Kaapelitv:n liitännät

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja rabo, 01.06.2021.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  65
  Kertokaas muorille, mitä kaapeleita tarvitsen tv:n kytkemiseen käyttökuntoon. En ole käyttänyt tv:tä sitten kuvaputkitelevision, viimeksi varmaan joskus 2000-luvun puolivälissä.

  Ostin Kierrätyskeskuksesta käytetyn tv:n, joka pitäisi olla testattu. Merkki on Samsung LE32A456C2C. Taloyhtiössä on kaapeli-tv. Nyt on kytkettynä antennijohto tv:stä pistorasiaan sekä tv:n verkkojohto. Oikeinko? Tarvitaanko muuta?
   
 2. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  186
 3. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  65
  Yritin eilen tuota kanavahakua, mutta ei löydä kanavia. Pitäisi siis jotenkin ilmoittaa laitteelle, että on kaapeli valittu, mutta en löydä sellaista kohtaa. Liittyyköhän se jotenkin tähän käyttöohjeen kohtaan (kopio sivusta alla). Näistä lalla mainituista öytyy joistakin jatkovalikosta valinta "kaapeli", muistaakseni ainakin noista "HDMI". Pitäisikö valita tuo "TV" vaiko mikä näistä. Mitä tarkoittaa Ulk.1 ja Ulk.2?

  "Kuvalähteen valitseminen

  Nimeä tuloliittimiin kytketyt laitteet, jotta kuvalähteen valitseminen on helpompaa.
  1. Tuo valikko esiin painamalla MENU-painiketta. Valitse “Tulo” painamalla ▲ tai ▼ -painiketta ja paina sitten ENTER -painiketta.
  2. Valitse “Lähdeluettelo” painamalla ENTER -painiketta. Käytettävissä olevat signaalilähteet: TV, Ulk.1, Ulk.2, AV, S-Video, Komponentti, PC, HDMI1, HDMI2, HDMI3, DTV. Voit valita vain televisioon yhdistetyt ulkoiset laitteet.
  3. Valitse haluamasi laite painamalla  tai  -painiketta. Paina ENTER -painiketta"

  PItäisiköhän tässä kuitenkin olla digiboksi? On kierrätyskeskuksessa testattu, että toimii, ja huoltolomakkeen mukaan tv:ssä on antenni/kaapeliviritin.
   
 4. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  65
  Lisäys vielä: Tuossahan lukee, että " voit valita vain televisioon yhdistetyt ulkoiset laitteet". Joten ratkaisu kaapelin valitsemiseksi ei ole siinä.
   
 5. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  186
  Kun katsotaan televisiota antennikaapelin kautta, valinta on TV. Jos halutaan katsoa digiboksin kuvaa, joka on liitetty televisioon esimerkiksi HDMI-johdolla, valitaan se HDMI-liitäntä, johon ao. kaapeli on kiinnitetty. Kanavien manuaalinen viritys (TV-tilassa): Katso manuaalin sivu 31 "Kanavaluettelon manuaalinen päivitys"
   
 6. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  65
  Löysin Telian paperitiedotteen, joka on jaettu talouksiin aikapäivää sitten, ja siinä sanottiin, että televisioon pitää tehdä tehdasasetusten palautus. Ongelma vain on, että ko. telkkarin käyttöohjeesta ei löydy, miten tehdasasetusten palautus tehdään. Olen käynyt koko menun läpi, mutta en löydä sieltä sitä.
   
 7. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  186
  Tehdasasetusten palautus: ohjeen sivu 43 , "Palauta"
   
 8. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  65
  Hei, kiitos! Tässä saattaa olla ratkaisu. En vain ole tajunnut, mitä tuo DTV tarkoittaa (Digi-tv?) enkä ole mennyt valikossa sille puolelle. Katsotaan mitä tapahtuu kun kokeilen.
   
 9. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  65
  No niin. Nyt palautus onnistui, haki kanavatkin saman tien. Tosin DTV-valintaa ei saanut suoraan kaukosäätimestä, kuten käyttöohje neuvoi, vaan löytyi menusta jostain Anynet-kohdasta. Suurkiitos, Okies!

  Seuraavaksi pitäisi saada telkkuun liitetyksi VHS-videonauhuri (kyllä, antiikkinen vehje) ja CD-soitin. Se taitaa kuitenkin jäädä toiseen kertaan. Pitää kerätä voimia ensin.
   
 10. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  65
  Pitihän se arvata. Videonauhurin kytkentä / toiminta ei onnistunut. Kokeilin scart-kaapelilla. Sekä videonauhurissa että televisiossa on kaksi scart-liitäntää, nauhurissa nimillä AV1 ja AV2, televisiossa RGB ja AV2. Kokeilin liittää molemmilla vaihtoehdoilla, mutta ei näytä videota, vaikka pyörii nauhurissa. Pitäisikö kaukosäätimestä painaa jotain tiettyä nappulaa tai valita tv:n menusta jokin tietty kohta?

  Tuo alimmaisen kuvan osoittama valinta otetaan ensin, ja sitten pääsee ylemmän kuvan valikoihin. Alemman kuvan taustalla tv-lähetyksen kuva.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2021
 11. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  186
  Tuo Anynet+ tarkoittaa CEC-yhteensopivien laitteiden liittämistä HDMI-johdolla (digitaalinen). SCART on analoginen liitäntä ja normaalissa tv-tilassa television tulisi tunnistaa SCART-johdon päässä oleva laite automaattisesti, kun ao. laite käynnistetään. Yksi SCART-liittimen piuhoista on nimittäin herätepiuha. Nuo Ulk 1 ja Ulk 2 ovat EXT1ja EXT2 (ks. ohje) -scartliittimiä, ja näkyy televisio tunnistaneen laitteen.
   
 12. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  65
  Sain tällaiset tarkat ohjeet toiselta foorumilta. Kopioin ne tähän muita kiinnostuneita varten. Itse asiassa sanoit saman asian vähän toisin sanoin, mutta mä tarvitsen näköjään vääntöä rautalangasta.

  "Laita Scart-johto AV2 ja toinen pää nauhurin liittimeen (scart 1, jos on useampia). Sitten vaan sähköt päälle molempiin, nauha sisään ja toisto päälle. Seuraavaksi valitse kauko-ohjaimella source napilla vastaava AV-tulo eli EXT2 kuvan pitäisi näkyä."

  Tää onnistui juuri näin, paitsi että edes source-nappia ei tarvinnut käyttää, vaan nauhurin videokuva ilmestyi suoraan. Siis tuo AV2 oli se EXT2 television puolella.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2021

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti