Jännät asiat avaruudessa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja strummer, 03.07.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. valtioonmurha

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  262
  No, lue wikistä jos et muuten tiedä tai katsele noita aiemmin kirjoitettuja tekstejä.
   
 2. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  No kai nyt myönnät sentään sen, että jos satunnaisuutta ei ole niin tuollainen ennustaminen on teoriassa mahdollista? Hyvä.

  Sitten voidaankin keskustella siitä, että millaista epätarkkuutta nuo fysiikanlaissa mainitut satunnaisuudet tekevät ennusteisiin, eli siirtyä alkuperäiseen kysymykseen. Ja en ole ihan suoraan uskomassa, että joku asia ei voi olla seurausta mistään, minusta tällaista ei voida mitenkään tietää.
  [signature]9mm[/signature]
   
 3. valtioonmurha

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  262

  En myönnä, koska kaikkea ei voi mitata, niin myöskään kaiken laskeminen ei onnistu. Minä en ala jossitella, koska se on turhinta mitä voi tehdä.
  Jossittelusta saadaan viihdytäviä What If-sarjoja, mutta viihteen tasolle se jääkin.
  Ja alkuperäinen kysymys on jo puitu sen tiedon valossa, mitä tällä hetkellä maailmasta tiedetään.
   
 4. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Aika turhaan sitten otit osaan koko keskusteluun, koska onhan selvää ettei tuollaisia laskentalaitteita, mittauslaitteita saatikka tarpeeksi tietoa fysiikan lainalaisuuksista ole. Koko ajatushan oli täysin kuvitteellinen.

  Aivojen toimintakin on vielä täysin selvittämättä. Aika sankari saa olla jos on luullut että kysymys koskisi nykyisellä teknologialla ja tietämyksellä tapahtuvaa laskemista.[signature]9mm[/signature]
   
 5. valtioonmurha

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  262
  Kyse olikin teoreettisesta asiasta, ei varsinaisesta jossittelusta.
  Siinä vaiheessa kun aletaan pelisääntöjä muuttaamaan kesken pelin, onkin peli jo selvä.

  Aivot toimii sähköisesti sähköimpulssein. Vaikka niitä pystyttäisiinkin mittaamaan, niin edelleenkään ne ei tallenna tulevia tapahtumia tai valmistele niitä etukäteen.
  On turha väittää, että jonkin tietyn hetken tilan päästä mittaamalla voitaisiin sanoa mitä tunninpäästä tulee tapahtumaan.
  Vasta kun syy on tiedossa voidaan seuraus päätellä, mutta jos ei syytä vielä ole tapahtunut, niin seurauksesta on mahdotonta sanoa mitään.
   
 6. 7

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  4 562
  Palatkaas aiheeseen vaihteeksi. Kaksi sivua paskaa neuroniaivojen toimimattomuudesta, mika samalla on todistettu, jo.
   
 7. Daz

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2000
  Viestejä:
  40
 8. strummer

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2002
  Viestejä:
  2 907
  Haa! Joskus lukiossa joku puhui että avaruudesta oli löydetty jokin galaksin kokoinen "hiukkanen". Oli lukenut Tieteen kuvalehdestä tjsp. Meinasin mainita sen alotuspostauksessa, mutta en ollut oikein varma mistä oli kyse. Ilmeisesti ei ollut tuo sama asia, mutta jotain sinne päin.

  Muuten, kun oli tuossa video valtavan asteroidin törmäämisestä maahan, siis sellaisen joka levittäisi sulaa massaa niin että koko maapallon pinta olisi lopulta tälläistä laavaa. Niin tuli mieleen että olisi ovela scifielokuva, jossa ihmiskunta saisi tietää että heitä ennen oli ihmisiä, mutta sitten asteroidi olisi tuhonnut kaiken. Tuon selvittäminen voisi tapahtua vaikka niin, että löytäisivät avaruudesta niiden aikoinaan lähettämän satelliitin.

  [signature]P4 530J, Arch Linux
  CAPS LOCK IS CRUISE CONTROL FOR COOL
  Opeth - Blackwater Park \o/
  Kotisivut Last.fm [/signature]
   
 9. Dafami

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  53
  Alkaa kyllä oikeasti jo naurattamaan tämä touhu, mutta jatketaan. Jos henkilö on nyt siinä tilanteessa, mistä mittaukset aloitetaan, niin meillä on jo syy seuraavalle tapahtumalle: Hänen koko aikaisemmasta elämästä kerätyt tiedot, sekä ympäristö. Hänen seuraava tekonsa siis on seuraus. Jälleen hän kerää aistien kautta tietoa sen hetkisesta tilastaan, ja kun se yhdistetään aikaisempiin kokemuksiin, saadaan syy. Ja näin jatketaan eteenpäin.

  Edelleenkään kyse ei ole siitä, että aivojen pitäisi ennustaa tulevaisuutta, vaan jokainen hetki perustuu aikaisempiin tapahtumiin. Näiden perusteella aivot tekevät parhaan mahdollisen ratkaisun kulloiseenkin tilanteeseen. Koko tämän keskustelun pohjana on ollut se olettamus, että me voimme mitata kyseisen henkilön aivoista kaikki mahdollinen tieto.
   
 10. 7

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  4 562
  Eikohan joku noista syvaluotaimista viela tule takaisin jos komeetatkin tulevat ja menevat. Oletuksella etta eivat ole tuhoutuneet matkalla. Siina sita sitten on ihmettelyn aihetta kun kultainen CD-levy 20000 vuoden takaa porahtaa ilmoille.
   
 11. devinthedude

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2007
  Viestejä:
  304
  Onko tuo valtioonmurha vitun tyhmä vai trolli? :EE
  [signature]Ketä ei tykkää huumeista on kommunisti.[/signature]
   
 12. kenopaa

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Onhan meillä sunkin alkusyy tiedossa: narkki pani homokaveriansa perseeseen ja yheksän kuukauden päästä kaverilta tuli iso kakka. Tiesikö tää narkki siis jo sun syntyessä, että susta tulee sivari?
  [signature]Kylla kenopaa tietaa[/signature]
   
 13. valtioonmurha

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  262
  Lol, sitä sun täytyy kysyy isältäs veliseni.
  Pistetään piikki lämpiämään ja haetaan isäski mukaan jos sen suonet vielä kestää.
   
 14. nappeis

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2007
  Viestejä:
  48
  Millä energialla ne kaikenmaailman luotaimet avaruudessa menee? Siis nämä, jotka on vuosia killumassa avaruudessa. Ja mitenkä ne ottaa sen suunnan kun ei siellä ole painovoimaa tai kitkaa?
  [signature]moi.[/signature]
   
 15. futuuri

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  369
  Nyt pojat meni paskan jauhannaksi.
  Jatkakaa filosofisia pohdintoja oikeassa ketjussa.

  [​IMG]
  [signature]-Muumipapan silinterihattu on kadonnut-
  <3[/signature]
   
 16. deednait

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  22
  Täällähän on aika kiivasta debattia. Tieteen nykykäsitys tuohon ennustettavuuteen kiteytyy kaaosteoriaan ja kvanttimekaniikkaan. Esim. sitä millainen sää Helsingissä on vuoden päästä, on täysin mahdoton ennustaa. Ei siksi, että mittalaitteemme olisivat riittämättömiä, vaan siksi, että ilmasto on kaoottinen systeemi, ja alkuarvoja ei edes periaatteessa voida tietää. Vaikka tiedettäisiin kaikkien ilman molekyylien paikat ja nopeudet mielivaltaisen tarkasti, niin jossain vaiheessa systeemi silti poikkeaisi ennusteesta niiden pikkiriikkisten virheiden takia. Alkuarvot pitäisi tietää aivan täsmälleen, mutta se on teoriassakin mahdotonta juuri Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen nojalla.
   
 17. futuuri

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  369
  Energia on peräisin alun kiihdytyksestä. Sitä saadaan myös lisää planeetan vetovoiman ja radan avulla ~heiluri.
  Suunta on ennelta määritelty mutta sitä voidaan muuttaa rakettipolttimien avulla.


  [signature]-Muumipapan silinterihattu on kadonnut-
  <3[/signature]
   
 18. deednait

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  22
  Newtonin ensimmäisen lain mukaanhan kappale jatkaa liikettään jos siihen ei vaikuta mitään voimia. Luotaimiin nyt tietysti vaikuttaa voimia, mutta kun ne on kerran täältä maasta sysätty vauhtiin niin eivät ne itsestään pysähdy, ellei niitä jokin voima pysäytä. Luotaimien rata lasketaan pirullisen tarkasti ja niiden reitti voi olla hyvinkin monimutkainen. Yleensä luotaimille haetaan lisää energiaa kiepauttamalle ne sopivasti planeettojen ympäri (painovoimalinko). Pieniä korjauksia voidaan tehdä kyydissä olevien rakettimoottorien avulla.
   
 19. kenopaa

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  BROIDI??!!

  Ihana jälleenäkeminen: :)
  [signature]Kylla kenopaa tietaa[/signature]
   
 20. valtioonmurha

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  262
  Aurinkopaneelit ja akut ovat yleisessä käytössä niissä. Liekö ainut energian lähde tällähetkellä.
  Pienimuotoinen ohjaaminen tapahtuu ohjausmoottoreilla, joilla on yleensä oma polttoaineensa, muutoin mennään valmiiksi laskettujen lentoratojen mukaan.
  Tuo aiemmin mainittu "aavekiihtyvyys" varmasti vaikuttaa jossain määrin.
   
 21. nappeis

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2007
  Viestejä:
  48
  Ai juu sitä käytetään hyödyksi siis tuota muiden planeettojen vetovoimaa/painovoimaa. Juu juu, asia selkiinty hieman :) Oon aatellu, että ne jotenkin negatiivisesti vaikuttaisi raketin reittiin.
  [signature]moi.[/signature]
   
 22. deednait

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  22
  Komeetat ovat ns. suljetuilla radoilla, eli niiden liike-energia ei riitä auringon painovoiman luomasta potentiaalikuopasta karkaamiseen. Sen sijaan noilla luotaimille on annettu nopeus, joka on suurempi kuin aurinkokunnan pakonopeus, joten ne eivät koskaan tule takaisin. Tuon pakonopeuden pystyy melko yksinkertaisella mekaniikan laskulla laskemaan, ja auringolle se on 617.7 km/s (auringon pinnalta siis. kauempaa lähdettäessä se on toki pienempi, ja laskuja monimutkaistavat muut planeetat, mutta periaatteessa.)
   
 23. 7

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  4 562
  Toki, ottaen kuitenkin huomioon etta jotkin komeetat ilmeisesti kayvat toisissa galakseissa kaantymassa. Esim. se josta NASA kerasi hiukkaspolya.
   
 24. valtioonmurha

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  262
  Liekö tuo edes mahdollista? Komeetoilla ei taatusti ole noin laajoja ratoja, eihän sellainen rata pysy edes koossa noin suurilla etäisyyksillä.
   
 25. kooper

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  496
  Mutta ovatko ne bakteerit päätyneet happoon ja kallion sisään sen jälkeen kun muualla on tullut ahdasta ja on pitänyt levittäytyä hankalampiin paikkoihin, vai ovatko alunperin kehittyneet hapossa/kallion sisässä. Veikkaisin ensimmäistä vaihtoehtoa. Eli tarvittaisiin aluksi joku suotuisampi paikka josta sitten lähdetään leviämään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti