IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yannara, 17.04.2006.

 1. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Koodaus on vain yksi sektori muiden joukosta IT-alalla... ei mulla muuta.
   
 2. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  On joo, mutta samaan aikaan sinne tarvitaan eniten tekijöitä.
   
 3. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830

  Koodareita on väestöstä kaikkein vähiten kun se edellyttää tietyn sorttisia kykyjäkin. Naisista ilmeisesti ei ole juuri ollenkaan koodareiksi aivojen rakenteesta johtuen?
   
 4. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  Jep, ja tietoturva olisi toisena. Mulla ei kumpaakaan :P
   
 5. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Onko työnantajalla velvoite kertoa miksi palkankorotus jäi pyynnöistä huolimatta saamatta? Tähän liittyen, onko kukaan teistä koskaan hakenut parempaa tarjousta toisesta firmasta ja sen avulla ns. "kiristänyt" itselleen palkankoroitusta? Pidän nykyisestä työpaikastani mutta olen todellisessa palkkakuopassa ja koitan miettiä keinoja. Jos tosiaan muu ei auta niin täytyy vaihtaa firmaa.
   
 6. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  En osaa sanoa valvoitteesta, tuskin... tai jos on, niin se sinua tuskin hyödyntää. Olen itse lähtenyt aikoinaan hakemaan rohkeasti uusia haasteita kun jokin edellisessä firmassa ei ole miellyttänyt, ja näissä tilanteissa se palkka on sivuseikka. Useampaan otteeseen on käynyt niin, että olen ollut valmis irtisanomaan itseni, jolloin lähdetty neuvottelemaan tulevista uusista työtehtävistä ja samalla palkasta vanhan työantajan luona ja jätin menemättä uuteen firmaan.

  Jos olet palkkaa vailla, ja et saa normi-toimeenpiteellä sitä nostettua, niin hae uusia tehtäviä ja sit kun sua ollaan valmiit ottamaan uuteen paikkaan, niin siinä on vielä vähän varaa neuvotella vanhan kanssa, mutta tällöin pitää olla valmis siirtymään uuteen paikkaan, koska se on aivan älytön tilanne, jos lähdet sillä kiristämään, saan vanhasta paikasta kieltopäätöksen, mutta et menekkään uuteen. Tällöin syntyy vielä pahempi tilanne.

  Ps. normaalit palkan nostot eivät ole niin isoja, kuin jos "kiristäisit" irtisanomisella ja olisit valmis lähtemään.
   
 7. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Ei.
   
 8. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Kannattaa ennemmin vain reilusti vaihtaa työpaikkaa kuin lähteä kiristämään nykyistä. Jos et ole todellisuudessa valmis vaihtamaan työpaikkaa, palkka on juuri hyvin asetettu työnantajan näkökulmasta - matala, mutta riittävän korkea, että et ole lähdössä mihinkään.

  Työnantajalle työntekijöiden lähteminen tai lähtemättömyys on signaali palkkatason toimivuudesta. Ylipäätänsä työsuhde on bisnessuhde jossa kannattaa myydä työnsä pääsääntöisesti korkeimmin tarjoavalle työstä riippumatta.
   
 9. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Työpaikalla vietetään yhtä paljon aikaa kuin kotona. Mikäli koti tarkoittaa muutakin kuin 10m^2 koppia, jossa on patja lattialla kannattaa myös antaa arvoa sille minkälaisessa työpaikassa merkittävän osan elämästään viettää.
   
 10. miklu11

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  401
  Ja myös eniten Intiaan ulkoistettu toiminto.

  Jos koulussa ei ole opiskellut tietojohtamista niin kannattaisi vaikka johtajan hommat ei kiinnostaisikaan.
   
 11. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Silloin on tietysti turha palkasta nurista jos ei itseään kalliilla myy. Vähän sama kuin bemarikauppias myisi mukavalle asiakkaalle uuden auton 5000 eurolla ja ihmettelisi sitten, että kylläpä näistä autoista saa vähän rahaa.
   
 12. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Kovin mustavalkoisen kuuloinen maailmankuva sinulla...
   
 13. niko.m

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2013
  Viestejä:
  1 179
  Tämä. Jos lähtemisellä kiristäminen on ainoa keino saada lisää palkkaa, niin miksi tuo muuttuisi tulevaisuudessa? Eli jos kehityt tehtävässäsi paljon ja olet ansainnut palkankorotuksen, niin sitten taas kiristämään lähtemisellä. Ja kiristäminen saattaa katkaista uraputken jo siihen kohtaan, sinulle annetaan lisää palkkaa mutta yhtä vaativia tehtäviä et enää saa ja sinut sijoitetaan sellaiseen rooliin jossa sinut voidaan korvata helposti.

  Omasta mielestäni tärkeintä palkkaneuvotteluissa on suoraan perustella miksi olet ansainnut lisää palkkaa. Kannattaa myös keskustella työkaverien kanssa palkasta, tätä tapahtuu Suomessa mielestäni ihan liian vähän.
   
 14. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Eikö melko oleellinen peruste markkinataloudessa ole se, mitä samasta tehtävästä maksetaan yleisesti muualla? Se on sitten eri asia, jos on sen verran parempi, että pitäisi saada enemmän kuin muut muualla.

  Ei tosin varmaan kannata alkaa missään kiristysmielessä lähtemisellä uhkaamaan, jos ei ole oikeasti halukas lähtemään. Valitettavasti se taitaa olla vain niin, että parhaan palkan saa ainoastaan vaihtamalla firmaa tasaisesti. Vaikka sitten edestakaisin.
   
 15. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Tämäpä se on miksi itseäni tällä hetkellä hieman nyrppii. Tiedän että muualla samoista hommista saa paljon parempaa liksaa, eteenkin nyt kun seudulla on kova kilpailu osaajista. Noh, sain keskusteltua asiallisesti asiasta esimieheni kanssa, ja keksittiin mahdollinen ratkaisuvaihtoehto, mitään ei voi kuitenkaan luvata.
   
 16. Inkkari--

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  1 003

  En voisi enempää olla samaa mieltä. Kytkintä nostaen, ennenkun maatuu nykyiseen tehtävään.
   
 17. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Heh, tässä juuri uutta duunia olen uumoillut (käytännössä nimikirjoitusta vaille taputeltu) ja tuollahan se seisoo nykyisen duunin sopparissa vielä kilpailukielto-klausuuli. Vittu sentään kun on tämäkin orjuutus pitänyt joskus epätoivoisena opiskelijana mennä allekirjoittamaan.

  "Työntekjä sitoutuu olemaan harjoittamatta suoraan tai välillisesti työsuhteen päättymisen jälkeisen kuuden (6) kuukauden jälkeen työnantajan kanssa kilpailevaa toimintaa"

  Pitänee tiedustella liiton juristilta tämän pykälän pitävyydestä. Ikävää näin suht alipalkattuna koodarina tämmöisen kanssa elää, mutta itsepä olen mennyt allekirjoituksen laittamaan paperiin.
   
 18. Torniojaws

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2003
  Viestejä:
  5
  Yleensä tuo tarkoittaa, että et voi tehdä samalla toimialalla olevan kilpailijan töitä. Eli esimerkiksi jos teit sääsovellusta Microsoftin kännykkään, niin et voi tehdä sääsovellusta Androidiin Sonyllä. Mutta voit tehdä sääsovellusta vaikkapa Ilmatieteen laitoksen webbisivuille, koska se ei kilpaile Microsoftin ja Sonyn kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2016
 19. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Vähän tämän suuntaista olen itsekin uumoillut. Omalla kohdallani muutenkin tilanne on sellainen, että nykyisessä duunissa olen tehnyt työnantajani leivissä projektiluontoista sovelluskehitystä asiakasyritykselle, enkä suinkaan yrityksemme tuotteisiin kuuluvien sovellusten kehitystä. Muutenkin firmojen domainit ovat hyvin eri luontoisia (pankki vs. IoT).

  Toki mikään ei ole ihan ilmiselvää, koska riittävän kaukaa katsottuna lähes kaikki toisille yrityksille softaa tekevät IT-talot lienevät jonkinasteisessa kilpailuasemassa toisiinsa nähden.
   
 20. Paula Lalmer

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2008
  Viestejä:
  83
  Olit Samlinkillä töissä? Muistaakseni vaihdettiin murossa muutama sana vuosia sitten kun olit sinne menossa.

  Äkkiseltään en täällä Jyväskylässä keksi ainakaan yhtä ainutta firmaa jota tuo pykälä koskisi työn sisällön perusteella. Korjaa toki jos olen väärässä..
   
 21. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Hyvin muistettu. On niin kovin epämääräinen tuo "kilpaileva toiminta" tässäkin tapauksessa.

  Sen verran sanon kyllä, että jos homma ratkeaa kivutta niin tulevaan sopimukseen en kyllä hyväksy näin geneeristä kilpailukieltoa missään nimessä.
   
 22. drc

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2009
  Viestejä:
  66
  Älä huoli, sillä käytännössä tuo ei tapauksessasi taida tarkoittaa mitään.
  Sinulla tuskin painava syy täyttyy. Ensinnäkin uuden työnantajan tulisi harjoittaa kilpailevaa toimintaa vanhan työnantajasi kanssa (tapauksessasi ilmeisesti ei näin ole). Toisekseen jos et ole ollut erittäin merkittävässä asemassa, niin sopimus ei liene siinä tapauksessa kohdallasi pätevä. Asia kannattaa kuitenkin varmistaa.
   
 23. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Niin käytännössä, jollei ole joku todella speciaali asiantuntija tai yrityksen korkeaa johtoa noilla kilpailukielloilla voi pyyhkiä persettä. Ne eivät yksinkertaisesti ole laillisia ja laki ajaa aina moisten kirjausten yli.
   
 24. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Jep. Tavallisen ohjelmistosuunnittelijan työpaikan vaihto ei todellakaan ole kilpailua. Suomessa on elinkeinovapaus.
   
 25. Bladekill

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2013
  Viestejä:
  153
  Tuskin edes eniten uskoistetuimmasta päästä. Poikkeuksena ehkä jotkut muutamat legacysoftakorporaatiot, jotka ovat jo entuudestaan tunnettuja paskasta laadusta ja huonosta toimituksesta kuten esim. Tieto.
  Muiden yritysten kohdalla tuskin edes asia nousee pöydälle ellei jostain syystä haluta tuhota omaa tuotetta tai menettää asiakkaiden luottamusta. Jos kuitenkin tiedät toimivan keinon ulkoistaa Intiaan niin olet tainnut iskeä kultasuoneen, sillä about jokaikisessä IT-firmassa on tällä hetkellä huutava devaajapula eikä kummasti Intia ole auttanut asiassa.

  En näe mitään järkeä opiskella koulussa jotain johtamista. Käytännössä vain olet alan työntekijä joka ei osaa mitään konkreettista. Tässä tapauksessa ohjelmoida ja vaikka osaisitkin niin ilman kunnon engineering tutkintoa saatat jäädä rekrylistojen pohjalle töihin hakiessa.
  Kun alalle pääsee ja tekee hommia sen 2-5v niin siitä pääsee helposti ponnistamaaan myyntiin/johtotehtäviin/jne. minne ikinä haluakaan jos haluaa vaihtaa hommia ja silloinkin sen voi tehdä oikealla kokemuksella eikä millään koulussa opetetulla turhalla paskalla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti