Jukeboxi-tyyppisten paikallisradioiden mielekkyys

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kalsari-Keijo, 29.09.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kalsari-Keijo

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  299
  Otetaan esimerkiksi radio-asema, joka soittaa pelkästään kotimaista musiikkia. Kanava on ripannut kovalevylleen ehkä 30-40 kotimaista levyä (arvio). Levyt ovat yleensä olleet suosittuja, eli erittäin moni kuulija jo omistaa sellaisen tai ainakin on kuullut kappaleita usein aiemminkin. Äänessä oleva toimittaja ei ole saanut valita soitettavia kappaleita.

  Päivän mittaan kuullaan samalta artistilta/levyltä useita kappaleita. Kappaleista tai niiden esittäjistä ei kerrota mitään oleellista. Tosin kuka haluaisikaan kuulla mitään suomalaisen roskaelokuvan soundtrackillä soineen "hitin" taustoista tai sen esittäjästäkään, etenkään neljää kertaa päivässä. Sitäpaitsi artisti saattaa esiintyä lööpeissäkin ja on erittäin tunnettu jo muutenkin. Välillä musiikkitoimittaja löpisee joutavia ja ehkä vastailee "tien päältä" tulleisiin puheluihin. Jakeluauton kuljettajalla on painavaa sanottavaa. Sitten mahdollisesti pakollinen kisa, jossa voi voittaa t-paidan. Toimittaja haaveilee omasta talk showsta televisiossa ja on tekopirteä.

  Ennenmuinoin radiosta saattoi tulla nuorisolle suunnattua kevyttä musiikkia vain muutama tunti viikossa. Mutta ehkä laatu korvasi määrän. Toimittajat yleensä olivat pitkän linjan ammattilaisia ja seuranneet alaa ja alan lehtiä vuosia. Heillä oli hyvät kontaktit myös marginaalimusiikkiin keskittyneisiin levykauppoihin ja he saattoivat soittaa itse valitsemiaan kappaleita. Levyistä ja muusikoista kerrottiin mielenkiintoisia asioita, ohjelmilla oli sivistävää vaikutusta. Toki radio-hittejä toistettiin silloinkin, mutta kuulijoita ei mielestäni aliarvioitu niin pahasti kuin nykyään. Onneksi on sentään jäljellä vielä radioasema tai pari, joissa toimittaja saa soittaa mieleistään musiikkia eikä ole sidottu soittolistoihin. Ja joista kuulija saa hermoilleen lepoa.

   
 2. Tekno-

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  564
  sitä se kaupallisuus on
  [signature]P4 530
  PNY 7600GT[/signature]
   
 3. XCee

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  107
  Näinhän se menee mutta ei radiolla (siis ilmateitse lähetettävällä) ole enää sitä merkitystä mikä sillä oli esim vielä 90-luvulla.
   
 4. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 500
  En nyt tiiä mitä meinaat paikallisradiolla, ite paasaan tähän perään näistä NRJ Ylex yms kanavista.

  Ylexin edeltäjä Radio Mafia oli hyvä kanava, keskellä päivää soittelivat ties mitä Led Zeppeliniä ja jotain sekalaista jazzia. Olihan Radio Mafia keskittyny osaltaan nuorten musaan mutta oli kyllä ihan toista maata kuin nykyinen Yleteinix. Omasta mielestäni Radio Mafia oli viimeisiä kanavia missä toimittajat sai suht vapaasti soittaa musaa, nykyisistä lähimmäs yltävät Groove FM ja Sävelradio (joista viimeksimainittu lopetetaan). Groove FM on oma suosikkini ja oon alkanu nykyään kuuntelee myös Metro FM kanavaa, noilta kahelta kuulee biisejä mitä ei ikinä kuulis muilta kanavilta.

  Tämä radiokanavien uudistus on mielestäni jotain niin hölmöä. Mä en vaan voi käsittää miten Sävelradio ja Yleq lopetetaan kun Nova ja NRJ jatkaa täysin voimin. Radio cityä jää jonkun verran kaipaamaan, mutta eipä nyt sen enempää ku niitä joitain satunnaisia 80-luvun klassikkotunteja.
  [signature]Jag är en titta på[/signature]
   
 5. JussiN

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2001
  Viestejä:
  57
  Erittäin hyvä kommentti, tuota asiaa itsekin mietin päivittäin autossa istuessa.
  Maksetaanko tuosta työstä vielä palkkaakin.

  Kaipaisin monipuolisuutta tuohon radion musiikkiin, samoja biisejä monta kertaa päivässä ja viikko toisen jälkeen alkaa harmittamaan.

  Nova on ollut bannissa jo muutaman vuoden, oikea malli esimerkki, että ei näin.
  Yleq sitten lopetettiin sieltä sentään tuli jotain muuta.
  Sävelradion adressiin tuli kirjoitettua nimi, nyt oikeastaan pitäisi pyytää se takaisin.
  Suomipoppi ei onneksi oikein kuulu.

  Mikä näitä radiokanavia oikein vaivaa, luulisi nyt palkan eteen vähän näkevän vaivaa levy valinnoissa ja teksti puolella.

  No onhan niitä CD-levyjä.
  [signature]under construction

  [/signature]
   
 6. Kalsari-Keijo

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  299
  Tämän Jukeboxi-paikallisradion parannellun revision saa helposti aikaan lainaamalla kirjastosta 40 levyä ja rippaamalla ne kannettavaan mp3-soittimeen. Shuffle-toiminto päälle ja saa nauttia musiikista ilman mainoksia, kohinaa ja lässytystä. Toistoa-toistoa-toistoa sitten vaan. Sitähän kuulija haluaa? Vai haluaako?

   
 7. Ziilot

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  1 549
  novalt ne parhaat musiikit kuuluu, mambaa lukuunottamatta.
  [signature]AMD Athlon 64 3000+ s754 @ 234x10, Gainward GF6600GT, 1024MB DDR ~400MHz, ASUS K8N-E, 160gb+80gb[/signature]
   
 8. tieteistäjä

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2002
  Viestejä:
  58
  http://www.basso.fi/radio/
  ens vuonna fm-taajuuksilla! 102.8 mhz
  JA SITÄ NUORISOMUSIIKKIA!
  ja soittaa musiikkia jota et tiennyt edes olevan olemassa.
  [signature]""when you throwing the fuck, you double your laughs"" larry david[/signature]
   
 9. pösilö

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2006
  Viestejä:
  142
  Toinen pitää tyttärestä ja toinen äidistä mutta isoäidistä en tiennyt kenenkään pitävän.
   
 10. HuPo

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  30
  Ja miksi vitussa ei ole kuulunu pitkään aikaan 102,4:lta mitään? Eikös sen pitäny olla vuoden loppuun määräaikasen luvan?
   
 11. pelitys

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2005
  Viestejä:
  5 928
  Ei radiossa muuten vikaa olis mut jos pitäis taukoa radion kuuntelusta 5 vuotta, ja sit alkais taas kuuntelemaan, kuulisi täsmälleen samaa...

  Ja tietysti se että se musiikki jota ne soittaa on paskaa.
  [signature]"Jos paino on voimaa niin ylipaino on ylivoimaa."[/signature]
   
 12. Hans Niskatuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2005
  Viestejä:
  2 173
  Ja Valitut Palat on laatulehti? Ja Rambo-leffat ovat elokuvataiteen eliittiä? Ja Juhani Palmu on paras kuvataiteilija ikinä? Ja MuroBBS on teknisesti parhaiten toteutettu nettifoorumi maailmassa?
   
 13. Caledor

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2003
  Viestejä:
  58
  Ei ollu Bassoradiolla kun elokuun loppuun lupa.


  [signature]You smell that? Do you smell that? That's napalm, son! Nothing else in the world smells like that! [/signature]
   
 14. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 652
  Sirius/Xm käyttöön niin on vara valita.
   
 15. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Mikä pakko on kuunnella niitä huonoja paikallisradioita, joilla pyörii samat soittolistat? Kuunnelkaa Yleisradiota. Kannattaa huomata sekin, että aiemmin Mafiassa pyörineitä ohjelmia on ripoteltu myös muille kanaville. Esim Alivaltiosihteeri taitaa olla Radio Suomessa, Avaruusromua on muuttanut ykköselle jne. Ainakin pk-seudulla saa mielestäni ihan riittävän monipuolisen tarjonnan kun pitää pikavalinnoissa vaikka Ylen kanavista Ykkösen, Äksän ja Mondon. Paikallisista riittää Radio Helsinki, joskus voi sitten yrittää kuikuilla jotain liikenneinformaatiota Novalta. Himassa ei soittolistaa kaipaa, autossa on joku teknopoppi mp3 cd aina soittimessa siltä varalta että radiot pettävät.
   
 16. suppah

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2002
  Viestejä:
  398
  Nyt kun olen tehnyt töitä erään firman autokuskina, niin on kyllä huomannut noiden radiokanavien paskuuden. Ei jumalauta siinä hajoaa pää, kun kuuntelet jotain NRJ:tä tai Kiss Fm:ää. Nrj:llä joka biisin jälkeen tulee 5-10minuutin ajan mainoksia ja muuta paskaa. Välillä joku esa soittaa sinne ja kertoo kuinka on menossa taas töihin ynnä muuta kiinnostavaa.

  Taikka sitten kissillä aina joka biisin välissä "uusi kiss soittaa monipuolista ja uutta musiikkia" sitten pärähtää soimaan joku Paris hiltonin - stars are blind biisi jo kolmannen kerran sen päivän aikana. Ei saatana.
   
 17. pth

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2000
  Viestejä:
  29
  Onneksi netissä voi kuunnella Pommiradiota :D
  [signature]TT[/signature]
   
 18. Kalsari-Keijo

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  299
  Yleisradiohan on tunnettu soittolistaradio. Eräät sen taajuuksista vetävät jo vertoja pahimmille kaupallisille roskakanaville. En vaan ymmärrä syytä. Yleisradiohan ostaa levystöönsä lähes kaiken kaupasta saatavan musiikin, mutta ei sitten kuitenkaan soita sitä kuulijoilleen. Miksiköhän niitä levyjä sitten on hankittu? Pölyä keräämään?

   
 19. King_Diamond

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  1 341
  Ehdottomasti paras kakkallaololehti.
  [signature]World Champion 99-00-01-02-03-04[/signature]
   
 20. Kalsari-Keijo

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  299
  Itse pyyhin vähän pehmeämmällä paperilla. Vai painetaanko Digest nykyään triplaembolle?

   
 21. Dj Clue

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  803
  http://www.basso.fi/radio/
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti