IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yannara, 17.04.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Tämä tiivistikin asian hyvin :D Toisaalta jos on puhtaasti ns. käsienheilutteluduunissa niin tuolta voi ottaa jonkun mietelauseen asiaan kuin asiaan.
   
 2. Forze

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  977

  Ainakin Globaalilla tasolla elinehto, myös isot talot järjestävät paljon Social Selling koulutusta. Kun profiili on kunnossa, niin saattaa jopa saada suoraa kauppaa LinkedIn kautta (Jollekin tulee profiilivastaan joka tarvii palvelujasi).

  Mitä käyttäjien julkaisemiin artikkeleihin tulee niin 99% niistä on merkityksetöntä copy pastea, mutta käyttäjät julkaisevat niitä koska se vaikuttaa LinkedIn algorithmiin että profiilisi tulee helpommin esiin.

  Itseäkin on lähestetty LinkedIn:ssä mm. Salesforcesta ja IBM:stä suoraan sekä lukuisia rekrytoijia.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. code.666.

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  878
  Samoilla linjoilla varsinkin tuon some kohdan kanssa. Linkedinin kautta on kaksi duunia tullut saatua ja kuukausittain tulee soittoja onko kiinnostusta. Verkostossa ~400 ihmistä, suurinosa f2f tavattuja joko toimittajia, yhteistyökumppaneita, entisiä työkavereita tai rekrykonsultteja ja headhuntereita. It-alalla ~15 vuotta.
   
 5. Jokumuu

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  345
  Linkedin parantaa todella hienosti verkoston ylläpitoa, kiva työpaikkaa vaihtavalle.
  Kääntöpuolena tässä on sitten se, että se käytännössä julkaisee verkostosi muille. On häkellyttävää miten monissa yrityksissä ei pidetä minkäänlaista sosiaalisen median koulutusta, etenkin linkedinissä näkee miten ihmiset sinisilmäisesti lisäävät asiakkaansa ja toimittajansa samoille profiileille. Tai tuotekehityksessä vähän vastaavasti.

  Kärjistäen voisi sanoa, että linkedinissä viihtyy on rekryäjän lisäksi teollisuusvakoilija.
   
 6. Incredible Buff

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2008
  Viestejä:
  3 223
  http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2016090222249407_tb.shtml

  Vaihteeksi tälläinenkin itkutarina Iltalehdessä. Olisi ihan mielenkiintoista tietää, miten herra Diplomi-insinööri on pitänyt ammattitaitoaan yllä Nokian jälkeen. Se tutkinto kun ei nykyään enää riitä eikä riitä se Nokialla tehty työhistoriakaan, jos mitään näyttöjä moderneista teknologioista ei ole. On tullut itselläkin työelämässä vastaan noita Noksulta kenkää saaneita, joiden mielestä se 15 vuoden C- tai Symbian-tausta pitää riittää referenssiksi.

  Kevät oli aika kiivasta aikaa noiden headhunttauksien suhteen. Itselle tarjottiin/kyseltiin kiinnostusta kyllä täsmälleen omalle osaamisalueelle osuviin pesteihin. Ainuttakaan sellaista ei tullut, joka olisi ollut osaamisalueiden ulkopuolella selvästi. Kesälomien jälkeen ollut hiljaisempaa. Ehkä Keski-Euroopan lomakauden jälkeen taas kiivastuu. Eipä sillä, että olisi töiden tarve.
   
 7. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Kieltämättä hän voisi uudestaan harkita tuota Helsinkiä, siellä kuitenkin on suurin osa tämän alan toimistoista ja mielenkiintoisista jopeista. Monissa maissa tunnin parin työmatka suuntaansa on ok ja siinä ei nähdä mitään outoa. Eikä se Helsingin seudun hintataso nyt niin paljon suurempi ole kuin Turussa.
   
 8. godzilla43

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2013
  Viestejä:
  94
  Kiinnostaisi tietää myös minkä takia tolla henkilöllä ei taida olla ollenkaan varallisuutta vaikka ikää jo 50vee ja palkkakin ollut yli 5000€ parhaimmillaan
   
 9. Aaaron

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  502
  Noista tulee aina mieleen, että hakijan osaamisessa, persoonassa tai vähintään palkkatoiveessa on pakko olla jotain vikana, jos ei mitään löydy.
   
 10. Haluaisin kysyä, että millaisiin työpaikkoihin/-tehtäviin IT-tradenomit ovat valmistuttuaan työllistyneet? Ja mahdollinen urapolku? Itse valmistun tuossa n. 1-1,5v päästä mutta vielä on pikkuisen auki että millaisia työtehtäviä haluaisin tehdä :confused: Löytyy vaikka mitä mielenkiintoista mutta en sitten tiedä, olenko osaava henkilö.
   
 11. JHMK

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2013
  Viestejä:
  249
  ..
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2020
 12. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  No ei kukaan suoraan koulusta niitä hommia kuitenkaan osaa niin haet vaan kaikkea mikä kiinnostaa edes vähän. Firma sit kouluttaa jos kouluttaa.

  Pro-tippinä sit myös se, ettei kannata kavahtaa jos yritykset etsivät vuosia alleen kerännyttä konkaria tjms, ne saattaa silti ottaa riveihinsä junioreita. Rohkeasti vain hakemusta. Monesti eivät edes pyörittele aktiivisesti hakuja, vaan avoimen hakemuksen tiputtaminen saattaa poikia duunia. :)
   
 13. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Tärkeimpänä kysymyksenä voisi heittää: Mitä osaat? Mikä on se juttu mitä osaat eniten? Sen pohjalta sitten lähteä miettimään mikä firma voisi tarjota sun taitoihin tehtäviä.
   
 14. Forze

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  977
  Riippuu kiinnostuksesta ja osaamisesta. It-Tradenomin papereilla on esimerkiksi hyvä hakea jonnekkin Business Development("puhelin myynti") rooliin itseä kiinnostavaan firmaan jos myynti kiinnostaa. Toki voi hakea jotain teknisempääkin jos osaamista riittää tai sitten helpdesk.
   
 15. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Karu fakta on se, että työllistyminen ja urapolku on 50% tuuria ja 50% osaamista. Jos valmis tradenomi työllistyy tuurilla hyvään paikkaan jossa työtä tekemällä oppii tekemää sitä "alan työtä", niin silloin on hommat kohdillaan. Jos it-tradenomi menee ensitöikseen jonnekin helppariin, niin harvoin sieltä urapolkua rakennetaan. On toki poikkeuksia, sitä en sano. Jos nyt voisin kelata almanakkaa päälle 10 vuotta taaksepäin, niin opiskellessa tradenomiksi olisin yrittänyt haalia joltain tietyltä it-alan "sektorilta" lisäkursseja ja kouluttautumista joita olisin voinut tradenomi-pahvien ohella sitten esitellä työnhakutilanteissa.

  Rekrytoinneista sen verran, että hakiljalistalla on meillä ainakin laidasta laitaan hakijoita. Osa vasta-valmistuneita tradenomeja ja osa 15 vuotta alan tehtäviä tehneitä lisäkouluttautuneita henkilöitä. Ei ole vaikea miettiä, ketkä tippuvat heti ensimmäiseltä kierrokselta pois. Raaka on maailma työhaun suhteen, ja ne meriitit pitää tosiaan yrittää itsenäisesti kerätä jos työkokemusta alalta ei ole (kurssit, sertifikaatit yms). Ehdottomasti hienoimpia tarinoita ovat kuitenkin ne, joissa mitään osaamaton kaveri on otettu hieman riskillä töihin, ja 10 vuoden päästä kaveri on piinkova ammattilainen omalla alallaan.
   
 16. TKal

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  25
  Itse sain IT-tradenomina oman alan työtä kesätöiden kautta. Pääsin siis opiskeluiden viimeisenä vuotena kesätöihin ohjelmistokehitystehtäviin, ja kun noista töistä suoriuduin hyvin, minulle tarjottiin jatkoa osa-aikaisena työntekijänä opiskeluiden loppuun asti. Siinä vaiheessa kun valmistuminen oli enää opinnäytetyöstä kiinni, osa-aikainen ja määräaikainen sopimus vaihtui kokopäiväiseksi ja vakituiseksi.
   
 17. Blizzard-

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2009
  Viestejä:
  1 698
  Mitähän nyt kannattaisi alkaa opiskelemaan IT-alalta jotta tulevaisuudessa olisi töitä? Tietoliikenneasentajan tehtävät kuulostaisi itselle mielekkäitä, mutta millainen työtilanne?
   
 18. outseii

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2015
  Viestejä:
  664
  Itse ainakin huomannut sen, että kannattaa hakea sellaisiinkin töihin, jotka eivät välttämättä ole sinun parasta osaamista. Niitä oppii niin maan perkeleen nopeesti ja hyvin (ei saisi yleistää, mutta kunhan vaan opettelee niin oppii) eli ei mene kauvaa, kun osaaminen on jo hyvä. Ei kannata pelätä uusia haasteita vaan ottaa ne positiivisesti vastaan ja jos ei onnistu niin voivoi, mitä sitten. Aina löytyy uusia haasteita, joita lähteä suorittamaan.

  Terveisin nollakokemuksella toimitusjohtajaksi pikkufirmaan sekä perustettu jenkkeihin yritys lähes nollakokemuksella (saatiin vajaa 250 000dollarin rahotus). Noissakin on opeteltu Googlen avulla mm. kaikki asiat.

  Tällä hetkellä ICT konsultti, mutta alkaa olla jo ihan ookoo taidot näin kuuden vuoden pyörimisen jälkeen. :D

  Ja opiskelutaustana siis Teknillisessä yliopistossa tietotekniikan kandi ja ens vuonna pitäisi olla Tuotantotalouden diplomi-insinöörin paperit taskussa, ikä 26v.
   
 19. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Kyllä se softassa ne työt ovat. Mahdollisimman paljon sieltä puolelta juttuja haltuun, eikä pelkästään yhtä juttua vaan monipuolisesti.
   
 20. Blizzard-

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2009
  Viestejä:
  1 698
  Itsellä ei tosiaan IT-alalta yhtään mitään koulutusta pohjalla, pelkkä harrastuneisuus, mutta kai se pitää tässä itelle myöntää että täytyy kouluun lähteä kun ei noi muut "duunarihommat" mitä tässä on tehnyt ikinä meikän juttu tuu oleen.
   
 21. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Mitä nämä "duunarihommat" sitten oikein on?
   
 22. Blizzard-

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2009
  Viestejä:
  1 698
  No mm.metallialalla, kuljetusalalla ja kiinteistönhuollossa on tullut oltua. Osaan kyllä, mutta kun ei itseä taas kiinnosta näissä mikään muu kuin raha niin jos lähtisi IT-alaa opiskelemaan, voisi saada jopa työn josta pitää.
   
 23. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Jos IT on harrastus, niin on myös mahdollisuus että pilaat hyvän harrastuksen muuttamalla sen työksi. IT-alalla tahti on kova ja vaatimukset paremmissa paikoissa vaativat omaa harrastuneisuutta lähes järjestään, tuo ei ole mikään 8-16 työ ja sen jälkeen aivot narikkaan. Se tie ei johda pitkälle. Ilman kokemusta onkin hankala edes päästä alalle vaikka olisi koulutuskin.
   
 24. Incredible Buff

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2008
  Viestejä:
  3 223
  Joo näinhän se on. Nimimerkillä eilen 21:15 työläppärin sulkenut.
   
 25. outseii

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2015
  Viestejä:
  664
  Kyllä näin on. Itselläkin työpäivät jakautuu klo 7-24 välille esim 8-16 officella ja illalla jatkaa kotona hommia jne. Välillä viikonloppuja painetaan kovaa, että saadaan maanantain deadlinet valmiiksi ym. Työ ei aikaa katso kunhan hommat vaan tekee ;)

  Edit: Plussana toki etäpäivät sekä se, että töitä voi tehdä mistä vaan käsin kuhan netti löytyy. Vois vaikka muuttaa talveks Aasiaan lämpimän auringon alle ja naputella töitä sieltä käsin.
   
 26. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Jaa mä en taas ota töitä niin tosissaan että 37,5h viikossa ei riittäisi. Tietenkin jos ylityöluvat on päällä ja siitä saa palkkion rahan muodossa niin asia on eri. Jos ylityölupia ei ole niin silloin projekti ei selvästikkään ole niin tärkeä että vapaaehtoisesti tarvitsisi yli ajan tekemään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti