Import juomat (ex-Coca-Cola Cherry -thread)

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Patovaht, 19.03.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. apche

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  567

  Sama homma, noin viikossa tuli. Tuo Darguner oli vähän pettymys, Slots Gold hieman maukkaampaa. Vaikka mitä noita bulkkikaljoja vertailemaan :kippis:

  Tuohon 2x Darguner tilaukseen sain vielä mahdutettua 2x0,75 l + 1.0 litran punkkupullut. Painoa taisi olla melkein 31kg postin mukaan :)
   
 2. Gereti

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2012
  Viestejä:
  700
  Omalla paketilla oli painoa postin mukaan 24.50kg ja listahan oli tosiaan tuo:
  [​IMG]
  Sitten pitäs koittaa pitää näpit erossa tuosta puketista joulun jälkeiseen viikonloppuun asti...
   
 3. Rapilysin

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  190
  Lieferellolta kesti toimitus ainakin itselle varsin kohtuullisen ajan. Tein tilaukset 9.12. ja kaverin kanssa vielä 10.12. toisen tilauksen. Molemmat saapuivat eilen.

  Slots Guld on kyllä omaan makuun todella hyvää bulkkikaljaa. Hiukan makeampi kuin esim. Carlsbergin black gold, joka samasta maasta kotoisin oleva perusbisse. Noilla kahdella ei kuitenkaan voi mennä pieleen, jos haluaa ihan sitä tavallista, raikasta ja janon sammuttavaa yllätyksetöntä lagerolutta.
   
 4. Bone-

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  40
  Veronkorotukset purevat - Alkon myynti sakkaa - Tekniikka&Talous

  Ja varsinkin kohta:"Marraskuu oli Alkolle jostain syystä erityisen heikko myyntikuu, sillä myynti rojahti yli 12 prosenttia." Mikäköhän syy...?

  Bier-deluxen paketti tilattu 10.12, tuli tänä aamuna. Eli kuusi päivää. Oli jaettu kahteen reiluun 9kg laatikkoon. En ole vielä nähnyt pakettia, mutta pitää katsoa oliko kaikki OK. Ekaa kertaa oli tilaus sieltä.

  Nyt on kaikki tilattu, tammikuussa varmaan lisää sitten kun nämä oluet on tuhottu.
   
 5. 7852314569

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2009
  Viestejä:
  63
  Miten olikaan näiden saksalaisten yms. viinapullojen ja oluttölkkien/-pullojen palautuksen kanssa? Hyväksyykö kauppojen palautuskoneet, vai pitääkö viedä suoraan kierrätyspisteeseen?
   
 6. Jope69

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  159
 7. Pargaspoliisi

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  1 899
  Nytkö jää tilaukset tulliin? Vieläkö uskaltaa tilata?
   
 8. Masatir

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2010
  Viestejä:
  724
  Bier-Deluxesta kolme pakettia kotiin maanantaina. Jotkut pullot oli tungettu kaula edellä samaan loossiin toisen pullon kanssa ja tarkoitettu pahvipehmuste/eriste oli luiskahtanut pois välistä. Mitään ei kuitenkaan ollut rikki ja pakkaaminen oli muutoin ensiluokkaista. Isoin yllätys oli se, että kuriiri (ilmeisesti posti?) oli ilmoittamatta jättänyt laatikot rivariasunnon oven eteen ulos. Kuka tahansa olisi siitä voinut poimia laatikot mukaansa ja saada halvalla jouluoluet. Laatikko kun vielä mainostaa isoin kirjaimin sisältöään, niin hölmömpikin lähiöjuoppo ymmärtää sisällön.
   
 9. Koge33

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2011
  Viestejä:
  467
  Kauppojen koneet hyväksyvät yleisesti ottaen kaikki tölkit, panttia ulkomaisista tölkeistä ei toki saa, mutta ne menevät kuitenkin kierrätykseen. Pullojen kohdalla vaihtelee, joistain lasipulloista saattaa kymmenen sentin pantinkin saada, koska koneet eivät osaa eritellä ulkomaisia pulloja Alkon pulloista. Tässä ollaan tavallaan harmaalla alueella, koska pulloista ei ole maksettu panttia Suomeen. Itse vien nuo tuontitölkit ja -pullot taloyhtiön lasin- ja metallinkerätysastioihin.
   
 10. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Heippa vaan sullekin, ppoliisi! Ei tietenkään jää.

  Mutta on tämä mennyt kyllä saatanan kehitysmaameiningiksi, kun valvova tulliviranomaiset ihan pokkana uhkailee kansalaista! Kuka meille rakensi Neuvostoliiton käytännöt viranomaistoimintaan? Mikä intressi virkamiehellä on uhkailla kansalaista, että mitä jos maksaisit veron, joka ei sinun maksettavaksesi kuulu? Tai muuten "voi olla", että otetaan sun ostamat tuotteet haltuun... Mitä vittua, tulliylitarkastaja?

  Nyt saatana joku roti siihen tulliviranomaisen perseilyyn!
  Täällä vähän lisää näkemyksiä aiheesta: https://www.facebook.com/inhoanalkoa
  [​IMG]
   
 11. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 962
  Mikäli tuote jää Tulliin ja myyjäliike ei suostu uutta lähettämään korvaavaksi tilalle -> Paypaliin yhteyttä ja rahat sitä kautta takaisin. Ei ongelmaa.
   
 12. deadstar

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2005
  Viestejä:
  328
  Raitolahti taas sössöttämässä omiaan, näyttää siltä että sanellut tuon ihan itse :D Ei kai tämä näiden "tehovalvonta" ole taas muuta kuin lappujen sujauttelua pakettien sisälle.
   
 13. Kokkikolmonen

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2008
  Viestejä:
  139
  Nettiviinan ostoon jää porsaanreikä – näistä tulli vaikenee

  "Tulli kertoi keskiviikkona, että se alkaa valvoa tehostetusti alkoholin nettikauppaa. Käytännössä Tullin eväät valvontaan ovat heikot."

  "Tulli tekee saapuneiden lähetyksien tarkastuksia. Avattuihin lähetyksiin lisätään ohjeet verojen maksamista varten, mikäli ne sisältävät valmisteveron alaisia tuotteita."

  "Tullin valvontajohtaja Mikko Grönberg vahvistaa, että vain harvoissa tapauksissa tuonnin tilaaja paljastuu lähetysasiakirjoista."
   
 14. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 962
  "Tuonnin tilaaja" eli tuollahan viitataan selkeästi imo juurikin etäostoon, ei -myyntiin.
   
 15. Geroniimo

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  1 328
  Itse käsitän tuon niin, että lähetysasiakirjoista ei paljastu kuka tuonnin on tilannut. Eli onko ostaja vai myyjä tilannut kuljetuksen. Eli pelkistä papereista tulli ei voi tietää onko etäosto vai myynti kyseessä.
   
 16. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Mikä vitun porsaanreikä? Nyt saatana tolkkua siihen juttujen asenteellisuuteenkin! "Nettiviinan ostaja" ei tee mitään luvatonta eikä laitonta eikä edes moraalitonta eikä kierrä lakia eikä käytä mitään porsaanreikiä, vaan käyttää ihan direktiivien mukaista oikeuttaan tilata alkoholituotteita sieltä, mistä niitä EU:ssa parhaiten saa hankittua. Joka ei ole Alko.

  Tulli ja Pekka Puska ja muut kukkahattuholhoojat ovat saaneet iskostettua Suomen kansaan ja toimittajiin jonkin ihme asenteen siitä, että alkoholituotteiden ostaminen olisi jotenkin syntiä. Haistakaa kuulkaa siellä Tullissa paska ja lopettakaa kansakunnan oikeuksien polkeminen! Jokaisella on oikeus ostaa jouluoluensa ja uudenvuodenskumppansa ihan sieltä mistä parhaiten taitaa. Alkon monopoli on de facto historiaa. Malja sille! Kuluttajan syyllistäminen ja uhkailu veropelottelulla ei kuulu sivistysvaltioon.


  Oli mulla muuten asiaakin. Minä kun en tuota viinipuolta oikein tunne, niin mitäköhän hyviä viinipuoteja EU:sta löytyisi? Sellaisia, joista saa hyväksi arvioituja kohtuulaadukkaita viinejä järkihintaan? Oluet mä tunnen niin, etten pahemmin tarvitse opastusta hyvästä ja huonosta, mutta viineissä olen kyllä eksyksissä.
   
 17. onnenpekka

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2000
  Viestejä:
  1 547
  Samojen direktiivien mukaan myyjän (toimiessaan etämyyjänä) pitäisi myös maksaa valmistevero kohdemaahan (joka nyt jää maksamatta). Ja samat säännöt koskevat kaikkia EU-maita, eli nämä ei ole mitään Suomen Tullin keksimiä sääntöjä, eikä niillä ole myöskään mitään tekemistä Alkon monopolin kanssa.
  Suomessa nyt vaan on suurempi alkoholin valmistevero, kun monessa muussa maassa.
   
 18. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Joo joo, mutta mitä helvettiä Tulli siitä asiasta kuluttajaa kiusaa? Ostaja ei tee mitään väärää, ei kierrä veroja, ei pilkkaa jumalia, ei uhmaa tulliviranomaisia eikä riko lakia. Mutta Tullin perkelepä silti katsoo asiakseen uhkailla kuluttajaa, lähetellä aiheettomia verolappusia ja vihjailla pystyvänsä takavarikoimaan kuluttajan laillisesti ostamat tuotteet.

  Mitä se tällainen on? Mafiameininkiä! Valelaskujen lähettelyä! Missä yhteiskunnassa me oikein elämme, kun valtion viranomainen ihan julkisesti suureen ääneen koettaa kusettaa kansalaista minkä ehtii? Eivät nämä maksut kuulu ostajalle, vaan etämyyjälle, joten miksi vittupäinen virkamies sitä ostajaa kiusaa? Kyrpyyttään! Ihan silkkaa virka-aseman väärinkäyttöä ja ihmisten kiusaamista tuo on! Tässäpä lehdistölle täky: Tulliylitarkastaja Raitolahti kiusaa pientä ihmistä, koska voi tehdä niin! Telkien taakse tuollainen valelaskujen lähettäjä pitäisi panna!
   
 19. onnenpekka

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2000
  Viestejä:
  1 547
  Laillinen on vähän kyseenalainen käsite, kun verot on maksamatta (toki laittomuuksiin syyllistyy enemmänkin myyjä, eikä niinkään ostaja).
  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20100182#Pidp4335632 Mutta itse olen vaan iloinen, että Tulli päästää paketit läpi, vaikka voisivat käytännössä takavarikoida lähes ne kaikki.
   
 20. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Oletko tullissa hommissa, vai minkätakia noin ihmeellisiä horiset? Ostajahan ei syyllisty yhtään mihinkään laittomuuksiin ostaessaan tuotteita etämyyjältä. Jos sinä lähdet syyllisyyksiä jakelemaan siltä pohjalta asiakkaille, että kauppa josta he tuotteita ostavat, on mahdollisesti jättänyt jotain verojaan maksamatta, niin luulenpa, että aika vähän syyttömiä Suomesta löytyisi.

  Sehän on puhtaasti verottajan ja myyjän välinen asia, miten ne verot tulee maksettua. Eihän minulla ole hajuakaan, onko esimerkiksi vakituinen asiointipaikkani Lidl hoitanut jokaisen verosentin verottajan suuntaan, niin kuin kuuluu. Jos nyt sattumalta kuulisin, että jotain veroja onkin jäänyt maksamatta, niin en minä siitä kovin suurta syyllisyyttä tuntisi, että olen tietämättäni ostanut tuotteita veronkiertäjiltä.

  Mitä tuohon viimeiseen kommenttiin tulee, niin jos Tullilla olisi vähänkään selkänojaa takavarikoida viinalähetykset, niin se pomminvarmasti olisi myös tehnyt niin jo ajat sitten, eikä yrittäisi epätoivoisesti saada ihmisiä makselemaan heille kuulumattomia veroja, tuuppaamalla naurettavia lappujaan laatikoihin. Aivan naurettavaa kuvitella, että Tulli hyvää hyvyttään jättää takavarikot tekemättä.
   
 21. Olav

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  959
  Ongelma tullilla on siinä, että yksikin riitautus EU:lle konkreettisessa tapauksessa (juomat takavarikoitu, verot maksamatta etämyyjältä), niin monopoli hajoaa lopullisesti käsiin. Sama tilanne on Ruotsissa, jossa tulli katsoo sielläkin tätä touhua läpi sormien.
   
 22. onnenpekka

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2000
  Viestejä:
  1 547
  Eivät toki tee sitä hyvää hyvyyttään, verojen maksamattomuuden oikea selvittäminen vaan on aika työlästä, joten yksittäisiin / pieniin lähetyksiin ei ole resursseja puuttua. Tokihan tuotteiden hinnasta voi jo päätellä, ettei niistä ole asianmukaisesti veroja maksettu.
  Toki kun homma paisuu, niin siihen puututaan, ja siksipä olisikin parempi olla kertomatta kaverille toimivista paikoista, mistä voi viinat tilata, saatika huudella niistä netissä. Kyllä hommalle stoppi aikanaan tulee, kun puoli Suomea tilaa bulkkikaljatkin netistä ja myyjät jättävät verot maksamatta.

  Tai miksei samalla tilaisi sitten sitä rekkalastillista olutta, jos hommassa ei ole mitään epäselvää ja verot on maksettu. Kai viinaa saa Alkostakin kantaa kotiin niin paljon, kun jaksaa, kun verot on kerran maksettu?
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2014
 23. xporter

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2013
  Viestejä:
  30
  Eikun palataan siihen aikaan, kun oli viinakortit..max. 1 pullo kirkasta per kuukausi. Ja keskikaljat ehdottomasti Alkoon takaisin :D
  Ja rajoille niin kova valvonta, ettei partavesipulloakaan saa tuoda yli. Jokuhan vois sitäkin juoda.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2014
 24. entti

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2011
  Viestejä:
  80
  Justiin aamusta lieferellosta kerkesin tilata ennen näitä tullin uutisia. Itapäivästä en olis ehkä enää tilannut kun olin nämä lukenut. Toivotaan nyt, että ei jäis mihkään tulliin.
   
 25. Kokkikolmonen

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2008
  Viestejä:
  139
  Don't worry, kyllä sä pääset kilistelemään :kippis:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti