IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yannara, 17.04.2006.

 1. soturi2000

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2007
  Viestejä:
  32
  Kuten muutkin sanonu, kannattaa ottaa. Tuo palkka on ihan järkevä 22 vuotiaalle.
  Kaikki mitä alaan liittyen saat kirjoilles on vaan parempaa paikkaa kohden.
   
 2. tjx

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2001
  Viestejä:
  884
  Hyvä se on saada monoa oven väliin vaikkei liksa niin justiinsa oiskaan kohdallaan... Nuoria nörttejä on suomi pullollaan, pari vuotta työkokemusta niin palkkaneuvottelut on ihan eri tasolla.
   
 3. mattipoeka

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2011
  Viestejä:
  118
  Ehdottomasti kannattaa vain mennä töihin, jos paikka löytyy. Sen jälkeen työssä eteenpäin, niin liksakin kasvaa.

  - Haalimaan enemmän vastuuuta kun osaaminen kasvaa
  - Opettelemaan asioita mitkä kiinnostaa syvällisemmin ja mitkä näkee trendinä maailmalla
  - Avoimin mielin laajentamaan omaa ymmärtämystä kokonaisuuksista, jotta ei ole ihan pihalla kun joku kysyy jotain osaamisalueesi ulkopuolelta.

  Nuilla sitten uralla eteenpäin :)
   
 4. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Tilanteessasi ottaisin paikan vastaan. Saat CV:n täytettä kun kokemusta "omalta alalta" ei juurikaan vielä ole. Palkka taitaa olla aika normipalkka perushelpparin tekijöille ainakin PK-seudun ulkopuolella, ei ainakaan silmiinpistävästi alakanttiin. Mutta tosiaan tilanteessasi sanoisin että työkokemuksella on enemmän arvoa vielä kuin palkalla.

  Teet siellä hommia ainakin siihen asti että saat koulun hoidettua loppuun. Sitten vuoden kahden päästä on firmakin tullut itselle tutuksi sen verta että todennäköisesti tiedät onko siellä minkäänlaista urakehitysmahdollisuutta. Jossei, niin seurailet ja haet työn ohessa muita, parempia paikkoja ja otat vastaan kun tilaisuus tarjoutuu.
   
 5. Pepejovi

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2011
  Viestejä:
  252
  Olen tällä hetkellä ollut vähän vajaa 3kk Oulussa softafirmassa töissä kesälomallani (AMK softapuolella koulussa). Saan 2400e/kk tällä hetkellä palkkaa, sopimus loppuu tämän kuun lopussa, ja puheista päätellen ainakin työt jatkuvat - täytyy vain kirjoittaa jatkosopimus. Valmistun jouluun mennessä - oli jo työhaastattelussa puhetta että saan palkankorotuksen valmistuttuani, mutta onko kellään antaa arviota korotuksesta jota voisin viitsiä pyytää?

  Palkassa tittelinä on Software Tester, mutta olen tehnyt pelkästään koodausta mm. bugien korjausta, uuden pilvijärjestelmän suunnittelua ja toteutusta sekä olemassa olevaan softaan pari uutta pientä ominaisuutta.
   
 6. nbzero

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2008
  Viestejä:
  34
  Riippuu paljon siitä, miten hyvin yrityksellä menee, mikä on muiden vastaavia hommia tekevien palkkataso yrityksessä ja Oulussa yleensä...

  Jos tuon 3kk lisäksi ei ole alalta runsaasti työkokemusta niin yrittäisin vähintään 2800 (insinööriliiton suositus valmistuneelle?) tai jos firman tilanne ja muu meininki näyttää hyvältä niin suoraan 3000 tms. Seuraavaa palkankorotusta saattaa joutua odottelemaan pitkäänkin, jos tarjoavat vakisopparia suoraan.

  Mutta nää tietysti riippuu tosi paljon susta tyyppinä ja siitä, miten nousujohteista firmassa on, miten kovasti tarvitaan tyyppejä töihin jne..
   
 7. -JPS-

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  53
  Mä oon töissä yrityksessä joka tekee mm. projekteja joiden infra rakennetaan Azureen.l Oon projektissa, jossa mm on rakennettu datacenterit Azureen ja integraatiot olemassa olevaan infraan-> sovellusmigraatio Azureen euroopassa globaalin tiimin kanssa.

  Mulla on semmoinen fiilis, että ei Suomessa varmaan paljoa ole osaajia/osaamista tehdä koko paketti - Ihan strategiasta implementointiin(löytyy kyllä paikoin rautaista osaamista tehdä oma osa-alue). Ensinnäkin lähdetään tekemään vaikka Azure tai AWS alustalle joku sovellus ilman, että mietitään yhtään miten yrityksessä kannattaisi rakentaa datacenter sinne niin, että se yhdistetään olemassa olemaan infraan ja miten se sopii enterprise arkkitehtuuriin. IAM, security, monitoring, backup, service management, prosessit jne. Tokihan sinne sopii paljon kamaa jota ei tarvi liittää yhteiseen infraan niin vahvasti, että projektit saadaan tehtyä nopeasti, mutta kyllä siinä jonkun sortin assessment pitäisi olla välissä, ennen kuin ostetaan vaan jotain ja dumpataan tuki ja ylläpito IT-tiimille joka ei ollut mukana suunnittelussa, vaan otetaan mukaan vasta kun ongelmia alkaa olla. Tottakai moni noista jutuista voidaan tehdä cloud natiiveilla työkaluilla, mutta entä ne 1000 muuta migroitavaa sovellusta, jotka ei ole cloud natiiveja ja joiden olemassa olevat tukipalvelut perustuu nykyinfraan ja lisensseihin.

  Minusta kuulostaa että Azure-osaajista pitäisi olla kova pula, mutta ei ole kyllä tuntunut olevan valtava kysyntä Suomessa. Itse olen tekninen projektipäällikkö, joka suunnittelee infraa busineksen ja applicaatioden tarpeisiin ja ajaa hankkeen infra osia eteenpäin yhdessä parin muun kanssa nykyisissä projekteissa.

  Mietin mahdollista muuttoa ulkomaille tekemään tätä hommaa, jos löytyy jotain mielenkiintoista. Tosin ois tätä kiva tehdä Suomessa, mutta ei ole paljoa isoja hankkeita tarjolla. Ei oikeastaan väliä onko Azure vai AWS, sen puolen jutut oppii riittävällä tasolla, kun en itse koodaa tai käy guin kautta hommia juurikaan tekemässä. Mielenkiinto on enterprise tason datacenterin pystytys julkiseen cloudiin ja sen jälkeen migraatiot ja transformaatiot sinne.

  Itsellä contractor homma ei tässä kohtaa kiinnosta, mutta nimenomaan projektien tekeminen UK, Dublin, Amsterdam, Singapore akselilla, jos törmäisi mielenkiintoiseen diiliin. Käynyt mielessä myös lähtö USAan, kun siellä tuntuu olevan enemmän kokemusta näistä ja haluan työskennellä parhaiden ja motivoituneiden ihmisten kanssa.
   
 8. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Oulussa on niin kova pula softaihmisistä että neuvotteluissa kannattaa olla kovana. Kolmea tonnia pyytäisin suoraan, koittaisin samalla vaihtaa tittelin testaajasta joksikin muuksi niin korotuksen perustelu olisi helpompaa.
   
 9. Pepejovi

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2011
  Viestejä:
  252
  Kiitos neuvoista, mainitsen tuon tittelin tämän kuun lopussa kun kirjoitetaan uusi sopimus ja varmaan palkankorotusta sitten valmistuessa.
   
 10. stotch

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Viestejä:
  2
  Mietin teenkö tälle oman ketjun, kun haulla ei löytynyt sopivaa, mutta laitan nyt aluksi tähän ketjuun.

  Oon siinä kolmenkympin tienoilla oleva ja parin viime vuoden aikana reilusti yli vuoden työttömänä. Ennen viime aikaisia työttömyysjaksoja cv:ssä ei ole aukkoja eli koulussa tai töissä ollut. Oon hakenut oman alan työtä ja viime aikoina hieman myös muiden alojen työtä. Näitä muiden alojen työpaikkoja haen lähinnä siksi, että olisi jokin työ ja saisi työttömyyden katkaistua. Jos saan muun alan työpaikan, niin enköhän jatkaisi siinä sivussa oman alan työpaikan hakua.

  Mietinkin tässä sitä, että miten tulisi toimia näissä mahdollisissa muiden alojen työpaikkojen hakutilanteissa. En tiedä milloin saan oman alan töitä, joten näissä muissa hommissa saattaisin olla joko vähän aikaa tai sitten kauan. Ei varmaankaan auta, jos mahdollisissa haastattelutilanteissa kerron, että aion jatkaa työnhakua. Ykkösprioriteettina on siis kuitenkin saada työpaikka. Kiertelenkö, sanonko suoraan vai miten tulisi toimia?
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2017
 11. eba

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2010
  Viestejä:
  81
  Vastaavalaisesta itsekin alottanut vähän yli 2v sitten, tosiaan meillä lisät parhaimpina kuukausina itselläni 1k luokkaa. Eli jos on kiireinen kuukausi ja teet paljon keikkaa, niin meillä ainakin ihan hyvät lisätkin tulee. Kannattaa nyt vuoden pari työkokemusta ainakin käydä hakemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2017
 12. madaxel

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  786
  +1 tälle. SW Engineer titteliksi jos kerta bugikorjaukset kuuluu toimenkuvaan (ja ilmeisesti insinööriksi oot valmistumassakin). Kolme tonnia on aika kova alkupalkka vastavalmistuneelle, mutta tuskin se paikka saamatta jää jos sen pyydät ja koet olevasi työnantajalle sen arvoinen.
   
 13. zide

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  356
  Vähän työn luonteen ja omantunnon mukaan. Jos haet johonkin vastuulliseen tehtävään joka mahdollisesti vaatii tavallista enemmän perehdytystä, ei työnantaja halua siihen palkata ketään joka saattaa lähteä kävelemään minä hetkenä hyvänsä. Eli jos kerrot jatkavasi työnhakua tuskin saat paikkaa, mutta itse en myöskään lähtisi haastattelussa valehtelemaan. Sitä kuitenkin varmasti tullaan sinulta kysymään miksi ko. paikkaa haet. Siltojen polttamista kannattaa välttää oli ala mikä hyvänsä, paitsi ehkä jostain grilliltä lopareiden ottaminen pian aloittamisen jälkeen tuskin tulee sinua vastaan tulevaisuudessa.

  Sinun kannattaisi lyödä itsellesi lukkoon jokin tietty aika jonka aiot varmasti suorittaa työssä, esim. 6-12kk ja pitää siitä kiinni. Toisaalta mitä pidempään olet oman alasi ulkopuolella, sitä vaikeampaa voi olla päästä takaisin alan hommiin, ainakin jos CV:stä ei ilmene että olet kehittänyt jotain osaamisaluettasi vapaa-ajalla joka edesauttaa työn saantia.

  Jos taloutesi vain sallii, niin suosittelisin jatkamaan oman alan tehtävien hakua ja käyttää sitä vapaata aikaa jonkin asian opetteluun (esim. C#, Java). Pian tuo taito voi olla sillä tasolla että sen kehtaa mainita CV:ssä ja se voi olla ratkaisevassa roolissa jonkin työpaikan saamisessa.

  Minkälaisia hommia olet ennen työttömyyttä tehnyt? Erityisosaaminen? Mistä päin Suomea töitä haet? Onko CV ja hakemusteksti kunnossa? Vaikea kuvitella että et minkään tason IT-alan työtä löydä, jos koulut on käyty ja työkokemustakin on takana.
   
 14. minavain123

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2010
  Viestejä:
  179
  Juttu on myös niin, että monessa paikassa tarvitaan it-osaajia, mutta se puoli ei ole varsinaisessa rekrytoinnissa mukana merkittävästi. Esim. itsellä ei ole mitenkään it/koodaus varsinaisesti työtehtävänä, mutta kummasti kysyntää riittää.

  HR-kalkkunoilla on jokin ihme jako IT vs. muut ( "osaatko käyttää Wordia?").
   
 15. Pepejovi

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2011
  Viestejä:
  252
  Jees, työnantaja tarjosikin viimeisessä työhaastattelussa tosiaan sen palkankorotuksen €2400->€2800 valmistuttuani, mutta puheista vaikuttaa että hän on yllättynyt aika positiivisesti kyvyistä ja panostuksesta niin tuntuu että saattaisin saadakin tuon €3000/kk korotuksen. Titteli menossa vaihtoon tämän kuun lopussa.
   
 16. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Hienoa että homma toimii. Onnea! Ei tuo 2800€:kaan paska ole vastavalmistuneelle.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2017
 17. Pepejovi

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2011
  Viestejä:
  252
  Kiitoksia, ja tosiaan ei ole - olin yllättynyt itsekin tuosta palkan tasosta kun työpaikan sain - varsinkin kun ensimmäinen alan työpaikka.
   
 18. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Itse aloitin vuonna 2005, 23-vuotiaana liksalla 1300€. Olihan se ihan vitun vähän, kutenkin sulla nytkin, mutta sen jälkeen TYÖPAIKKAVAIHTOJEN yhteydessä toi liksa nousi mulla n. 3 vuodessa -> 2800€ asti (2008). Ole härsi ja röyhkeä, kerää kokemukset ja kävele talosta ulos heti paremman diilin saatuaan :D
   
 19. rollipeikko85

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  16
  Minkälaista palkkapyyntöä uskaltais laittaa Test automation specialist jobiin Tampereella?

  https://www.linkedin.com/jobs/view/419438523/

  Haluaisin pyytää ihan ylärajan palkkaa, ilman että pelaan itseni pihalle. Onko 4000e jo liikaa, tällä hetkellä samoissa hommissa saan 3300 mutta tuntuu liian vähältä.

  6v kokemus itsellä vähän kaikesta mahdollisesta testaus/CI/CD/koodaus hommista. En mitään osaa todella syvällisesti vaan oon enemmänkin sellainen yleismies.
   
 20. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Ihan hyvä pyyntö on. Sulla on kuitenkin jo mukavasti vuosia alla.
   
 21. madaxel

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  786
  rollipeikko85: joo ei toi 4k liikaa pyyntönä ole, mutta on eri asia maksetaanko ihan sitä. Tuskin siis sillä pelaat itseäsi ulos.
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2017
 22. rollipeikko85

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  16
  Kiitoksia, pitää lähteä siitä liikkeelle. On siinä vähän varaa sit tinkiä.
   
 23. Jacques Moineau

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2015
  Viestejä:
  48
  Onko tätä nykyä mikä meno Accenturella?

  Tarjottiin paikkaa joskus 2012 analystina, mutta googlesta tuntui löytyvän 90% negatiivista ja 10% positiivista keskustelua em. työnantajasta (liekö vaikuttanut, että niihin aikoihin Nokialta meni paljon työntekijöitä firmaan ja heti sen jälkeen sieltä osa alkoi tippua kortistoon?). Päätin sitten loppujen lopuksi kiittää, mutta kieltäytyä tarjouksesta.

  Tänä syksynä tuli jälleen tarjous, jossa pääsisi tekemään oman alan asiakasprojekteja (ei kuitenkaan manager-taso) ihan ok palkalla. Tein taas pikaista googlausta, mutta mitään tuoreita kokemuksia yrityksen nykymenosta ei oikein löydy. Vaihtuuko henkilöstö kuin puhelinmyyntifirmassa projektien päätteeksi, vai onko tuolla mahdollisuuksia pidempäänkin urakehitykseen?
   
 24. Forerunner

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2013
  Viestejä:
  113
  Aloitin tänä syksynä alan DI-opinnot ja kurssit ei tunnu kiinnostavan sitten yhtään. Mielenkiinto alaa kohtaan on kyllä kova, mutta jostain syystä DI-kurssit ei nappaa ollenkaan. Olen siis tietotekniikan kandin suorittanut ja nyt luultavasti edessä on hyppy johonkin toiseen tietotekniikan maisterin/DI:n -tutkintoon tai sitten jäädä työelämään. Kysymykseni onkin, että millaiset mahdollisuudet on tietotekniikan kandidaatilla työelämässä ja onko esimerkiksi mitään mahdollisuuksia kilpailla AMK-insinöörien kanssa ensimmäisestä "oikeasta" työpaikasta? Ensimmäisen kunnon työpaikan jälkeen luultavasti tutkinnolla ei ole enää niin suurta merkitystä, tai näin olen ainakin ymmärtänyt.
   
 25. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tarkennatko, millaisia hommia haluaisit tehdä? Devausta (ohjelmistosuunnittelua)? Webbidevausta? Jotain ihan muuta? Mutta veikkaan, että varmaan suuri(n?) osa työllistyy jo ennen kuin DI-tutkinto on taskussa. Eli tutkinto ei missään nimessä ole edellytys työpaikalle - mitä nyt sitten "oikealla työpaikalla" tarkoitatkaan. Kanditutkinto osoittaa jo sen, että saat jotain myös valmiiksi. Devaajalle tärkeintä on osoittaa harrastuneisuus, riittävä koodauksen perustaso esim. GitHub-projektien kautta sekä motivaatio uuden oppimiseen. Kommunikaatiokyvyt ja mukava persoona antavat lisäpisteitä varsinkin konsulttipuolella.

  Ei silti kannata ehkä keskeyttää DI-opintoja, vaikka ne nyt eivät kauheasti kiinnostakaan. Asiat ovat vielä tuoreessa muistissa ja tutkinto voi helpottaa uralla etenemistä ja vastuullisempiin tehtäviin pääsyä. Jotkut firmat myös maksavat riihikuivaa rahaa dippatyön tekemisestä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti