Jäähdytysongelma

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Jussijulius, 16.01.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jussijulius

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  16
  Otsikon mukaisesti ongelmana on prosessorin liika lämmönnousu, aina sinne 80-asteeseen saakka jolloin peli, tai harvemmin kone kaatuu. Kirjoitan speksit oheen. Aikaisemmin olen pelannut CSGO:ta sekä tehnyt muuta normaalia käyttöä ilman ongelmia, kunnes PUBG-peli alkoi aiheuttamaan kyseisiä oireita. Pelissä asetukset ohjattu suorituskyvyn puolelle, samoin muualta tietokoneen asetuksista. Koppa, näytönohjain sekä prossujäähy putsattu. Lämpötahnat vaihdettu, Noctuan NT-H1. Uusimmat päivitykset sekä ajurit asennettu kaikkiin ja kaikkeen. Näytönohjaimen lämpötila rasituksessa noin 55-astetta. Prosessorin lämmöt laskevat levossa noin 60-70-asteen paikkeille. PUBG:n järjestelmävaatimuksien puitteissa koneen pitäisi kyllä pyörittää. Peli kyllä itsessään toimiikin melko moitteetta, eli tuo kaatuminen tulee tavallaan "puskista".

  Windows 10, 64-bit. Intel Core i7 920 @ 2.67 GHz neljällä ytimellä. RAM 6Gb. Nvidia Geforce GTX 660. Intelin tuuletin, ei valitettavasti tarkkaa mallia, kuitenkin jo melkoisen vanha.

  Yhteenvetona voimme kaiketi sanoa, että selvästi isompi ohjelma näille osille on liikaa tai tietokoneessa on jossakin vika. Siihen pyydän täältä vinkkejä ennen satojen eurojen komponentti-investointeja. Eli mitä kannattaa tehdä/ostaa ja missä tärkeysjärjestyksessä. Kiitoksia jo etukäteen.
   
 2. jarppi-

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2015
  Viestejä:
  25
  Noin korkeat idlelämmöt kertoo jo siitä että prossun cooleri ei ole asennettu kunnolla, tai lämpötahnaa laitettu liikaa yms. Noin laadukkaalla coolerilla lämmöt pitäisi olla idlessä reilusti alle 50c jos cpu on kellottamaton.

  Myös kotelon huonolla sisäisellä ilmankierrolla voi olla jopa 15c asteen lämpötilaero prossuun kovassa kuormituksessa.
   
 3. Jussijulius

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  16
  Kiitos vastauksesta ja mielenkiinnosta.

  Tarkistin esille ottamasi asiat kahteen kertaan. Prossujäähy on tukevasti kiinni omilla kiinnitysklipseillä, ei liiku suuntaan taikka toiseen. Lämpötahna aseteltu ohjeistuksen mukaisesti omalle paikalleen, keskiosaan, läpimitaltaan 4-5mm pallona. Ja tosiaan cpu on kellottamaton. Linkin takana kuva kopasta. Omasta mielestä ilmankierto mahdollistuu, kertokaa jos olen väärässä.

  http://aijaa.com/UBNdHm
   
 4. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Laita takatuulettimelle lisää kierroksia. Voi olla saunalämmöt kotelon sisällä pelatessa, vaikka iskisit sen täysille.
   
 5. Jussijulius

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  16
  Olisikohan missään järkevää ohjetta tuohon?

  Speedfanista olen kuullut, sillä kokeilinkin mutta ei säädä kierrosnopeutta yrityksistä huolimatta. Ilmeisesi biosista saa säädettyä? Ohjeilla aina kiva ronklata.

  Edit: Biosiin pääsy klassisella Deleten rämppäämis -tyylillä ilmeisesti mahdotonta. Uefissa ei mahdollisuutta säätää tuuletuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018
 6. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Näköjään tuuletin on molexilla kiinni suoraan virtalähteessä. Eli oletettavasti pyörii jo maks nopeudella.

  Onko edes varmaa, että se kaatuu lämpöihin? Tekeekö samaa kotelon kylki auki ja muulla kovalla rasituksella?
   
 7. Jussijulius

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  16
  En ole tietotekniikan asiantuntiija, en olekaan varma että kaatuminen johtuu lämmöistä. Kaatuilu alkoi sopivaan aikaan koneen pyörittäessä isompaa ohjelmaa, myös silloin huomasin tuulettimien hakkaavan ja prosessorin lämpöjen olevan noin 80:ssä asteessa. Valmistajan sivuilla lukee että kestäisi max. 70-asteen lämmön. Tuosta oli helppoa ajatella että kone kaatuu lämpöihin.

  Ongelmat vasta alkoivatkin kun kotelon kyljen avasi. En tiedä sattuiko sopivaan aikaan, mutta esim. pelinäkymä oli 2x pahempi. Lämmöissä ei muutoksia. Muuta raskasta en ole vielä kokeillut. Counter-Striken kanssa ei mitään ongelmaa vaikka pelikerta kestäisi pitkäänkin.

  Edit: Eiköhän laiteta piste tähän kohtaan ja ostoslistalle uusi jäähy.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018
 8. NusNus

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2002
  Viestejä:
  229
  Jos sinulla on prossun mukana tullut jäähdytin kestää se kyllä täyden rasituksen. Varsinkin kun prossua ei ole kelloteltu. En keksi tuohon mitään muuta ratkaisua kuin että joko jäähäri on huonosti kiinni tai tuuletin on pakotettu liian pienille kierroksille. Miltä lämpötahna näyttää kun irrotat coolerin? Onko tahna painunut selvästi kasaan?

  On ihan hyvä idea kuitenkin vaihtaa jäähy. Itselläni oli vuosikaudet joku halpis Cooler Master. Se toimi hyvin. Tässä suurinpiirtein sama: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/55644/dffrm/Cooler-Master-Hyper-212-EVO-prosessorijaahdytin
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti