Jäätelöt

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja juhza, 02.06.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. SweeneyTodd

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2011
  Viestejä:
  1 072
  Huomasin vasta äsken, että Jädelino on avannut keväällä myyntikojun myös Hietalahden kauppahallissa. Pitää varmaan käydä kokeilemassa onko yhtä hyvää sielläkin.

  On muuten huikean hyvä ateriakokonaisuus, kun vetäisee ensin Roslundin burgerin ja jälkkäriksi Jädelinon jätskin. :) Ja onnistuukin nyt jo kahdessa paikassa.
   
 2. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 300
  Suklaa ja vanilja osoittautuivat molemmat melko turhiksi, 3 Kaverin jäätelöt pyyhkivät näillä pöytää (ja sen jäljiltä Jymyn maku suunnilleen onkin).
   
 3. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Kesä on tullut jo aikaa sitten ja jäätelökioskejen sesonki parhaimmillaan... Tai pitäisi olla. Lomapäiviä vietellessä kummastusta herättää, ettei millään jäätelökioskilla ole enää jonoja... Minulla ei ole tullut vastaan. Itseasiassa noita jäätelöitä ei näytä edes juuri olevan kenenkään lähistöllä istuskelevan kädessä.

  Kaverin kanssa liikenteessä ollessa ruvettiin pohtimaan asiaa.... Paikallinen hintataso on 3€/ 1 pallo. Hyvä, jos olisin tarjonnut kaverille jäätelön niin kaikkien verojen ja niihin verratavien jälkeen olisin kutakuinkin saanut puoli tuntia olla töissä noita saakelin pieniä jäätelöitä varten.

  Kauhulla mietittiin tulevaa ja neljän hengen perhettä, jossa neljän jäätelöpallon hintana seisoisi 12€. Jos haluaa kolme palloa jossain pahvipurkissa ja siihen kinuskiruiskaukset päälle, niin se olisi 6,5€ purkki. Jumalauta, tuolla hinnalla saa jo ruoka-aterian jostain abc:ltä kersalle.

  Jäätelö, ei kaikenlaisista valmisteveroistaan huolimatta ole edes kuluttajalla kaupassa kallista. Jäätelökioskihan ostaa sitä jäätelöä todennäköisesti jo lähtöhinnaltaan aika paljon halvemmalla ja alv:t pois.

  Kun ei ne nyt voi olla oikein palkkakulutkaan... 6,5€/h saa kaverin kersa. Enkä usko, että se myyntipaikkakaan on hommassa ongelma.

  Kun eihän nuo jäätelökioskin jätskit edes ole mitään muuta kuin ne samat mitä kauppojen pakastealtaissa on... Paitsi, että yhden pallon hinnalla saa litran.

  Päädyttiin siihen vaihtoehtoon, että hintoja sahaamalla ylöspäin on saatu jäätelökioskijätskistä niin kallis huvi, ettei ihmiset enää niitä osta. Eli vähemmän myyntiä, vähemmän tuloja ja hinnankorotuspaine. Tästä päästiin hypotettiseen tilanteeseen takaisin tulomatkalla kyseisen kioskin ohi... Mitä jos se jäätelöpallo olisi maksanut euron. Olisimme hakeneet sellaiset kummallekkin ehdottomasti, ehkä kahdella pallolla. Myös tulomatkalla olisi voinut olla jäätelön tarve. Me olisimme tuoneet tuolle kioskille liikevaihtoa helposti sen 6-8€. Nyt emme senttiäkään, eikä se tullut edes kysymykseen.
   
 4. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 288
  Vaasassa torilla yks pallo 3,50€ ja 2 pallo 4,50€.. ja noi kiskathan taitaa olla pääasiassa jäätelömerkkien omia eikä yksityis omisteisia?? korjatkaa jos olen väärässä.. no ite ainakin olen äänestanyt jo jaloilla noita ryöstöhintoja vastaan ainakin 3 vuotta enkä ole ostanut kioskeista mitään.. mielummin haen sundayn mäkkäristä 1,80€ tai vaihtoehtoisesti jonkun tikku/tuutti jäätelön citarista.. 0.7-2€..
   
 5. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Käsittääkseni ovat olleet yksityisyrittäjien ainakin joskus. Tuolloinhan valmistaja ei saa perjaatteessa määrätä hintoja.
   
 6. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Joku ~2e (2.5e isosta) pallosta voisi olla ihan hyvä hinta. Nykyiset 3-3.5e pallosta ovat kyllä kohtuullisen suolaiset. Melkein ennemmin tulee haettua tyttöystävän kanssa joku ~6e "premium" 0.5l jäätelö kaupasta.

  Sääli sinänsä, ihan mielellään noita irtopalloja ostaisi mutta kun hinnat ovat mitä ovat.. Ja ingmannin jne kiskojahan nuo taitavat ihan suoraan olla(..? ) + työntekijä saa varmaan sen ~8e/h kun on kuitenkin joku ensikertalainen ja näin saa maksaa pilkkahintaista palkkaa.
   
 7. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 288
  joo en tiedä tosiaan, ihan mutulla heitin siitä päätellen, että ainaki vaasan torilla on omat kiskansa pingiivini logoilla, SIA logoilla jne. ja myyvät siis silloin vain ja ainoastaan näiden tuotteita.. on sitten jossain vähän syrjemässä muitakin kioskeja kuten rannassa jotka eivät ole brändätty mitenkään ja ne kyllä vaikuttavat yksityis omisteisilta..
   
 8. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  1,99€/litra on ihan ok hinta, hinnottelis kioskitkin sen mukaan pärkele. :mad:
   
 9. takzu

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2011
  Viestejä:
  114
  Tänään tuli nyt sit vihdoinkin maistettua tuota aiemmin keskustelussa ollutta Downtownin lakujäätelöä ja täytyy sanoa, että olipahan aika perhanan lakuista =D odotin vähän toisenlaista settiä suoraansanoen. Ehkä se Maple menee kuitenkin tuon edelle. Mutta jos kaipaa todella lakritsaista jäätelöä, niin voin lämpimästi suositella!
   
 10. Amarillion

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  43
  Yks syy jäätelökioskien suht kalliiseen hinnoitteluun verattuna ruokakauppoihin on se että ruokakaupat myy jäätelöä tappiolla, se on sellainen sisäänveto tuote. Nuo 5litran jätski pakkaukset mitä kioskeilla käytetään maksaa normaalisti sen +20€.. Siitä voi ruveta laskemaan litra hintaa, työntekijä kustannuksia, vuokria, veroja yms. Yms...
  Niin kyllä sille pallolle nopeasti sitä hintaa tulee enemmän kun jos laskee sen pohjalta että kaupassa litra maksaa 2€ ja siitä itse pallon pyörittää.
   
 11. SweeneyTodd

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2011
  Viestejä:
  1 072
  No, ei tasan myy. Jotkut supertarjoukset toki, mutta ympäri vuoden samalla hinnalla myytävät jäätelöpaketit ei varmasti ole mikään tappiolla myytävä sisäänvetotuote. Kioskit toki voivat saada jäätelöt huonommalla hinnalla. Tosin eikö silloin kannattaisi hakea jätskit kaupasta tukun/tehtaan sijaan?

  Helsingissä hinnasta taitaa ison osan haukata vuokra. Kaupunki rahastaa noita jätskikioskeja (kuten toki muitakin vuokratonttilaisia) naurettavilla vuokrilla. Ei tästä kauaa ole, kun joku asiasta valittelikin.
   
 12. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Olisi kyllä kiinnostavaa tietää millaiset katteet noilla jäätelökiskoilla on. Voi äkkiseltään kuvitella juuri näin, että kovat katteet kun pallojen hinta on kova. Tosiaan se kiskan 5L pakkaus ei varmasti maksa ison kaupan tiilen tyyliin 10€, kyllä noissa litrahinta lienee melkoisesti kovempi kuin kaupan tiileissä.

  Mutta silti, tulisiko enemmän tuottoa myymällä hieman halvemmalla vai onko oikeasti järkeä myydä alimmillaan näillä 3e+ hinnoilla, millä moni jättää väliin. Suomessa kun tuntuu, että ratkaisu tuohon myynnin vähyyteen/huonoon tuottoon on aina vain hintojen nousu.. Toisaalta jos halvemmat hinnat lisäävät reilusti myyntiä, niin ei se korkeampi kateprosentti nyt välttämättä aina kaikkea pelasta. Toisivatko 2e/2.5e pallot enemmän tuottoa kuin 3-4e pallot? Ja paljonkohan tuo yksi tuutti tosiaan kiskalle maksanee..
   
 13. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 288
  Se ny on ainaki varmaa, että markkinat sais ainaki hetkeks haltuun noilla 2€ hinnoilla jollakin torilla.. ei varmaan kukaan ostais muista kiskoista mitään, mutta ei varmaan kauaa kestäis kilpailijoilla reagoida.. taitaa kyllä olla jonkilainen kartelli sovittuna torin kesken paljolla myydään.. ainaki mitä vaasan torilla 3 eri kioskia kattonu niin kaikissa identtiset pallo hinnat..
   
 14. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Jaatelototterot on hyva esimerkki tuotteesta jonka ostaminen on loppunut ihan jo siita periaatteesta etta hinta ei vastaa omaa kasitysta mita jonkun tuollaisen tulisi maksaa. Ei auta itkut Suomen kustannusrakenteesta ja tyonantajan sivukuluista, etta tan se nyt maksaa, elama on jne jne. Pitakoon tunkkinsa. Sama juttu kahvin kanssa. 2 kuppia kahvia aamulla saa riittaa ja jos jaateloa tekee nyt niin paljon mieli niin kurvaa Lidlin kautta ja ostaa sen 2 litran trio-pakkauksen tai irtotuutin.
   
 15. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Ei se asiakkaana kiinnosta hevonkakan vertaa mikä se syy on kun tuote on liian kallis. Se on yrityksen ongelma, ei asiakkaan, ja kertoo lähinnä huonosta osaamisesta yrittäjältä.

  Ja jäätelö on käytännössä tuotteena lähinnä maitoa ja sokeria. Ei mitään erityisen kalliita raaka-aineita.
   
 16. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Oma vaivansa tehdä jäätelöä mutta koska nykyiset hinnat niin tehdään itse. Oma maksaa loppujen lopuksi suunnileen saman kuin kaupan mutta on parempaa ja makuja voi säveltää, mm. katajanmarja viimeisimpänä

  Seuraavalla etelänmatkalla jotain todella eksoottisia mausteita ja niistä jätskit :)
   
 17. SweeneyTodd

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2011
  Viestejä:
  1 072
  Miten teet jäätelöä? Löytyykö joku kone vai ihan käsipelillä? Laitas joku hyväksi todettu ohje tulemaan. Joskus itsekin kokeilin tehdä jäätelöä, mutta sillä ohjeella ei oikein hyvää tullut rakenteeltaan. Maku oli kyllä kohdallaan.
   
 18. Anonymo

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2013
  Viestejä:
  2 843
  No esim. viestistä #641 löytyy ihan toimivaksi testattu ohje, joka ei vaadi sen kummempia laitteita. ;)

  Tein juuri kyseisellä ohjeella yhden setin vadelmaa suklaa & laku hipuilla. :eat:

  E:Isompien satsien kanssa saa sitten käydä vatkailemassa muutaman kerran enemmän, koska se jähmettyy hitaammin. About 40 min välein on ihan ok.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2015
 19. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
 20. Pooxo

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  651
  B&J:n Cherry Garciaa suosittelen. Tänään sitä söin ja 7/5.
   
 21. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  Poistettu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2018
 22. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Mistä sait? Olen etsinyt joka paikasta, eikä löydy.
   
 23. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Joku 5v sitten tota oli kai eksklusiivina Makuuneissa. Nyt vissiin vaan irtolaareissa.
   
 24. Pooxo

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  651
  Kampissa on se b&j kioski ni sieltä
   
 25. broken

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2013
  Viestejä:
  150
  [​IMG]

  Pätkisjäätelöä pitäisi olla tulossa ensikuusta lähtien. Voi olla että tätä jo jostain saakin? Toivottavasti maistuu pätkis koska itse ainakin pidän hyvinkin paljon pätkiksistä :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti