In Winiltä uusi edullisesti hinnoiteltu lasikylkinen design-kotelo

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 20.05.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
 2. Jrhh91

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  693
  Nyt on kyl ihan ainakin omaan mieleen komean näkönen kotelo. Melkein tekis mieli lähteä vaihtamaan fractalista tuonne :rolleyes:
   
 3. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  En jotenkin ihan ymmärrä tota virtalähteen sijoitusta kotelon yläosaan. Sehän tulee 360 mm jäähdyttimen eteen ja ottaa lisäksi jäähdytysilmansa samasta paikasta, mihin koko kotelon lämmin poistoilma puhalletaan.
   
 4. OsteriOssi

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2009
  Viestejä:
  91
  Virtalähde näyttäisi ottavan ilmansa kotelon seinän reikien läpi eikä kotelon sisältä.
   
 5. Jamiboy

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2016
  Viestejä:
  12
  Samaa mietin itse. Tosin pysyn fractalissa sen takia, että I/O koneen päällä on mielestäni parempi verrattuna tuohon etupaneeliin.
   
 6. odie78

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2009
  Viestejä:
  92
  "separate PSU chamber provides an ideal climate without interfering with the motherboard and graphics card area"
   
 7. Poistunut keskustelija 0054 Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  17 868
  No ei paha kun ottaa huomioon että tosiaan ihan tyylikäs. Tosin Fractalissa pysytään. :smoke:
   
 8. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Virtalähteen kiinnitysreiät näyttäisivät olevan ainoastaan niin päin, että powerin tuuletin osoittaa kotelon sisäpuolelle, eli ilma tulee suoraan kattotuulettimilta/jäähdyttimeltä. Joissain powereissa ruuvinpaikat ovat toki "molemmin päin", mutta ei läheskään kaikissa.

  Bit-techillä näyttikin olevan jo kotelorevikka ulkon: http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2016/05/19/in-win-303-review/1

  "The PSU is located behind the mesh at the top, so it will likely be fed air by the radiator, but also means that it's not possible to fit a second row of fans up top for a 360mm radiator."

  Tästä kuvasta asia käy aika hyvin selville:
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2016
 9. Deussi

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2012
  Viestejä:
  928
  Ihan tyylikäs kotelo kyllä ja kivan simppeli suunnittelu ulkoisesti.
   
 10. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Jo sitä saikin odottaa kauan ennenkuin joku kotelovalmistaja tajusi että sen vesijäähyn voi laittaa koteloon muutenkin kuin vain etu/takaseinan tai pohjan/katon suuntaisesti.

  Ei tuo ole ongelma nyky virtalähteiden hyötysuhteilla varsinkin jos käytetään veesijäähyä jolloin se lämpö jakautuu suurempaan ilmavolyymiin ja siitäkin vain osa menee sen virtalähteen läpi.

  Olennaista tuossakotelossa on mielestäni se että siinä ei tuulettimet ole suoraan etuseinässä, katossa ja takaseinässä vaan koneen sisällä joilloin ne tuulettimen äänet ei pääse suoraan purkautumaan koneesta ulos mikä on omiaan vaimentamaan niitä häiritseviä pikku sirinöitä/surinoita/vinkumisia joita hyvätkin tuulettimet tuppaa kehittämään oltuaan käytössä jonkinaikaa vaikka ne alunperin olisivat täysin hiljaisia, minkälisäksi todella vankka kotelo (10kg) takaa sen että ei tule resonointeja.

  (tuppaa mitätönkin (vaihteleva) ääni häiritsemään silloin jos kone on samassa huoneessa jossa yrittää nukahtaa
  (kerran oli pakko käydä sammuttamassa keittiöstä jääkaappi kun se kehitti uuden äänen))


  Yksi seikka epäilyttä tuo kolmituumaisten kovalevyjen paikka se on emolevyn takapuolella edessä alhaalla sinne ei näyttä tulevan oikein mistään suunnasta viileää ilmaan (pohjassa ei taida olla reikiä) joten kovalevyn jäähdytys saattaa olla toivotua heikompi, mikä on ongelma kun monet nykyiset kovalevyt antaa suositelluksi lämpörajaksi luokkaa 40-45 astetta eli kun ei ole aktiivista jäähdytystä tuo raja menee ainakin kovempian teidostojen kopiointi/varmistus sessioiden aikana herkästi rikki (onneksi ne kovalevypaikat on kumminkin kaukana prosesorin ja virtakomponettien hotspotista eikä juuri prosesorin kannan kohdalla niin kuin joissakin koteloissa).
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2016
 11. LeDD

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2013
  Viestejä:
  346
  Nätti kotelo omaan silmäänki! Yleensä kaikki kotelot, joissa on ikkuna, on sikarumia ja joutuu tuntemaan myötähäpeää niiden omistajia kohtaan :p:D
   
 12. tuohan on komea, vielä kun olisi tosiaan sellainen lasi ettei koneen sisukset näy ulospäin
  tuossa olemmassa renderöintikuvassa näyttäisi olevan, mutta valmiissa tuotteessa taitaa olla läpinäkyvää?
   
 13. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Tää ois komee, jos tuon vielä saisi ~SilverStone Temjin TJ-08:n kokoluokassa niin olisin myyty.
   
 14. Ezzy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  3 908
  Eli haluat vain pelkän sormenjälkimagneetin?
   
 15. STiMY06

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2011
  Viestejä:
  109
  Katso youtubesta joku esittelyvideo viimeisimmistä ko. valmistajan koteloista niin saat käsityksen tuosta lasin läpinäkyvyydestä, ei ole täysin kirkas.
   
 16. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Savulasi olisi hyvä vaihtoehto silloin koneen sisuskalut näkyisi käytännössä vain silloin kun koneen sisällä on valot ja sormenjäljetkään ei olisi ongelma (mikä parasta tuon savulasin voi toteuttaa itse monellakin eritavalla jos kotelovalmistajalla ei ole sitä valmiiksi tarjolla).
   
 17. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Virtalähteen reikä ja ruuvipaikat on niin että virtalähteen voi laittaa kummintahansa mutta toinen tapa rajoitaa koko kotelon jäähdytyspotentiaalia eikä siitä huolimatta takaa että virtalähteelle menisi ilmaa vain kotelon ulkopuolelta joten en näe sen käytössä juurikaan järkeä ellei se ole välttämätöntä virtalähteen hiljaisena pitämisen kannalta (virtalähteen tuuletin ei nosta kieroksia niin herkästi kun virtalähteen sisälle voi tulla vähän viiileämpää ilmaa (tuota voi parantaa sillä että vaihtaa virtalähteen tuulettimen toisinpäin niin että se imee virtalähteen sisältä)).

  Muuten tuohon koteloon sopisi hyvin sellainen virtalähde joka pystyy ohjaamaan virtalähteen ulkopuolista tuuletinta (sellaisia on ainakin ollut mullakin yksi), niin että virtalähteen tuuletin ja sitä virtalähdettä kohti puhaltava tuuletin säätäisivät nopeuttaan yhdessä.
   
 18. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Ainakin valmistajan tuotekuvien ja YouTubesta katsomieni videoiden perusteella ruuvinpaikat mahdollistavat virtalähteen asentamisen ainoastaan tuuletin kotelon sisälle päin. Toisin sanoen virtalähdepaikan ympärillä on vain neljä kiinnitysreikää. Kuten jo aiemmin sanoin, osa powereista on toki varustettu tuplareijillä, jolloin asennuspuolen valitseminen on mahdollista.
   
 19. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Juu neljä reikää mutta ne on sijoitettu niin että virtalähde käy kumminkin päin koska kummallakin puollella se yksi reikä on sisempänä.

  Tuo on sinällään kumma kun joihinkin virtalähteisiin saa kiinni vain 2 tai 3 ruuvia.
   
 20. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  En kyllä nyt ymmärrä miten saat nuo reiät sopimaan kumminkin päin, koska yksikään ATX-virtalähteen vakiokiinnitysrei'istä ei sijaitse symmetrisesti sillä tavoin, että ne osuisivat virtalähdettä 180 astetta käännettäessä kohdilleen. Toisen pitkän sivun molemmissa päissä reiät ovat aivan kulmissa, mutta vastakkaisella pitkällä sivulla reikä on keskempänä ja vastaavasti yhdellä lyhyellä sivulla reikä on keskempänä. Tarvitaan toiset neljä reikää (joko virtalähteeseen tai koteloon), jotta virtalähteen saisi kiinnitettyä toisin päin.

  Tässä nyt vielä ihan käytännön havainnekuva reikien sijainnista, jos poweri käännetään:
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2016
 21. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Pihkura katsoin väärin, mutta olennaista on että joka kohdassa johon saattaa tarvita reijän on peltiä johon sen reijän voi tehdä eli hyvin mitättömällä modauksella sen virtalähteen voi laittaa kumminpäin tahansa
  (itse katsoin että peltiä on siellä missä tarvitaan kun ruukaan tehdä pikkumodauksia yhtenään (en edes varsinaisesti kiinnittänyt huomiota siihen onko reikiä vai ei) joten jonkin poistaminen on pikkujuttu mutta jos tarvii lisätä jotain se ei välttämättä ole pikkujuttu).

  On muuten tuuonhintaisessa kotelossaa typerä säästökohde jättää parireikää tekemättä, ellei kyse ole siitä että ainakin jossakin asennustapauksissa sen virtalähteen toisinpäinlaitto vahingoittaa koneen jäähdytystä (tämä on mahdollista koska koneessa on vakiona vain yksijäähdytin virtalähteen lisäksi joten jos koneen kasaa ilman lisäjäähyjä ja virtalähteen laittaa toisinpäin voi prosessorin jäähdytys kärsiä).

  Muuten jos kasaisin tuohon koteloon vesijäähyn saattaisin jopa modata virtalähteeen takaseinän tuulettimen kohdalle koska silloin ylös mahtuisi iso esteetön kolmetuuletinta pitkä jäähy, tietenkään ikkunassa ei sen jälkeen olisi nätit näkymät mutta koneessa olisi niin tehokas jäähdytys kuin siihen mahtuu laittamatta takaseinään pientä jäähyä tai tuuletinta ulkopuolelle.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti