Internet-yhteys

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja jonnepuuro, 24.06.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jonnepuuro

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2018
  Viestejä:
  1
  Tietokoneessani on wifi jolla pystyn selailemaan nettiä ja muita pieniä juttuja, mutta pelaamiseen tuo ei riitä mitenkään. Suoraan laatikolle mistä wlan tulee, on alakerrassa, en saa konetta siihen suoraan kytkettyä vaan pitäisi jotain tuonne ylös keksiä, missä kone on. Joten olisiko sellainen wifi tikku, jossa nopeudet hieman suuremmat, niin tarpeeksi pelaamiseen vai kannattaako suoraan ostaa toinen wlan-tukiasema, jotta saisi netti-yhteydet sellaisiksi että riittää pelaamista varten? Tai riittääkö jos hankkii paremman wlan sovittimen. Saisiko sillä sellaisia nopeuksia että riittäisi pelaamista varten?

  Esimerkki wifi-tikusta
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...n-dual-band-usb-3_0-802_11ac-mb-testivoittaja

  Esimerkki wlan-sovittimesta
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...ac1900-dual-band-wlan-sovitin-pci-e-1_3gbit-s
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2018
 2. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 215
  Kaapelia vetämällä se vakaa yhteys tehdään... Mutta jos ei mitenkään onnistu, niin laadukkaampi langaton sovitin voi auttaa tai sitten ei. Sovittimen sijoituksellakin voi yrittää jotain kikkailla, mutta se on vähän arpapeliä. Samoin sen tukiaseman laatu ja sijoitus voi vaikuttaa, mutta riippuu edelleen monesta asiasta.
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 960
  Jos wlan yhteys nyt toimii, niin toivoa on.
  Jos sinulla laadukkaat hyvät kamat, niin tilannetta voi parantaa säätämällä asetuksia, parantamalla sijoittelua.
  Jos tukiasema on jokin nuhanen yksitaajuus purkki säädöt huonot tuohon tarkoitukseen , jos viellä ruuhkaisella paikalla (rivitalo, kerrostalo tai jotain muuta jne.) niin tarvit uuden tukiaseman.
  Jos tietokoneeseen olet hankkimassa uutta wlan sovitinta, niin siinä ilmeisesti on nyt jotain vanhaa tai muuten hidasta rautaa, eli se kannattaa vaihtaa.

  USB tikkujen hyväpuoli on se että sen voi sijoittaa pöytäkoneessa ehkä parempaan paikkaan kuin kiinteän kortin. Huono noissa että niiden antennit on useimmiten tungettu sinne tikun sisään, ja niiden suorituskyvyssä isoja eroja, mutta se ei yksinään ratkaise, hyvä rauta ja pieni tikku voi olla parempi kuin heikkorauta ja iso tikku (isommat antennit)

  Kiinteä kortti voi olla lähtökohtaiseti parempi, mutta monesti pöytäkoneessa se tulee koneen taakse jonkin betoniseinän väliin, ei hyvä.

  Jos nyt hyvät laitteet, niin ongelmana voi olla tuo väli koneen ja alekerran tukiaseman välillä, jos tietkonetta ei voi siirtää, niin voi miettiä Wlan tukiaseman sijoittamista parempaan paikkaan, joko sen nykyisen tai jos se hoitaa reitititintä, niin sen perään piuhalla toinen WLAN tukiasema (eilman reititintä)
   
 4. ArmotonNoviisi

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2018
  Viestejä:
  2
  Lisäksi huomioisin, että harvemmin peleissä tarvitaan kummallisia nopeuksia - enemmän tarvitaan "laadukasta" ja "tasaista" yhteyttä. WiFi - toistin on sun tapauksessa varmaan paras ratkaisu. Toistin, esimerkiksi portaikkoon jos mahdollista. Tuolta voi kattella, ihan edukkaitakin vaihtoehtoja: https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/1354c/WiFi-toistimet
   
 5. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 960
  WiFi toistin on joissain tapauksissa ainoa kohtuullinen vaihtoehto, mutta ei tarkoita laatua.

  Eli toistimen sijaan WLAN AP (Wlan tukiasema) hyvään paikkaan, tämä siis kaapelilla.

  Vaihtoehtoisesti tai myös asiakas päähän (tietokone) vastaanottimen sijoittelu paremmin, ja kaapelille tietokoneeseen, voi käyttää myös mediamuunninta (wlan - piuha ethernet sovititinta).

  Aloittajalla ilmeisesti netti katkennut kokonaan tai omassa hiljaisuudessa saanut homman toimii, kun ei ole enempää kuulunut.
   
 6. AvaColeman

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2021
  Viestejä:
  1
  Kyllä itsekin sanoisin että hyvä perusvarma ja ehdottomasti tasainen wifi yhteys olisi oiva ratkaisu sinulle. Kaapelihan se tosipelureiden vehje on mutta jos ei siihen halua lähteä niin wifi on ihan hyvä kakkonen. Sovitin/Reititin kannattaa olla vähän parempi kuin se marketin halvoin, koska muuten se voi kyllä jarruttaa kokemusta aika lailla. Lisäksi kannattaa sijoittaa se niin ettei sen esteenä tai edessä ole paljon turhaa tavaraa. Itsellä on suunnilleen tämmöiset setit ja netin nopeustesti kertoo että download speed on noin 35 mbps. Se kyllä riittää hyvin ainakin omaan käyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2021

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti