Japaniin!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sindrom, 14.12.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. wedge

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  458
  Se vois iteasiassa olla todella hyvä lahja, pistän itekkin mieleen! Ainakin omaperäinen.
  Kaikki mikä liittyy ruokaan, on aina hyvä lahja Japanissa. Varsinkin joku tommonen "erikoinen" mitä ei Japanissa välttämättä näe.

  Ei mitään ongelmia lahojottaa alkoholia yleensä, melkein ite ostaisin ennemmin pullon ku konvehteja. Tietty riippuu vastaanottajasta (ts. jos alle 20v, harkittisin ehkä niitä karkkeja)
   
 2. Piko

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2001
  Viestejä:
  8
  On ihan hyvä idea kuten wedge jo totesikin, muistaakseni itsekin toin tuliaisena suomesta jotain liköörikonvehteja :) Alkoholijuomien ikäraja on tosiaan 20 vaikka sitä ei kyllä valvota.
   
 3. ihris

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2010
  Viestejä:
  222
  Ja muista panostaa paketointiin enemmän kuin ruskeaa paperia ryttyyn ympärille ja pakkausteippiä perään. Ainakin paikallisilla on tapa hoitaa kaiken maailman tavaran pakkaus ja paketointi harvinaisen viimeisen päälle, joten voisin kuvitella, että arvostavat jos teet samoin.
   
 4. 1962-029A Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  270
  ---------
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2015
 5. Saint Henry

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2003
  Viestejä:
  544
  Ostin kameran Bic Camerasta. Parista muusta liikkeestä olisi saanut vähän halvemmalla, mutta molemmissa oli myyty loppuun.

  En tiennyt että Japanissa voi tinkiä. Kameran hinnasta lähti 10% pois vain kysymällä.

  Edit. Kameran hinta (canon 60D) hinta tämän päivän kurssilla 675€. Sama kamera verkkokauppa.comissa 899€.
   
 6. Dead Kennedy

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  139
  Oliko muuten hyvä reissu? Eikä kyl harmittais, jos porukka jaksais laitella jotain fotoja reissuiltaan tänne.
   
 7. Saint Henry

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2003
  Viestejä:
  544
  Mä olen edelleen reisussa. Toistaiseksi olen ainakin olen tykännyt Tokiosta.

  Olen takas kotona sunnuntaina ja voin postata jotain kuvia.
   
 8. Saint Henry

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2003
  Viestejä:
  544
  No niin. Viikon reissu Tokioon on takana.

  Mainitsin jo aikaisemmin eletroniikkaliikkeistä. Löysin loppuviikosta luultavasti Tokion parhaan paikan, eli Bic Camera Outlet. Ostamani kameran hinta oli siellä 67 800 Yen.
  Maksoin kamerasta "normaalissa" Bic Camera liikkeessa 70 400 Yen. Kysyin kameraa myöskin Labi-nimisessä (iso ketju Japanissa) liikkeessä, jossa hinta oli 69 700 Yen, mutta niillä ei ollut sitä varastossa.
  Kaikki muut kameraliikkeet oli kalliimpia.

  Mikäli joku on siis ostamassa kameraa, tietokonetta, jne.. niin Bic Camera Outlet on halvin paikka. Sijaitsee täällä (huom. vieressä on tavallinen Bic Camera liike. Älä sekoita outlettia siihen). bic camera, tokyo - Google Maps

  Tässä muutama kuva reissusta, sekä lyhyt video.

  Shibya
  [​IMG]

  Shinjuku
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Monorail - Shiodome
  [​IMG]

  Shibya
  [​IMG]

  Joissain ravintoloissa syödään lattialla
  [​IMG]

  Eletroniikkaan keskittynyt kaupunginosa Akihabara (aivan turha paikka)
  [​IMG]

  Shinjukun metroasema on maailman vilkkain. Yli 2 miljoonaa matkustajaa per päivä.
  [​IMG]

  Shinjukun metroasema
  [​IMG]

  Otin pienen videon Tokion monorailissa. En jaksanut käsitellä videoa millään tapaa.
  [youtube]XfE28uuJcmc[/youtube]
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2012
 9. Saint Henry

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2003
  Viestejä:
  544
  Sushi on ainoa aasialainen ruoka, mistä tykkään. Tässä siis pari kuvaa tästä Japanin lahjasta maailmalle.

  Eroaa hieman länsimaista saatavasta sushista.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 10. znd-

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2012
  Viestejä:
  0
  Nyt olen ollut vähän yli viikon Japanissa. Poikkeuksellisen kuumat säät ollut tähän aikaan vuodesta. Olen siis opiskelijavaihdossa 6 kuukautta Sendain kaupungissa. Jos aihepiiri kiinnostaa, käy katsomassa blogiani.
   
 11. absolut1

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2008
  Viestejä:
  461
  Mun mielestä menee Japanilaiset naiset on mailman top-1 näytttävyydeltään.

  jos katson muijii kadulla, ihan viimesen päälle ovat.
  hiukset
  vaatteet
  vaatteiden istuvuus
  yleinen tyyliikkyys
  käytös

  ja kylhän eukoillekin ovat japanilaiset miehet pukeutumisellan huippu kastia
  maailmassa.

  ja maasta kukaan ei töni, japanilainen ajattelee ennen kuin liikkuu,
  on niin hieno ele ettei mitään
   
 12. Jäck

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Kun kuvien perään on kyselty, niin tuolta löytyy omat Tokion räpsyni parin vuoden takaa. Tokyo - Japan - a set on Flickr Hieno kaupunki, mutta aivan liian kliininen.

  Kivoja autoja siellä oli:
  [​IMG]


  Joku alust tähtien sodasta laskeutunut? :D
  [​IMG]
   
 13. regeny

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2010
  Viestejä:
  78
  Täällä muutamia kuvia oman 3kk vaihto-opiskelujakson ja sen jälkeisen lomailun ajalta.
  Paikkana oli siis Tsuruoka, joka on pieni maalaiskaupunki Tohokun alueella. Lomakuvia on sitten ympäri Japania mm. Tokiosta, Fukuokasta ja Kagoshimasta. Aika monen kanssa olen säätänyt jotain HDR-settiä kuvankäsittelyä harjoitellessani.
   
 14. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  Nostetaampa vanhaa lankaa. Ruvennut pikkuhiljaa kiinnostamaan käynti nousevan auringon maassa ja tarkoituksena olisi ensi kesänä(elokuussa) suunnata reissua sinne päin. Pitää vielä lukaista threadi läpi viikonlopouna mutta kaikki mahdolliset matkavinkit mitä voitte antaa jo tässä vaiheessa ovat tervetulleita. Kiinnostaa varsinkin missä kannattaa käydä ja miten paljon kantsii varata rahaa matkaan lentoineen parin viikon reissulle jne.
   
 15. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Lennot ainakin kannattaa hommata tarjouksista, suorat Finnairin lennot Osakaan tai Nagoyaan maksaa nykyään n. 550€ edestakaisin per nuppi halvimmillaan. Tokioon ei taida Finnairilta enää saada suoria lentoja tarjoushinnoilla. Vinkki, jos haluat säästää ja tulla olla Tokiossa reissun viimeisenä: hommaa paluulennoksi suora lento Nagoyasta tai Osakasta ja erillinen iltalento edelliseksi illaksi Tokiosta. Näin sinun ei tarvitse herätä kotiinpaluuaamuna niin aikaiseen ja säästät Tokiosta suoraan lentoon verrattuna. Lentokenttähotellin viimeistä iltaa varten joudut melkeinpäs hommaamaan joka tapauksessa.

  Elämiseen voi varata n. 10 000 jeniä per päivä per nuppi. Sillä syö ihan hyvin (ja liikkuu) eikä tarvitse kaikkein halvimmissa mestoissa käydä. Ja se kannattaa ottaa käteisenä ellei meinaa olla vain Tokiossa. Sielläkään ei kortti käy välttämättä kaikkialla. Hotellien hinnat vaihtelee sijainnista riippuen, joitain edullisia hyvälaatuisia hotelleja löytyy myös melko hyvällä sijainnilla. Halvimmat hotellit ovat n. 50€ per yö, mutta niiden laadusta ei ole hajua. Satasella voi löytää tarjouksesta jo hyvän hotellin.

  Tokio ja Osaka ovat ainakin hyviä kaupunkikohteita. Itse pidän enemmän Osakasta. Molempien kaupunkin ympäristössä on myös matkakohteita. Osakasta pääsee tunnin junamatkalla Kyotoon ja Kobeen, alle parissa tunnissa myös Himejiin. 2 viikkoa on tosin pitkä aika pelkälle kaupunkilomalle, mutta senhän voi katkaista menemällä välissä Okinawalle rantalomalle. Japanin sisäiset lennot ovat ihan kohtuuhintaisia oikein ostettuna. Halpalentoyhtiöitä ovat mm. Jetstar ja Peach, mutta halpalentoyhtiöiden reitit ovat vähän rajoittuneempia. Japan Airlines tarjoaa ulkomaalaisille tarkoitettuja halpalentoja myös. Esim. Okinawalle voi päästä vähän päälle satasella edestakaisin per nuppi.

  Kieltä hyvä osata, mutta suuremmissa kaupungeissa pärjää englannilla. Lähinnä ruokapaikan valinta voi mennä vaikeaksi pienemmässä kaupungissa, kun englanninkielistä menua ei välttämättä ole. Jos jaksat opiskella, niin ahkerasti opiskelemalla (ainakin 5h viikossa) pystyt oppimaan vuodessa kieltä sen verran, että siitä olisi apuakin.

  Edit. Hintasekoilu
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2016
 16. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Finnairilta löytyy tosiaan usein tarjouksia, joskus jopa Tokioonkin. Tarjousten ulkopuolella jos ajoissa varaa eikä osu mihinkään sesonkiin taitaa nykyisellään taso lähteä 700-800 eurosta ja tarjoukset 500-600 eurosta. Lentojen hintataso on hieman tippunut muutaman vuoden takaisesta kilpailun ja öljyn hinnan ansiosta. Tulevaisuutta ei toki voi noidenkaan kanssa ennustaa, eli loppujen lopuksi hinta on mitä on. Joskus vaihtoyhteyksillä säästäisi hieman rahaa, mutta voin sanoa kokemuksesta että noin pitkällä matkalla suora lento on ylellisyyttä, josta viitsii jopa maksaakin. Jos isompaa Japanin kiertuetta harkitsee, kannattaa katsoa myös open jaw lippujen (meno ja paluu eri kaupungeista) hintoja, ja ottaa mukaan vertailuun myös kaikki kaupungit, joihin Japan Airlines lentää, mutta Finnair ei. Yhtiöiden välisen yhteistyön puitteissa kotimaan jatkolennon Japanissa saa varsin pienellä lisähinnalla. Vaihto kotimaanlennolle tosin tarkoittaa suurella todennäköisyydellä lentokentän vaihtoa Tokiossa ja Osakassa, mutta uskallan silti suositella jonkun sellaisen rakentamista jos haluaa nähdä paljon maata. Japani on sen verran iso maa, että Shinkansenillakin kestää pidemmät matkat pitkään, eikä junapassinkaan kanssa viitsi edes takaisin sahailla.

  Ajankohtana elokuu ei ole ehkä ihan paras mahdollinen. Suurten kaupunkien tienoilla säätyyppi on silloin yleensä luokka tukahduttavan kuuma ja kostea paitsi välillä rankkasateita ja varsinkin loppukuuta kohti jopa pientä taifuunin vaaraa. Toki ilmastoituja tiloja riittää jos sähkönjakelu maassa on kunnossa. Hokkaidolla ja vuoristoseuduilla on tietenkin mukavampaa. Suosituimmat ajat käydä Japanissa ovat keväällä ja syksyllä. Keväällä on kirsikoidn kukinto ja syksyllä ruska, mutta varsinkin kirsikoiden kukkimisaikaan ei Japanissa tarvitse olla yksin ja kohtuuhintaisista majoituksista tappelee valtava määrä kiinalaisturisteja, joiden pääsyä Japaniin on viime vuosina helpotettu ja sesonkiaikoina sen huomaa.

  Varmasti parhaita resursseja matkan suunnitteluun ja kaikkien mahdollisten käytännön asioiden ja erilaisten kohteiden selvittämiseen on http://www.japan-guide.com/
   
 17. Coolxz55

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2015
  Viestejä:
  130
  Muista majoittua vähintään 1-2 yötä paikallisessa ryokan hotellissa/majatalossa, tää kuuluu niihin "pakollisiin".
  Vähän eri mieltä Reliq kanssa tuosta ruokapaikoista, ainakin Osaka/Kyoto yleensä ravintoloissa on kuvat annoksista eli ei tuo kielen osaaminen niin tärkeää ole, kannattaa huomioida ettei edes suurimmissa kaupungeissa puhuta tai haluta ymmärtää englantia, edes McDonaldsissa...

  Jos Osakan suuntaa menee niin ehdottomasti kannattaa käydä myös Kyotossa, noin tunti junalla, jossa mm. parit kuuluisat kulttuuri nähtävyydet: https://en.wikipedia.org/wiki/Kinkaku-ji ja https://en.wikipedia.org/wiki/Ryōan-ji
   
 18. Greetie

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  3 973
  Lisäillääs vähän. Juuri tulin viime tiistaina Tokiosta. Lennot löytyi suorana Japan Airlinesilla Japaniin ja Finnairilla takaisin viikko ennen lähtöä, n. 840eurolla. Mollemmat laskeutui ja lähti Naritan lentokentältä.

  Baareissa sekä isommissa ravintoloissa kortit kävivät. Rahaa saa nostettua lähes kaikista kaupoista (Lawson, FamilyMart & 7-Eleven), mutta Mastercardilla sai vain nostettua rahaa 7-Eveleneistä.

  Hotels.com:ista löydettiin hyviä hotelleja (3-4 tähteä?) ympäri Tokiota, 60-90e/yö:n hinnalla ja halvemmallakin olisi varmasti päässyt. Asuminen maksoi helposti eniten koko reissussa, jos vähän parempaa etsii.

  Kielestä sen verran omalta osalta, että perus fraasit olisi ollut hyvä opetella, mutta Tokiossa suurinosa ravintoloista tarjoaa englanninkielisen menun sekä ravintoloiden edessä on aina vitriinissä esillä mitä tarjoillaan. Viimeistään voi osoittaa sieltä mitä haluaa.
   
 19. Suiza

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2000
  Viestejä:
  990
  .
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2018
 20. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Olen lentänyt Suomi-Japani väliä kymmeniä kertoja. Kunhan ostaa liput ajoissa eikä sesoniiaikaan (toukokuun alku, elokuu ovat pahinta sesonkia Japanissa), niin 600-800€ saa suorat lennot Tokioon.

  Vuosikaudet maassa asuneena, sanon että ehdottomasti paras kokemus maassa on mennä vanhaan Ryokan-majataloon maaseudulla. Ne on kuumia lähteitä joissa on mahtavat ulkoilmakylvyt, Japanin paras ruoka (10+ ruokalajia yhdellä aterialla), maailman paras palvelu, ja näkee luontoakin pelkän kaupungin sijaan. Kulttuurisesti myös japanilaisen lomamatkailun sydän, ja osa maata. Jos menee Japaniin, eikä käy kunnon Ryokanissa, menettää ison palan ainutlaatuista kokemusta, Japanin vanhaa historiaa, ja palvelua parhaimmillaan.
  Www.bankyu.co.jp/en
  Esimerkiksi on yksi suosikkipaikoistani maassa. Pari tuntia joutuu tosin tokiosta junalla reissaamaan, mutta vuosittain tulee käytyä siellä tai vastaavissa, aina kohokohta matkalla. Vastaavia toki löytyy muualtakin, mutta suosittelen nyt vaan yhtä lemppariani joka ei ihan ökyhintainen vielä ole. Kiva sitä on istua kahden tunnin sulttaani-aterian jälkeen kylvyssä jääkylmä kalja kädessä keskellä yötä, taivasta kattellen ja tulikärpästen leikkiä ja vieressä virtaavan kosken äänen avulla rentoutuen.
   
 21. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  En kyllä yli 600 maksaisi lennoista. Ovat lähes kokoajan tarjouksessa. Viimeksi kun lensin oli 370e yhteensä mutta siinä olikin tunnin vaihto.
   
 22. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Tunnin vaihto ja jo pelkkä lentoaika tuplasti suorien lentojen verran? En paljoa miettisi vaan ostaisin suorat lennot, ainakin jos tarvitsee maksaa vain oma pilettini. Ainakin jonnekin toisaalle Aasiaan matkoja katsellessani nuo ei-suorat lennot tarkoittivat sitä, että ensin lennettiin käytännössä turhan takia kohteesta pois päin jonnekin suuremmalle lentokentälle, josta varsinainen lento kohteeseen lähti.
   
 23. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Joo, varsinkin paluumatkalla se on hienoa jossain kymmenen tunnin kohdalla katsella lentokoneen karttanäytöstä miten lennetään Suomen yli ja voi ajatella, että jo kahdeksan tunnin päästä on Helsingissä kunhan käy vaihtamassa Frankfurtissa ensin. Tosin joskus säästö on niin iso, että sillä pääsee tuntipalkoillekin. Tokioon tosin pääsee välillä halvalla Aeroflotilla Moskovan kautta ja siinä ei sentään joudu ensin lentämään kauemmaksi, joskaan ei hirveästi lähemmäksikään. Lisäksi vaihdossa kuluu aikaa joka tapauksessa ja itse ainakin vähän karsastan ajatusta että poikkeustilanteessa jää jumiin lentokentälle jos ja kun ei ole viisumia. Viime aikoina Finnairin (ja JAL:n) suorat ovat olleet tosiaan sen verran halpoja, ettei turhia ole tarvinnut koukkauksia miettiä, mutta jos on aikatauluiltaan joustamaton, voi tietenkin olla että juuri niille päiville ei saa halpoja suoria lentoja.
   
 24. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Nuo kuvat ja vahaveistokset ovat kyllä käteviä ja löytyvätkin monista paikoista, mutta esim. Osakastakin löytyy monta mestaa, joissa on vain japaninkielinen menu eikä kuvista saa välttämättä kunnolla selkoa mitä annos sisältää. Eikä kukaan tietenkään puhu englantia. Japanin osaaminen avaa uusia ovia.
  Hups, meninpä sekoilemaan noiden lentojen hintojen kanssa ja vahingossa laitoin hinnat 2 hengeltä yhden sijaan. Suorat lennot ovat juuri tuossa hintaluokassa, Osakaan ja Nagoyaan pääsee vähän halvemmalla.
   
 25. Neg0t Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  936
  Ite oon lähdössä maaliskuussa kolmeksi viikoksi Osakaan. Suunnitelmana treenata 2- viikkoa kendoa Osakan yliopiston kendoclubissa ja Osakan linnassa. Vipan viikon vois sitte ryypätä ja häröillä turistina. Kendoliiton kautta löytyi hyvin kontakteja suoraan paikan päälle niin on mahdollisesti jopa joku dojolla esittelemässä/tulkkina.

  Lennot makso 750€ menopaluu finskiltä 2 matkalaukun + käsimatkatavaran kanssa. Majoitusta en oo vielä varannut mutta todennäköisesti airbnb kautta tulee hankittua kämppä. Hotellit ovat kalliita ja hostellit eivät taas täytä omia vaatimuksia kun tommonen 3m2 nukkumabunkkeri maksaa 40€ yö. 800-1000€ 3 viikoksi pitäs saada kämppä. Onneksi lajin puolesta on tullut opeteltua perus sanastoa. Senseit lanaa lattiaan japskeissa jos ei oo käytöstavat kunnossa :D Tulee varmaankin mielenkiintoinen reissu...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti