Internetin paskamyrskyt

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tiskipöytä, 28.12.2011.

 1. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 375
  Mua ei kiinnosta kuin että mitähän sen ukko ja lapsi oikein miettii.
   
 2. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Ukko varmaan mietti että vittu kun on toi lapsi eikä voi tuosta vaan jättää idioottia.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. PK_

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  387
  Tossa tapauksessa tiivistyy osuvasti kaikki mikä nyky-yhteiskunnassa on väärin. "Mulla on oikeus" ja toi on vielä toiminut juristina?. Facesta löytyy sateenkaariliput, #tahdon, Save Syria, I stand with refugees jne.

  Eletään Helsingissä kuplassa ja kuvitellaan, että maailma pelastuu tykkäämällä kaikesta.
   
 5. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 235
  Eniten vituttaa ihmisten tyhmyys... Eikö lentäjällä ole sydäntä? Hän olisi voinut päättää olla lentämättä.
  Vitun taliaivot! Varmaan aika nopeasti olisi entinen lentäjä kun muutaman kerran kieltäytyy tekemästä työtään.

  Ei siinä, lopputili jonkun tuntemattoman matun takia. Muija jättää, koti menee ja ferrari ulosmitataan.. Mut vittu tein oikein.
  Jeesus missä kuplassa jengi elää.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2018
 6. tuskaapaatissa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  411
  "Saako Berliinistä hyvää vegaanisafkaa?"
   
 7. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Jep, lentäjä toimii noi "oman tuntonsa mukaan" ja sitten jälkeenpäin selviää että kyseessä oli mamut jotka ovat syyllistyneet Suomessa rajuihin rikoksiin ja joilla ei ole mitään perustetta oleskeluun maassa. Poliisi tuskin voi tällaisia tietoja antaa kapteenille kapteenin niin kauniisti kysyessä.

  Eli lopputuloksena koetat haitata selvien rikollisten palautusta ja tästä hyvästä lähtee työt, koti, vaimo.. Mahtais olla hyvä fiiilis :D
   
 8. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 772
  Finnairin kannattaa tästä tehdä esimerkki välittömästi. Useamman kymppitonnin sakko ja ikuinen porttikielto.
   
 9. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 235
  Toivon sydämeni pohjasta samaa.. Jos finski katsoo tätä läpi sormien niin varmasti näitä riittää jatkossa.
   
 10. Caracen

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2005
  Viestejä:
  481
  Eiköhän muija ainakin sakot saa.. rikosilmoitus tehty poliisin itsensä toimesta ja Finski harkitsee vahingonkorvausvaadetta.
   
 11. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 040
  Kyllä Koponen tiesi miten tässä käy. Ei kun..

  Brother Christmasin yhdistystä epäillään neljästä rikoksesta – yksi niistä on törkeä

  1. Rahankeräysrikos
  2. Rahankeräysrikos
  3. Rahakeräysrikos
  4. Törkeä kirjanpitorikos

  "Koponen on aiemminkin kiistänyt jyrkästi julkisuudessa esillä olleet ongelmat sekä poliisin rikosepäilyt.

  – Poliisi tulee huomaamaan, ettei ole olemassa mitään kirjanpitorikoksia, kohun keskiössä oleva Brother Christmas sanoi tiedotustilaisuudessa huhtikuussa."


  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/365050a2-50d4-46e9-8b41-5ae9afea8be6

  Saa siirtää oikeaan ketjuun jos täällä oli jo tälle maailmanpelastajalle luotu oma lanka. Tämä vain sopii tähän, koska veikkaan et facebookissa jo nyt +100k itkemässä miten syytöntä lyödään, vaikka hyvää tekee.
   
 12. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Hyvä postaus, mutta olisit lainannut tai muuten lisännyt siihen "Esitutkinnan sekä suoritettujen tarkastusten perusteella ei ole kuitenkaan viitteitä siitä, että varoja olisi käytetty muuhun kuin yhdistyksen toimintaan.", niin jäisi puolustelu postaukset vähemmälle.

  Jos linkistä ymmärsin, niin ensi touhittiin ja sitten vasta haettiin lupia
  ja rahaa kun kerjättiin, niin aina ei ollut mainintaa että niitä varoja voidaan käyttää muihinkin avustuskohteisiin.

  Uutisessa kirjanpitorikos vähän epäselvästi mainittu, mutta kuitekin ajanjoksolta suurelta osalta maksuista puuttui kirjanpitolain mukainen tosite tai selvinyt kirjanpitoon liittyvästä tositteesta.

  Jos vilpittömällä mielellä oli liikkeellä, niin opetus se että ensikerralla kannattaa tehdä yhteistyötä jonkin "avustus toimiston kanssa" ja keskittyä itse kerjäämiseen ja jakamiseen.

  Jos oli vedätys, niin hyvin on onnistunut jos ei mitään varsinaisia jälkiä.
   
 13. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 040
  Vähemmän tarjoaa avauksen keskustelulle. Mikä tässä itseäni risoo, niin sinisilmäisyys ja miten katsotaan sormien läpi jos tekee "hyvää".

  - Satojen tuhansien eurojen edestä hankintoja ilman asianmukaisia kuitteja. Yrittäjänä minä ja kirjanpitäjäni hermostuu molemmat jos 20€ menostakin jää tosite saamatta. Miten helvetissä joku voi saada hankkia sadoilla tuhansilla euroilla tavaraa, lahjakortteja ja mitä ikinä keksiikään ja riittää jos sanoo "meni oikeaan tarkoitukseen". Mielestäni tuomio on tultava tai tämä peli on aika vitun epäreilua.

  - Miksi persaukinen työtön luo itselleen duunin siitä, että jakaa muiden rahoja eteenpäin ja vetää provikat välistä? Jos ei oma lompakko kestä auttaa, niin varainkeruuta voi tehdä vapaa-ajalla muiden järjestöjen hyväksi tai olla tekemättä. On jotenkin irvokasta, että pitää ensimmäisenä perustaa oma järjestö ja luoda siitä työpaikka itselleen ja ilmeisesti puolisollekin jotain, sekä tietysti puolisonkin on päästävä maailmalle avustajan roolissa mukaan tapahtumiin. Meillä on jo ihan tarpeeksi järjestöjä joiden kautta voi auttaa, ei tarvita yhtään enempää. Tämäkin paisumisen myötä tuli tilanteeseen, jossa henkilöstökulut olisi väkisinkin kasvaneet jos asiat olisi hoidettu kuten pitää. Taloushallinto aivan retuperällä, kirjanpito hoidettu ylimalkaisesti ja johdossakin vakavia puutteita. Jos nämä kaikki olisi tehty kuten pitää, miljoonan liikevaihdosta olisi sulanutkin äkkiä +10% hallintoon. Nyt myi sillä tätä auttajille, että heillä kulut mitättömät. Onhan ne jos ei huolehdi velvoitteistaan.

  Tämä on samaa kategoriaa kuin valtion touhut. Tietysti jokaisella valtion virastolla ja yrityksellä oltava omat lapin kämpät ja tietysti sinne lennätettävä joka vuosi neljä kertaa "kouluttautumaan". Aivan kuten PV teki. Todella oleellisia reissuja ja kuuluu jokaisen yrityksen kuvioihin. Ei kun hetkinen. Monenko työpaikalla järjestetty vastaavia? Hyvä jos kerran vuodessa on työpaikalla pikkujoulut, ehkä jopa kaupungin ravintolassa jos oikein löysä pomo. Keväällä saatetaan käydä viettämässä aktiivipäivä melomassa iltapäivän ajan ja kotia nukkumaan. Valtiolla joku ihmeellinen oletus, että heillä on ihan ok käyttää jatkuvalla syötöllä rahaa siihen, että kaikki ostaa omat mökit ja huvilat. Sinne sitten raahataan milloin mitäkin porukkaa ja samat naamat perinteisesti ruskaretkelle ja keväthangille. Uudet untuvatakit (kalleimmat) toki tarjottava joka kevät ettei vain palellu. Eihän nyt suomalaisella voi olla talvitakkia omasta takaa, jonka pyytäisi pukemaan päälle.

  Karkasi vähän ohi aiheen, mutta tulipa avauduttua. Liian läheltä saanut seurata vain valtion touhuja ja PV nosti esille nyt osan siitä.
   
  juxxter ja ie1 tykkäävät tästä.
 14. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Saanut käsityksen että käräjille juttu on menossa, vai mitä sormienläpi katsomisella meinaat.
  Linkistä sain myös sen käsityksen että rahat on käytetty toimintaan, tai siis ei ole ilmennyt ettei olisi, eroaa siis näistä yleensä julkisuudessa olevista hyväntekeväisyys vedätyksistä. Siksi sen mainitseminen aika oleellinen asia mielikuvissa.
  Linkistä ei selvinnyt oliko yritetty pitää kirjaa ja kuinka hyvin tai no se selvisi ettei kirjanpitolain mukaisesti, muistan jonkin postauksen tänne että selitys oli että kiirellä avustuksia jakaessa ei pyydetty kuittia, ei hajua miten muuten, kuitekin muistelen jonkin uutisen kertoneen että jokin ostettuja syynä oli lähinnä moittinut.
  Mutta pitäisi nyt jokaisen matalastakkin koulutetun ymmärtää että jos aletaan käsitellä muiden euroja (tai oman yrityksen), saati tuhansieuroja, niin ihan oman oikeusturvan takia aukoton kirjanpito pitää olla, ja sen myötä tajuta selvittää millainen se pitää pykälienmukaan olla. Tuhansien yhdistys ym yhteisöjen maassa vähänkään aktiivisemmat ovat olleet yleensä sellaisessa jotekin mukana.

  Vaikka rahaa antavat ostavat sen keräjään ajatuksen ja tavan , mutta ilman hänen vilpittömyyttä ei voi tarkistaa jos ei olle mm. tarkastelun kestävä kirjanpito. ja jos se puuttuu niin ihan hyvästä syystä käräjille.
   
 15. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Samaa mieltä beatmen kanssa. Urpothan tota fanittaa.
   
 16. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Millainen vastuu on tilitoimistoilla ?
  Jos tuo pitää paikkaansa mitä heppu selittää " Tilimme ovat olleet koko ajan ulkopuolisen tilitoimiston hoidossa."


  En ole juttua seurannut.
  Lehden kommenteissa
  " Koko ajojahti johtuu niistä julkisuuteen vuodetuista rasistisiksi leimatuista yksityisviesteistä. Tässä on sitten "hyvien ihmisten" kosto: pistetään koko toiminta matalaksi ja estetään näin lukuisia ihmisiä saamasta apua. Tällaista on Suomessa nykyään."
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2019
 17. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Riippuu vähän mitä ne on tehneet tai jättäneet tekemättä, tilitoimisto ei voi itse hatusta raapustella tositteita.

  Ja lause "ulkopuolisen tilitoimiston hoidossa." voi tarkoittaa niin monenlaista, minkä tasoista palvelua on ostettu, ja minkäs se voi jos saa säkkillisen lappuja ja pankin tiliotteet joista puoliin riveihin ei löydy selitystä ja koska ne on sinne viety, jos on viety. (juu tämä ääripää esimerkkin luonteinen, ei lainaus Brother Christmas kommentteihin, jonka epäselvyydet taisi alkaa hyvin nopeasti)
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2019
 18. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 040
  Sormien läpi katsovia siis nämä fanittajat, jotka edelleen haluavat tuolle tunkea rahaa, koska "parempi kuin muut".

  +300 000 € edestä epäselviä tapahtumia on aivan käsittämätöntä henkilöltä, joka kritisoi muita ja väittää edelleenkin et kaikki tehty kuten pitää ja syyttömäksi todetaan. Jos nyt ajatellaan, että minä olisin tuota pyörittänyt ja köyhä perhe tarvitsee x asian, niin vakiomallinen lomake sähköpostiin/postiin tai kouraan ja nimi alle. Siinä näkyisi sitten pinkassa täysin tositetiliotteeseen verrattavat tositteet, että mitä ostettiin ja kenelle meni. Sillä ei oikeasti ole mitään väliä, vaikka olisivat menneet oikeaan kohteeseen, koska kirjanpidollisesti tämä on yksiselitteisesti väärin ja todistusvelvollisuus yritetään vierittää viranomaisille.

  Otetaan esimerkki. Oma tilitoimisto&kirjanpitäjä vaati vuoden päätteeksi 2€ verkko-ostoistakin tositteen kirjanpitoon, jotta kaikki oli kunnossa, kuten pitää. Ei se riitä, että tiliotteet tulostat pankista ja näkyy et on mennyt 2 740€ Giganttiin 13.7.2018. Siinä jää auki mitä ostit, miksi, kenelle ja mihin tuote meni. Itseäni kuumottaisi kirjanpidollisesti jo satojen eurojen ostot. Toisilla satoja tuhansia euroja vastaavia ja vielä joku muka katsonut, että homma ok ja sulkenut tilinpäätöksen? Ei ymmärrä, ei ihan oikeasti ymmärrä.

  Tuollaiselle sitten pitäisi antaa rahaa, koska käyttää tehokkaasti ja suoraan kohteeseen? Saan Kirkon Ulkomaanavulta takuuvarmasti paremmat sevitykset rahojen käytöstä, kuin tältä partanaamalta.
   
 19. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Ja edelleen " Esitutkinnan sekä suoritettujen tarkastusten perusteella ei ole kuitenkaan viitteitä siitä, että varoja olisi käytetty muuhun kuin yhdistyksen toimintaan."
   
 20. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 040
  Niin syytömyysolettama ja demokratia. Jokainen saa itse silti tehdä päätelmän onko se paskaa jos se haisee, näyttää ja tuntuu siltä, mutta ei voi maistamalla varmistaa.

  Auer ja Nils syyttömiä, paperilla.
   
 21. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Tuokin on järkyttävää
  " Miksi persaukinen työtön luo itselleen duunin siitä, että jakaa muiden rahoja eteenpäin ja vetää provikat välistä? Jos ei oma lompakko kestä auttaa, niin varainkeruuta voi tehdä vapaa-ajalla "

  Niinin ihan palkkaa ottaa itselleen, ei muut vaan.

  Linnanmäen huvipuistoa ylläpitävän Lasten Päivän Säätiö, toimitusjohtajan palkka 134 941 euroa
  UFF:n toiminnanjohtajan palkka 120 282
  SPR:n pääsihteerin palkka 107 442
  Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteerin palkka 100 578
   
 22. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 040
  Luo itselleen työpaikan työttömänä siitä, että alkaa jakamaan muiden rahoja eteenpäin ja pitää itseään hyväntekijänä/hyväntekeväisyyden edistäjänä ja haukkuu muita järjestöjä tehottomiksi kanavoimaan rahan oikeaan paikkaan. Säästäähän siinä, kun ei hoida velvollisuuksiaan :)
  Lue vaikka kuin piru raamattua, mutta en kritisoi sitä, että ihminen saa palkkaa tehdystään työstä. Kritiikki kohdistuu ihan muuhun eli mielikuvien luomiseen, asenteeseen, ammattimaisuuteen ja koko idean lähtökohtaan.

  Mutta mulle tuli hyvin selväksi. Sinä olet näitä, jotka katsovat läpi sormien, koska tarkoitus pyhittää keinot. Koponen olisi saanut aika tarkkaan ehkä tuota 85 % luokkaa kanavoitua jos velvollisuudet olisi hoidettu kuten pitää. Mikään superteko häneltä ei ollut, vaan voitti "kilpailijat" ihan vain laiminlyömällä velvollisuudet. Kun ei huolehdi asioista, voi jättää työpanoksia pois. Muilla järjestöillä löytyy taloushallinto ja johto. Täältä ei ja sen takia sitten meni miten meni. Yli 5% etua ei Koponen olisi pystynyt rehellisesti tekemään pesäeroa muihin, siitä olen varma. Yhdistykseltä puuttui vähintään yhden täysipäiväisen työntekijän työpanos, sekä mahdollinen erillinen johto ja taloushallinto päälle. Jos tämä jatkuu, joutuisi hän kuitenkin kohta kertomaan tämän maailmalle. "Jotta jatkossa hommat pysyvät kunnossa ja läpinäkyvinä, olemme palkanneet yhdistyksellemme sihteerin, sekä projektipäällikön". Naps, 100k eli 10% lisäkulu välittömästi. Hallinnosta lisäprosentteja, koska tilitoimisto veloittaa joka lappusesta ihan hyvin ja kun miljoonalla ostetaan pieniä asioita, niitä tulee aivan helvetisti. Niiden käsittely taas vie yhdistyksen päässä työpanoksen ja niin edelleen.

  Hieno homma. Osoitti taas kerran, että halvalla ei saa hyvää. Ehkä joku nyt ymmärtää miksi hyväntekeväisyysjärjestöillä menee kohteelle 80%, ei 100%.

  [​IMG]

  https://seura.fi/asiat/ajankohtaist...n-lahjoittajan-rahasta-haviaa-kerayskuluihin/
   
 23. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Viimeksi kun itse lahjoitin hiukan isomman summan hyväntekeväisyyteen, se meni yhden jenkki firman ( PokersStars) kautta punaiselle ristille,Haitin maanjäristyksen uhreille.
  Hiukan sitten tuli seurattua mitä siellä tapahtuu. Ei kauhean hyvää mieltä tullut.

  Yhdysvaltain Punainen risti rakensi 500 miljoonalla kuusi kotia Haitiin

  Kohun keskipisteessä on Yhdysvaltain Punainen risti, joka keräsi Haitin vuoden 2010 tuhoisan maanjäristyksen jälkeen peräti 500 miljoonaa dollaria (n. 445 milj. euroa) katastrofiapua. Kyseessä oli yksi järjestön menestyksekkäimmistä varainkeruuoperaatioista, ja rahoilla oli tarkoitus rakentaa muun muassa uusia taloja jättijäristyksen takia kotinsa menettäneille sekä auttaa Haitia jaloilleen katastrofin jälkeen.

  Uutissivusto ProPublica ja julkinen radiokanava NPR lähtivät selvittämään, mitä rahoilla on saatu aikaan. Kävi ilmi, että käytännössä ainoa konkreettinen tulos oli kuusi pysyvää kotia.

  Yhdysvaltain Punaisen ristin mukaan se on hankkinut kodin peräti 130 000 haitilaiselle, mutta paljastusraportin mukaan luku on rajusti liioiteltu. Nyt järjestö on luvannut tarkan selvityksen siitä, mihin se on rahat käyttänyt.

  Kaikki rahat eivät suinkaan olleet tarkoitettu kotien rakentamiseen, vaan Yhdysvaltain Punainen risti jakoi kriisiapua vesi- ja sähköpulasta kärsineeseen Haitiin helpottaakseen väestön akuuttia hätää.
  Pysyvämpiin tuloksiin päästäkseen se kuitenkin kanavoi rahoja paljon muille järjestöille, joiden projektit näyttävät yksi toisensa jälkeen päättyneen epäonnisesti. Kenelläkään ei näytä olevan tarkkaa käsitystä, mihin rahat ovat menneet.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2019
 24. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 040
  Niin, en tietääkseni ole väittänyt eläväni pimennossa näistä ongelmista. Älä sinäkään ohita yllä ollutta kuvaa miten kanavointi onnistuneilla järjestöillä menee. Linkin takaa voit lukea miten Plan selittää surkeita lukujaan. Tuo 80-85% pirun hyvä ja jutun "kansalaismarkku" olisi tyytyväinen jos vähintään 70% menee kohteeseen.

  Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Koposella oli täysi mahdollisuus hoitaa asiansa kunnolla ja nyt sitten punnitaan oikeudessa, että syytön vai syyllinen. Kukaan täysipäinen ei pyöritä miljoonan liikevaihtoa tajuamatta miten tärkeää on hoitaa läpinäkyvästi kirjanpidolliset asiat. Vaikka et ole yrittäjä, niin sinun pitäisi silti tajuta tämä.
   
 25. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  Niin kuin tuolla aikaisemmin kirjoitin en ole seurannut Koposen juttua.
  Tuossa jutussa mainitut rahankeräysrikokset kyllä katsoisin " sormien läpi " jos rahat on mennyt oikeaseen kohteeseen.
  Tuosta kirjanpidosta " Brother Christmas ry. teetti tiliensä erityistarkastuksen viime keväänä. Tässä Tilintarkastusyhteisö RSM Finland Oy:n tekemässä tarkastuksessa ei löytynyt minkäänlaisia laittomuuksia eikä esimerkiksi tilisiirtoja muille kuin avuntarvitsijoille."
  " Ehkä joku nyt ymmärtää miksi hyväntekeväisyysjärjestöillä menee kohteelle 80%, ei 100%."
  Niin jos keräyskulujen jälkeen rahaa jää 80 % , ei se tarkoita että se menee kohteelle. Niin kuin esim. tuosta jenkkien jutusta käy ilmi.
   
 26. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 040
  Tuo on oikeasti mielenkiintoista, että voi katsoa sormien läpi tuollaista. Henkilökuvako sen luottamuksen luo, että sana riittää? Ostellut lahjakortteja tuhansilla euroilla, mutta et vaadi todisteita kenelle jaettu, koska sen verran luotettava suomalainen kaveri?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti