Jääkiekon MM-kisat 2014, Minsk

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja hyperion, 23.02.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Chandran

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  1 290
  Athos, joku alaikänen trolli ja pelle :D
   
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 517
  Suomen maajoukkue sai sitten tänään virallisestikin uuden valmennusjohdon.

  Ensi kaudella menestystä tavoittelevat päävalmentaja Kari Jalosen rinnalla apulaisvalmentajat Lauri Marjamäki ja Ville Peltonen sekä maalivahtivalmentaja Ari Moisanen. Myös VIP-aition puolella kävivät ovet, kun Jere Lehtinen peri Jari Kurrin paikan General Managerina ja Kari Savolaisesta tuli uusi joukkueenjohtaja Timo Jutilan tilalle.

  Kiitos Erkalle välikauden hienoista tuloksista, ja Kurrille ja Jutille... öö... uskollisesta penkinlämmityksestä yli vuosikymmenen ajan.
   
 3. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Ei tosiaan tuosta Lehtisen nimityksestä ensimmäisenä tule mieleen, että olisi taaskaan valittu parasta mahdollista henkilöä tehtävän. Perinteen mukaan sopivin kylläkin.

  Toivottavasti pystyy ottamaan vastaan edes kritiikkiä toisin kuin Kurri jonka ulosanti oli kyllä kyllä aina niin itseään täynnä.
   
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 517
  Ei Leijonien GM ole lopulta mitään kovan tason osaamista vaativa pesti kuin korkeintaan paperilla. Pohjoisamerikkalaisessa kiekkokulttuurissa GM on kaiken keskiössä kun miehellä on viimeinen sana sekä pelaaja- että valmentajavalintoihin, mutta meillä Härmässä ensimmäiset sanelee pääosin kulloinenkin päävalmentaja, ja jälkimmäiset Kummola.

  General Managerin (ja joukkueenjohtajan) käytännön toimena on siis pohjimmiltaan olla glorifioitu assari. Sellaiseen riitti Kurrin kompetenssi ihan hyvin, ja varmasti riittää Lehtisenkin. Joku Jarmo Kekäläisen kaltainen huippuosaaja varmaan lähinnä leipiintyisi jos pääosa päivistä kuluisi siihen kun pitäisi toimia Nokan juoksupoikana tai keittää Kalelle kahvia. Jos jotain haluaa ihmetellä, niin sitä että miksi moinen virka ylipäätään on olemassa. Julkinen salaisuushan se on, että kyse on puhtaasta maajoukkuelegendalle järkätystä suojatyöpaikasta.

  Nythän sitä tosin Lehtisen nimityksen yhteydessä väläyteltiin että GM:n rooli ja vastuu saattavat kasvaa. Jos näin, niin sitten voi olla paikallaan ihmetellä, onko hommaan hankittu paras mahdollinen kaveri. Lehtisen puolustukseksi pitää tosin sanoa, että vaikuttaa kaikin puolin fiksummalta jampalta kuin Kurri, ja jos alkaa paiskia hommia edes murto-osalla siitä työmoraalista mitä kaukalossa, niin tästä voi tulla vaikka kuinka hyvä. Yksi työsarka pelaajatarkkailun osalta voisi olla vaikkapa näiden JJ:n ja Erkan aikakaudella pahasti pimentoon jääneiden Amerikan farmisarjojen tarkkailu. Kurrin kohdallahan jokavuotinen Pohjois-Amerikan "skouttireissu" koostui lennosta Floridaan, ja sieltä jatkoyhteys mantereen yli Kaliforniaan pämppäämään Selänteen huvilalla. Välilasku tehtiin talvisessa St. Paulissa. Siinä olisi jo paljon eteenpäin menoa, jos Lehtisen perse kestäisi muutaman bussireissun vähän vähemmän glooriaa hehkuville kiekkopaikkakunnille tyyliin Rochester tai Des Moines.
   
 5. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 177
  Herätin vanhan ketjun henkiin kun NHL-ketjussa alkoi keskustelu mennä paikoin liiaksi MM-kisojen puolelle. Jatketaan täällä jos jatkettavaa on.

  Joo, eri kisoilla ja turnauksilla on erilainen arvostus urheilijoiden keskuudessa. Sama pätee tietysti niin yleisurheilijoihin, ampumahiihtäjiin kuin jääkiekkoilijoihin. Siinä ei ole mitään vastaan väittämistä. Minä en allekirjoita silti sitä että tämä arvostus jotenkin automaattisesti määrittää missä vedetään 100% lasissa ja mitkä ovat höntsää. Mun pointti on ettei poissaolevat määritä kuinka paljon mukanaolevia kiinnostaa.

  En tehnyt syväanalyysiä sinusta, vaan sinun viestisi pohjalta, ja ajattelin pyytää kunnon argumentteja 'höntsä'-termin käyttämisen puoltamiseksi, mutta ilmeisesti kysymys meni väärälle henkilölle. Se onkin hassua että että kanadalaiset valittavat eniten siitä ettei kaikki pelaajat ole saatavilla, vaikka heillä syvyyttä riittää. Mutta se kai liittyy juuri siihen että kanukkien pitää pystyä todistamaan heidän olevan parhaita, ja MM-kisojen tappiot yritetään siksi kuitata "B/C-joukkue"-kortilla.

  Kysymys ennemminkin kuuluisi miksi se C-joukkue häviää joillekin B-kategorian eurooppalaisille. Sen voi tietysti kuitata "ei kiinnostanut/nähtävyydet/saran siepin tissit" -kortilla, mutta se on aika nolo yritys. Parempia selityksiä olisi vaikka huono valmennus, tiettyjen pelaajien soveltumattomuus isolle jäälle, joukkue ei ole hitsautunut yhteen (lyhyet "leiritykset" verrattuna moniin muihin) jne. Lopuksi voi myös miettiä sitä voiko perus-NHL-pelaaja edes pyyhkiä europelaajilla jäätä isossa kaukalossa.

  Aina tietysti parempi mitä enemmän huippuja on mukana, mutta toisaalta viime vuonnakin oli mielenkiintoista seurata miten Suomi pärjää B/C-joukkueella esim. NHL-pelaajista koostuvaa Kanadaa tai aina kovaa Venäjää vastaan. Se on melkein jopa mielenkiintoisempaa kuin nähdä A-joukkueiden kohtaamiset. Aina joka turnauksesta löytyy oma mielenkiintonsa, vaikka status ei tapissa olisikaan.

  Tämäkään ei ollut syväanalyysiä susta, mutta kunhan jatkoin höntsäaiheeseen liittyen.
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 517
  Tässä tuleekin ilmi se MM-kisojen melkein suurin arvo. Se on omalla laillaan pelaajahautomo pienoiskoossa. Hyvin MM-kisoissa suorittavat voivat hyvinkin löytää itsensä tulevaisuudessa niistä korkeamman arvonkin turnauksista. Esimerkiksi syynä sille, miksi Petri Kontiola ja Juhamatti Aaltonen pääsivät mukaan Sotshin olympiajoukkueeseen voidaan suoraan pitää loisto-otteita MM-kisoissa parina-kolmena aiempana vuotena, eivätkä he siellä seassa olleet lainkaan pekkaa pahempia. Kuten ei ollut Juuso Hietanenkaan.

  Vaikka olen yhä sitä mieltä, että Erkan olisi pitänyt harkita pelaajavalintojaan vielä kerran tai pari uudestaankin jos Suomi olisi halunnut koko kiertueen voittaa, oli viime kevään turnaus samalla hyvä todiste siitä, miten myös pelitapa vaikuttaa menestykseen. Aika harva vain näkee sen paperirosterin taakse. Jos mukana ei ole kovia nimiä, mielenkiinto turnausta kohtaan laskee välittömästi - vaikka siellä voisi olla paljon muutakin seurattavaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti