytännön kulutusero Priukseen ei ole kummoinen, Spritmonitor.de ehdottelee 2-3 desiä sataselle. Toki Priuksessa on enemmän tilaa, se voi ratkaista asian joissain tapauksissa. Alustahan noissa on erilainen, CT:ssä ja hybridi-auriksessa on monivarsituenta takana. Jenkkifoorumeilla porukka harmittelee, että ajo-ominaisuudet olisivat mahdollistaneet tuplasti tehokkaammankin voimalinjan.
   
 13. KooPee83

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2013
  Viestejä:
  7
  Täällä yks Priuksen (vm.09) omistaja kans huutelee. Viime keväänä tuli hommattua elämäni ensimmäinen Toyota. Täytyy olla tyytyväinen.Löydettiin paremmin varusteltu Prius, niin valinta osui siihen.
  Käytiin myös koeajamassa Lexuksen CT200, mutta ei säväyttänyt. Todella pieni auto tiloiltaan joten vaaka kaatui Priukseen.
  Meillä ollut nyt kulutus ollut 3,8-5,2l/100km, joka on entiselle Mondeo miehelle kaupungissa todella vähän. Fordin ajotuntumaa on kyllä ikävä, mutta tottuu sitä tuohon Toyotaankin ajan kanssa. Saas nyt nähdä miten ensimmäinen talvi sujuu. Autoina ollut tähän asti, 2x ford escort, nissan sunny, bmw 320i, ford mondeo, fiat stilo.
  Vähiten on tullut tehtyä remonttia Priukseen tähän mennessä.
   
 14. PazFet

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2005
  Viestejä:
  76
  Täällä ilmoittautuu toinen -09 Priuksen omistaja. Hommasin tuollaisen noin vuosi sitten ja päivääkään en ole katunut. Monenlaista kiesiä tuli koeajolla ajettua, mutta aina sitä jotenkin tähän palasi, ja kun sopiva tarjous hyvällä varustepaketilla tuli eteen niin ei siinä tarvinnut paljoa miettiä. Kolme edellistä autoa oli -98 & -03 Primera ja -07 Civic.
  Kulutus on ollut siinä 4,5-5,5 L/100km sekalaisessa ajossa. Työmatka on hieman liian lyhyt tuon hybridin hyötykäyttöön (n. 9km) mutta tuossa kesällä kun heitin 2500km lapin reissun ,niin maantielläkin meni 4,5L/100km vaikka tavaraa oli kontti täynnä ja tiestöt "vaihtelevia". Tilaa ei ihan kauheasti ole, mutta omiin tarpeisiin riittävästi. Kulkupuoli on hyvin tuossa kunnossa kun se sähkömoottori on siellä aina apuna ja vaihteita ei tarvi vispailla. Maantiellä muutenkin kulkee erittäin vakaasti. Kyllä tällä olisi nyt tarkoitus seuraavat 10v huruutella ja testien mukaan pitäisi akkujenkin kestää se ihan heittämällä.

  Kustannuksista sen verran että huollot halvemmat kuin esim Hondassa ja kun vakuutukest, verot ja kulutus on pieniä niin onhan tämä kuin rahaa pankkiin laittaisi :)
   
 15. Unna

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2013
  Viestejä:
  67
  Prius -10 omistaja jo kolmisen vuotta 87tkm -> 124tkm. Hyvä luotettava auto ajaa. Sähkön avustamana valoista pääsee ripeästi liikkeelle ja esim. Helsingissä saa pysäköidä puoleen hintaan kunhan hommaa rakennusvirastosta tarran tuulilasiin.

  Mitään erityisiä vikoja ei ole tullut eteen. Huollot Toyotan merkkihuollossa ovat kohtuullisen edullisia. Koska autossa on suurin osa tekniikasta totetettu sähköllä, mitään isoja huoltoja ei huoltokirjan mukaan edes tule. 150tkm kohdalla kai vahdetaan invertterin jäähdytysnest tjsp, maksanee joitain kymppejä. Sähköpuolihan tuossa on muutoin huoltovapaa. Paras ja laadukkain auto jolla olen ajanut. (Aiemmin omistettuna: VW Golf IV, Ford Escort ~-95, Saab 900 ~-85 ja Mazda 323 ~90)

  Kannattaa katsella, josko myynnistä löytyy joku niistä harvasta yksilöstä, jossa on Pre-Crash -järjestelmä. Sen mukana tulee adaptiivinen vakkari.
   
 16. oh9juty

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  1 311
  Viime syksynä oli pakko saada auto alle ´tosinopee. Ostin tommosen 08 kia ceedin. Ihan toimiva vehje, ei siinä mitään. Kuluttaa liikaa.

  Alta kuuden donan sais 250 ajettua Priusta. Uhka vai mahdollisuus? Mikä voi mennä pieleen?
   
 17. Intriguingman

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  478
  Kahdeksan vuotta vanhanakin hauska, mutta samalla hämmentävä kertomus. Autoliikkeissä ollut ihan normi juttu, että maksetaan verkkopankilla myyjän konetta käyttäen ja tulostetaan tosite, mistä näkee arkistointitunnuksen.

  Rahoituskaupassa, kun vaihtoauto on käsiraha niin ei raha edes liikahdakaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti