Kaasugrilli

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja katajama, 08.04.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. pinkeliviinica

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    2 630
    jep.
    oma kokemukseni rilleistä vain on päinvastainen ( kun kaikki grillit on ollu taivasalla kesät talvet ja käytetty myös kesät ja talvet ) :)
     
  2. Setä Mies

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2017
    Viestejä:
    16
    Itse ostin Spirit E210:n 7 vuotta palvelleen Landmannin tilalle. Landmann maksoi aikoinaan 179 ja siinä oli puinen kärry, valurautaiset ritilät ja polttimet. Lopussa jopa sen "rosterinen" ulkokuori oli puhki ruostunut, mikä oli sinänsä mielenkiintoista. Ei ikinä saisi olla grilli puisella aluskärryllä, sillä sekin menee muhjuksi kosteuden vuoksi. Lisäksi se mitä tuosta opein on ettei polttimetkaan saa olla valurautaa, varsinkin jos paistorasvat valuu suoraan polttimille. Nekin ruostui puhki parissa vuodessa.

    Spirit sen sijaan tuntui heti kuin eri planeetalta ja selvästi valmistaja hiukan miettinytkin asioita. Tuossa on emaloidut ritilät, mutta vuoden käytelleenä aion hankkia tilalle valurautaiset. Jotenkin koen ne luonnikkaammaksi vaikka niitä saakin rasvailla. Paistopinta-alan tiedostin olevan pienehkö ja ajattelin että kai se 3 hengelle riittää mutta niinpä vain on että nyt kaipaisi lisää tilaa ja kolmatta poltinta niin saisi mahtumaan kerralla sekä lihat että sellaisen kasviskorin. Lisäksi kokonaisuutena odotin jotenkin enemmän kun kerran oli Weber, mutta kootessa huomasi että kylläpä on siinäkin Ameriikkalainen grillivalmistaja oikonut laadussa. Mutterit ja muovisen prikat ja mitäkaikkea.

    Ihan ookoo, grilli mutta 399 hintaan sittenkin hieman "meh". Odotin saavani enemmän.

    Jos nyt olisin valitsemassa noista kolmesta, menisin Tritoniin. Siinä on samanlainen rasvankeräyssysteemi kuin Weberissa ja on kätevä. Lisäksi polttimet on myös suojattu fiksusti, minkä sen halpis-Landmannin jälkeen katson ihan joka grillistä.
     
  3. pinkeliviinica

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    2 630
    polttimoiden suojaus pelti tms kyllä pidentää ikää mutta testimielessä kokeilin aikanaan että vaikka valurautapolttimon päälle ei tippuisi tippaakaan rasvaa tms marinadia ikinä niin silti valurauta kestää noin 3-4 vuotta ulkona ennenkuin rupeaa hiutaloitumaan (testiyksilönä 499e landmann sekä prisman halpis 149e barbec). tämän jälkeen poltin kestää kuitenkin vielä noin vuoden pari ennenkuin suuttimet rupevat tukkeutumaan tms eli kiirettä uudella polttimolla ei ole :)

    usein grilli rupeaa olemaan jo huonossa kunnossa muutenkin tuon 5-8 vuoden jälkeen :)

    ps. jos joku tarvitsee niitä palopeltejä/lämmönlevitys tai aromizer/flavor bar peltejä niin voin tehdä rosterista niitä mittojen mukaan. en kuitenkaan saa niihin tehtyä mitään ritilä kuviointeja/pokkauksia tms mutta ne toimivat kyllä ilman niitäkin :)
    tuolla on kuitenkin yleismallisia peltejä https://www.tulikulma.fi/grillien-varaosat/lammonjakopellit/
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2017
  4. Rosa Linda

    Rekisteröitynyt:
    28.09.2016
    Viestejä:
    853
  5. johanmild

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2013
    Viestejä:
    1 160
    Dodii, ehtoota vaan. Päädyinpä nyt kuiteskin tuohon tuontitukun Futur-grilliin. Hinta painoi vaakakupissa nyt melko paljo, sain noin 310€:lla grillin, kotiinkuljetuksen ja suojapeitteen. Voin yrittää laittaa käyttökokemuksia kun päättyi tää ikuinen kevät... muistutelkaa ja tägätkää nimimerkki jos ei ala mitään kuulua ja jotakuta grilli sattuu kiinnostamaan :)

    Suuret kiitokset kaikille jeesanneille ja kommentoijille!
     
  6. wildcockis

    Rekisteröitynyt:
    26.08.2000
    Viestejä:
    266
  7. johanmild

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2013
    Viestejä:
    1 160
    Enpäs osaa sanoa. Muistaakseni oli vkl-tarjous.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2017
  8. pinkeliviinica

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    2 630
    weberistä ei kokemuksia mutta parila vs pannu mielipide ->
    on että mieluummin parila koska mahdolliset rasvat yms lihanesteet yms pääsevät pois itse lihasta kun liha on parilan nystyjen avulla korkeammalla kuin pohja kun taas taisaisella pannulla oleva liha taas tulee enemmänkin keitettyä niissä liha yms nesteissä :)
    toisaalta pitkää haudutusta vaativaa lihaa taas pannu suosii ja parilalla saattaa tulla jo kuivaa ellei muista voidella tms :)
     
  9. PornReindeer

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2000
    Viestejä:
    5 154
    Riippuen mikä Weber, niin se GBS:n reikä on usein keskellä grilliä. Tarkoittaa ettet voi oikein tehdä muuta samaan aikaan. Ritilän korvaavat parilat taas saa yleensä peittämään toisen puolen grillistä, jolloin voi parilaa ja grilliritilää käyttää yhtä aikaa. Toki paistinpannussa on reunat, jolloin se sopii rasvassa paistamiseen jne. vähän erilaiseen käyttöön johon yleensä parilat johon ei taas taivu.


    Weberin "parilassa" toinen puoli on yleensä parila ja toinen tasainen paistolevy. Mielestäni varsinanen nystytetty parilapuoli on aika turha grillissä, vastaava tulos tulee kuitenkin grilliritilällä.
     
  10. ddude

    Rekisteröitynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    1 544
    Eikö siinä ritilän päällä voi käyttää ihan tavallista valurautapannua, siis ei Weberin.
    Sellaisen saa eurolla kirppikseltä.
     
  11. pinkeliviinica

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    2 630
    landmanneissakin on tuo käännettävä levy/parila ja varmaan muissakin.
    itse taas en tykkää ritilästä kun siinä on vaikea paistaa hajoavaa jauheliha pihviä tms niin siinä parila toimii paremmin.
    parila myös tasaa lämpöä kun ritilällä taas on helppo polttaa kaikki pinnalta jättäen sisustan kylmäksi tms :)
     
  12. pinkeliviinica

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    2 630
    jos ritilä on emaloitu niin sen päällä ei voi. ritilän pinta kärsii.
    jos on valurautainen/rosteri ritilä tms niin silloin voi sen päällä vaikka käyttää kattilaa jos niin haluaa :)
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2017
  13. ddude

    Rekisteröitynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    1 544
  14. pinkeliviinica

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    2 630
  15. Rosa Linda

    Rekisteröitynyt:
    28.09.2016
    Viestejä:
    853
    Kiitos vastauksista!
     
  16. LIFAD

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    83
  17. kala-ana

    Rekisteröitynyt:
    13.01.2012
    Viestejä:
    962
    Ovatko nuo Luciferin grillit mistään kotoisin? Budjetti olisi sellaiset 200-300 e perusgrillille.
     
  18. pinkeliviinica

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    2 630
    täysin kiinni siitä paikasta missä grillaat ja siitä että kuinka usein grillaat jne.

    kovaan käyttöön ja täysin taivasalle niin en suosittele mutta jos grillikota tms lasitettu parveke ja käyttö kerran viikossa ehkä niin mikä tahansa yli 100e grillikin kestää sen 7-10vuotta.

    kosteuden takia useimmat grillit rupevat ruostumaan ja polttimot happanemaan yms ja mitä kosteampi ympäristö sen nopeampia sen vaikutukset.
    jos kaikki osat ja polttimot yms ovat rosteria niin se lisää käyttöikää.

    emaloidut parilat/ritilät ovat uutena hyviä mutta jos jokin palaa kiinni tms niin sitä ei voi teräsharjalla putsata. (emaloidut vaativat yleensä aina messinkiharjan tai joskus ei edes sitäkään. varmista grillin käyttöohjeista)
    valurauta tai rosteri ritilät ovat helppohoitoisempia sillä jos jokin palaa kiinni oikein tiukasti niin putsauksessa voi käyttää jopa rälläkkää :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2017
  19. duck

    Rekisteröitynyt:
    14.10.2002
    Viestejä:
    418
    Tämän allekirjoitan täysin. Minä en (enää) kelpuuta muuta kuin valurauta ritilöitä grilliini. Aina grillauksen jälkeen riittää kun pyyhkäisee teräsharjalla nopeasti ritilän, niin seuraavalla kerralla on heti käyttövalmis.
    Lisäksi ennen rillailuja pyyhkäisen hieman öljyä ritilöille.

    http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Hiomatarvikkeet/Harjat/Terasharja-2000037339/
     
  20. gonzarello

    Rekisteröitynyt:
    19.10.2000
    Viestejä:
    498
  21. Nidec

    Rekisteröitynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    114
    Onkos kellään kokemusta Anton Oliver grilleistä? Periaatteessa ei olisi mitään hinkua ostaa juuri hänen nimellään brändättyä kamaa, mutta mielestäni tuo uutuus vaikutti melko pätevältä: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...n-Oliver-GS-440-LX-kaasugrilli-4-1-1-poltinta

    Kellään kokemusta/mielipiteitä? Olisiko jotain parempaa samalla rahalla? Tuossa tietenkin ensimmäisenä miinuksena on tuo parillan puuttuminen, mutta ehkä sen saa hankittua jälkikäteen.
     
  22. Nenola

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2008
    Viestejä:
    218
    Olis ajatuksena hommata joku halpis kaasugrilli satunnaiseen grillailuun. Useimmiten varmaan vain parin henget eväät grillissä, eli mitään järjettömän isoa tuskin tarvii, eli varmaan joku 3 polttimon perusmalli riittää. Tässä jokunen malli mitä tuli kateltua:

    http://www.motonet.fi/fi/tuote/8500165/MTX-Barbecue-Kaasugrilli-3-poltinta

    https://www.prisma.fi/fi/prisma/barbec-veranda-3-kaasugrilli

    https://www.prisma.fi/fi/prisma/mus...p=productPage-_-product-2-_-frosmo-_-Puutarha

    Kaikissa näyttää olevan valurautaritilät, mutta osassa emaloitu, eli kumpaan kastiin ne sitten menee? Kun tuossa aiemmin oli puhetta noista emaloidun huonoista puolista.
     
  23. wildcockis

    Rekisteröitynyt:
    26.08.2000
    Viestejä:
    266
  24. Lambert

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2008
    Viestejä:
    31
    Tilaukseen meni just Oliveri!
    Vanhan n. 5-7 vuotiaan puurunkoisen Barbecin palopesä ruostunut polttimien kohdalta täysin puhki. Lämmönjakolevyt ja valurautaritilätkin oli jo kertaalleen vaihdettu.
    Samaa hintaluokkaa, tuskin toi oliveri ikuinen on mut toivoisin että sen 5 vuotta kestää.
     
  25. Temezy

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2005
    Viestejä:
    202
    Ite tilasin kanssa tuon Anton-Oliverin. Nyt muutaman kerran sillä grillanneena voin suositella kyllä lämpimästi. Hintaansa nähden todella jämäkkä ja lämpöö riittää hyvin grillaamiseen. Huomattavasti parempi mitä monet muut tuon hintaluokan grillit mitä kavereilla ja tuttavilla nähnyt.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti