Kaapelitv:n liitännät

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja rabo, 01.06.2021.

 1. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  69
  Kertokaas muorille, mitä kaapeleita tarvitsen tv:n kytkemiseen käyttökuntoon. En ole käyttänyt tv:tä sitten kuvaputkitelevision, viimeksi varmaan joskus 2000-luvun puolivälissä.

  Ostin Kierrätyskeskuksesta käytetyn tv:n, joka pitäisi olla testattu. Merkki on Samsung LE32A456C2C. Taloyhtiössä on kaapeli-tv. Nyt on kytkettynä antennijohto tv:stä pistorasiaan sekä tv:n verkkojohto. Oikeinko? Tarvitaanko muuta?
   
 2. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  On oikein, jos vielä sähköt saa telkalle, kanavaniput haettua. (yleensä tehdasasetukset palauteuksen jälkeen opeastettu käyttöön otto, tai sitten valikosta kanavahakua)

  Kaapeli tv tosin tarvitsee kaapelitv telkana, eli DVB-C , maanpäälliset antenni DVB-T ja DVB-T2 malit ei toimi. Tosin pitkään telkat on tukeneet molempia.
  Pika Googletuksen perusteella telkkasi saattaa olla pelkkään DVB-T eli maanpäällisen antenni vastaanottoon tarkoitettu (joskus jossain kaapeli verkossa yksi tai pari DVB-T nippua jaletu, ei nyt ole esimerkkiä)

  Pelkät analogimallit ei myöskään toimi. Jos ei kaapeli tv tukea, niin tarvit väliin digiboxin, tosin hinnaltaa kierrätyskeskus telkat on niin halpoja että "uutta" vain kehiin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2021
 3. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  69
  Tässä pitäisi olla antenni/kaapeliviritin. Oletan, että se, kumpi valitaan, löytyy jotenkin tv:n asetuksista menun kautta. En vain tiedä, miten sille antennijohdolle voi "kertoa", että on kaapeli käytössä.
   
 4. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Antennijohto on samanlaista, kummassakin, liittimet samat mitkä oli analogiaikaan.

  Rivienvälistä ei oikein selvinnyt oletko vielä laittanut tulkkaan virtoja ja kokeillut, vai puuttuuko sinulta jotain, se antenni välijohto rasiasta tellkkaan, vai jotain muuta?

  Jos kanavahakuun olet päässyt, niin sieltä valitaan kumpi, analogi, kaapeli (DVB-C) , vaantenni DVB-T, jos valittavana on vain analogi tai digi, niin sitten voi olla että vain yhden digitekniikanlaite.
   
 5. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  69
  Olen laittanut virrat ja kokeillut myös automaattista kanavahakua, mutta valinnoissa ei kysytä, onko kaapeli vai antenni. Hakee kanavia, mutta ei löydä, ja taustalla on sahanpurua.

  Löysin tällä välin Telian paperitiedotteen, joka on jaettu talouksiin aikapäivää sitten, kun Teliasta tuli taloyhtiön kaapelitoimittaja, ja siinä sanottiin, että televisioon pitää tehdä tehdasasetusten palautus. Ongelma vain on, että ko. telkkarin käyttöohjeesta ei löydy, miten tehdasasetusten palautus tehdään. Olen käynyt koko menun läpi, mutta en löydä sieltä sitä.
   
 6. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  69
  Mulla oli vahingossa toinenkin viestiketju tästä samasta aiheesta. Jos joku nyt seuraa tätä, niin ratkaisu löytyi sitä kautta nimimerkin Okies avulla.

  "Tehdasasetusten palautus: ohjeen sivu 43 , "Palauta"
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2021
 7. rabo

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  69
  Ampula ja muut tätä ketjua seuranneet. Voitteko siirtyä toiseen aloittamaani ketjuun, jatkan siellä. Yritin kytkeä videonauhurin televisioon scart-kaapelin avulla, mutta ei onnistunut.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti