Internetin paskamyrskyt

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tiskipöytä, 28.12.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Laittomuus on paha asia.
   
 2. Kallion Juoppo

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2012
  Viestejä:
  2 156
  En ymmärrä miksi tuo kaljojen pölliminen on joidenkin mielestä niin paha asia vaikka laitonta onkin. Toinen vaihtoehtohan on ryöstää kadulla joku yksityishenkilö ja ostaa sitten ne kaljat.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Mielestäni laki on tässä asiassa huono. Vartijat pakotetaan tappelemaan varkaiden kanssa, kun tilanne selviäisi molempien osapuolten kannalta riskitittömämmin kaasulla. Jos nuissa kaasuissa on suuret riskit allergisiin reaktioihin yms. niin ymmärrän.
   
 5. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Mitä jos sillä olisi ollut puukko, ja olisi puukottanut myyjää. Vittu teitä hyysäreitä, te olette pilanneet tämän maan.
   
 6. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Jos se olisi alkanut uhkailemaan puukolla, niin tottahan toki sitten saa suihkuttaa sumutetta, itsepuolustusta. Enkä minä sanonut, että tuo myyjä teki nyt jotenkin väärin, jos se tiesi satavarmasti että nuo kaksi koitti pölliä tavaraa ja luikkia karkuun.

  Mutta mitäs jos sama kävisi tilanteessa jossa kukaan ei yrittänytkään viedä mitään? Kohteena normaali, perusagressiivinen mies jota vituttaa myyjän syyttelyt ja päättää lähteä kaupasta helvettiin. "Et muuten lähe!" ja suhina vaan käy. Reilu peli.

  Mitä jos sillä olisi ollut konetuliase?
   
 7. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  No mitä jos ja jos, no ei helvetti tollasia kannata miettiä. Kaikkea voi tapahtua, eikä siihen kuole jos vähän sumutetta naamalle tulee, mutta sellaisessa tapauksessa on toimittu TIETYSTI väärin ja siitä tehdään kantelu jne. myyjä hoitoon ja näin edespäin ja korvaukset maksuun.
   
 8. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Ja se on sitten hurjasti parempi tilanne, että sumutteen sijaan on myyjän kanssa painimatsi? Tässähän tavaraa oli varastettu, niin painimatsi on ihan laillinen keino, sen sijaan sumute ei.

  Jos mitään ei oltu viety, niin molemmat on laittomia ja myyjä saa ansaituksi seurakset, mutta sumutteestahan te tässä olette valittaneet.
   
 9. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Niin, se on itsepuolustusväline. Vaikka se on kuinka hauskaa naureskella että höhöhö saivat ansionsa mukaan, niin tosiasiassa on hieman perseestä jos tästä voitaisiin linjata joku sääntö että epäillyn varkaustapauksen kohdalla saa sumuttaa pippurikaasua naamalle vaikka asiakas ei uhkaisi myyjää väkivallalla. En tosin tiedä uhkailtiinko tässä kohtaa, mutta eipä nuo herrasmiehet kauhean vaarallisilta videolla näyttäneet. Voi tosin johtua siitä, että heillä ei ollut asetta mutta myyjällä oli.

  Näitä nimenomaan pitää miettiä. Vai haluaisitko sinäkin virkaintoisen suorittajan aseesta otsaluuhusi? En usko.
   
 10. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  No minä haluan yhtä vähän sitä ku lentään naama edellä asfalttiin ku yritän väkisin karkuun, tai taittaa nilkan siinä rytäkässä tms. Edelleen tuo nainen olisi saanut pysäyttää voimakeinoin nuo varkaat ja vaikka siinä ei mitään vahingoittamistarkoitusta saakkaan olla, niin helposti voi vaikka kaatua huonosti.
   
 11. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Sekin olisi varmaan sinusta oikein.

  Myyjä toimi täysin laillisesti kiinniottoa suorittaessaan. Toki hän varmasti saa tuomion, koska rikolliset olivat mustia.

  Kiinniottoa suorittaessa ei enää tarvitse tyytyä niihin voimakeinoihin, jotka ovat itsepuolustuksen kannalta tarpeellisia. Silloin saa myös käyttää niitä voimakeinoja, jotka ovat tarpeellisia pakenemisen estämiseksi.

  Siviilin käytössä kaasusumutin on toki hätävarjeluväline. Kuitenkin hätävarjelua tai kiinniottoa suoritettaessa saa käyttää vaikka autoremonttityökalua tai metsästysasetta, jos voimakeinon vakavuus katsotaan hyväksyttäväksi. Tällöin välineen tarkoituksella ei enää ole väliä. Mahdollinen hallussapitoon liittyvä rikkomus käsitellään erikseen eikä vaikuta hätävarjeluun tai kiinniottoon.

  Voimankäyttövälineitä koskevat tarkemmat säännöt ovat voimassa viranomaisilla ja turva-ammattilaisilla. Siviilejä ne eivät koske. Esimerkiksi sumutteella saa vetää alle metrin päästä suoraan silmään, jos on siviili. Poliisin ohjeistus kieltää tämän, mutta se koskee vain voimankäyttöä. Ei itsepuolustusta tai muuta hätävarjelua.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2015
 12. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Tai sitten jätettäisiin vartijan hommat vartijoille. Kaupassa oli videovalvonta, todisteet jää poliisia varten. Ainoa mitä tuolla sankarin leikkimisellä saavutti, oli iltalehtinäkyvyys ja varkaille pieni pelko siitä, että saattaa saada kevyesti turpaansa jos asioi tuossa kiskassa uudelleen.

  No, toivottavasti työnantaja on valmistautunut maksamaan myyjiensä aiheuttamat korvausvaatimukset ja sakot, jos ja kun joku syytön vielä saa sumutetta naamaansa. Tapa se on tuokin, ja varsin ymmärrettävä sellainen kun muuntorangaistusta ei enää ole eikä varmaan tule.
   
 13. mikon

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2005
  Viestejä:
  528
  Ois vaan vielä pistäny turpaan siinä nurkan takana minne kamerat ei nää.
   
 14. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Vartijalla ei ole kyllä sen enempää tai vähempää oikeuksia kuin myyjälläkään kiinniotossa. Eli edelleen painimalla saa pysäyttää varkaan, sumutteella ei.

  Johdonmukaisesti olisit sitä mieltä, että ei jätetätä vartijoillekkaan, vaan vasta poliisi saa puuttua.
   
 15. Sellaista se on, laki on liian lepsu niin jengil palaa käpy ja silloin tulee lieviä ylilyöntejä.
   
 16. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Yleinen kiinniotto-oikeus koskee jokaista. Se ei liity mitenkään vartijoihin. Siis myös asiakas tai ohikulkija saa tehdä vastaavan tempun.

  Kauppias ei tietenkään voi myyjää moiseen velvoittaa, vaan kyseessä on velvollisuudet ylittävä toiminta. Eri asia on, jos kauppias palkkaa niinsanotun vartijamyyjän kaikkine papereineen. Siltikään näppääjän pakoon päästäminen ei ole mikään moitteisiin johtava virhe, vaan stevekin arvioi aina tilannetta ja toimii sen mukaan, minkä näkee lailliseksi ja muutenkin parhaaksi.

  Kun varas ryhtyy painimaan, nimike muuttuu ryöstöksi.

  Mihin tämä käsitys perustuu? Sumutehan on hyvin lievä voimakeino. Videolla nähty maahan vetäminen on paljon kovempi, ja lyöminen vasta olisikin äärimmäinen. Tilanne oli selkeästi sellainen, että naisella oli aihetta pelätä henkensä edestä kun neekerit yrittivät käskyistä huolimatta poistua ja hääräsivät ympärillä. Tuon näköiset ovat oletettavasti tappaneet ennenkin, vaikka loppua kohti käy ilmeiseksi että ovat vässyköitä. Lisäksi kiinniotetun henkilön poistumisen saa estää voimakeinoja käyttäen. Jos sumutteen käyttämättä jättäminen tarkoittaa, että yöntimo pääsee pakoon, sumutetta saa käyttää. Sumute ei vahingoita ketään.

  Mielestäni nähdyt voimakeinot olisivat olleet aivan yhtä asiallisia 200/120 perusmuroltakin. Paskahousu keski-ikäinen lautamies lienee eri mieltä, mutta hän ei noudatakaan lakia vaan edistää suojaväristen sikailupassia. Tuossa mentiin liioitellun kiltisti, kun vain toista pahista kaasutettiin eikä selvästi yhtään luuta murtunut.

  Tässä ei nyt ylilyöntiä tapahtunut. Siis kiinniotossa. Ehkä kauppiaan PR-kampanjassa tapahtui, mutta se on pelkkä mediafail eikä ylilyönti siinä merkityksessä, mitä ylilyönti tarkoittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2015
 17. Mno se voi olla, myönnän etten tiedä kovinkaan tarkasti lakia sumutteen käytöstä kun ei ole koskaan tullut tarvetta moiselle. :)

  Hienosti kyllä toimittu myyjän puolelta, ei siinä mitään.
   
 18. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Kyllähän tästä myyjälle tuomio tulee, koska lakijärjestelmä on vielä sairaampi kuin itsepuolustusoikeutta kaventava laki, ja lisäksi tekijät olivat erityiseen suojelukseen kuuluvia kunniakansalaisia. Mutta lain mukaan homma olisi ok. Sääli, ettei lakia noudateta.
   
 19. abp

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2013
  Viestejä:
  159
  Kaupan myyjillä on monessa suhteessa enemmän oikeuksia puuttua asioihin kuin vartijalla, jota näissä maks. 2 henkilön pikkukaupoissa (Alepa, Siwa, K-Market) ei ole edes varaa hankkia. Näistä kaupoista viedään tavaraa ulos päivittäin, ja useimmissa puljuissa työntekijät hyväksyvät tämän. Poliisille on asiasta turha ilmoittaa. Niillä on kädet täynnä. Naamakirjassa on saatettu sanoa pahasti tai joku muu internetissä lausuttu sössötys on työnalla.
  Ongelmaksi muodostuu se miten tavaraa kaupasta ulos kantavat suhtautuvat kaupan henkilökuntaan. Vittuilu ja pieni töniminen menee Fobbilla, "firman piikkiin" mutta eihän väkivaltamonopolin luovuttaminen lopu tähän. Seuraavaksi mennään katsomaan mitä kassassa on, sitten henkilökunnan omat kaapit, lopulta itse henkilökunta muuttuu omaisuudeksi.
  http://www.helsinginuutiset.fi/arti...pautui-vankilasta-istui-kolme-ja-puoli-vuotta
   
 20. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Ei varkaiden kiinniottaminen ole laitonta. Kaasua ja retuuttamista taas ei olisi tarvittu mikäli apinat olisivat totelleet puhetta. Ei myyjä tuossa mitään väärää tehnyt.
   
 21. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Minusta raja menee siinä, että rosvo ei usko puhetta eli jos jää käskytettynä kiltisti odottamaan poliisia niin ei kaasua. Jos taas ei tottele tai alkaa jopa tapella niin sitten kaasua, pamppua ja käsirautoja jotta tuntuu.
   
 22. pelitys

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2005
  Viestejä:
  5 884
  Miksi täällä oikein puolustetaan rikollisia, pätemisen tarpeestako?
   
 23. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Ei välttämättä. Laittomuudella ei ole mitään tekemistä hyvän, pahan, oikean tai väärän kanssa.
   
 24. Xzopo

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  1 299
  Myyjälle pahoinpitelytuomio=korvauksia, varkaille sakot. Päättäjät voisivat muuttaa lakia joka selkeästi ei toimi. Ihan mielenkiinnosta kuinka moni tämän lukeneista on saanut kaasua?
   
 25. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  No tämä kieltämättä perustuu vaan siihen että joku varkaita puolustava muro sanoi tässä ketjussa että sumutetta saa käyttää vain hengen ja terveyden varjelussa. Kuulosti ihan järkevältä, niin arvelin että oli totta, ja voi hyvin ollakkin. Itse tosiaan pidän tätä sääntöä varsin outona, kun tosiaan maahan saa taklata aivan laillisesti, jos on pakko, estääkseen varkaan pakenemisen.

  Muutenkin, varsinkin naismyyjältä, varsin ymmärrettävää että annetaan, luultavasti vahvemmalle, miehelle suoraan sumutetta, eikä yritetä ensin painimalla pysäyttämään ja sitten ku varas pääsee päälle ja alkaa vetämään lättyyn, niin yritetään vasta alkaa kaivaan sumutetta taskusta.

  Eikö tuo nainen muuten voisi ihan hyvin olla vartija? Tuskin sumutteita saa ilman vartijakorttia? Ja mitään yleistä uniformua nyt ei vartijoilla ole muuta kuin pinssi rinnassa ja aika rennoissakin tamineissa nuita olen joissain kaupoissa nähny.
   
 26. abp

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2013
  Viestejä:
  159
  Käsittääkseni myyjät, vartijat ja satunnaiset asiakkaat saavat suorittaa kiinnioton hyvin pitkälti pakkokeinolain yleisen kiinniotto-oikeuden mukaan. Lain suomia tarpeellisia voimakeinoja saa käyttää pitääkseen kiinniotettu hallussa, pienintä voimakeinoa käyttäen.
  Kaksi vastaan yksi tilanteessa, missä toinen henkilö lähestyi uhkaavasti myyjätärtä, tilanne muuttui mielestäni hätävarjeluksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti