IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yannara, 17.04.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. timokkeli

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2018
  Viestejä:
  2
  Koen isoimmaks ongelmaks sen että mitä kehtaa pyytää tai neuvotella? Mimmosia palkkoja yleensä voi odottaa pienellä kokemuksella? Kyl kaipaan sitä kokemusta tietenkin, mut ihan kiva jotai haarukkaa ois tietää? Ite mietin et kehtaakoha esim jotain 3000 lähteä pyytämään?
   
 2. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Jos tutkinnon lisäksi on vuosi työkokemusta jo, niin ei mielestäni 3k€ pyynti pääkaupunkiseudulla mikään paha ole...
   
 3. crash_

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2011
  Viestejä:
  36
  Missähän lukemissa mahtaa liikkua seniorikehittäjän palkat pk-seudulla .net/web/azure -hommissa? Kokemusta noista on lähempänä 10v kuin 5v ja täällä kehä 3:n ulkopuolella palkka ~4300€/kk. Olen menossa haastatteluun ja työtehtävä vaikuttaa suht saman tasoiselta kuin nykyinen. Vieläkö voi odottaa pk-seutulisää?
   
 4. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 740
  Totta helvetissä. :)
   
 5. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 740
  Ihan kovaa meriittiä noi termit. Koodareista on vakava pula. Jos osaaminen on oikeasti hyvällä mallilla ja pystyt näyttää toteen, tai uskot että opit tarvittavat asiat nopeasti niin vastavalmistuneena harkitsisin vakavasti alk. 3500€ tarjoukset. Mutta jos sinulla on vielä paljon opittavaa, niin löysää toki reilusti alas.

  Itse olen viimeisen 10 vuoden aikana vaihtanut 2 kertaa paikkaa, mutta lähdin "valmiina tekijänä" uuteen pestiin, eli työantaja tiesi että mua ei tarvii kouluttaa lainkaan. Kyl siinä reilusti yli kolmen tonnin liksoista puhuttiin aikoinaan, inflaatio laskien. Nyt ei tarvii edes keskustella alle neljän tontun.
   
 6. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 740
  ps. onks kellään hyvää tuntumaa siitä, mikä on se maaginen raja, jolloin verot alkaa syömään jo sen verran, että palkan nostattaminen ei enää merkittävästi kannata? Mulla yks kaveri tienaa bruttona kaksinverroin mua enemmän, mutta nettona ero on max. tonnissa.
   
 7. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Pikkasen aina yläkanttiin, mutta ei kuitenkaan liikaa. Kysymys ei ole kehtaamisesta vaan oikeanlainen pyyntötaso kertoo hakijan pätevyydestäkin.

  Se mikä oikea pyyntötaso on, riippuu sinusta, firmasta ja paikkakunnasta. Arviointia auttaa kokemus ja tiedot kolleegoiden tilanteesta. Mitään oikeaa lukua ei ole olemassa.

  Sanoisin, että 3000 euroa voi kuitenkin pyytää jos on perusosaaminen kunnossa. Voivat tingata aloittelijan tapauksessa hiukan alemmaksi, mutta keskustelut voidaan varmasti tuosta lähtökohdasta aloittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2018
 8. akir0

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  1 171
  4000e kieppeillä ja ja 6800e maissa on ne pisteet jossa marginaaloverotus pomppaa aika ilkeästi. Vähennykset jne on tietysti yksilöllisiä ja voi vaikuttaa tosi paljon henkilöiden välillä.

  https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Laskelmat/Palkansaajan-veroprosentit/
   
 9. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 018
  Sehän riippuu ihan siitä mikä on sinun mielestäsi "merkittävästi". Tosiaan esim. Helsingissä kirkkoon kuulumattomalla kunnallisvero 18% ja TyEl työntekijän osuus 6,35% jos oot 17-52v, työttömyysvakuutusmaksu työntekijän osuus 1,9% ja valtion tulovero 74200 ylittävältä 31,25% tekevät yhteensä 57,5% eli jokainen lisäeuro tuo vähintään 42,5 senttiä tilille lisää.
   
 10. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 018
  Käytännössä muuten tuo että "toisen bruttopalkka on tuplat, mutta saa vain 1000e enemmän nettona" vaatisi verotuksen näkökulmasta suunnilleen sen, että palkat on luokkaa 1100 ja 2200 euroa.
   
 11. Miksyy

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2012
  Viestejä:
  403
  Kellään Eniro Sentraalista (tekninen neuvonta) kokemuksia? Yvllä voi heittää
   
 12. godzilla43

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2013
  Viestejä:
  94
 13. Gam3r

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2008
  Viestejä:
  550
  Tätä samaa nyt olen melkein aiemminkin kysynyt, mutta varmistus ei ole pahitteeksi :). Mitä olette mieltä, kannattaako IT-alalle kouluttautua (yliopistossa)? Alaa olisin vaihtamassa, koska analyyttisen kemian työpaikkoja Suomessa ei ole. Tässä siis työttömäksi valmitumassa tällä hetkellä. Paljon puhutaan koodaripulasta jne, mutta paljon olen kuullut myös soraääniä alalta. Sanovat ettei IT-hommissa oikein muuta työtä ole tarjolla kuin ohjelmistotuotantoa, ja sielläkin vain todella lahjakkaille tekijöille. Pitääkö väitteet kutinsa? Mitenkä sellaisten väitteiden laita, kuin alas kilvaillut palkat ja ylipitkät työpäivät?
   
 14. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Kyllä töitä on ainakin pääkaupunkiseudulla osaavalle koodarille. Eli kiinnostaako "devaaminen"? Pelkällä tutkinnolla ei tee välttämättä mitään, vaan nimenomaan näytöt kiinnostavat työnantajaa. GitHub-tili siis pystyyn ja sinne omia projekteja tekemään kunnon panostuksella niin, että löytyy toimivaa demoa ja hiukan dokumentaatiota. Tuollaisella on voi työpaikka irrota aika hyvin, jos on relevantteja teknologioita ja oikea asenne.

  Ylipitkät työpäivät tuskin koskevat tyypillisesti devaajia, vaan ehkä enemmän muita työtehtäviä. Julkaisujen yhteydessä voi olla tarve venyttää päivää. Ihan asiallisille ansioille voi devaaja päästä, kunhan ei heti uran alussa haaveile yli 5k palkoista.
   
 15. jsmp

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2011
  Viestejä:
  101
  Miten olisi bioinformatiikka? Kemian osaamiselle tulee käyttöä ja koodata saa laidasta laitaan. On GPU- vääntöä ja big-dataa. Töitäkin on enemmän kun kerkiää tehdä.
   
 16. KapteeniTunkki

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2010
  Viestejä:
  32
  Minun näkemys on, että työtä kyllä on. Yleisesti ottaen alalla palkat on "ihan ok" eli voi ajella hyvällä mielin (firman) Audilla, mutta lääkäreihin, juristeihin tai ekonomisteihin verrattuna on aika maltilliset.

  Olen käynyt läpi hakemuksia ja istunut työhaastattelussa pöydän toisella puolella kymmeniä ellei satoja kertoja ja koen, että ongelma on pikemminkin siinä, että osaamistasoltaan ja kiinnostukseltaan riitäviä hakijoita ei oikein tunnu enää löytyvän.

  Pitkiä työpäiviä kyllä tulee, viimeistään crunchien aikana, valtaosa työnantajista kuitenkin panostaa työhyvinvointiin, koska muuten ne hyvät tyypit(tm) lähtee jollekin muulle.
   
 17. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Mitenkäs itse sieltä pöydän toiselta puolelta ajattelet, mitä teidän firma aikoo tehdä sille asialle että osaamistasoltaan sopivia tekijöitä ei löydy? Itkeä uutisissa työvoimapulasta vuosittain kuten muut firmat ja/vai...?

  -------------------------------------------

  IT-alalla ei tosiaan vielä riitä että suorittaa AMK/YO-tasoisen koulun huippuarvosanoillakaan ja tulee sitten hakemaan työpaikkaa. No saattaa se riittää isoon firmaan johonkin junior-paikkaan, jos selviydyt sieltä 500 hakijan joukosta. Siihen lisäksi yleensä vaaditaan omaa harrastuneisuutta (esim. ohjelmistopuolella ihan konkreettisia näyttöjä omista projekteista) tai ohjelmistotekniikan ulkopuolelta sitten useamman vuoden kokemuksen esim. servicedesk/lähitukihommista.

  Alas kilpaillut palkat ovat juurikin noissa servicedesk/lähitukihommissa. Lähes kaikki niistä ovatkin jo ulkoistettu vuokratyöfirmoille jotka kirjaimellisesti elävät niiden tekijöiden selkänahasta joten palkka on sen mukainen.

  Sitten kun pääset siihen oikeaan asiantuntijarooliin OK/hyvällä palkalla niin tulee sitten niitä pitkiä työpäiviä. Muutokset järjestelmiin tai tietoliikenteeseen tehdään iltaisin/öisin/viikonloppuisin, jotta niiden asiakasvaikutus olisi mahdollisimman vähäinen. Tai jos jokin yhtään tärkeä järjestelmä kaatuu keskellä yötä, jonkun se on herättävä korjaamaan. Ohjelmistopuolesta ei itselläni ole ammatillisesti niin kokemusta, mutta voisin olettaa että kun deadlinet lähestyy siellä projektille niin sitten painetaan vaikka 40h putkeen että saadaan jotain julkaisukelpoista.

  No, vastapainona äsköiselle sanottakoon vielä jotain positiivista että silloin harvoin kun on niitä hiljaisia hetkiä, niin ketään ei kiinnosta oletko lounastauolla puoli tuntia vai 2 tuntia. Kun vaan ne työt tulee hoidettua. Ja työt voi yleensä aivan hyvin tehdä kotoakin kunhan nyt silloin tällöin käy konttorilla.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2018
 18. Bjorn

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2000
  Viestejä:
  118
  Kun aikaisemmin työskentelin editoijana eräässä firmassa, työpaikkoja riitti, mutta nykypäivänä tilanne on toinen. Näkymät ovat muuttuneet ja muistini mukaan ennen oli joka suhteessa elämä helpompaa kuin nyt.
   
 19. KapteeniTunkki

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2010
  Viestejä:
  32
  Jos nyt unohdetaan isot suuntaviivat kuten yhteiskunnallinen vaikuttaminen, niin minun mielestäni yritysella on ainakin pari helppoa temppua: hakukriteerien laajentaminen, maantieteellinen hajauttaminen ja oma kouluttaminen.

  Näihin ollaan ihan konkreettisesti tartuttu. PK-seudulla tietyt erikoisosaamiset ovat mielestäni rekrymarkkinoiden puolesta ryöstökalastettu jo junioritasollakin, mutta muissa kasvukeskuksissa vielä näitä löytyy palkattavaksi. Ollaakin avattu konttoreita tuon pohjalta. Oma koulutuksen osilta ollaan sekä osallistuttu näihin Sarasen juttuihin että otettu lupaavia tyyppejä kesäharjoittelijoiksi koulutettavaksi.

  Hakukriteerien laajentaminen on oikeastaan tota mitä mainitsitkin aiemmin, omasta harrustuneisuudesta osaamisensa ammentavia tyyppejä on paljon ja niitä on suhteellisen hankala löytää. Githubia, yms. selailemalla ja ongelmanratkaisukilpailuilla on ihan kohtuullisen hyvä onnistuminen.

  Käsittääkseni ei olla itketty työvoimapulasta julkisissa medioissa.

  Ja ollaan nyt rehellisiä, vaikka kuinka itse kouluttaisi, niin silti kaivataan tiettyä kognitiivista kyvykkyyttä ja omistuneisuutta asialle. Harvemmin tietotyötä voi tehdä 9-17 ja laittaa hanskat naulaan, kun lähtee töistä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2018
 20. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 992

  Wow.. Missä päin ja minkälaisista hommista on kokemusta? Tekstisi vaikuttaa ihan absurdilta kun sitä katsoo näin konsultti/asiantuntijan/koodaajan silmin. Työhistoriaa omaan jättifirmasta sekä pienemmistä puljuista.

  - Todellakin juuri nyt revitään osaajia töihin ja käännetään kaikki kivet ja kannot. Mitään "huippupapereita" ja harrastuneisuutta ei välttämättä tarvitse olla. Toki noi aina etuja on ja tietty "nörttiys" on hyvästä alalla, tuntea asioita pikkuisen laajemmin.
  - Elikkäs siis joka paikkaa kohden ei ole 500 hakijaa, vaan niitä hakijoita revitään mistä saadaan, ainakin yriterään repiä!
  - Palkat ja edut on tosi hyvät kun firmat kilpailee työntekijöistä.
  - Työpäivät voivat olla joskus pitkiä riippuen vähän esim. projektin vaiheesta, mutta ei se mikään sääntö ole että painetaan ylipitkää päivää. Joskus enemmän hommia ja joskus vähemmän.

  Piti tää ottaa vielä erikseen:

  Piti tämä kohta lainata vielä erikseen kun niin nauratti. Muutaman (2-5 tms?) kerran olen 10v uran aikana painanut hommia yömyöhään ns. "pakosta".
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
 21. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Jatkan ranskalaisilla kun kysyit niin fiksusti:

  Kouluhommat:
  - Kaksois-(kolmois-tutkinnon?) elektroniikka-asentaja, lukio ja YO
  - AMK tietoliikenne inssi
  - YO puolet maisterivaiheen opinnoista suoritettu ohjelmistotuotannosta/tekniikasta

  Työhommat:
  - 2v mikrotuki/lähitukihommia ennen ulkoistusboomia
  - 1v Nokialla matkapuhelinjutuissa ennen kaatumista
  - 2-3v ulkoistettuna lähitukena yhdelle Suomen suurimmista kaupungeista (mistä viha vuokratyötä ja -firmoja kohtaan)
  - Nykyään yritysverkkojen verkko-operaattorina yhdellä kolmesta Suomen suurimmasta teleoperaattorista

  Ikä 29 vuotta. Tämänhetkinen sijainti Tampere.

  Nyt voitkin kertoa omat vastaavasi. Eritoten kiinnostaa firma johon teillä selvästi on haku päällä, voin sitten suositella sitä kavereilleni jotka haluavat jalkaa väliin IT-yritykseen, koska teillä ei näköjään suuret vaatimukset ole. Win-win?
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2018
 22. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Sähläsin ja painoin muokksen sijasta lainausta...
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2018
 23. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  877
  Meillä (nimimerkkini ei ole mikään salaisuus mutta en halua helpottaa salapoliisien työtä paljastamalla suoraan missä) oli auki paikka jossa haettiin alunperin aika korkean tason moniosaajia ehkä aika sekavin termein ja korkein koulutusvaatimuksin. Toivottiin kyllä oikeastaan vain hyvin nokkelaa ja sanavalmista ohjelmistokehittäjää. Ensimmäisen kierroksen voittaja perui ennen alkua jo, toisen kierroksen voittaja perui soveltuvuuskokeen jälkeen (oli ilmeisesti parempi pesti missä oli nyt). Kolmannella kierroksella tuli hakijoita, mutta parhaat hakijat valitettavasti olivat hakemukseen lipsahtaneen koulutusvaatimuksen (ylempi korkeakoulututkinto) ulkopuolella. Nyt sit löydettiin sopiva kaveri joka toivottavasti pian aloittaa.

  Hakijoita oli yhteensä tämän puolen vuoden aikana ehkä ~35, joista suoralta kädeltä pudotettiin pois yli 20. Eivät joko täyttäneet minkäänlaisia vaatimuksiamme tai eivät osanneet tai halunneet koodata. Talossa oli kokonaisuutena tässä viimeisen reilun puolen vuoden sisällä auki 2-4 IT/sovelluskehittäjän paikkaa vähän laskentatavasta riippuen. Osa oli jo senioritason päätöksentekijöille jotka eivät koodaa.

  Olen töissä valtion tutkimuslaitoksessa ja palkkaus ainakin tänne pienempään kaupunkiin on vallitsevaan palkkatasoon nähden hyvä ja valtion muine etuineen suorastaan loistava. Ei vaan tule hakijoita tai eivät löydä hakemuksiamme.
   
 24. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Itse olenkin saanut valtion IT-viroista sellaisen kuvan että niihin aina vaaditaan korkeakoulutus. IT-alallahan on vanha sanonta että parhaat koodarit ovat niitä jotka hädin tuskin pääsivät peruskoulusta läpi, koska ovat käyttäneet aikansa koodaamiseen lapsesta lähtien. Ei ehkä ihan totta mutta suuntaa antavaa, IT-alalla ainakin meidän teknisten asiantuntijoiden keskuudessa huomattavasti enemmän merkkaa osaaminen kuin koulutus. Kiva tietää että valtiokin oppii sen pikkuhiljaa ehkä tajuamaan ;)
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2018
 25. miklu11

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  401
  Itse epäilen että yksi syy on se että valtion paikat näkyy erittäin harvoin yleisesti käytettävissä palveluissa esim Monsterissa tai LinkedIn:ssä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti