IPTV ei toiminutkaan Elisalla oikeana IP:nä

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja viihde, 03.10.2011.

 1. viihde

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2011
  Viestejä:
  12
  Tuli rakennettua talo Helsinkiin, ja dataa/puhelinta/TV varten Elisa Talokaapeli oli ainoa vaihtoehto ko. alueella. Elisasta sanottiin että telkkari tulee IPTV:nä kyseisen kaapelin ja ADSL-modeemin kautta. Sähkösuunnittelijamme suunniteli sitten taloon datakaapeloinnit, joka huoneeseen pari rasiaa, eikä antennikaapelia siis ollenkaan. No tilasin sitten Elisa Viihteen ja myyjälle sanoin että sen pitäisi olla sitten IPTV. Pakettia asentaessa vasta huomasin että tuleehan siinä olla antenniliitos:mad:. Nyt näkyy sitten vain lista maksukanavista jotka tulee netin kautta.

  Nyt taitaa mennä vaihtoon operaattori, millaisia kokemuksia muilla on Helsingissä eri IPTV-operaattoreista? Esim. onko 1080i-resoluutio mahdollista. Inhoan useita kaukosäätimiä, ja ihanne olisi tietty ettei tarvisi olla TV-kaukosäätimen lisäksi muita. Antenniharavaa en enää aio laittaa, kun talossa kaikki sisäpinnat valmiina.
   
 2. Valkosipale

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2008
  Viestejä:
  230
  Tarjoaako kukaan suomessa edes normaaleja tv 1,2 ja mtv 3 kanavia IPTV:nä?ei mielestäni Elisakaan näin väitä?
   
 3. juhapih

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  486
  Eikös Maxinetin Maxivision palvelu ole juurikin IPTV:n kautta toimiva?

  Sent from my IDEOS X5 using Tapatalk
   
 4. viihde

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2011
  Viestejä:
  12
  Ilmeisesti Sonera ja TVkaista ainakin tarjoaa kuluttajille IPTV:n, en ole ehtinyt kanavatarjontaan tutustumaan tarkemmin vielä
   
 5. Sande_

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2004
  Viestejä:
  475
  Monikin operaattori tarjoaa peruskanavat IPTV:nä. Itsellä esimerkiksi tulee Anvia Kodin kautta kaikki kanavat IPTV tekniikalla. Ilmeisesti myös Sonera tarjoaa kaikki kanavat IPTV:nä.
   
 6. viihde

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2011
  Viestejä:
  12
  Tässä viimeisessä ehdotuksessa on se ongelma että pitää kuitenkin asentaa se antenniharava, luultavasti ulos jos haluaa hyvän signaalin, on nimittän niin paksut seinät ja katto että tuskin sisäpuolinen antenni toimii. Muuten tuntuu mielenkiintoiselta ehdotukselta, kun kaikissa huoneissa tosiaan 2-3 datakaapelirasiaa ja niitä pääsee kytkemään mielensä mukaan sähkökeskuksella
   
 7. viihde

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2011
  Viestejä:
  12
  Anvia Koti on tarjolla vain Pohjanmaalla, Kokkola-Vaasa-Seinäjoki alueella, näin vastasivat äsken kyselyyni
   
 8. Jsa

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2000
  Viestejä:
  523
  Mitähän tähän nyt sanoisi, savolainen supermies tuli käymään. Olisi ehkä hieman kannattanut ottaa selvää asioiden tolasta ennen kuin fiksasit lukkoon torpan sähkösuunnitelmat. Sinällään mitään peruuttamatontahan ei ole tapahtunut. Antenninkin voi toki laittaa jos peruskanavia tahtoo, joskin jälkiasennuksena asennustulos ei välttämättä esteettistä silmää miellytä.

  Ilmeisesti sen verran vanha asuinalue kyseessä että kuitua ei ole maahan vedetty jos ADSL:n ylitte tuupataan kaikki datat kämppään?
   
 9. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Mites tv-kaista? Eikös joihinkin telkkareihin saa integroituja clienttejä?
   
 10. viihde

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2011
  Viestejä:
  12
  Alue tosiaan sen verran vanha että kuitua ei saatavilla, siksi ADSL. Tuo kaapelin omistajan (Elisa) myyjä sanoi siis suunnitteluvaiheessamme että tv tulee IPTV:nä, siksi antennikaapeloinnit korvattiin datakaapeloinnilla. Samoin Elisa Viihteen myyjä kuvitteli myyvänsä oikean IPTV-paketin, vaikka todellisuudessa se on vain puoliksi IPTV: peruskanavat tulee DVB-lähetteenä antennikaapelista ja vain maksukanavat IPTV:n kautta
   
 11. Jsa

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2000
  Viestejä:
  523
  No onhan tuo kyllä varsin hanurista että jos suunnitteluvaiheessa todetaan Elisan puolelta moista. Ei sulla satu olemaan paperilla tuota Elisan tuumailua jos asiassa meinaisit hankalaksi ruveta?
   
 12. luckyman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2000
  Viestejä:
  1 880
  Aika epic fail.. olisi se antenni ja kaapelointi pitänyt laittaa kun taloa rakennetaan. Maksa juuri mitään. Sama se käyttääkö itse vai ei

  Sonera Koti TV:ssä kaikki kanavat tulee IP:n yli mutta pakettia ei luonnollisesti myydä Elisan piuhoihin. Mikään operaattorin IPTV ratkaisu ei edes tarjoa kuin katselua max. yhdeltä ruudulta. Jos tulisi kuitu taloon niin asia olisi ehkä siedettävä kun ratkaisuja olisi saatavissa muutaman vuoden kuluttua
   
 13. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 624
  Ootko ihan satavarma, että tiedät mitä olet tilannut?

  On ainakin olemassa sellasia järjestelmiä missä juuri käytetään pelkkää parikaapelointia ja anteenisingaalikin kuljetetaan sitä kautta. Toisessa päässä vaan rj45 ja toisessa päässä anteeniliitin.

  Toki vaatii sen syötön... sinne ristikytkentään. Imo aika kornia kyllä olla ottamatta selvää noista ensin.

  Ainakin lexcom toimittaa noita ja kulkee nimikkeellä lexcom home: http://fi.snb.leon.se/Downloads/PDF/LexCom%20Home%20esimerkkej%C3%A4%204.0.pdf
   
 14. viihde

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2011
  Viestejä:
  12
  Tsekkasin tuon ohjeen, ei taida tulla ratkaisua ainakaan esimerkkien perusteella, koska TV vaatii kaapeli-TV-liittymisjohdon. Mun taloon tulee puhelinkaapeli eikä siis kaapeli-TV-johtoa.

  Antennista vielä yhden kerran: tietoisesti jätimme sen pois, on nimittäin arkkitehtitalo ja IPTV tuo ratkaisun, antennit kuuluu kehä 3:n ulkopuolisiin romantiikkataloihin.

  Kuitu on myös tulossa lähivuosina ja sitä varten tein rakennusvaiheessa putkivarauksen, ei siis maksa se liittymä juuri mitään kun ei tarvi kaivaa
   
 15. Satelite

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2004
  Viestejä:
  4 584
  Jos edes jonkinlainen antennikaapeli tulee taloon mutta ei ole vedetty vaan rasiaa niin lexcom home voisi olla ratkaisu... saa siirrettyä antennisignaalia RJ45 johdossa.
   
 16. viihde

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2011
  Viestejä:
  12
  Ratkaisin asian tilaamalla Soneran viihde-paketin jossa 24M ADSL-netti ja Soneran Koti TV. Elisa onneksi suostui purkamaan sopimuksen. Kirjoitan tähän ketjuun parin viikon päästä käyttökokemukia kun olen saanut ne paikalleen
   
 17. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  TVkaistaan taitaa pystyä kirjautumaan yhtäaikaa usempaan kertaan samalla tunnuksella, ainut miinus TVkaistassa on se että se ei ole täysin suoralähetys (ohjelman pitää loppua ennen kun se on katsottavissa tallenteista toisalta niitä tallenteita on sitten kuukaudenverran katsottavissa).

  TVkaistan jatkuvuuskaan ei ole täysin taattu kun tutkinta siirtyi syyteharkintaan mutta mahdollisien oikeustoimien alkuun taitaa mennä vielä vuosia.

  TVkaista ei myöskään tarjoa maksukanavia eikä HD kanavia siis vain maksuttomat (harava) kanavat.

  Mahdollinen talonostaja katsoo antennikaapeloinnin puutteen miinukseksi joten olisi se kannattanut asentaa vaikka itse ei käyttäisi.


  Itse olen harkinnut tuota Soneran pakettia joten odotan kommentejasi.
   
 18. ruuvi

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2001
  Viestejä:
  67

  Kiitos hyvistä nauruista :D
   
 19. viihde

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2011
  Viestejä:
  12
  Sonera IPTV ollut nyt käytössä 5 päivää. Nyt täytyy sanoa että tuli tehtyä oikea ratkaisu: peruskanavien kuvan laatu on hyvä, ilmaisista YLE HD ja MTV3 HD on myös samaa laatua kuin aiemmin kaapelitaloudessa. Pientä säätöä vielä tiedossa: kotiteatterin säädöt vielä vähän hakusessa, tämä on se ongelma mihin osasin varautua. Samoin kuva/äänisignaalin lähde pitää ilmeisesti valita manuaalisesti tv:n, bd-soittimen ja muiden hdmi-laitteiden kohdalla.
   
 20. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Tallentaako se kaikkii kanavat automaattisesti niin kuin Tvkaista vai tarviiko tallenteet ohjelmoida aina ohjemakohtaisesti ja jos tarvii ohjelmoida ohjemakohtaisesti niin hallitseeko viikoittain toistuvia tallenteita tai ohjelmoitia sanahaun perusteella.

  Kyselen sillä että jos siirtyis Tvkaistasta tuohon.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti