Itsenäisyyspäivän linnanjuhlat ja mielenilmaukset 2016

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ________, 05.12.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Mukavaa nähdä että idiootit molemmista ääripäistä osaa arvostaa Suomen itsenäisyyspäivänä sellaisia asioita kuten sanan- ja kokoontumisvapautta :rolleyes:
   
 2. Fkn

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  41
  Niin kuin osasivat käyttäytyä rautatientorilla pari kuukautta sitten? Niin vitun mallikasta käytöstä että saatiin oikein ruumis siitä hyvästä.
   
 3. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 300
  Anarchy in UK!

  [​IMG]
   
 4. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  No täsmälleen tämä. Ja vielä kun sitä vapautta osaa harjoittaa loukkaamatta muiden vapautta koskemattomuuteen, sananvapauteen ja järjestymisen vapauteen.
   
 5. Fkn

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  41
  Miksi arvostaa sellaisten ihmisten kokoontumisvapautta, jotka eivät arvosta sinun itsesi vapauksia ja oikeuksia? Se on typerää ja itsetuhoista.
   
 6. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  Eli olet sanan- ja kokoontumisvapautta vastaan. Se tekee sinusta natsin ja fasistin. Ei kyllä yllätä yhtään.
   
 7. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Koska jos en arvostaisi heidän vapauksiaan olisin yhtä paha kuin he itse.
   
 8. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  @JCSH kritisoi molempia ääripäitä. Molemmissa ääripäissä on parantamisen varaa.
   
 9. Fkn

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  41
  About yhtä fasistin kuin lapuan liikkeen ja IKL:n kieltäjistäkin. Kannattanee muistaa, että Suomi oli ja on varsin toimiva demokratia ilman natseja, mutta ei sellaisena varmasti pysy jos natsit saavat valtaa. Toisaalta kiinnostaisi edelleen tietää miten mielestäsi kuolemaan johtanut törkeä pahoinpitely on "mallikasta käytöstä" kun et edelliseen viestiini vastannut.
   
 10. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  Yksittäistapaus ja siitäkään ei ole mitään varmuutta mitä siellä tapahtui. Jos yhden tapauksen perusteella tuomitaan, olet varmaan sitä mieltä että Islam on terroristiuskonto ja kaikki vasurit rikkovat paikkoja 24/7?

  Pahimpia natseja nykyään kuten aina ennenkin ovat vasurifasistit, jotka vihaavat vapautta yli kaiken.
   
 11. Fkn

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  41
  Kannattanee muistaa, että heidän listassaan on aika paljon enemmän ja suurempia rikkeitä kuin erittäin spesifisti rajattu kokoontumisvapauden rajoittaminen ja mitä enemmän ja pidempään saavat olla vallan kahvassa sitä suuremmaksi tuo lista paisuu. Maailmassa on muutakin kuin mustaa ja valkoista.
   
 12. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Toki mutta se ei tee heidän ihmisoikeuksien rajoittamisesta yhtään sen vähempää väärää tekoa kuin kenenkään muunkaan oikeuksien rajoittamisesta.
  Se katsos kun on ihmisoikeuksien pointti, ne kuuluu kaikille riippumatta siitä keitä he ovat. Suurin ero äärivasemmiston ja äärioikeiston idioottien välillä ihmisoikeuksien osalta on se että äärioikeisto sentään tuppaa olemaan rehellisiä sen suhteen että eivät arvosta ihmisoikeuksia kun taas äärivasemmisto väittää arvostavansa ihmisoikeuksia mutta todellisuudessa he välittävät niistä vain heidän itsensä osalta.
   
 13. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  Jos haluat oikeasti edistää veljeyttä, vapautta ja tasa-arvoa niin hyökkäisit muita kuin @JCSH vastaan. Jos haluat jonkin vapauden tasapuolisesti niin sinun pitäisi sallia se muillekin. Koskemattomuus, sananvapaus ja kokoontumisvapaus koskee kaikkia laillisia puolueita, yhdistyksiä ja joukkoja. Eri asia on laittomat rikolliset järjestöt.
   
 14. Fkn

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  41
  Jos tuo pitäisi sellaisenaan paikkaansa meillä ei olisi vankiloita. Ihmisoikeuksia ei voi viedä niin pitkälle, että se vaarantaa niiden itsensä toteutumisen, koska muuten kenelläkään ei ole ihmisoikeuksia.
   
 15. Fkn

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  41
  En minä hyökkää JCSH:ta vastaan. Olen vain eri mieltä hänen kanssaan. Kovasanaisemmat kommenttini tässä ketjussa ovat suunnattu aivan muille henkilöille.
   
 16. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Käsittääkseni nyt puhutaan ihmisten oikeudesta osoittaa mieltään ja marssia kaduilla. Ei siitä että he alkaisivat hakkaamaan toisia kadulla kulkijoita joka on tietenkin kiellettyä ja rangaistava teko.
   
 17. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  Melkoinen aivopieru. Perusoikeudet (ja ihmisoikeudet) eivät lähtökohtaisesti rajoita tai vaaranna muiden perusoikeuksia (ihmisoikeuksia).

  Eli natsit eivät voi harjoittaa oikeuksiaan niin pitkälle, että se vaarantaa anarkistien/kommunistien ihmisoikeudet ja perusoikeudet. Sama pätee päinvastoin siihen saakka kun natsit eivät ole laiton yhdistys tai joukko.

  Ja laittoman natsijoukon tapauksessa natsien oikeuksia rajoittaa valtion väkivaltakoneisto (Poliisi), ei anarkistit. Sama pätee laittomiin anarkisteihin, heitä rajoittaa Poliisi, ei natsit.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2016
 18. Fkn

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  41
  Osoittavat mieltään sen puolesta, että saisivat sairaan yhteiskunta"järjestyksensä" tähän maahan. Sen puolesta että pääsisivät tekemään vähän pahempaakin kuin vain hakkaamaan kadulla kulkijoita joutumatta siitä vastuuseen. Protestoivat siis ihmisoikeuksia vastaan pahimmalla mahdollisella tavalla.

  Pointtini ei kuitenkaan ollut vetää yhtäläisyysmerkkejä protestin ja väkivallan välille, vaan huomauttaa että jos äärioikeisto saa näillä mielenilmauksillaan mitä se haluaa (eli kannatuksensa nousua) on seurauksena sitä nimenomaista väkivaltaa.
   
 19. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 823
  Osoittaisivat molemmille puolille mielenosoituspaikaksi jonkun ison kentän. Siellä kentällä saisivat keskenään sitten takoa toisiaan niin paljon kuin huvittaa ja poliisi keräisi vain raadot pois kentältä.

  Jotenkin munatonta touhua Suomessa nämä kaikenlaiset "mellakka" mielenosoitukset. Jos haluaisivat oikeasti mellakoida niin kaikilla "pukukoodiksi" vaikka ihan mustat vaatteet, päähine ja kengät jolloin henkilöiden tunnistaminen olisi hyvin vaikeaa ja kaikille varusteeksi mukaan kaasunaamarit ja kiviä ja muuta kättäpidempää taskut täyteen.

  Jotain sitten miettiä vesitykkejä ja kumiluoteja vastaan ja sopivat välineet joilla mellakkavarusteisille poliiseille saa annettua iskua niin että tipahtavat pelistä pois jos päälle käyvät. Myös paikka miettiä sellaiseksi ettei saarto onnistu ja meno tukahdu heti alkuun siihen. Mahdollisesti porukka kannattaisi jakaa vielä pariksi kolmeksi eri joukoksi niin apujoukko voisi antaa sivusta tai taustalta tukea jos joku porukka uhkaa jäädä saarroksiin.

  Kreikasta ja Ruotsista Malmön Rosengårdista voisivat ottaa vaikka esimerkkiä jos eivät itse osaa suunnitella mitään mellakkaa. Myös Pohjois-Lontoossa homma näytetään osaavan. Ruotsistahan taisi olla tulossa Helsinkiin jotain ammattilaisia näyttämään tekemisen mallia.
   
 20. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  Olen samaa mieltä monista lähtökohdistasi, mutta millä perusteella (lakipykälät ja toimivalta) voidaan etukäteen rajoittaa mielenosoitusta sen aiheen perusteella? Eikö kaikki voi osoittaa mielipiteitään, jos se tapahtuu rauhallisesti ja lakien mukaan?

  Minusta ongelma on se, että natsit tai anarkistit ottavat päätösvallan omiin käsiin siitä, mikä on oikea päämäärä osoittaa mieltä. Ja tämän seurauksena menevät torjumaan tai tekemään väkivaltaisen vastamielenosoituksen.

  Mielestäni Suomessa pitää olla oikeus osoittaa mieltään rauhallisesti sillä ehdolla ettei vaaranneta yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

  Kyse on kuitenkin politiikasta, jos sille ei ole mahdollisuutta niin politiikkaa jatketaan väkivallalla ja sodalla (Carl von Clausewitz). Tosin kaikenlaista politiikkaa ei tarvitse sietää. Anarkisteja ja natseja on hyvä kuunnella, heillä ehkä saattaa olla pointteja, joilla vähennetään ääriajattelua. Jos emme kuuntele lainkaan, väkivalta lisääntyy.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2016
 21. Fkn

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  41
  No miten olisi vaikka, että kiellettäisiin sellaiset yhdistykset joiden tavoitteena on rajoittaa muiden ihmisten perusoikeuksia ja poistettaisiin mielenilmauksista paikalta uhkaavasti käyttäytyvät henkilöt? Näiden nyt pitäisi olla ihan nykyisten lakien puitteissa mahdollisia.
   
 22. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  Eikö Poliisi tee sitä jo nyt? Siis poistaa väkivaltaisesti ja uhkaavasti käyttäytyvät henkilöt.

  Kuka kieltää yhdistykset, se ei mielestäni kuulu Poliisin toimivaltaan. Mielenilmaisun ja kokoontumisen vapaus on demokratian hyvä ja huono puoli. :D

  Natsisaksassa kommunistit olivat maan alla. Neuvostoliitossa muut kuin kommunistit. Et kai halua jotain näistä meillekin?
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2016
 23. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  Eli sinunkaltaiset ihmiset eivät saisi enää kokoontua? Mitä oikein ajat takaa tällä?
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 823
  Helsinkiin luvattu sääennusteessa huomisella pakkasta illalle -10°C ja pari metriä tuulta sekunnissa jolloin pakkanen tuntuu vielä kylmemmältä kuin asteista voisi päätellä.

  Voisi kuvitella ettei ne takut ja natsit jaksa kauaa sellaisessa kelissä mieltään osoittaa tai mellakoida vaan eiköhän ne mene kotiin lämmittelemään.
   
 25. Daroc

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2010
  Viestejä:
  303
  Paras tapa varmistaa että natsit ei pääse valtaan on antaa niiden kertoa avoimesti kaikille miten tyhmiä ovat. Väkivaltaan turvautuminen aiheuttaa päinvastaisen vaikutuksen ja kääntää yleisön käyttäjäänsä vastaan. Lisäksi kun turvautuu väkivaltaan ongelmiensa ratkomisessa niin ei yleensä kestä kauaa ennen kuin vastaan tulee se kuuluisa isompi kala (mellä käytännössä poliisi) ja itse jos aloitat niin ihan turha itkeä ja odottaa sympatiaa keneltäkään.

  Edit: Jos molempia ääripäitä tarkastelee niin kyllä se on aika pitkään vasemmisto ja anarkistit olleet jotka sen suurimman uhan yhteiskuntajärjestelmälle aiheuttaa. Poliitikkojen yhteyksistä natseihin nousee kohuja aika pienellä kynnyksellä mutta jostain syystä ketään (tai siis vasemmistoon kuuluvia toimittajia) ei kiinnosta poliitikkojen kaveeraaminen antifanttien tapaisten erittäin väkivaltaisten porukoiden kanssa. Antifaa natsimpaa järjestöä ei ihan äkkiä tule mieleen. :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti