Internet-yhteyden jakaminen kännykästä pöytäkoneeseen?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja jiiml, 02.09.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jiiml

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2015
  Viestejä:
  359
  Eli siis ostin tuossa tuommoisen perus HP:n pakettikoneen, johon on jälkeenpäin asennettu Windows 10. Olen pitkän aikaa käyttänyt läppärissä ja puhelimessa samaa nettiä. Tällä hetkellä minulla on Samsung Galaxy S2 plus.
  Tuossa ostamassani pöytäkoneessa ei ilmeisesti ole sisäistä WLAN-adapteria joten päätin kokeilla josko saisin netin yhdistettyä kytkemällä kännykän koneeseen kiinni. Kone ei kuitenkaan suostu löytämään puhelimen verkkoa. Kävin tarkkaan kaikki mahdolliset nettiasetukset läpi koneella enkä saanut toimimaan. Hieman tarvis viisaampien neuvoja nyt, kiitos!
   
 2. 459

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2000
  Viestejä:
  691
  Läheskään kaikissa puhelimissa ei ole tätä nykyä tetheringiä eli mahdollisuutta käyttää puhelinta suoraan USB-väylän kautta internet-päätelaitteena. Allekirjoittaneella on MS Lumia 640, jossa ei tetheringiä ole kuten missään muussakaan Windows 8.x-> puhelimessa. Puhelimen 4G-yhteyden olen jakanut pöytäkoneelle siten, että hankin parin kymmenen euron hintaisen PCI Express-liitäntäisen WLAN-kortin ja jaan yhteyden langattoman verkon kautta. 4G:ssä riittää kyllä ominaisuudet allekirjoittaneen käyttöön (pelaaminen, nettisurffaus, satunnainen tiedostojen lataaminen) sekä viiveen, toimintavarmuuden että tiedonsiirtonopeuden osalta oikein hyvin.

  Eräs ongelma WLANin kautta jaetussa nettiyhteydessä on se, että puhelimen virrankulutuksesta johtuen laitetta on pakko pitää verkkolaturissa (5V 1.2A) kiinni, että akku jaksaa lataantua. Tietokoneen USB 2.0-liitännässä (5V 0.5A) ei riitä virranantokyky edes akun varauksen ylläpitoon, mikäli nettiyhteys on vähänkään enemmän aktiivinen esim. torrent-pohjaisten päivitysohjelmien vuoksi.

  Osta koneeseesi siis joku WLAN-kortti. Ei maksa paljoa ja pitäisi toimia varsin mutkattomasti.
   
 3. Veijari

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2014
  Viestejä:
  723
 4. jiiml

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2015
  Viestejä:
  359
  En saanut suoraan nettiä jaettua, joten ostin ulkoisen WLAN-kortin, mutta ilokseni sen asennusohjelma ei tue Windows kymppiä joten joudun nyt sitten lataamaan seiskan, koska tuota ei pysty enää palauttamaan. Koneen kyljessä on seiskan serial-tunnus eli eikös mikä tahansa versio seiskasta käy? Mistäköhän saisin ladattua suomenkielisen paketin seiskasta torrenttina?
   
 5. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Sinun tulee ladata se Windows 7 versio jolle tuoteavain on tarkoitettu.
   
 6. jiiml

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2015
  Viestejä:
  359
  Tuossa näyttäisi olevan Home Edition. Mistäköhän löytäisin oikean version? En luota mihinkään tpb:n versioihin, kun niihin on voitu änkeä troijalaisia sun muuta. Jos ei muuta niin saan varmaan ensi viikolla kaverilta asennuslevyn lainaan, mutta olisi se kiva saada toimimaan.
   
 7. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
 8. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  Älä nyt vielä downgradaa Seiskaan, kyllä tuohon varmasti jostain ajurit löytyy Kympille. 10 tukee jo vakiona ajureita mitä ihmeellisimmille laitteille, ja ainakin aivan kaikki minun noin parisenkymmentä erillaista USB WLAN tikkua toimivat suoraan kiinni tökkäämällä kympissä.

  Ja jos eivät toimi, niin yleensä kaikki Vista, 7, 8, 8.1 ajurit toimivat myös kympissä. Asennusohjelmaan voi olla kirjoitettu sellainen koodi, että se tunnistaa Windowsin, eli tässätapauksessa jonkin tuntemattoman 10 version, ja asennus päättää sitten jäkättää ja keskeytyä. Yhteensopivuustilassa voi tällaisessa tapauksessa ajaa ajurit koneesee, ja 98% varmuudella toimii.
   
 9. kekra

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2010
  Viestejä:
  672
  En minäkään lähtisi vielä päivittämään takaisin seiskaan. Ihmettelen kyllä miksei se usb yhteys lähde pelittämään. Itselläni on myös Samsungin känny modeemina, ja ei tarvitse kuin kytkeä datakaapeli, ja täpätä asetuksista "USB Yhteys" päälle, niin lähtee välittömästi pelittämään. Koneessa ei tarvitse koskea mihinkään asetuksiin, vaan yhteys muodostuu automaattisesti. Näin se pitäisi olla myös sinun tapauksessasi. Eli kännystä Asetukset -> Langattomat toiminnot ja verkko -> Yhdist. ja siir tukiasema. -> USB-yhteys päälle. Muuta ei tarvitse tehdä.

  Kerroit että olet käyttänyt puhelintasi läppärin kanssa, ilmeisesti langattomasti? Toimiiko usb yhteys edes siinä läppärissä?
   
 10. jiiml

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2015
  Viestejä:
  359
  En ole hetkeen käynyt lukemassa tätä ketjua, mutta asentelin tuossa kaverilta saamani Win 7 Home Editionin tähän ja hyvin pelaa... vielä, nimittäin asennus ei hyväksynyt koneen alkuperäistä cd-keyta, joten tässä sitten ollaan seuraavassa ongelmassa. Vielä en ole päivityksiä yms. asennellut joten ei ole ongelmia ollut. Ihmettelen vain kovasti, miksei alkuperäinen serial toimi vaikka Home Editionin asensin.

  Mutta nyt sain sentäs netin toimimaan luurin kautta. Asensin tuon aiemmin mainitsemani WLAN-adapterin ja heti löytyi.

  En kymppiä tähän koneelle asenna. Läppärillä se on siis toiminut oikein hyvin ja netti on toiminut puhelimen kautta ilman mitään ongelmia. Kai tästä pöytäkoneesta on puuttunut sitten jotain ajureita tms. että yhteys ei toiminut edes usb-piuhan avulla. Paha sanoa, kun en nettiin tosiaan tällä koneella päässyt vasta kuin nyt ekaa kertaa. Mutta anyway, kuten aiemmin mainitsitte niin on ongelmallista olla pelkän usb-yhteyden kautta netissä, kun se syö puhelimen akkua niin paljon ettei se ehdi sitä mukaa edes latautua.

  Ongelma ei siis ole ollut kympissä vaan koneessa koska läppärillä toiminut moitteettomasti.
   
 11. Embankment

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  1 268
  Asensin tuon kympin tähän ja nyt ei mokkula enää pelitä, pitäisi ostaa uusi joko mokkula tai jonkinlainen reititin tms. Puhelimessa on ihan nopsa netti, miten tuo netin jakaminen usb:in kautta, väitti Elisan asiakaspalveluhenkilö että tuo on tuhoisaa puhelimen akulle, pitääkö tuo paikkansa? Netin vissiin voisi jakaa myös WLAN:in kautta jos tietokoneessa on sopiva härpäke sitä varten.
   
 12. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  857
  Minulla on käytössä puhelimen netti läppärissä jo marraskuusta 2015, ei ole ollut ongelmia. Toki akkua kuluu, jos puhelin ei ole samalla laturissa, mutta silloinkin akkua riitti noin 5-7 tunnin jakoon Wifillä. Itse akun kesto ei ole heikentynyt kuitenkaan juuri ollenkaan esim. liikkuessa ulkona ilman tetheringiä eli ei tuo mielestäni kyllä akkua heikennä - usein on myös niin että luuri on jatkuvaan laturissakin. Liittymänä 3G 2M/2M, mutta 4G-liittymällä varmaan kuluisi vieläkin nopeammin akku tyhjäksi.

  USB:n kautta jaettaessa se hyvä puoli että puhelin samalla latautuu. Nykyakkuja ei kai tuo jatkuva lataus rasita ja en itsekään huomannut mitään eroa akun käyttäytymisessä vaikka välillä mennään ihan täydestä tyhjään ja toisinaan tuntejakin täysin ladattuna laturissa. Myyjä tietysti sanoo noin, että ostaisit erillisen mokkulapaketin koneeseen - tulee enemmän rahaa.

  Mutta itse en ole ainakaan tarvinnut erillistä pakettia, varsinkin, kun en käytä muuta kun tietokonetta ja puhelinta - muita nettihärpäkkeitä ei edes ole.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti