Ilmastonmuutos

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ppimi, 27.05.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 298
  Ihanan ironista että harmittelet että natsimyönteisten viestien poistaminen tulee vääjäämättä johtamaan totalitarismiin. Ikäänkuin että yhteiskunta olisi kivempi jos natsit ja rasistitkin saisivat vapaasti julistaa mielipidettään. Virheellisen tieteen ja natsiaatteen levieäminen nyt vaan sattuu olemaan haitaksi meille kaikille, ja suurimman osan mielestä on hyvä että asiasta ojennetaan.

  Ihmisillä tuntuu olevan vaikea ymmärtää että tiede ei ole mielipideasia. Ei edes tuloksien tulkinta.

  Jos teen dokumenttielokuvan jossa käytän lähteenä vanhentunutta tietoa ja teen sitä isolle yleisölle - jopa instituutiona (kuten Moore jo on tai vaikka Trump) - niin tietenkin minun pitää kantaa vastuuni väittämieni paikkansapitävyydestä ja tieteellisestä pohjasta. Ei yleisöltä voi edellyttää kykyä sisäistää taustamateriaaleja ja mitä seksikkäämmiltä ja mustavalkoisemmilta esitetyt väitteet saadaan kuulostamaan, sitä tärkeämpää on että ne ovat ajan tasalla. Kaiken maailman pösilöt ottaa ne repertuaariinsa ja levittää niitä sitten eteenpäin miten sattuu.

  Jos elokuvantekijällä on mielipide jonka tosiaan haluaa välittää (vaikka että ihmiskunnan lisääntymistä pitäisi säännellä valkoisten miesten toimesta) niin tehköön sen sitten asiallisesti tunnustaen että faktat eivät puhu sen puolesta, mutta so what - hän on silti sitä mieltä. Tyhmä saa edelleen olla - mutta ei valehdella.
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2020
 2. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 016
  Valitettavasti sananvapaus ei ole sitä, että valikoidaan vain oikeat mielipiteet. Aikalailla myös suoraviivaistit sanomani aivan erilaiseksi, kuin miksi se oli tarkoitettu. Samalla itse lankeat siihen ajattelutapaan, mikä yhdistää totalitaristisia hallintoja - kansa on liian tyhmä ajattelemaan itse, saatikka päättämään asioista.

  Eri asteisten sensuuritoimenpiteiden sijasta toista mieltä olevilla on mahdollisuus tuoda oma näkemyksensä esille. Tällä hetkellä suuntaus on tosin se, että estetään yksioikoisesti vastapuolta toimimasta tai hankaloitetaan toimintaa. Ongelma tässä on se, että se on niin helppo tie ja sitä on helppo rakentaa vielä senkin jälkeen, kun se ei ole enää kohtuullista.

  Sitten kannattaa muistaa sekin, että demokraattisen valtion kansalaisilla on oikeus muuttaa valtiomuotoa. Muuten se ei ole demokratia.
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 3. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 538
  Jos nyt lähdetään siitä että yrität itse vääntää tieteestä jonkun mielipideasian. Sitten yrität sen jälkeen vielä selostaa sananvapaudesta. Naurattaa. Ei kirjoituksissasi ole mitään järkeä.
   
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 016
  En ota kantaa yksittäisiin asioihin, vaan yleisemmällä tasolla. Toisaalta myös tieteestä pitää voida keskustella kriittisesti. Sananvapauteen ei kuulu sellaista konseptia kuin ehdoton totuus. Ylipäänsä tiede on sitä, että haastetaan aikaisempia totuuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2020
  Ilkko2 tykkää tästä.
 5. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 241
  Kuten Voltaire sanoi: "Paheksun mielipidettänne, mutta puolustan kuolemaan asti oikeuttanne esittää se."

  Siinä vaiheessa, kun aletaan sanella mitä saa sanoa ja mitä ei, eletään jo diktatuurissa.
   
 6. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  893
  Vaatii pohjatonta typeryyttä, jos ei näe modernin median syöksykierrettä. Ilmastonmuutoksen kyseenalaistavien videoiden sensurointi ei ole enää edes aallonhuippu.

  Koronaviruspandemiaa käsittelevät videot on bannattu pikavauhtia ainakin YouTubesta ja Twitterissäkin on vähintään agendallista mielipidevaikuttamista käynnissä (siis Twitter-toimituksen taholta). Covid-19-pandemiasta ei ole edes konkreettista tieteellistä tutkimusmateriaalia, koska kyse on hyvin nuoresta ilmiöstä, joten et voi vedota "virheelliseen tieteeseen".

  YouTube et al. ovat siis valinneet epätieteellisin perustein kannan, jota ne nyt aggressiivisesti puolustavat. Jopa aidon kritiikin esittäminen on kiellettyä, sensurointi ei siis rajoitu suoranaisiin valheisiin tai tarkoitukseen misinformaatioon.

  "Joko alistut meidän tahtoomme tai olet yhteiskunnan vihollinen."

  Ketjun aiheeseen oleellisemmin liittyvä Mooren ns. dokumentti ei millään muotoa ole ansainnut sensurointia. En tosin katsonut sitä kokonaan, itse asiassa hyvin lyhyen matkaa, mutta ymmärtääkseni siinä vain tehtiin Michael Moorelle tyypilliseen tapaan kyseenalaistavia väitteitä tarjoamatta välttämättä niin sanottua vaihtoehtoista totuutta tilalle. Missään nimessä filmissä ei yritetty manipuloida ihmisiä väkivaltaisiin manifesteihin.

  Ja kyllä, "natsiaatteen" kategorinen kieltäminen on myös absurdia. Kyllä ihmisen pitäisi voida sanoa ääneen "Hitler did nothing wrong" tai jotain muuta typerää, niin kauan kuin se ei selvästi ole esimerkiksi väkivaltaan yllyttävä kannanotto. Ongelma on toki siinä, että on hyvin subjektiivista, mikä voidaan tai pitää laskea natsiajatteluksi ja mikä ei sitä ole.

  Totalitaristien mielestä jopa tuo ylläoleva sarkasmiksi luettava toteamus olisi natsismia. Rajaa on helppo hämärtää lisää puhumalla eksaktimmin vaikka juutalaisten joukkotuhosta humoristiseen sävyyn. Vitsailu voi olla kevyttä, se voi olla rankkaa, se voi olla neutraalia tai selvästi pahansuopaa. Niin kauan kuin kyse ei ole selvästä väkivaltaan yllyttämisestä, niin itse sallisin myös täysin mauttomat jutut, koska muuten se lähtee käsistä niin kuin on nyt jo lähtenytkin.

  En tosin näe mitään järkeä lainata sellaisten ihmisten sanomisia, jotka elivät aikakaudella, jolloin kulkutautien ja bakteereiden kuviteltiin olevan käytännössä yliluonnollisia asioita jne. Sellaisen aikakauden ihmisten tietämys ei ole ollut riittävä, jotta he olisivat voineet tehdä perusteltuja tulkintoja ja jotta heidän sanomisiaan kannattaisi pitää hyvinä ohjenuorina. Vaikka yksi fraasi olisikin ihan järkevä vielä 300, 500 tai 1000 vuotta myöhemmin, niin moni muu mielipide on varmasti mennyt pahasti metsään.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2020
  Stoker tykkää tästä.
 7. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 241
  ”Ei mitään järkeä” lainata Voltairea. Vaikka itse olisi samaa mieltä, kuten monet muutkin? Järjettömiä ovat hekin sananvapaustaistelijat jotka tähän päivään saakka lainanneet Voltairea?

  Toinen Voltairen lainaus: ”Jos haluat tietää kuka kontrolloi sinua niin katso ketä et saa kritisoida.”

  ”Sellaisen aikakauden ihmisten tietämys ei ole ollut riittävä, jotta he olisivat voineet tehdä perusteltuja tulkintoja ja jotta heidän sanomisiaan kannattaisi pitää hyvinä ohjenuorina.” Järkevät sanomiset ja teoriat kestävät tarkastelun vuosisadasta toiseen. ”Moni muu mielipide on varmasti mennyt pahasti metsään” Niin onkin. Kyllähän mm. Newtonkin oli alkemisti.

  Hyvää pohdintaa kuitenkin aiemmin viestissä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2020
 8. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 016
  En näe oikeastaan muuta eroa ihmisissä tuon aikakauden ja nykyajan välillä kuin sen, että nykyään ihmiset luulevat olevansa fiksumpia ja sivistyneempiä. Ihminen syvimmältä olemukseltaan ei ole muuttunut oikeastaan yhtään, minkä takia tuuppaan usein toteamaan, että ihminen on ihminen. Meillä on mahdollisuus tietää valtavasti enemmän asioita nykyään, mutta edelleen meitä ohjaa kaikesta sivistyksestä huolimatta samat alkukantaiset vaistot. Ihmisen perusluonne ei muutu näin lyhyessä ajassa juuri mihinkään.

  Ps. ihmiset tuolloinkin luulivat olevansa edeltäjiään fiksumpia ja rationaalisempia. Tiedämme, miten siinä kävi.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2020
 9. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 209
  En näe mitään järkeä haittaverottaa. Suunnitellut kilometriverot ovat huono ajatus. Kovemmat rangaistukset eivät vähennä rikollisuutta.
   
 10. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 144
  Potholer54:n uusimmassa videossa jälleen kerran hyviä esimerkkejä ilmastoon liittyvän "journalismin" tasosta.

  Are we headed for a Grand Solar Minimum?

   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti