IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yannara, 17.04.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Meinasin kirjoittaa samaa. Ylitöitäkään en tykkää tehdä, vaikka joskus niitä tuleekin tehtyä. Mielummin tekee sen sopimuksen mukaisen määrän töitä hyvin ja minimoi työstressin määrän.
   
 2. Kiila

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2001
  Viestejä:
  846
  Ylitöitä saa kyllä puskea vaikka hautaan saakka, eli niiden tekemisessä kannattaa ottaa järki käteen. Varsinkaan ilmaisia ylitöitä ei kannata tehdä, teet hallaa itsellesi ja muille. Se on eläkkeellä sitten mukava muistella kuinka kova oli tekemään palkattomia ylitöitä :) Toki itsekin tulee näihin ilmaisiin joskus syyllistyttyä ja myös niihin miedompiin, eli tunti tunnista vapaata. Onneksi meillä ei ole ollut ongelmia ylitöiden maksamisessa, mikä varmasti on monessa paikassa ongelma.

  Muutamana vuonna hakenut vuoden maksimi ylitöiden (250h / vuosi) päälle vielä sen paikallisesti sovittavan +80h / vuosi ja lisäksi sinne työaikapankkiinkin kertyi muutamia kymmeniä tunteja. Aina on joku "projekti" millä on niin pirun kiire, mutta ei ne työt tekemällä mihinkään häviä ja aina on uutta putkessa. Toki on pirun hyvä, että duunia riittää, mutta nyt on jo oppinut, että ei sitä kannata itseään töillä tappaa. Silti niitä ylitöitä riittää edelleen ja päivystysten kera pyöritään koko ajan vuosi tasolla jossain +150h kieppeillä.

  Hymyilyttäähän se tilipäivänä (myös verottajaa), mutta 250h tarkoittaa kuitenkin vuoden jokaiselle viikolle 5 tuntia ylimääräistä. Ja töissä ei kuitenkaan olla sitä matemaattista 52 viikkoa vuodessa.
   
 3. Kaljugorilla

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1 516
  Eikö nykyään enää löydy ns. elämäntapaintiaaneja softapuolella?

  Tällaisilla henkilöillä vaihtoehdot ovat jokseenkin seuraavat:

  1) Koodaa mielenkiintoista tosielämän projektia, jolle on käyttöä monille ihmisille.
  2) Koodaa kotosalla pöytälaatikkoprojektia, jota tuskin kukaan koskaan näkee, eikä sillä ole varsinaista arvoa.

  Tällaiset miehet ne vasta vaarallisia ovatkin. :D
   
 4. Kiila

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2001
  Viestejä:
  846
  Paha sanoa, kun en ole softapuolella :) Toki tämä ketju tuntuu olevan IT-alan työpaikat = Softa-alan työpaikat.

  Se vielä unohtui sanoa, että itse teen duunit töissä ja se on siinä. Toimistoajan ulkopuoleinen päivystys toki kotoa tai joskus harvoin reissun päältä (mutta ei koskaan lomalta). Ei kyllä kiinnosta vähääkään kantaa läppäriä minnekään lomalle tai muihin vapaa-ajan rientoihin. Tosi mahtavaa naputella sitä läppäriä aurinkoisena kesäpäivänä mökiltä tai jostain Aasian hiekkarannoilta. :rolleyes:

  Työkaverien tukeminen on ainoa poikkeus tähän läppärin vapaa-ajalle mukaan ottamiseen, tapahtuu onneksi melko harvoin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2016
 5. sdsf

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  674
  Tässä olet täysin oikeassa. Jos ja kun tätä ketjua lukee sellainen, joka ei ole nähnyt IT-alaa sisältä päin, saa todella kapean kuvan alasta.
  Lisäksi on mielenkiintoista nähdä kuinka kapea näkemys koodauspuolen ihmisillä on omasta alastaan.
   
 6. Incredible Buff

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2008
  Viestejä:
  3 223
  No en minäkään jatkuvasti tee, mutta jos on tarpeen niin silloin tällöin ihan ok ja sitten on mukava pitää pitkiä viikonloppuja aina joskus kertyneillä tunneilla.
   
 7. JJe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.1999
  Viestejä:
  442
  Itselle on käynyt toisinpäin eli työstä on tullut enemmänkin harrastus. Työajasta tosin pidän tiukasti kiinni, joten työajan ulkopuolella en periaatteesta asiakasprojektiin koske. Ongelma tässä on se, että raja työn ja harrastuksen välillä on häilyvä.
   
 8. Jase

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2000
  Viestejä:
  1 753
  Meillä ei onneksi makseta ylitöistä, eikä niitä oikein kukaan teekkään. Itellä menee monet illat "harrasteyrityksen" parissa, joten koodailua tulee välillä se 12h päivässä.

  Yrittäjänä kummoksun palkatonta työtä tekeviä, itse panostaisin enemmän laatuun kuin määrään, eli vaativampaa hommaa jos jää paukkuja 8h jälkeenkin käytetäväksi.

  Toisaalta taas jos haluaa edetä urallaan niin oman alan teknologoiden seuranta on vaatimus. Alan konfrenssien tubevideota tulee itse katseltua viikonloppuisin ja redditistä saa hyvän yleiskatsauksen alan kuumimpiin uutisiin.
   
 9. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Herra Diplomi-Insinöörin ei tarvitsi kuin opetella mobiiliappsikoodaus tai vaikka angular JS ja rakentaa hyvä portfolio Githubiin, Stackoverflowh:n sekä omille nettisivuille ja sen jälkeen voi valita, mihin kävelee töihin. Aikaa tähän menee muutama kuukausi - puoli vuotta. Mutta mukavampihan se on valittaa, miten ei pääse duuniin vaikka on niiiiiin kokenut ja tooosi kyvykäs&halukas oppimaan uutta.
   
 10. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Muuten hyvä mutta 51-vuotias on aika vanha jo ja yhtä hyviä/parempia nuorempia osaajia löytyy kyllä. Nokia taustaa kyllä arvostetaan ainakin isoimmissa kansainvälisissä firmoissa sillä kansainvälisessä ympäristössä kokemus on aina kova juttu ja sitähän Noksulaiset tekivät päivittäin.
   
 11. Ryydiger T. Nulju Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2003
  Viestejä:
  258
  Toki riippuu motivaatiosta ja oman osaamisen kehittämisestä, mutta missä mielessä 51v on vanha? Kun miettii minkälaiseen tahtiin ihmiset vaihtaa työpaikkaa IT-alalla niin tuossa on vielä ~2-4 työpaikkaa ennen eläkeikää. Tokihan se työnantaja voi laskea että nuoremman palkkaamisessa on teoreettisesti pidempi työura jota voidaan hyödyntää, mutta toisaalta nuoremmat vaihtavat työpaikkaa ja maata vielä useampaan kertaan ja herkemmin kun 50v.

  Mutta joo tuo tarina on hyvä muistutus siitä että vaikka liksa olisi mitä tahansa ja duunipaikka kuinka varmalta näyttävä tahansa, ei oman osaamisen kehitystä pidä laiminlyödä.
   
 12. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Kun ylityöstä tässä on puhuttu jne, niin ehkä haettu alussa lähinnä sitä, että kaikki itseopiskelu ja itsekehitys tapahtuu 8-16 työajan ulkopuolella ja siitä ei saa palkkaa. Ihan suorannaisesti ylityötä, eli siis työantajalle työtä ilmaiseksi on tyhmää tehdä, mutta itseopiskelu on sitten eri juttu.
   
 13. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  51-vuotias ei ole mikään vanha, jos vain itse pitää huolta siitä, että osaaminen pysyy ajan tasalla.
   
 14. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Tuskin toi on mikään kriteeri, että on "vain" 17-vuottaa työuraa jäljellä. Se on paljon enemmän kun keskimääräinen työntekijä on samassa firmassa.

  Enemmän ongelmana voi olla että, henkilöstä riippuen 51-vuotiaan voi olla hankala päästä sisään 30-vuotiaiden työyhteisöön.
   
 15. kooler

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2001
  Viestejä:
  110
  Kyse ei ole vain työntekijän jäljellä olevasta uran pituudesta tai korkeammasta palkasta. HR-koulutuksien pohjalta ulkomuistista sanoisin, että varsinkin isohkon työnantajan riskit kulumielessä pomppaavat pahasti, jos esim työntekijä jää työkyvyttömyyseläkkeelle muutamaa vuotta liian aikaisin. Samaten olikohan 53-55 vuoden tietämillä nousee työeläkemaksut jne.
   
 16. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  En usko että tuon 51v DI:n kohdalla ikä on edes se isoin syy ettei töitä löydy, vaan ihan vaan se perinteinen että oma osaaminen ja työnantajan tarpeet ei kohtaa. Toki se on yhtenä tekijänä vaikuttamassa kokonaisuuteen, mutta työmaailmasta on viime vuosina aika tehokkaasti lähtenyt pois niitä "pohdiskelevien tutkijatyyppien" huuhaa- paikkoja. Poikkeuksena toki julkinen sektori.
   
 17. diipadaapax

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  15
  Työnhaun kohdalla ajatusmaailma kannattaisi ehkä kääntää siten että käyttäisi paukut hakemusten kirjoittelun sijaan siihen miten saisi tehtyä itsestään työnantajan kannalta mahdollisimman houkuttelevan. Eli päivittäisi oman osaamisen vastaamaan kysyntää tai ennustaisi kristallipallosta mikä on seuraava hype ja ottaisi siihen liittyviä asioita haltuun. Sitten vaan odottelisi että potentiaalinen työnantaja ottaa yhteyttä. Ainakin softa-puolella valitellaan jatkuvasti että osaajista on pulaa ja toisaalta tekijöistä on ylitarjontaa.
   
 18. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Moniko kommentoijista on itse 50+ ja tietää mitä töiden haku on tuon ikäisenä, vaikka kuinka olisi Angularia ja NodeJS:ää siellä CV:ssä?
   
 19. teh_shiz

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  462
  Paras vaihtoehto noille 50+ tyypeille on perustaa oma firma jos osaaminen on nykytekniikoistakin priimaa. Kysyntää nimittäin tuoreimpien teknologioiden osaajille on ja sitä pystyy yleensä myymään paremmin oman firman suojista. Lisäksi veroedut ovat merkittävät. Väliinputoajiksi jäävät tietenkin juuri ne "pohdiskelevat tutkijatyypit" jotka eivät ole koskaan tehneet päivääkään oikeita töitä ja ovat saavuttaneet kaiken aikaisemmin tutkintonsa kannattelemana ja todennäköisesti jonkun muun selkänahasta.
   
 20. demas

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2013
  Viestejä:
  232
  Kyllähän tuon 50v kaverin olisi kannattanut koko 4v opiskella ja harjoitella vaikka sitten itsekseen uudempia koodaustekniikoita. Sen sijaan että 4v vaan hakee töitä niin nostaa omaa motivaatiota ja pysyy ajan hermoilla kun opiskelee. Juurikin IT-alan hommia pystyy hyvinkin treenaamaan itsekseen (jos nyt vertaa vaikka johonkin perinteiseen teollisuuteen missä tuo ei luultavasti ole mahdollista), netistä löytyy valtavasti materiaalia jota voi kuka tahansa opiskella..
   
 21. korttipakka

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2005
  Viestejä:
  148
  Edellisessä työpaikassa satuin näkemään tuon 50v kaverin hakemuksen ja se jäi mieleen aavistuksen surkuhupaisana. Kyllähän sitä kokemusta oli, mutta ainakin sen paikan kannalta vähän epärelevanttia, ja vaikka minäkin välillä vähän änkytän ja ahdistun esiintymistilanteissa, niin en niitä cv:hen kirjoittaisi.
   
 22. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  No ei kokonaisveroastetta yli 50 prosentin saa kyllä millään menemään, jollei jotenkin ihan tosissaan hölmöile verosuunnittelun kanssa (eli esim. olla nostamatta palkkaa ja maksaa koko tulos osinkoina). Käytännössä veroaste jää aina vähän alle sen mitä palkansaajalla vastaavilla tuloilla - riippumatta firman nettovarallisuudesta.
   
 23. diipadaapax

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  15
  No niin, aika paljastaa oma tietämättömyys alaa kohtaan. Kiinnostaisi tietää mikä tällä hetkellä IT-alalla on nousussa ja mikä taas laskussa. Heittelin tuohon hatusta muutaman trendin. Toivottavasti joku kyseenalaistaa nuo ja korjaa oikeiksi.

  Nousevat:
  - Pilvipalvelut. Softa siirtyy enemmissä määrin työasemilta pilveen.
  - Devops. Koodarit säätää myös asennukset palvelimille.
  - Mobiili ensin. Verkkopalveluissa siirrytään mobiilikärkeen. Palveluita, joita aiemmin olisi tehty html-pohjaisina aletaan julkaisemaan pelkästään mobiili-appeina.
  - IoT. Kohta auton rengaspaineet voi tsekata kännykällä. Ja kaiken muunkin siinä samalla.
  - Datan hallinta. Data-analytiikka ja big data tietää ainakin tilastotieteilijöille lisää töitä tulevaisuudessa.

  Laskevat:
  - Windows. Mobiilissa ammuttiin jo alas, myös työasemissa Linux alkaa saamaan lisää jalansijaa.
  - Suuret korporaatiot. Keskijohdon tarpeettomuus on jo osoitettu, ketterät tekijät jakavat markkinat uudelleen.
   
 24. Rantakemisti

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2010
  Viestejä:
  1 061
  Tämä särähti eniten omaan korvaani näin web devaajana. Se on ihan totta, että verkkopalvelut pyritään nykyään tekemään ajatuksella "mobiili ensin" mutta en näe mitään applikaatioita tulevaisuuden suuntana. Kuka ihme tahtoo jokaiselle käyttämälleen palvelulle erillisen sovelluksen ja luonnollisesti sovellus pitää vielä kehittää vähintään Android- sekä iOS-yhteensopivaksi. Kyllä verkkopalvelut voidaan ja tehdäänkin mobiileiksi ilman mitään aplikaatiosäätämistä. Tätä varten verkkoselaimet on kehitetty.
   
 25. Jokumuu

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  345
  Tulee jatkumaan, mutta markkina saturoituu aika nopeasti, jonka jälkeen pilvi jää vain yhdeksi ratkaisuksi muiden joukossa. Pilvimarkkina on nyt siinä tilassa, että sinne tungetaan myös sinne sopimattomia ratkaisuja "koska hype", joten takapakkiakin on luvassa.
  Tuotekehityksessä/testauksessa näin on ollut jossain aina. Asiakasrajapinnoissa näin voi toimia jossain startupeissa nyt ja jatkossa, mutta siihen on kyllä syynsä, miksi siellä on useimmiten joku muu tekemässä asennukset.
  Ei tule tapahtumaan. Oma näkemykseni on, että muutamassa vuodessa mobiiliapit ja webbiapit lähentyvät toisiaan tehden toisensa tarpeettomiksi.
  Tämä on kasvava alue. Mutta jos alalle haluaa, kannattaa miettiä "missä rahat".
  Tämä liittyy tuohon edelliseen IoT juttuun, rahat on täällä, ei siellä. NoSQL on jo saturoitunut ja SQL tekee revanssia. Realtime analytiikka tekee tuloaan.

  Windowsista olen samaa mieltä, mutta kyllä siinä henki tulee vielä kauan pihisemään. Linux-markkina fragmentoituu entisestään, käy "Unixit".
  Isot korporaatiot eivät katoa mihinkään, mutta markkinoiden uusjako tulee jatkumaan. Ketterät tekijät pysyvät ketterinä juurikin niin pitkään kun eivät ole korporaatiosarjassa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti