Ip kameran yhteys 4G verkossa ilman julkista IP:tä

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja bime, 14.04.2018.

 1. bime

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2003
  Viestejä:
  879
  Mulla on kotona muutama ip kamera ja elisalta julkinen ip palvelu mutta ip osoite vaihtuu aina silloin tällöin eli joudun käyttää DYNDNS palvelua.
  Nyt Kun en katso kameraa etänä niin ei ole liikennettä ulospäin reitittimen kautta ja saan yhteyden suoraan kameraan jos haluan vaikka selata muistista kuvia/videoita

  Ja murheeni on:
  Mitä ominaisuuksia tai ohjelmia ip kamera vaatii että se lähettää kokoajan kuvaa ei julkisen ip.een kautta nettiin (halvin 4g netti ilman datarajoitusta)ja sitten jostain "palvelimelta" menen katsomaan sitä kuvaa.
  Silloin tietysti dataliikennettä on kokoajan ulospäin reitittimestä ja etänä en saa otettua suoraan yhteyttä kameraan.
  Ymmärtääkö joku ongelmani ja osaa auttaa?
   
 2. jessenic

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2014
  Viestejä:
  258
  Toisenlainen vaihtoehto olisi esim. UniFi Video ja siihen kuuluvat kamerat. Ne ei lähetä mitään palvelimelle, vaan yhteys otetaan UniFi Video -softaan Ubiquitin pilven kautta, jota kautta videot kiertää netin yli ilman julkista IP-osoitetta.
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 140
  Millätavalla nykyinen systeemi ei vastaa tarpeita ? El se asettaa suuntaviivoja sille millaisen palvelun tarvitset.

  Onko tarve nimenomaan tallentaa fyysisesti toiseen paikkaan pysyvästi (paikallinen tallennus riskialti, mutta ei väliä vaikka tallennus ei aina toimi), vai tarkoitus tarjota livestreemiä isolla joukolle.

  Ilmeisesti ei iso vahonko jos ei aina toimi, ei aina tallenna ?

  Kuvaako kamerat linnunpönttöjä vai mitä ? akku, verkkovirta vai mitää, tilaa ?

  Millainen budejetti, jos tiukka niin mitä on käytettävissä, onko eism kotona kelpo netti , palvleimeksi sopivaa jne ? Jos tiuka budejtti, niin millaiset kamerat, voiko niitä käyttää ?
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2018
 4. bime

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2003
  Viestejä:
  879
  Siis pitäisi saada mökille meren ääreen kamera joka suht luotettavasti lähettäisi kuvaa nettiin millanen on keli.
  Olen aatellut hommata sinne jonkun 4g reitittimen esim huawein ja sen perään tosiaan jotain kameroita.
  kiinteää ip:eetä ei saa kuin kalliilla rahalla ja kun ei sinne tahdo saada mitään dns palvelin päivittäjääkään oikeen helposti, sinne ei tule mitään tietokonetta.
  Noissa kameroissa tuntuu olevan jotain dns päivittäjii valmiina mutta nekin on eika kökköjä ja jotain hyvin rajoitettuja.

  Eli riitäisi kun kamera lähettäisi jonnekin nettiin kuvaa kokoajan jollekkin palvelimelle ja sieltä sitä voi käydä kattoo kuka haluu kännykällä.
  Tietoturvalla ei tässä ole merkitystä.

  Kaverilla tuntuu olevan joku vastaavanlailla toimiva kamera mutta siitä ei siltä ota mitään selvää. kun kysyy jotain niin vastaus on punainen...

  Sitten kun menisi mökille niin voisi omat kännykät liittää siihen 4g purkkii kun siellä on aika kökkö kentät niin ei omat kännyt oikeen toimi netissä..
   
 5. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 140
  Ok, vaihtoehtoja on useita, kamera jolla saa kuvaan aikaleiman, perus kamerat hanskaa FTP siirron, eli sen pistää ajastetusti tallentaan FTP palvelimelle still kuvia.
  Palvelin päähän voi lättästä sitten web sivun joka näyttää kaikille osoitteen tietäville muutaman viimeisen stilla kuvan.

  Sen sitten tiedostaa että ei kuvaa naapuria ja että kaikki siellä käyvät tiedostaa että netistä voi kuka vain katsella.

  Kiinteäät et tarvitse, julkisen IPn saa osalta laajakaista yhteyksiin hintaan kuuluvama tai pienellä lisäkorvauksella, avoimissa porteissa eroja ja siinä onko IPv4 ja tai IPV6

  DynDNS palveluiden tukea löytyy reittimissä ja kameroissa, siinä vähän eroa mitä palveluita tukevat, ihan vapaavalintainen on harvinaisempaa. Mutta jos joku tuettu niin se riittää. Mutta jos tarkoitus jakaa sisältöä laajasti serveri ei kannatta olla epävarman 4G yhteyden takana. Mutta tuosta voi olla hyötyä jos palvelin hakee sen kuvan kameroista.

  Jos vain omaa tai muuten hyvin rajoitettuun kevyeen käyttöön, niin laittaa kamerat joiden mukana tarjolla pilvipalvelua, joilla voi katsoa livekuvaa suorana, ne tuppaa toimiin hyvinkin tukkoisen liittymän läpi. lisä tukena voi olla vaikka se harvakseltaan still kuvien tallennus etäpalvelimelle.

  Jos mökki on kaukana, eli homman pitäisi toimia ilman paikalla oloa, niin oma haaste on tehdä systeemi mikä toipuu itsenäisesti häiriöistä, paukkulanka viritys on esim GSM pistorasia millä saa bootattu systeemin, ei auta kaikkeen mutta monee IVO boottia kaipaavaan auttaa.
   
 6. bime

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2003
  Viestejä:
  879
  Hei mut tuo FTP palvelin siirto juttu vois oikeesti ollakin se mitä vois rupee käyttää,sitä osais isäukkokin sitten kattoo. elisan serverille vaan kuvia.
  Olihan noissa mun kotikameroissakin näköjään ftp siirto ja ajastusmahdollisuus:)

  toi kameran mukana tuleva pilvipalvelu voi olla joku semmoinen mikä "kaverilla" (no samassa työpaikassa oleva henkilö) on...onks näist tarkempaa tietoa
   
 7. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 140
  Valmistaja, osittain mallikohtaisia.
  Osa on sellaisia että kameran hintaan kuuluu pilvipalvelu tallennuksineen x kuukaudenksi, sen jälkeen kk/vuosi maksullinen. Osalla on livekatselu veloitukseton, pakkaa sekoittaa vielä se että osa kameroista tukeutuu vahvasti pilveen, eli vaikea tai ei lainkaan ns manuaali systeemejä. Se myös vaihtelee voiko kameroita jakaa muille käyttäjille, vai pitääkö vetää yksillä tunnuksilla.
  mm halppis tuoreehkoissa Foscameissa on tuki firman omaan softaan ja pilveen, jossa nuo manuaalit toimii ja lisäksi veloitukseton livekatselu mobiiliapsilla.

  Julksiesta IPstä voi olla etua, vaikka livekatselu palvelu toimisi NATtatun ja jossain määrin muuratun yhteyden läpi.

  Halppiskamerat tietoturvaltaan kannattaa mieltää heikoiksi ja pilvipalvelut mieltää sitä edelleen heikentäväksi.


  FTPssä huomioitava että tyypillisesti jokainen still kuva on eriniminen, eli vanhojen kuvien poisto pitää automatisoida palvelinpäässä tai tehdä itse manuaalisesti. Suosittu on myös se että kamera postaa niitä stilla kuvia mailiin, esim luo jokin veloitukseton email tili jossa ei tila ongelmaa, jos katsojia vain muutama, niin tilin (Tai tunnukset) voi jakaa keskenään. Mutta se kameran sijoitus niin että siellä vierailevien touhut ei näy saati talennu edes vahingossa.

  Toistan tuo yhteyden epäluotettavuuden, eli lähde siitä ajatuksesta että yhteys kaatuilee ja modeemireititin ei siitä osaa itsenäisesti toipua, jos ei halua tehdä siihen erillistä valvontaa ja toipumissysteemiä, eikä halua investoida etä resetointia, niin laita esim ajastinpistorasia joka boottaa laitteiston esim kerranpäivässä, siinä kustannus pieni, hyvää että herättää halvalla laittoiston kerran päivässä, huono että bootti voi olla joillain kokoonpanoilla mys jumin aiheuttaja, tosin jos järjestelmä tehty niin ettei kestä sähkökatkoa, niin se pitää suunnitella toisin.

  Kaksikameraa myös vähentää sitä riskiä että yksikamera sekoaa syystä tai toisesta.

  Lähiverkko toteuta kaapeloinnilla, ei WLANilla, jos suinkin mahdollista.

  Modeemiksi sellainen joka edes auttavasti tarkoitettu 24/7 käyttöön, jos vaikea paikka niin ulkoasennettava, saa suoraan vähän parempaan paikkaa eikä tarvi kikkailla lisäantennien kanssa, jonka kassa voi joutu jumppaa aina välillä kun operaattorit päivittää alueenverkkoa.

  Jos et asenna IP sääasemaa, niin köyhänmiehenhelpporatkaisua on sijoittaa näkyvä lämpömittari ja tuuli mittari (tuulipussi, tuuliviiri yms.) luettavasti kuva-alueella. Joissain kameroissa voi olla tukea kuvaan liitettävään säädataan. Tosin voi olla turhaa jos löytyy virallisia sääasemia joista saa paikkaa koskevan datan muutenkin.

  Edit:
  Yksi konsti on tehdä VPN putki kohteeseen, jos ei siinä reitittimessä ole tukea VPNisäntää, vain pelkkä asiakas, niin sieltä VPN yhteys kotiin ja kierrättää kodinkautta.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2018
 8. jhelmine

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2015
  Viestejä:
  58
  Eikös tämä ole IP osoitteiden näkyvyyden kannalta yksinkertaista, jos se kamera tukee IPv6:sta ja myös kännykässä käyttää IPV6:sta? IP-kameran reitittimen pitää myös tukea IPv6:sta. Tuossa ei tarvitse erikseen tallentaa kuvia toisille palvelimille ja sitä siirtelyä ei ole.

  Huomattavasti monimutkaisempi ratkaisu olisi laittaa IP-kamera Raspberry Pi:n kautta lähettämään kuvat johonkin serverille. Saa/joutuu itse määrittelemään siirtämisen rutiinit. Jos USB 4G reititintä käyttää, niin voi laittaa Raspberry boottaamaan joka yö (tai kun se tunnistaa netin toimimattomuuden).
   
 9. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 140
  IPv6 on hyvä suoraan yhteyteen, jos kaikki palikat, lähetyspäästä vastaanottopäähän sitä tukee ja saa konfattua. (no jos yhteys ei tue, niin on konsteja sitä kiertää)

  Jos pelkällä luurilla SIM datalla niin vähän helpottaa, Suomessa mobiilidataliittymissä aika hyvin IPv6 tuki, samoin päätelaitteissa ja monissa niiden softissa, tiedä sitten miten yksittäiset kamerankatseluohjelmat.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2018
 10. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 356
  netatmo security on täydellinen tuollaiseen. ja ei tarvitse mennä mihinkään palvelimelle, vaan suoraan android-appiin pilven kautta. Vai onko liian helppoa jo.

  edit: sori, tossa tulee ongelmaks se, että se on tarkoitettu lähinnä privaattikäyttöön, ei "jotta kaikki näkevät kuvan"

  Toki siihen saa tehtyä monia käyttäjätunnuksia, mutta sitten on helppo väännellä asetukset solmuun kiusallaan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti