Internetin paskamyrskyt

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tiskipöytä, 28.12.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Toi nyt on täyttä paskan jauhantaa, poliisi amk:hon on paljon vaikeampi edes päästä kuin tavalliseen ja eikä se mitenkään normaalia helpompi ole läpäistä. Varmaan jotain samaa vaativuudeltaan kuin teknisen alan tutkinnot.
  Luulen että joku yliopston humanistitutkinto on paljon helpompi suorittaa.
   
 2. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Poliisikoulutukseen pääsy on vaikeutunut viimeisen parin vuoden aikana paljonkin kiitos Poliisit tv sarjan hakijoiden määrä on lähes tuplaantunut. Ja aiheuttaahan nuo kuntotestaukset ihan oman lisänsä haastavuuteen. Mutta rehellisesti sanottuna polamk on amk koulutuksista varmasti ylivoimaisesti helpoin suoritettava. 3v koulutuksessa on varmaan 2v mekaanista suorittamista. 1v työharjoittelu, liikuntaa, ajokoulutusta, ja voimankäytön opintoja. 3v koulusta käytännössä 1v on sellaista jossa pitäisi edes vähän ajatella. Vielä jos äidinkieli, ruotsi ja englanti on kouluun lähtiessä kunnossa niin haastavin asia on aamulla herääminen.

  Kaveri valmistui poliisiksi ja nämä olivat täysin hänen ajatuksena koulutuksesta kun tästä keskusteltiin. Kehuskeli sillä ettei tarvinnut vapaa-ajalla panostaa yhtään valmistumiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2017
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  Canon EOS RP

  Canon EOS RP

  1349 €
  -9 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Oon suorittanut teknisen amk:n eikä sekään ton kummempia vaatinut. Osa porukasta tinki paikallaolostakin melko paljon. Matematiikkaa ja fysiikkaa lukuun ottamatta poliisi amk:ssa pääsee helpommalla, muuten varmaan samaa tasoa. Ei kouluissa yleensäkään vaadita kuin normaali järki ja se että viitsii hilata perseensä sinne muutaman vuoden ajan.
   
 5. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Teknisessä amk:ssa opetus on käytännössä mun käsittääkseni teoriaa hyvin pitkälti? Poliisi amk teoriaosuus on noin 33%. Jotenkin tuntuu ihan normijärjelläkin että tuo polamk ei voi olla lähellekkään yhtä vaativaa. Kaikenlisäksi tuo polamk käytännön harjoittelu on jo sellaista minkä ihminen osaa jollain tavalla automaattisesti.

  Kuten ajokoulutus, liikunta, asiakaspalvelu, voimankäyttö. Teoriapuolessa tulee äidinkieli,englanti ja ruotsi nämä pitäisi olla kohtuullisella tasolla jokaisella perusopetuksen käyneellä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2017
 6. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  En ikimaailmassa haluaisi joutua asioimaan sellaisten kyttien kanssa jotka ovat päntänneet 4.5 vuotta jotain helvetin neljännen asteen yhtälöitä ja lujuusoppia vaan sellaisten jotka on koulutettu ihmispsykologian ja sosiaalisen kanssakäymisen ammattilaisiksi. Että siinä suhteessa polamk voi jollekin läskille nörtille olla pelkkää mekaanista suorittamista mutta siitä teoriasta ei käytännön asioiden jälkeen ole tuossa ammatissa mitään hyötyä.

  Esimerkiksi suurin osa tilanteista saadaan selvitettyä puhumalla jos vaan toimijat ovat riittävän ammattitaitoisia. Sitten näkee näitä itseoppineita jokapaikanammattilaisia jotka saavat asiat pois raiteiltaan suunnilleen heti kun avaavat suunsa ja loppu sitten eskaloituukin ihan minne sattuu, vaikka jenkkityyliin siihen ammuskeluun. Vartiointitoiminnassakin pelkkä tapa aloittaa keskustelu vaikuttaa tosi paljon siihen minne tilanne lähtee kehittymään, jos joku tatuoitu sikaniska rupeaa vain soittamaan suutaan auktoriteetistaan niin se päätyy helposti rähjäämiseen ja painiin. Itse näin kerran kassalla esimerkkisuorituksen vartioukoilta jotka tulivat häätämään jotakin rähjäävää spurgua ulos. Tilanne de-eskaloitui tosi nopeasti ja spurgu lähti hetken purnattuaan ihan omin jaloin kiltisti pois. Niistä parista vartioukosta joiden kanssa olen itse joutunut tekemisiin, toinen vaikutti vähän herkkähermoiselta ja teki mieli rauhoitella tyyppiä kun kädetkin tärisivät poloisella. :D

  Kyttien ja vartijoiden asenne voi selittyä melko pitkälti sillä että heidän kanssaan asioimaan joutuvasta porukasta lähes 100% aiheuttaa jonkin sortin häiriötä ja jos sitä pitää ainoana influenssina niin maailmankuva voi muuttua vastaamaan kollektiivisesti näitä mielikuvia.
   
 7. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  556
  Kyllä, yhdyn noihin aikaisempiin kirjoituksiin, poliisin pitäisi käyttää voimakeinoja enemmän.
   
 8. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Höpöhöpö. Polamk on vaativuudeltaan jossain normaalin AMK:n ja amiksen välimaastossa. Suuret hakijamäärät ja fyysisen kunnon vaatimukset toki hiukan nostaa sisäänpääsyn rimaa, mutta onhan Polamk normaalin opiskelun osalta aika leikkiä. Poliiseilla pääpaino on harjoittelussa jossa siinäkin on paljon pässiäksiisiä.

  Poliisien koulutus olisikin sopiva ammattikouluun, mutta koska poliisien pitää olla muodollisesti päteviä toimimaan myös ylemmissä poliisiviroissa on poliisikoulun oltava AMK.

  Ei minulla mitään poliiseja vastaan ole, ja meillä pohjoismaissa on perkeleen hyvät poliisit moniin muihin maihin verrattuna. Mutta ei ne kaikki mitään ruudinkeksijöitä ole ja siellä on paljon porukkaa, jotka ei pärjäisi oikeissa kouluissa. Se niiden koulu nyt vaan on käytännön syistä dubattu AMK:ksi vaikka se ei varsinaisesti korkeakoulu ole.

  Jos vaativuudeltaan pitäisi keksiä lähimmäksi poliisin AMK-tutkintoa vastaava toinen AMK-tutkinto, niin ehkäpä joku graafisen suunnittelun Kulttuurituottaja voisi olla lähellä poliisia vaatimustasoltaan. Teoriaa ja tieteitä yhtä vähän kuin poliisilla ja käytäntöä suurin osa koulutuksesta. Poliisilla fyysisempää luonnollisesti kuin graafikoilla.

  Poliisia vaativampia sitten taas on vaikkapa Insinöörien, Sosionomien, Sairaanhoitajien, Geronomien, Tredenomien ja Agrologien tutkinnot.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2017
 9. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  AMK nyt on ylipäätään sellainen paikka, että kunhan vaan pääsee sisään ja viitsii edes yrittää tehdä annetut tehtävät, niin valmistuu.
  Tuo poliisikoulun muuttaminen amk:si oli kyllä typerä uudistus. Sama pätee kyllä moneen muuhunkin ammattiin.
   
 10. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Olen kyllä vahvasti eri mieltä ihmeellisen jutun kanssa. Tai no lähtötilanteestahan tuo pitkälti riippuu.

  On muuten mielenkiintoista nähdä käykö suomelle ns ruotsit poliisien suhteen.. Siellä on viimeiset vuodet poliisien määrät laskeneet. Poliisi koulutusta on jouduttu helpottamaan samoin kuin pääsyvaatimuksia. Samaan aikaan alle 40v poliisien joukkopako muihin ammatteihin on yleistynyt. Käytännössä nykytahdilla Ruotsi tulee kärsimään tulevina vuosina todella isosta poliisi pulasta mikäli jengi ei palaa niihin hommiin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2017
 11. alliröltteri

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2015
  Viestejä:
  312
  Viimeksi muokattu: 17.10.2017
 12. cutoff

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 058
  Heh. Vaikea kanssa ymmärtää miten kotona syömällä sais muka menemään ruokaan keskimäärin yli 7 euroa päivässä. Jätetään nyt kalliit pitsat ja kengurupihvit ja kaljat pois kuvitelmasta ja tavoitellaan ns. normaalia ruokaa. Vaikka olis perussafkat tahallaan haettu kaupungin kalleimmasta ruokakaupasta ja hedelmiä ja mitä vaan luksusta joka päivälle niin ton koko budjetin käyttämiseksi pitäis yrittää väkisin.
   
 13. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Mua hävettää ja naurattaa samaan aikaan. Olisin varmaan yhtä urpo ja uusavuton, mutta en mä nyt lehteen kehtaisi asiasta kirjoittaa!
   
 14. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  On kyllä erikoisesti kirjoitettu juttu. Pystyykö 50€ selviämään viikon ruokaostoksista? Viikonlopussa kun budjettiä hyvin jäljellä laitetaan 27€ ulkonasyömiseen.. Kaapissa olevat ruuat ilmeisesti olleet ilmaisia ymym.

  Todellisuudessa moni 5 henkinen perhekkään ei käytä 50€/viikko ruokaan.
  Minua alkoi vituttaa tuo juttu vaikka en itse joudu miettimään paljonko ruokaan menee rahaa. Väkisinkin tuli mieleen että tuo on vittuilua pienituloisille ja köyhille.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2017
 15. jrask

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2003
  Viestejä:
  152
  No kyllä ihan varmasti menee 5 henkisellä perheellä yli 50€/viikko ruokaan, tuohan tekee 1,42€/päivä/henkilö.
   
 16. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  No ei kyllä ihan varmasti mene. Monilla ei ole varaa tunkea edes tuota 50 siihen ;) Suomessa nyt muutenkin esim lapset saavat peruskoulussa ilmaisen ruuan. Toki tuo vaatii jo hemmetinmoista suunnittelua ja viitseliäisyyttä.
  Kannattaa joskus testata kuinka vähällä sitä pystyykin pärjäämään.
  T: suurperheen isä.

  Ps: Esimerkiksi keitot ja laatikot ovat todella edullisia ruokia varsinkin jos ne tehdään kerralla moneksi päiväksi. Jälkiruuista halvimpia ovat kiisselit ja mehukeitot, näitä voi sitten vedellä vaikka puuron kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2017
 17. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  En ole koskaan ymmärtänyt, enkä tulekaan, miksi ihmiset tekevät isot määrät lapsia vaikka ovat työttömiä tai pientuloisia. Ei vain voi ymmärtää, omasta mielestä kyse on äärimmäiseen viedystä itsekkyydestä, jossa lapset täyttävät muuten tyhjää elämää. Mutta siis ei siinä mitään, yhteiskuntaa ei olisi olemassa ilman ihmisiä.
   
 18. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  En minäkään.. Tämä tuntuu olevan vielä tosi yleistä varsinkin sossutapauksien kyseessä ollessa- Liekö sitten tuokin tukien maksimointia? Enemmän lapsia enemmän tukia, isompaa kämppää ymym. Varmaan vielä isommat harkinnavaraiset ym.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2017
 19. teme

  Rekisteröitynyt:
  26.09.1999
  Viestejä:
  1 608
  No ei todellakaan tarvii yrittää väkisin tai ostaa kalliita tuotteita 7e:n päiväbudjetin ylittämiseksi. Ite vedän ihan normaalia kotiruokaa ja kyllä se päiväbudjetti on keskimäärin varmaan tuolla 10e:n nurkilla.

  esim. tän päivän ruokailut juomineen: 2x maitorahka(1.20e), ananaspurkki(0.7e), ruisleipää(0.4e), juusto(0,4e), leikkeleitä(0.4e), tuoremehu(0.5e), kanajauheliha(3e), riisi(0.5e), paprika(0.5e), kurkku(0.5e), tomaatti(0.5e), raejuusto(0.5e), 2x omena(0.5e)

  Ei siis mitään luksusta, vaan ihan perusroipetta. Hinnat noin hintoja ja yli 9e:n meni että heilahti.

  Tottakai joku konttorirotta joka ei harrasta liikuntaa selviää vähemmällä tai kuka vaan kun vetää itsensä täyteen jotai makaroonia/perunaa tms. "turhaa" ravintoa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2017
 20. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Ihan hyvin teme tässä perustelikin ruokabudjetin. Kymppi ruokaan päivässä ei ole ollenkaan ennenkuulumatonta.
   
 21. cutoff

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 058
  Arvasin että joku heittää sieltä kynäniska-tikkuranne-kortin, mutta toi ei ollut normaalin perusihmisen menu. Maitorahkat mitäv... huomattavan kalliita valintoja heti. Lisäks normaali jamppa voi jättää tosta täysin turhina pois heti leikkeleet ja paprikan. Ja räikeänä pisti silmään myös että kanajauheliha ei ole perussafkaa vaan luksushifistelyä.
   
 22. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  No kyl nämä on haettu sieltä kylän kalleimmasta kaupasta ilman tarjouksia.
   
 23. teme

  Rekisteröitynyt:
  26.09.1999
  Viestejä:
  1 608
  Mikäs tuossa nyt on kallista? Prismasta noukittu tuotteet. Pikkasen vois säästää jos juoksis ympäri kaupunkia tarjousten perässä ja keräilis ostokset useammasta kaupasta.

  Pointti oli lähinnä se, että kyllä tollasilla peruseväilläkin paukkuu herkästi tollanen 7e:n päiväbudjetti, eikä tarttee ees mitenkään yrittää.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2017
 24. teme

  Rekisteröitynyt:
  26.09.1999
  Viestejä:
  1 608
  Ei ollu kynäniska-tikkuranne-kortti, vaan meinasin että jos tekee työkseen jotain fyysistä, niin sitä safkaa ehkä tarttee enemmän kuin jossain konttorissa istuskellessa. Itseäni pidän kyllä ihan perusihmisenä.

  Terveellisempää kuin joku sokerijugurtti ja täyttääkin pikkasen paremmin. Kerro toki joku hyvä vaihtoehto?

  Ahaa. Kyllä meillä päin leikkeleet on ihan perusjuttu leivän päällä. Ei mikään luksusherkku. Paprikan ois voinut toki jättää pois, niin kuin melkein kaiken muunkin. Pärjäishän sitä vaikka pelkällä riisillä...

  Jaa, mitenkä se kanajauheliha on luksushifistelyä? Maksaa ehkä 20 senttiä enemmän kuin joku perus kevytjauheliha. Pitääkö olla sitä halvinta 23% sika-nautaa, että ei mene luksukseksi?
   
 25. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Rahka 1.20€ itse ostin prismasta oliko 59senttiä. Ruisleipää saa pussillisen, juustoa 100g. Tuoremehua vedät litran. Riisiäkin menee kattilallinen. Kanajauhelihan hinnasta ei tietoa mutta sikanautaa saa tolla 3€ 600-700g. Naudan jauhelihaakin tarjouksessa usein 4.99-5.99 kg.

  Toki, tuotteissa on paljon valinnanvaraa.. Jotkut on kalliimpia kuin toiset.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2017
 26. teme

  Rekisteröitynyt:
  26.09.1999
  Viestejä:
  1 608
  Rahkat juurikin sen noin 60senttiä/prk. Tekee sen 1.20e. Pussillinen Reissumiestä n.40 senttiä ja juustoa siihen kylkeen n.100g. Tuoremehua meni puolisen litraa ja riisiä ei mennyt kattilallista, vaan puolikas. Kanajauheliha n.3e/400g ja samaan rahaan tosiaan saa jotain rasvaista sika-nautaa 600-700g.

  Minä vastasin alunperin tuohon kommenttiin, jossa todettiin että 7e:n päiväbudjetin ylittämiseen pitää hakea hedelmiä ja luksusta kalleimmasta kaupasta ja yrittää ihan tosissaan. Totesin ettei tarvitse yrittää, vaan ihan perussafkoillakin menee herkästi yli 7e:n ja pistin esimerkin vuoksi omat sapuskat hintoineen. Tottakai tuosta summasta pystyy viilaamaan kun juoksee jokaisen tarjouksen perässä, ostaa sitä kaikkein halvinta kuraa, jättää siitä leivän päältä kaiken pois ja syö vähemmän :)
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti