Interstellar Ensi-ilta 7.11.2014

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sadness, 02.08.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Talafar

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2013
  Viestejä:
  804
  Kiitos tästä, en olekaan yksin mielipiteeni kanssa. Oli yksi odotettuimista elokuvista tosiaan itselleni ja lopputulos oli paskaa. Aiemmin jo kirjottelin lyhyesti eri ketjuun.

  En muista elokuvaa jota olisin odottanut yhtä paljon scififanina ja jo pelkkien arvostelujenkin perusteella. Vaikutti toisinaan, että katsoi jotain kouluikäisten leffaprojektia audiovisuaalikurssilla. Ei edes opinnäytetyötä, vaan jotain yläkoulun tasoista materiaalia. Vesiplaneettakohtaus oli suorastaan kuvottavaa tuubaa.
   
 2. karmea

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2011
  Viestejä:
  1 013
  Miks te kirjoitatte spoilerin sisään noi viestit? Onko täällä joku mode käyny taas arpomassa että ketjuun ei voi kirjoittaa suoraan jo suomessa julkaistun leffan juonikäänteitä??
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. TheTappara-

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2014
  Viestejä:
  798
  Jos joku lukee tätä ketjua ja ei ole silti nähnyt itse leffaa. ;)
   
 5. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Pitaa jannitysta ylla.

  (vrt. 100 metrinen aalto)
   
 6. karmea

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2011
  Viestejä:
  1 013
  Miten kukaan voi olla niin tyhmä että lukisi jonkun leffan ketjun uusimpia viestejä kun elokuvan ensi-ilta on ollut jo kuukausia sitten?! Ketjun alkupäästä voi lukea elokuvaa näkemättömät, loppuun sitten kirjoittelevat ne jotka leffan ovat nähneet ja haluavat keskustella juonesta jne...

  Lisäksi johonkin pitkään spoileriviestiin on helvetin työlästä vastata jos jokainen yksittäinen vastaus pitää laittaa spoilerin sisään.
   
 7. Phinor

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2000
  Viestejä:
  3 383
  Kip Thorne on näitä elokuvan "ongelmia" avannut sekä dokumenttielokuvassa, että kirjan muodossa. Suurin osa nillityksistä on etukäteen suunniteltu/laskettu/teorisoitu, joskin muutamassa kohdassa on tietty menty nykyisten fysiikan lakien ohi tai vedetty vahvoja "paras arvaus" skenaarioita. Mutta tietty kun ainoa asenne scifi-elokuvaa kohtaan on ongelmien löytäminen, keksii sitä kaikenlaista kun luulee olevansa fiksumpi, kuin oikeat fyysikot.

  Tosin ei sitä käy kiistäminen, että muutamat henkilöt elokuvassa tekivät käsittämättömiä ratkaisuja.
   
 8. Talafar

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2013
  Viestejä:
  804
  Huomattavasti enemmän minua ärsytti henkilöiden tekemät ratkaisut kuin fysiikkaongelmat. Lisäksi näyttelytyö oli jostain syystä todella amatöörimäistä, mutta tuon mielipiteen kanssa taidan olla yksin, en tiedä mikä siinä teki moisen tunteen. Vesiplaneettakohtaus oli kuitenkin sellainen, että viimeistään siinä vaiheessa ikään kuin matto vedettiin alta ja otin koko loppuelokuvan huumorilla, kun sitä ennen koitin ottaa leffan edes joten kuten vakavasti.
   
 9. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Voi kun olisikin niin helppoa etta niita tarvitsisi yrittaa etsia. Mutta kun niita tunkee ruudulle joka kohtauksessa taman leffan aikana. Tulee todella B-leffa fiilis kun kaikki yleisesti hyvaksytyt asiat heitetaan romukoppaan. Ja elokuvan fyysikot eivat olleet oikeita fyysikkoja, joten heita fiksumpi on helppo olla.

  Toki scifi elokuvissa on lupa todellisuutta hieman venyttaa, joten siksi en esim edes maininnut madonreian sisalla tapahtuvia asioita, koska kukaan ei varmasti tieda millaista siella on ja mita tapahtuu. Tai myoskaan lopun extra ulottuvuus tilaa on taysin mahdotonta kasittaa tai kuvailla millaan jarjellisella tavalla, joten siina on kylla artistilla taydet vapaudet (mutta sen kutsuminen "viidenneks ulottuvuudeks" on taas ihan pain helvettia... ei se mikaan kapakka tai kaupunki ole... ei ulottuvuus yksistaan ole mikaan paikka jonne voi menna kavaisemaan yhdella).

  Muut ongelmat mita mainitsin (ja paaaaaaljon) mita en maininnut, on niin raikeita virheita ja ylilyonteja, etta ei mitaan tolkkua.

  Vaikea uskoa etta jaksoin katsoa loppuun asti leffan. Lahinna varmaan sen takia kun moni sita niin uskomattoman hienoksi kehunut, joten jotenkin odotti etta kohta varmaan tulee se uskomaton kaanne joka leffasta tekee niin mahtavan... mutta kun loppu tekstit pamahtaa ruudulle, niin on aika anti kliimaksi... lahinna vain vituttaa kun ei osannut ottaa hommaa huumorilla alusta saakka ja nauttia B-leffan tarkeimmasta asiasta eli tahattomasta huumorista.

  En tieda mita "etukateen suunniteltu/laskettu/teorisoitu" tarkoitat, mutta madonreian jalkeen, eli siina toisessa aurinkokunnassa, ei yhtaan mikaan ole niin kuin pitaisi. Ehka se sitten on toinen maailmankaikkeus, jossa on eri fysiikan lait. Meidan maailmankaikkeudessa yhdellakaan noista ihmisista ei olisi ollut mitaan edes teoreettisia mahdollisuuksia selvita edes leffan puoleen valiin, saati loppuun asti. Ongelma ei siis ole asioissa joita ei ymmarreta (madonreika esim) vaan asioissa jotka ymmarretaan. Jo niinkin perus asia kuin pakonopeus on sivuutettu olankohautuksella, vaikka se on ihmiskunnan suurin murheen aihe nykyaan avaruustutkimuksessa, ja tulee olemaankin pitkalle hamaan tulevaisuuteen asti (no ainakin siihen antrigraviaatioon asti). Vuosittain miljardeja palaa tuhkana ilmaan tuota kumotessa. Huvittavinta kuitenkin on etta pakonopeus on elokuvassa lahes paaosissa. Miksi sita ei kytketty pois mustasta aukosta niinkuin kaikesta muusta tehtiin ? Kirjoittaja olisi voinut sormia napsauttamalla kytkea sen(kin) pois ja antaa naille "oikeille fyysikoilla" mahdollisuuden tutkia singulariteettia maasta kasin. Kenenkaan ei olisi koskaan tarvinnut maasta poistua ennenkuin antigravitaatio olisi kehitetty.
   
 10. Kopernikus

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  1 409
  Vähän hankalaksi menee jos Thornen selityksiä pitää kuunnella ennen kuin ymmärtää elokuvaa.
   
 11. Kylmä Tuuli

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2011
  Viestejä:
  345
  Onneksi itse olen tavis jota ei tuollaiset epäloogisuudet häirinneet. Toisin sanoen, en ymmärtänyt niitä. Täten leffa toimi loistavana viihteenä, eikä muodostunut kärsimysnäytelmäksi niin kuin Lifelessille tuossa yläpuolella :)

  Kylkeen oli vielä lyöty mainio soundtrack.

  4/5
   
 12. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Nainhan se on, tieto lisaa tuskaa.

  Ei olis aikanaan pitanyt erikoistua planetologiaan ja astrofysiikkaan. :(
   
 13. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 704
  Autoihmisenä FF sarjan epäloogisuudet tulevat hyvin esille, jätkillä on 40+ vaihdetta autossa ja aina jurnuttavat isolla vaihteella, sitten pienempään pesään että pääsee ohi.

  Paras kuitenkin että 400m kisa kestää leffassa sen 5min :cool:
  Mutta kun heittää aivot narikkaan niin kivaa viihdettä.
  (Monessa sarjassa/leffassa jos kuvattaan auton sisältä kun se liikkuu niin huomaan ettei mittaristo ole johdonmukainen jne turhuuksia)
   
 14. windhero

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2011
  Viestejä:
  1 259
  Ois voinu olla hyvä leffa, mutta pilattiin erinäisillä hollywood halihali yksityiskohdilla ja em. epäloogisuuksilla/virheillä. Pitäis antaa enemmän anteeks, mutta liian paljon yritettiin sitoa tuota maailmaa meidän maailmaamme. Scifi ja fantasia on ok, jos se pudotetaan irti todellisuuden kontekstista. Tässä se sidottiin aivan liian vahvasti meidän elämäämme ja sitten kumottiin kaikki ne lait ja asiat jotka pitävät tässä maailmassa paikkansa. Tuntui, että olisi kestänyt ikuisuuden.

  Sanotaan, että paras valhe on yksinkertainen sellainen, sillä liiat yksityiskohdat johtaa epäjohdonmukaisuuksiin ja tarina alkaa repeilemään. Tässä olis pitänyt tuo pitää mielessä, eikä lähteä hifistelemään "tiedekielellä" kun oikea kunnollinen faktapohja puuttuu. Tässä vituttaa nyt eniten se, että tällä hetkellä jossain päin maailmaa tepastelee helvetin itsetyytyväisiä urpoja, jotka kuvittelevat tietävänsäkin jotain leffassa käsitellyistä aiheista elokuvan näkemisen perusteella. Itse tiedän sen verran, että ymmärrän kuinka helvetin vähän oikeastaan tiedän. Se riittää minulle.
   
 15. Niilo22

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2014
  Viestejä:
  118
  kkkkkkkkkkkk
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2015
 16. ob3calp

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2002
  Viestejä:
  75
  Interstellar on jo pidempään ollut katselulistalla lähinnä kiinnostavan aiheensa sekä paljon kehutun todellisiin luonnonlakeihin nojautuvan tarinansa vuoksi. Näin elokuvan tänään ensimmäistä kertaa ja ensipohdinnoissa leffan tieteellinen tarkkuus jätti kyllä kylmäksi ja melkein pilasi koko kokemuksen.
  Suhteellisuusteoria ja aika-avaruuden käsittely että ihmisten suhtautuminen tähän relativismiin on jo 100 vuotta vanha ongelma enkä muista katsoneeni muita elokuvia jossa asiaa oltaisiin käsitelty samanlaisella vakavuudella kuin tässä leffassa. Tämä olikin mielestäni leffan parasta antia ja tarjosi erittäin onnistuneen draamankaaren, joka mielestäni piti elokuvaa pystyssä heikosta premissistä huolimatta. Näin jälkikäteen ajatellen lukuisat muut tieteelliset epäkohdat eivät pilanneet leffaa, mutta huononsivat sitä huomattavasti. Ymmärrän kyllä, että Nolan taitelijana, ei fyysikkona, on pitänyt tarinaa tärkeämpänä kuin tieteellisiä faktoja. Mielestäni vain pienellä tarinan hiomisella leffasta oltaisiin saatu tieteellisesti varsin tarkka että viihdyttävä (mustat aukot tai madonreiät erikseen, kukaan ei tiedä mitä tapahtumahorisontin tuolla puolen tapahtuu).
  Elämä maapallollamme on hauras ja ihmiskunnan tulevaisuus on tähdissä, tämä oli yksi leffan sanomista ja viime vuosina mielenkiinto avaruustutkimusta kohtaan onkin lisääntynyt huomattavasti. Tarkemmin ajateltuna suurin harmitukseni leffaan liittyen liittyykin tähän, ehkä olin toivonut tinkimätöntä realistista "what-if" kuvausta ihmislajin matkasta kosmoksen ihmeisiin ja odotukset oli ladattu korkealle.
  7/10, erityismaininnat visuaalisesta tykityksestä, helvetin kovasta soundtrackistä että hellyttävistä AI:sta.
   
 17. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Olisit vain antanut sen aivopierusi olla siinä. Sisällöllisesti se oli samaa tasoa kuin tuokin, mutta ei näyttänyt niin rumalta. :D
   
 18. Niilo22

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2014
  Viestejä:
  118
  Haista vittu!
   
 19. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 704
 20. osa tehosteista olikin sen näköstä että olis ollu tietokoneelle käyttöö, osassa taas näytti jääneen tietokoneefektit kesken.
  pisti silmään heti noi tökeröt "oikeat" mallit.
   
 21. Saadisti

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  337
  Tehosteista sen verran että luin jostain että mustan aukon mallintamiseen käyttivät jotain supertietokonetta (ja taisi se joihinkin uusiin löydöksiin jopa johtaa).
   
 22. Karvanapa

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  211
  Tälleen ihan maallikkona, tämä leffa oli upea. Vähän hämäsi Nolanin leffojen kirous, jossa action kohdossa keskitytään moneen hetkeen, joissa jokaisessa on actionia.
  Mutta nuo musat! Jumalauta mitkä musat!
  Paras avaruus leffa, jonka perrässä hiihtelee event horizon.
   
 23. pvillerei

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2013
  Viestejä:
  1 278
  Mielestäni upea elokuva, vaikka epäloogisuuksia varmasti hakeva löytääkin. Elokuva oli koskettava, kaunis, ajatuksia herättävä eeppinen "matka" upealla soundtrackilla. Yksi vahvimpia elokuvakokemuksia, jota jää vielä jälkeenpäin miettimään. Kiitollinen tästä elokuvakokemuksesta ja teos on ehdottomasti vuosikymmenen klassikoita.
   
 24. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  693
  Tarkoitti varmaankin että nämä elokuvan fyysikot puhuivat Kip Thornen teorioita, ja olet fiksumpi kuin hän.

  Itselle näin maallikkona riitti Thornen hyväksyntä tieteelle, ja kuten ketjussa on mainittu, niin enemmän kiinnitin hahmojen käyttytymiseen kuin tieteeseen. Anyway, loistava leffa, näitä on liian vähän.
   
 25. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 985
  Huvittaa aina kun täällä tai vastaavalla foorumilla joku mitätön kotiajattelija väittää ymmärtävänsä asioita joita pohtivat
  maailman suurimmat mielet. Kun tosiasiassa meillä ei ole pienintäkään mahdollisuutta ymmärtää.
   
 26. Myocyte

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  574
  Eikö Thorne vaan pyörittäny visuaalisen puolen tyypeille ne yhtälöt että saivat mallinnettua sen madonreiän ja miltä se näyttää ja that's it? :smoke:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti