IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yannara, 17.04.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. minavain123

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2010
  Viestejä:
  179
  Varsinkin frontend-kehitys ja vaadittava osaamistaso on suuri mysteeri. Ilmoituksia kun lukee niin listat on pitkiä kuin romaanit. Sitten taas monet sanovat etteivät osanneet alussa juuri mitään ja työ on Wordpressin asennusta ja valmiin teeman säätämistä tai jotain nopeaa underscores.me pohjalle.

  Tyypillisiä nettisivuja kun käy läpi niin ei ne kovin ihmeellisiä ole.
   
 2. grandmasterJ

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2016
  Viestejä:
  5
  Totta, helppoahan tuo wp-kikkailu on. Lähinnä oikeana fronttipuolena itse pidän erilaisia verkkopalveluita ja niiden toteutusta. Toki fronttipuolella voi erikoistua UX:ään mutta sekään ei kauhean laaja käsite ole.
   
 3. grandmasterJ

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2016
  Viestejä:
  5
  En ole työkseni tehnyt Nodella backendiä. Vähän tarkennan, eli nykyisessä työpaikassani ei ole kovin montaa tuotetta eivätkä ne uusiudu kovin useasti. Backend on niissä toteutettu ns. vanhoilla menetelmillä, eli uudemmat JS-kirjastot ovat jQueryä lukuunottamatta loistaneet poissaolollaan.

  Sijainti on PK-seutu, mutta se ei ole itselleni mikään edellytys. Voisin mieluusti elää vaikka Peränärpiössä :)
   
 4. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
 5. code.666.

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  878
  Kävikös kukaan kuuntelemassa mitä asiaa Amazonilla on?
   
 6. Ode90

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2008
  Viestejä:
  74
  Kävin kuuntelemassa eilen Otaniemessä. Vähän kuten itsekin arvelin, oli aikalailla paisuteltu tämä "Amazon is coming to Finland" juttu.
  Itse kyselin lähinnä HW-puolen paikoista, joita heillä on ainoastaan jenkeissä ja muualla euroopassa, lähinnä Englannissa.
  Käsittääkseni muutenkaan eivät Suomeen erityisesti hae työntekijöitä. Kuten kauppalehdessäkin oli: "Amazonin tulo Suomeen näyttää toistaiseksi senioritason osaajien Eurooppaan kosiskelulta."
  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/s...htaisesti---kielletty-kommentoimasta/6fAimcFr
   
 7. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Tuohan oli ihan klikkihuoraus otsikko mediassa, eihän noissa missään sanottu että Amazon perustaisi mitään oikeaa Siteä Suomeen. Sama homma Oulussa vuonna 2014 kun BMW kävi houkuttelemassa kerman Saksaan hommiin. Toki hieno homma jos kiinnostaa lähteä ulkomaille hommiin.
   
 8. code.666.

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  878
  Joo, toi linkedinissäkin pyörinyt kuvahan varmaan oli se joka aiheutti noita huhu-puheita.

  [​IMG]

  Kun taas kuvateksti kertoo taas jotain ihan muuta: The Kindle EU team is seeking talent for a variety of roles: Software and Hardware Engineers, Architects, Technical Project Managers, Audio specialist, Camera specialists, Supply Chain, Sales & Marketing, and Finance. RSVP for our recruiting event on August 9th at the Radisson Blu Hotel Espoo and August 10th at the Scandic Tampere Station and speak with our business leaders and recruitment team.
   
 9. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Saattaa Suomi olla pian tilanteessa jossa alkaa tapahtumaan merkittävää aivovuotoa ulkomaille - aivan kuin joissain kehitysmaissa on käynyt.
   
 10. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Tuli käytyä haastattelussa, jossa piti yllättäen ennen haastattelua allekirjoittaa aika jykevä nda. Ok firmalla muuttuu strategia ja ehkä tietyillä perusteilla oli aihetta siihen, mutta nyt on todella morkkis asiasta :facepalm: Ensinnäkin teksti oli aika vaikeaa englantia ja toiseksi käyttäydyin kuin lammas siinä tilanteessa :facepalm: Vaikutti kieltämättä koko yleiseen tunnelmaani kun kelasin vain motiiveja sille. Näin jälkiviisaana olisi pitänyt lähteä ovesta pihalle tai vaatia sopimusta luettavaksi harkinnan kanssa.
   
 11. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  Siis että et saa kertoa firman tulevaisuuden suunnitelmista? Onko tässä nyt aihetta morkkistella?
   
 12. Lettukestit

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2010
  Viestejä:
  289
  Ei kai tuossa nyt mitään, et saa kertoa haastattelussa ilmitulleista firman asioista ulkopuolisille. Haittaako tuo nyt jotain sitte? :D
   
 13. teppo mörkö

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2010
  Viestejä:
  322
  miksi? ihan turhaan. ne nyt on lähinnä sitä varten ettet twiittaa tai kirjoita blogia siitä mitä kuulit. ei ne kuitenkaan tollaisessa tilaisuudessa mitään oikeasti salaista kerro. mikä ei jo olisi kaikkien analystien tiedossa.
   
 14. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Kyllähän se, mihin tehtäviin yritys rekrytoi kertoo aika tarkkaan sen, mikä tuleva suunta on. Kilpailijat voisi tiedosta hyötyä. Sikäli NDA on ymmärrettävä.
   
 15. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Toisaalta se on julkista tietoa, että millaisilla profiileilla on haku käynnissä. Täytynyt ihan pinnistellä miettiessä, että mikä siinä kokonaisuutena oli niin salaista. Ilmeisesti olen liian monta kertaa joutunut kakkakeisseihin mukaan ja muuttunut sen takia Paranoidiksi. :D :mad: Myös se tapa, jolla se asia tuotiin esiin herättää epäluottamusta ainakin minussa. "Ainiin allekirjoitappa tämä nyt tästä pois kuleksimasta, no big deal".
   
 16. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Isossa teknologiafirmassa ei ole mitenkään erityistä, että jokaiselta vierailijalta (millä asialla tahansa) joka tiloihin päästetään vaaditaan jo suoraan NDA:n allekirjoitus.
   
 17. Platii

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  119
  Onko kenellekään tullut vastaan työpaikka ilmoitusta, jossa pyydetään hakemuksen lisäksi Salary historyä? tai onko joku hakenut tällaista paikkaa, miten suhtautua? Kyseessä paikka Atlantin toisella puolella, liekkö siellä normaalia. Suomessa ei ole tullut vastaan moista.
   
 18. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Lähinnä noilla kai turvataan haastattelijan tai pomon omaa selustaa. Jos tulee paljastaneeksi jotain tärkeää ja se johtaa ongelmiin, voi syyn siirtää NDA:n allekirjoittajan kontolle.
   
 19. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Jep esim. Nokian tiloissa oli joskus niin herkää protoa pöydillä että kävellääkseen yhdestä toimiston ovesta sisään tarvi NDAn.
   
 20. Yak

  Rekisteröitynyt:
  21.06.1999
  Viestejä:
  905
  On, eikä ole jenkeissä käsittääkseni mitenkään erikoista etteivätkö kysyisi. Tosin en oo itse käsittänyt miksi kysyvät jos toisesta maasta rekrytoivat, koska eihän suomalainen palkka vastaa mitenkään heidän palkkojaan (vai onko kyseessä Suomessa suoritettava etätyö - silloin kannattaa olla tosin tarkka et saat sopimuksen suomalaiseen sivuliikkeeseen etc ettet joudu itse maksumieheksi paljossa)..
   
 21. slv

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2000
  Viestejä:
  770
  Onko kenelläkään kokemuksia paffista työnantajana? Pääseekö siellä helposti siirtymään ahvenanmaan puolelle jos kiinnostaa? Enyäs palkat ahvenanmaa vs stadi onko eroa?
   
 22. -ths-

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  182
  Nykyisessä työpaikassa alkoivat yt-neuvottelut ja sen tiimoilta aloin katselemaan ruohon vihreyttä muualla. Eksyin finitecin sivulle. Ottavat näemmä työnhakijoidenkin cv:t sinne ja ilmeisesti sitä kautta tarjoavat työntekijöitä yhteistyöyrityksilleen. Onko kenelläkään kokemusta töiden hakemisesta tällaisen headhunterin avulla? Eikös näitä ole muitakin suomessa?
   
 23. JHMK

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2013
  Viestejä:
  249
  Mitähän käytännössä tarkoittaa tämä toimenkuva:
  Tarkoittaako tuo että pääsee valkkaan porukalle kännyköitä ja läppäreitä, vai jotain muuta? :confused:

  Eivät edellytä muuta kuin korkeakoulututkintoa, tietoturvan periaatteiden ymmärrystä ja englannin kielitaitoa niin mietin et 'pystyykö' tuohon hakemaan ns tavallinen helpdesk/korjaushessu, vai odottavatko spesialistia?

  Toivovat "aikaisempaa kokemusta korkean tietoturvan ympäristöjen valvomojärjestelmistä, päätelaitteista, varusohjelmistoista ja sovelluksista", mutta eivät vaadi...
   
 24. sami4mail

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  364
  No ei taida tarkoittaa. Lue se ilmoitus kokonaan, käy työtehtävään hakevan firman kotisivuilla ja mieti, haetaanko tuossa sisäiseen IT-organisaatioon jotakin heppua. Mikäänhän ei estä soittamasta Nellille ja sen jälkeen laittamasta hakemusta...
   
 25. JHMK

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2013
  Viestejä:
  249
  Juu sellainen kuva tuli itsellekkin että hakevat huippupalkattua spesialistia mutta kysyin vain kun oli poikkeuksellisen kovaa kapulakieltä tuossa ilmoituksessa.

  Esimerkiksi "tietoliikenneverkon prosessiohjautuvan ylläpitotoiminnan" ei kerro minunkaltaiselle tavalliselle IT-tradenomille juuri mitään että mitä käytännössä tehdään. Esim Järjestelmäasiantuntijan ilmoituksissa ilmoitetaan kyllä selkeästi yleensä että pitää osata Windows Server Ö, Debian A, SQL, PostreSQL, PHP, Mac Os, mitä nyt onkaan, jne

  Mutta joo, en hae, nauraisivat kai vaan pihalle tuossa firmassa
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti