IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yannara, 17.04.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  Joko AMK:n softalinja tai sitten itseopiskeluna/jonkin kurssituksen kautta.
   
 2. madaxel

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  786
  Kannattaa myös miettiä sitä, millainen koodaaminen kiinnostaa. On aika erilaista koodata selaimessa pyöriviä web applikaatiota vs sulautettuja järjestelmiä vs desktop appiksia vs mobiiliappiksia vs videopelejä. Toki samoja lainalaisuuksia on noissa kaikissa.

  Joka tapauksessa oma harrastuneisuus on se mistä koodaus lähtee, eli pitää olla aitoa kiinnostusta asiaan ja "koodata huvikseen". Kenestäkään ei tule koodaria yhtä ohjelmointikurssia käymällä. Koulun penkillä toki voi syventää osaamista ja saada teoreettista pohjaa ohjelmistokehitykseen.

  Yliopiston tai AMK:n tietotekniikan koulutusohjelmat ovat hyvä valinta ja lähes kaikkiin ohjelmistoalan työpaikkoihin vaaditaan vähintään alempi korkeakoulututkinto. Toki jos oot koodannut murkkuikäisestä asti assemlerilla omia grafiikkarutiineja niin siinä ei paljon tutkinnot paina, mutta sellaiset tyypit tuskin kyselee murossa neuvoa =)
   
 3. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Koodariopiskelijoille vinkiksi että opetelkaa versiohallintasysteemit (mielellään git) ja normaalit ketteränkehityksen menetelmät kun olette aloituskynnyksen yli päässeet.
   
 4. lakopa

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2005
  Viestejä:
  1 326
  Minkähänlainen ajatus tässä taustalla on:

  http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/9171302_fi.htm

  Paikka on Salossa, ja työllistyminen siis saattaa tapahtua tämän palkattoman KEKO-koulutusjakson jälkeen? Onhan täällä ollut ennenkin puhetta näistä huuhaakoulutuksista, mutta tämä pisti erityisesti silmään, koska toivottujen taitojen lista on kuitenkin suhteellisen kova. Onkohan tällaisia kavereita sitten työttömänä oikein hakijoiksi asti? Varsinais-Suomen alueella kun tuntuu muutenkin olevan jatkuvasti esim .NET-osaajien paikkoja auki.
   
 5. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
 6. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Varmaan noita on monenlaisia, mutta eivät ne firmoillekaan mitään ilmaisia koulutuksia ole, vaikka saakin sitten jonkun kolmeksi kuukaudeksi harjoittelemaan. Alkuperäinen tavoite lienee noilla kouluttaa ja rekrytä itselleen työntekijä, mutta jäähän tuossa mahdollisuus jättää lopulta rekryämättäkin jos henkilö osottautuu vääränlaiseksi tai firman tilanne muuttuu. Kuitenkin hieman eri kun viime aikoina pinnalla olleet palkattomat työkokeilut, joissa firma saa pitkäaikaistyöttömän käytännössä ilmeiseksi hommiin ilman sitoumuksia.
   
 7. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Mielenkiintoinen stoori sulla kaiken kaikkiaan, tästä Datacenter puolesta tulee mieleen, että mä oon itse heittämässä hanskoja tiskiin kokonaan palvelin- ja AD-puolella pilven ja offshoren takia. Pelkkä AD ja hardwaren tuntemus ei kanna pitkälle. Minkälaisia fiiliksiä teillä on tuosta palvelinpuolesta, kannattaako sitä enää osata? :)
   
 8. apche

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  567
  Ei ollut Sosiaalialan työpaikat -ketjua, niin laitan tämän tänne:
  http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/9163030_fi.htm  Haettavana ATK-pääkäyttäjän määräaikainen tehtävä. Työ alkaa sopimuksen mukaan ja kestää 31.1.2018 asti.

  Tehtävä sijoittuu tehohoidon ja lasten tehohoidon yksiköihin. Tehohoidon yksikössä hoidetaan vaativimmat päivystystehohoitoa tarvitsevat potilaat. Osaston yhteydessä on tehovalvontayksikkö. Yksikössä hoidetaan myös pääasiassa leikkauksen jälkeistä tehohoitoa tarvitsevia potilaita. Suurimpia potilasryhmiä ovat sydän- ja neurokirurgiset- sekä monivammapotilaat. Lasten tehohoidossa hoidetaan tehohoitoa ja valvontaa vaativia lapsia. Suurimpia potilasryhmiä ovat kirurgiset- ja infektiopotilaat sekä sairaat vastasyntyneet ja keskoset.

  Pääkäyttäjänä olet osa tehohoidon moniammatillista tiimiä ja osallistut turvallisen ja laadukkaan hoitotyön kehittämiseen. Työtehtäviisi kuuluu tietojärjestelmän käytettävyydestä huolehtiminen ja kehittäminen, ohjelmisto- ja sovellusongelmien ratkaiseminen, konfigurointi, raportointi sekä koulutus ja ohjaus ja yhteydenpito eri asiantuntijaorganisaatioihin.

  Tietoteknisen osaamisen lisäksi arvostamme koordinointi- ja suunnittelukykyä, kehittävää työotetta ja aktiivista toimeen tarttuvaa työskentelytapaa. Työ sisältää eri ammattiryhmien ohjaamista ja neuvontaa, joten odotamme sinulta hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

  Sairaanhoitajan kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus tai vastaava aikaisempi rekisteröinti. Eduksi katsomme kokemuksen ATK- pääkäyttäjän tehtävistä sekä tehtävään soveltuvista tietotekniikan opinnoista.

  Noudatamme työsuhteissa enintään 6 kk koeaikaa.

  Työnantajana Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirillä on mahdollisuus vaatia työntekijöiltä huumausainetestiä koskeva lausunto yksityisyyden suojasta työelämässä annetun lain (759/2004) edellyttämien kriteerien täyttyessä. Työhönoton yhteydessä testiä koskeva lausunto vaaditaan satunnaisotannalla valikoituneilta työntekijöiltä koeaikana. Lausunto voidaan vaatia tietyin edellytyksin myös palvelussuhteen aikana.
   
 9. otantämän

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Viestejä:
  3
  Kyllä noita hommia jatkossakin varmasti on, mutta tuntuu siltä että vähemmän on vapaita paikkoja mitä joskus aikaisemmin. Mikäs sitä estää jotain Azuree alkaa opettelee?
   
 10. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  430
  Kuten SMEE jo sanoikin, niin ei tuo nyt välttämättä mikään törkydiili ole. Tietysti tuo vaatimuslista on vähän laaja, mutta se lienee enemmänkin suuntaa antava ja eihän tuossa sanota, että niitä pitäisi hakuvaiheessa osata, vaan ehkä vasta koulutuksen jälkeen. Meillä on viimeisen ~kahden vuoden aikana ollut 5 henkilöä tuon tapaisessa "koulutusohjelmassa". Kolme näistä on jäänyt töihin ja ihan OK tyyppejä. Yhtä ei otettu jatkoon ja yksi lähti omasta halusta. Tässä siis ensin tyypit kävi ensin kurssituksen, jossa oli 2 päivää viikossa livekoulutusta ja muina päivinä itsenäistä opiskelua, noin kahden kuukauden ajan. Sitten tyypit tuli toimistolle harjoitteluun ja ainakin meillä pääsi ihan kunnon hommiin samaan tyyliin kuin muutkin uudet tulokkaat. Työnhakijoille tämä homma siis oli ilmainen, mutta palkatonta. Firma sitten maksaa noista koulutuksista ja järjestelyistä ihan kovan hinnan. Koulutus oli siis ihan samaa, jota myydään muutenkin IT-alan osaajille esim sovelto jne.

  Tosin nyt luin tuota linkkiä tarkemmin, niin eihän tuo KEKO-koulutus ole edes IT-koulutusta vaan 30 päivää jotain MOLin projektipaskaa, jossa on sekaisin k-raudan myyjiä ja sähköasentajia. Sitten tosiaan vaikuttaa aika paskalta setiltä.
   
 11. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Juu, kyl toi Azure AD/O365/Intune ainakin itselläni työn alla koko ajan tässä pikkuhiljaa, jossain vaiheessa pitäisi katsella miten oman on-premise ympäristöön saa yhdistettyä Azuressa pyöriviä virtuaalipalvelimia. Mutta tuosta AD:n syvällisestä opettelusta olen ehkä vähän jättäytynyt pois. SCCM taas integroituu pilveen sekin, eli sillä puolella olis vielä tulevaisuutta...
   
 12. otantämän

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Viestejä:
  3
  En muista mikä tarjoomaa Azzuressa oli container teknologiaan, mutta se saattaa olla ihan tutustumisen arvoinen juttu jos sovellusalustat ja niiden ylläpito kiinnostaa.
   
 13. 599gtb

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  617
  Esimiehet ja päällikköt
  Kun haette työntekijää muistakaa aina antaa ilmoitus. Että et tullut valituksi
  Nyt itse pääsin haastelussa loppu vaiheeseen
  Ja vittutaa se kun ei saa tietää että miten kävi muuten kuin sitten että venaa usean viikon totean että en tullut valituksi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
 14. Zvona

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2001
  Viestejä:
  1 113
  Tämä. Kaikki vuorovaikutus rekryäjän ja rekrytoitavan välillä on elintärkeää. Jos nyt esim. kerron tässä, että erään IT-alan suurgurun nyrkkipajan rekryvastaava ei koskaan vastannut kyselyyni eräästä työtehtävästä tai erään toisen mainostoimiston HR otti muhun 9kk myöhemmin yhteyttä, että "haluaisitko vielä tulla meille töihin", niin a) mulle nauretaan hetki, b) firmojen osalta nauretaan vielä pidempään.

  Paras oli kuitenkin se, että ~10v sitten hain kahta työpaikkaa samanaikaisesti. Sain paikan toisesta, jolloin päätin soittaa toisen firman TJ:lle, että en ole kiinnostunut heidän työtehtävästä. TJ ei vastannut vaan löi mulle luurin korvaan eikä koskaan palannut.

  Vaikka mun naama vituttaakin monia tällä alalla työskenteleviä, niin kannattaa edes yrittää. Sillä aina voi tulla päivä, jolloin joku miellyttävämpi (ja osaavampi) kaveri hakee töitä näistä firmoista ja minun - tai jonkun toisen asiattomasti kohdellun - näkemys muuttaa tuossa vaiheessa hakijan aikeet päinvastaisiksi.
   
 15. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Ihan tällei vinkkinä, että jos noi Linkedinin headhuntterit ottaa yhteyttä ja tarjoo haastatteluita, niin kandee teknisenä asiantuntijana varmistaa että mistä teknologioista ja pestistä on oikeasti kyse. Mun huntteri ei tajunnut teknologiasta mitään ja vasta myöhemmin paljastui, että Configuration Manager ja Deployment voi tarkoittaa jotain muutakin kuin SCCM:ää :D ..toki jos haluaa osaamisaluettaan kokonaan vaihtaa niin mikäs siinä, mutta eipä paljoa tiedonhallintajärjestelmät napostele tässä tilanteessa.
   
 16. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Noi hunterit on kyllä omanlainen poppoonsa. Just äskettäin yks avautu linkedinissä, että lopettakaa kyselemästä häneltä, ketä työnantajaa hän milloinkin edustaa. Kun kuulemma se työnantaja yleensä haluaa pitää sen eri syistä salassa.

  Justiinsa joo :)

  Kerran muhun otti suoraan yhteyttä tuolla kaavalla eräs häslääjä, ja kun ei paljastanut minkä firman paikkaa tarjosi, niin lopetin kommunikaation siihen.

  Ja poistin kontakteista kaikki, jotka vähääkään viittasivat headhuntereihin, HR-ihmiset mukaanluettuna. Ei olisi alunperinkään pitänyt niitä kontakteiksi hyväksyä.

  Ei sillä, kyllä mä tuossa edellisessa tapauksessa lähes 100 % varmuudella arvasin, mikä pulju oli kyseessä, mutta joku roti nyt pitää olla.
   
 17. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Toi mun tapaus muuttui just tänään mielenkiintoiseksi, kun nyt luin että kyseisen YT-neuvottelut päättyivät ja xxx saa kenkää. Paikka ei todennäköisesti ollut Suomalaisilla rekrysaiteilla edes auki, vaan yrittivät itse etsiä Linkedinistä sopivaa kandidaattia. Taidan laittaa liitolle vihiä, onhan mulla sähköpostit tallessa... jos sattuu kiinnostamaan. En tiedä miten toi laki menee, onko toi touhu laillista vai ei.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2017
 18. sdsf

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  674
  ^?
  Tieto aloitti tammikuussa yt-neuvottelut, jotka koskivat 250 työntekijää. Neuvottelut päättyivät maaliskuun alussa, mutta yhtiö ei ole tiedottanut niiden tuloksista aiemmin.
  Tivin saamien tietojen mukaan Tieto irtisanoo neuvotteluiden seurauksena enintään 178 työsuhdetta ja toteuttaa lisäksi lomautuksia. Kokonaisuudessaan neuvottelut vaikuttavat Tiedon mukaan korkeintaan 213 työntekijään.
  Kun neuvottelut alkoivat, Tiedon pääluottamusmies Esa Koskinen kertoi, että arviona oli, että irtisanomisia voi tulla enintään 216 ja lomautuksia 30.
  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/t...ontekijalle-yt-t-paattyivat-vaivihkaa-6635895
   
 19. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 014
  Tietoa kannattaa välttää kuin ruttoa, niin työtekijänä kuin asiakkaana.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2017
 20. sdsf

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  674
  On aika käsittämätöntä, että Suomen valtio on toiseksi isoin omistaja firmassa, joka yrittää peitellä irtisanomistensa määrää.
  Tosiasia on, että Tieto vähentää koko ajan työntekijöidensä määrää Suomessa ja siirtää työtä tsekeille ja intialaisille. Masentava kehitys suomalaisten kannalta.
   
 21. Sijotusäijä

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2015
  Viestejä:
  18
  Mitä mieltä, rikotaanko jotain työehtosopimuksen väärinkäyttöhommaa tms. tässä tapauksessa?

  Kyseessä on siis yritys, jossa toimitaan myymälässä tarjoamassa IT-tukea asiakkaille kaikennäköisissä asioissa kuten puhelimien käyttöönotoissa, netti ei toimi, kone käy hitaalla, tietoturva vanhentunut, mitä ikinä tuleekaan mieleen ja myydään näitä tukipalveluita ja ratkaistaan tapauksia. Se mikä ihmetyttää on, että tässä toimii työehtosopimuksena kaupan alan TES eli palkat on samoja kuin esim. perus kaupan kassalla eli eivät hääppösiä.

  Onko teidän mielestä OK tämmönen työehtosopimus tollasessa työnkuvassa?
   
 22. rollipeikko85

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  16
  Onko sillä edes väliä mitä TESsiä ne siellä heiluttelee, jos palkka on liian pieni eikä neuvottelemalla nouse, kannattaa vaihtaa puljua.
   
 23. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  IT-alalla TES:eillä kannattaa heittää vesilintua (ja oikeastaan muutenkin).

  Jos palkka ei riitä, lähtee kävelemään. Jos ei ole neuvotteluvoimaa, pitää kehittää itseään paremmaksi.

  TES on tällä alalla työnantajan etu. Sen varjolla voi tarjota pienempiä palkkoja kuin kilpailutilanne oikeasti vaatisi. Sosialistiset liitot eivät ymmärrä markkinataloutta eivätkä osaa vaatia etuja silloin kun siihen on tilaisuus.

  Siinä missä liitot ehkä työnantajien markkinoilla hiukan nostavat palkkoja, ne työntekijän markkinoilla laskevat niitä hurjasti.

  Jos on oikeaa osaamista, nyt on työntekijän markkinat.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017
 24. pingopango8

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Viestejä:
  4
  Minkälaisia salassapitoehtoja teille on tarjottu työsoppareissa? Nykyisessä on suht tavanomainen muutaman kuukauden palkan sopimussakolla oleva, mutta tässä joku tovi sitten sain tarjouksen, jossa sopimussakko olisi ollut reilun parin vuoden palkka ja kesto määrittämätön. Ei ollut muutenkaan ihan kurantti tarjous niin en ottanut, mutta jäin miettimään, että onko tuommoset miten normaaleja tarjouksissa.
   
 25. miklu11

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  401
  Todennäköisesti ao firma potkii muutenkin työntekijää surutta päähän.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti