Iso monitori TV:n sijaan?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja M44W, 02.11.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. M44W

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2015
  Viestejä:
  7
  Tervehdys,

  Tuli tässä mieleen ajatus semmoinen, että en ostaisikaan uutta televisiota (koska sitä ei kuitenkaan tule katsottua), vaan järkyttävän ison näytön, joka ajaisi "TV:n" asemaa. Kaikki sarjat ja elokuvat tulee kuitenkin katsottua jonkin mediasoittimen kautta ja urheilutkin näkyy kivasti mm. Areenassa.

  Osaatteko siis kertoa löytyykö isoja yli 50" näyttöjä järkevissä hinnoissa, jotka ovat kuvaltaan TV:n veroisia?

  Kiitos jo etukäteen.
   
 2. Tuossa kokoluokassa taitaapi TV olla ylivoimaisesti edullisempi vaihtoehto. Pikasella vilkasulla hinta.fi >=50" näytöt tonnista eteenpäin ja tonnilla saa kohtalaisen hyvän 1080p telkkarin, mahtuu jopa 4K toosaakin mutta mitenkä laadukasta onkin sitten käyttäjästä enemmän kiinni.

  Mitä tarkoitat "jotka ovat kuvaltaan TV:n veroisia"?
   
 3. M44W

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2015
  Viestejä:
  7
  Moro, kiitos vastauksesta. Tarkoitan periaatteessa sitä, että onko monitorien kuvanlaatu verrattavissa TV:n kuvanlaatuun? Esim nyt 4K UHD/LED töllöttimet ovat suht kilpailukykyiset hinnassa ja kuvanlaadussa, mutta tekeekö jokin saman hintaluokan monitori jossain ominaisuuksissa selkeän eron TV:hin verrattuna?

  Eli lähtöasetelma on tämä: miksi ostaisin telkkarin jos voisin ostaa samankokoisen monitorin halvemmalla?

  Mutta kuten sanoit, niin isojen monitorien hinnat alkavat karkaamaan sen verran, ettei niistä mahdollisesti saatava hyöty kuvanlaadussa tms. vs TV:t ole enää järkevä?

  Eli kannattaa vain ostaa se telkkari?

  Tämmöstä aivojumppaa. :D
   
 4. Ainut asia mikä tulee mieleen telkkaria hommatessa PC-käyttöön on input lag. Kerran oli eräs Sonyn telkkari jossa input lag oli aivan järkyttävä (~1sek) j, täysin käyttökelvoton. Siitä ei ole tietoa onko nykyisin asiaan panostettu enemmän.

  Kuvanlaadullisesti en ota kantaa koska se on pitkälti katsojan silmissä mikä on omiin tarpeisiin riittävä (väritoisto/katselukulmat) :) Joku viisaampi voinee tarinoida aiheesa lisää.
   
 5. Juffex

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  6 525
  Eikös Sonyissa ole perinteisesti ollut input lagit pienimmästä päästä kunhan on vain valinnut siihen tarkoitetun tulon/kuvatilan?
   
 6. Voi olla tilanne muuttunut siitä kun tuon töllön omistin kun siitä aikaa jo nelisen vuotta. Vaihdoin Panasonicin plasmaan niin ei ole kauheasti ollut ikävä LCD höttöihin :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti