Internetin paskamyrskyt

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tiskipöytä, 28.12.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Poliisina kannattaisi aina aloittaa ensin todisteista ja niiden tutkinnasta eikä lähteä tuollaiseen.

  Kadulla, liikennevalvontaa eikä rikostutkintaa. Poliisi ei tullut kotiisi penkomaan ja pitänyt sinua putkassa vuorokautta. Ymmärrätkö eron?
   
 2. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Selvästikin.

  Se, että tehdään jotain väärää ja aiheutetaan haittaa ei todellakaan ole vähäsempi virhe. Se, että vain tehdään "jotain" ei ole missään nimessä hyvä asia.
   
 3. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Ei helvetti. Tuo poliisihan on ihan vitun urpo :) Miten tollasia voi olla edes olemassa, siis että poliisitutkinta on tuollaista pelleilyä ja sitten sitä vielä selittelee tuollainen ihan vitun tampio eikä mikään ammattilainen.

  Suomessa naureskellaan ruotsin poliisille, kun ne ei löydä jotain murhaajaa. Mutta meidän suomalaisten poliisi on kuin lelukaupasta "sheriffi setin" ostanut pikkulapsi, joka vähän leikkii poliisia.

  Jos tuo poliisin uhri olisi itse vain kirjoittanut asiasta blogiin tai johonkin, ei kukaan olisi uskonut sitä, sillä tuo tarina on niin absurdi. Varsinkin jossain länsimaassa vuonna 2015.

  Eli aikajana on jotakuinkin tällänen:

  - Keskiviikkoyönä joku lähettää ministerille uhkaus e-mailin.
  - Maili lähetetään nimellä jota ei ole olemassa.
  - Poliisi ei tee asialle mitään, eikä ainakaan ota yhteyttä palveluntarjoajaan (Yahoo)
  - Ppoliisi löytää ihmisen, jonka nimi on lähellä sitä keksittyä nimeä.
  - Perjantaina poliisi saa päähänsä tehdä kotietsinnän tuon saman kuuloisen nimen omaavan henkilön asuntoon ilman mitään yhteyttä viestin ja tuon henkilön välillä.
  - Perjantaina illalla poliisi tekee kotietsinnän tuon ihmisen kotiin katsoakseen lähetetyt viestit kansioon, että olisko sittenkin lähettäjä.
  - Jossain vaiheessa tuo henkilökin otetaan kiinni ja laitetaan putkaan 22h ajaksi, edelleenkään ei ole mitään yhteyttä viestin ja tuon henkilön välillä.
  - Poliisin uhri soittaa lopulta tuon ruljanssin jälkeen tutkinnanjohtajalle puhelun, jossa ilmenee, että ko. poliisi on pelottavan tyhmä ja huono työssään.
   
 4. -ths-

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  182
  Huvittavaahan tässä on se että sähköpostin headerissa kulkee normaalisti myös lähettäjän ip-osoite. Se ei kuitenkaan ole mitenkään yksilöivä, mutta saahan sen avulla selvitettyä kenen omistamasta liittymästä viesti on lähtenyt.
   
 5. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Luotettava ja ei missään nimessä muokattava IP...
   
 6. poroseksuaali

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 634

  ...joten eikun mutkat suoriksi, skipataan asian tutkiminen ja heitetään putkaan ihminen, jonka nimi on poliisin mielestä tarpeeksi lähellä.

  Jos Matti Meikäläinen lähettää uhkausviestin, käydään hakemassa lähin Maija Meikäläinen putkaan ja otetaan olantaputukset sinnepäin tehdystä duunista.
   
 7. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  881
  Niissä headereissä muuten ei aina todellakaan kulje lähettäjän IP osoitetta mukana - tiedän sen siitä että olin mukana muutamia vuosia sitten selvittämässä gmailista tulleita häirintäviestejä. Ilman poliisin apua niistä ei saanut selville kuin googlen postiservereiden ip:t.

  Mutta onko siis muro+juneslogiikka niin pitkällä että seuraavan terroristin ei tarvitse jatkossa tehdä kuin vähän muutoksia omaan nimeensä, lähettää uhkaukset ja sen jälkeen kiistää osallisuus niihin? The next-Pekka-Auvinen tekee sähköpostiuhkauksen esimer4kiksi nimellä Peck4.auvinen@yahoo.com? Ei tule kuulusteluja kun ei ole just sama nimi ja sanoo vaan että "kyllä mä ainakin ihan reilusti sanoisin jos olisin tai laittaisin anonyyminä". VVMP.

  p.s. Ei ne palvelut noita yhteystietoja noin vain jakele reaaliajassa tai edes muutamassa päivässä tai muutaman päivän varoitusajalla. Ja etenkään kenelle sattuu - ja luulen että Yahoon kannalta suomen poliisi on "kuka sattuu". Ja hyvä niin.
   
 8. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Jakelee tai ei ja oli se osoite feikattavissa tai ei, niin tuon pitää olla se ensimmäinen selvityskanava, ei se että tungetaan penkomaan jonkun kotia ja pitämään päivän putkassa. Tutkitaan ne todisteet, eikä lähdetä arpomaan.
   
 9. PK_

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  387
  Eiköhän ne uhkaukset yleensä ole jo toteutettu siinä vaiheessa kun oikeissa tapauksissa aletaan tutkia sähköposteja.

  Poliisin kannalta hyvä, että ei lähetetty osoitteesta zimo.virtanen@*. Olisi saatu hakea muutama sata Simoa ja Timoa kuultavaksi. :)
   
 10. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Niin että trotor logiikalla oikeusvaltio toimii niin, että esimerkkinsä tapauksessa tehdään kotietsintä ja otetaan vangiksi kaikki Suomessa asuvat Pekka Auviset?

  Itsehän lähettäisin trotorin haaveilemassa poliisivaltiossa sähköpostin osoitteesta ville.xxxxnen@gmail.com niin saataisiin kunnolla actionia, kun kaikki Ville Jokiset, Virtaset, Lahtiset yms. haettaisiin säilöön ja poliisi murtautuisi heidän kämppiinsä lukemaan yksityisviestejä. Allekirjoittaisin viestini termillä "partasuinen mies" niin seuraavaksi poliisi voisi vangita kaikki tosimiehet :D
   
 11. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Se on helvetin huono perustelu alkaa räiskimään satunnaisesti pimeään.

  Ketähän ne olisi hakenut, jos allekirjoitus olisi ollut "Saulo Niinistö"?:rolleyes:
   
 12. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  881
  Olisko teille Auvista paremmin esimerkkinä toiminut Seppo Lehto? Jos hän lähettelelisi sepi.lehto@gmail.com posteja sieg heil ja ryssävihahengessä niin ei käydä todennäköisimmältä lähteeltä kyselemässä? Sinällään nyt sitä ei tarvitse epäillä eikä hän taida olla lähettelemässä mitään, kun on jo linnassa.
   
 13. Alceste

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  1 350
  Heilitus ei "oikeuttane" kotietsintään. Ja avainsana lie "kyselemässä".
   
 14. Narf

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  4 124
  Poliisin toimet ovat kestämättömiä herra Lokkan tapauksessa
  Niinkuin tässä keskustelussa on useasti mainittu niin poliisin valtuudet tehdä kotietsintä ovat liialliset.

  He voivat täysin mielivaltaisesti tunkeutua ihmisten koteihin hatarin perustein ilman mitään seuraamuksia.
   
 15. Pulpa Imago

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2006
  Viestejä:
  2 561
  Ymmärrät varmaan sähköpostihäiriköintäkin setvineenä yksilönä sen, että epäillyn Lähetetyt-kansion tarkastaminen ei välttämättä kerro ihan kaikkea siitä, mitä kyseinen henkilö on postiosoitteellaan touhunnut. Miksi terroristi käyttäisi mitään nimeä, omaa tai tekaistua, joka viittaa omaan henkilöön, jos tarkoitus ei ole tehdä kiusaa tai korostaa jotain pointtia nimikerkin valinnalla? Teosta kunnian haluava terroristi varmaan kirjoittaisi ihan avoimesti oman nimensä hassuttelematta paria kirjainta vaihtelemalla. En keksi yhtään järkevää syytä sille, miksi esim. Matti Meikäläinen tai Seppo Lehto lähettäisi uhkausviestin nimimerkillä Matti Mekäläinen tai Sepi Lehtu, eihän siinä olisi mitään järkeä. Tuskin tämänkään tapauksen häirikkö oikeasti kuvitteli, että tuollaisen nimimerkin tekaisu johtaa Lokan kiinniottoon, kyseessä lienee "James Potkukelkka" -tyyppinen valinta.

  Jos homma toimii tässä tapauksessa nähdyllä tavalla, niin poliittista toimintaa on ainakin kohtuu helppo häiritä, kun mahdollisia vaaliehdokkaita saa vuorokaudeksi pois pelistä lähettämällä uhkauksia melkein heidän nimissään. Samalla saa myös loukata heidän yksityisyyttään ja antaa naapureille juoruiltavaa.

  Tyypillisesti olen jaksanut seisoa kohtuu hyvin Suomen poliisin toiminnan takana, mutta tässä tarinassa on heille kyllä opetus sisäistettäväksi. Toivottavasti ei mene ohi.
   
 16. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Ei, vaan ne mailiheaderit on yhtä tyhjän kanssa ja muokattavissa. Niillä ei yleisesti ole todistusarvoa ellei smtp-serveriltä saada logeja vastaavasti... ja vaikka saataisiin ne olisi yhtälailla täyttä tuubaa jos henkilö käyttäisi vaikka tor. Pointti: email headereillä ei tee tyypillisesti mitään enkä ottanut tähän tapaukseen kantaa.
   
 17. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Kerrotko vielä, mikä hyöty tuollaisesta pirullisesta juonesta koituisi kiinni jäämisen välttelyssä verrattuna siihen, että ei laittaisi sitä nimeä, eikä tarvitsisi siten edes kiistää osallisuuttaan poliisin toimiessa nimen perusteella "sinne päin"?
   
 18. poroseksuaali

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 634
  Mikä vitun "seuraavan terroristin"? Kai tajuat, että uhkausviestin lähettäjät toteuttavat uhkauksensa äärimmäisen harvoin? Jos joku haluaa jonkun tunnetun hahmon hengiltä, ei hän siitä etukäteen varoita, vaan menee paikkaan missä tietää k.o. tunnetun hahmon olevan ja toteuttaa fantasiansa.

  Pekka Auvinen esimerkkisi on umpipaska. Meinaat ihan vakavissasi, että poliisi on tehnyt työnsä, kun heittävät yhden sattumanvaraisen Pekka/ Petri/ Petteri/ Peter/ Pelle/ Ville Auvisen/ Auvosen/ Auvusen/ Järvisen koppiin 22 tunniksi ja penkovat kämpän?

  En tiedä millä planeetalla terroristirikoksia ratkotaan tai hoidetaan noin umpisurkeasti.
   
 19. poroseksuaali

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 634
  Tällä kertaa ketju keskittyy nyt tähän tapaukseen. En ymmärrä mitä sönkötät jos et ole ottamassa tähän tapaukseen kantaa, mutta olkoon. Kyllä, on vaikeaa ja/tai epäluotettavaa pelkän ip-osoitteen turvin ratkoa mikä ihminen sen takana on oikein kyseessä.
   
 20. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  881
  Murologiikan mukaan se on niin että "anonyymi lähettäjä saattaisi olla Junes, mutta Jules.Lokka ei koskaan olisi Junes". Eli pirullisella juonella otetaan oma nimi pois epäiltyjen listalta, koska eihän se tekijä sitä laittaisi melkein omalla nimellään.
   
 21. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Jos poliisin kotietsintätoiminnan kuvaukset kiinnostavat, niin viime aikoinahan sillä saralla tapahtui muistaakseni nettilinkin jakamisesta omaan kirjoitukseensa epäillylle Markus Janssonille. Googlella löytyy. Jos hänen versionsa vastaa suurin piirtein todellisuutta, niin olisi ehkä syytä laajemminkin pohtia poliisin toimintatapoja ja niiden suhdetta lakiin.
   
 22. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Nerokasta. Huudetaan viiden miljoonan joukosta, että "en se minä ollut" ennen kuin kukaan edes kysyy ja näin päästään potentiaalisten epäiltyjen joukosta pois. Taisit keksiä itse tuon "murologiikan". En ainakaan muista kenenkään sanoneen, että tuota voisi pitää aukottomana todisteena siitä, että tekijä ei ollut joku. Meillähän on laajemminkin käytössä sellainen syytön kunnes toisin todistetaan -periaate, mikä on ihan hyvä suuntaviiva myös tutkinnassa, ettei ihan randomilla ketään sen kohteeksi altistettaisi.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2015
 23. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 402
  Siis oletetaanko nyt, että poliisi kiinnostui Junes Lokasta vain tuon samankaltaisen nimen perusteella, vai olisiko mahdollista, että ministerille lähetetty viesti sisälsi sellaista tietoa, jonka takia tutkinta kohdistui nimeomaan tähän henkilöön. Vai oliko viestin sisällöstä kenellekään (muulla kuin ministerillä ja poliisilla) edes mitään tietoa?
   
 24. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Junes ei lähetellyt mitään uhkauksia, joten kysymyksesi on typerä.
   
 25. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Vai olisiko niin, että Junes Lokka esittää julkisuudessa "vääriä mielipiteitä" ja häntä päätettiin hassun tekosyyn varjolla hiukan kouluttaa? En pitäisi mahdottomana, että poliisi olisi pantu asialle ihan opetusmielessä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti