Ilmastonmuutos

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ppimi, 27.05.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  927
  Esimerkiksi vuonna 1959 1000:sta syntyneestä lapsesta 20 kuoli ennen ensimmäistä syntymäpäivää. Nykyään luku on noin yksi.
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 2. Mr. Hat

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2002
  Viestejä:
  2 789
 3. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 486
  Näin viherpiipertät ajattelee.

  [​IMG]
   
  rodder ja Ilkko2 tykkäävät tästä.
 4. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  922
  Logiikasta sinun ei kannat puhua yhtään mitään.
  Kysytkö tosissasi noita kysymyksiä päästöjen määrästä? Euroopassa on paljon enemmän teollisuutta jolla tuotamme hyvinvointia meille ja kehitysapuna afrikkalaisille. Kun mielestäsi Afrikkan ja muiden kehittyvien maiden kulutus on esimerkki meille niin miksi elintasopakolaiset haluavat länsimaihin, niistä vihervassareiden onneloista. Miksi vihervassarit haluavat kurjistaa Suomen ja muut länsimaat sen sijaan, että tekisivät jotain kehittyvien maiden eteen.

  Ihmeellistä, että neomarksismi on niin suosittua, vaikka sosialismi ei ole toiminut missään, miksiköhän...
   
 5. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  922
  En minä syyttänyt tehomaataloutta, päin vastoin sen ansiosta meillä on ruokaa tarpeeksi, luomu tuotanolla ei maapallo pystyisi elättämään tällaista väestömäärää. Ongelma on se, että jos väestö kasvaa 10 miljardiin, pystyykö maapallo ruokkimaan kaikka ja mieten käy ympäristölle.
   
 6. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  922
  Myönnä pois, mokasit taas pahasti tapasi mukaan, ja nyt seliseli.
   
  electron06 tykkää tästä.
 7. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  927
  1948 tilanne Suomessa oli niin ekologinen että 70-90% pohjoisen ja idän alle kaksivuotiaasta sairasti riisitautia. Kaikissa lapsuusiän ikäpolvissa oli 10% aliravittuja.

  Tilanne lähti kuitenkin nopeasti huononemaan kun UNICEF alkoi jakamaan kouluruokaloihin ylimääräistä maitoa ja sianläskiä. Voi niitä aikoja.

  MUOK: Lisätty unohtunut '%' merkki
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2019
 8. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  927
  Ei sitä muutoin nykyään taloustutkijaksi pääsisikään...

  Fossiilisten polttoaineiden globaalit rajat olisi loistava asia. Esitetyt fossiilisten suomalaiset kansalliset rajat on suunnatonta typeryyttä.
   
 9. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 570
  Loppukommenttisi nyt oli ihan muusta kuin lainaamasi teksti.

  Liskin työtyhmän ajatuksia en ihan suinpäin tuomitsi, pika vilasulla päinvastoin. (en tiedä oletko lukenut)
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2019
 10. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 592
 11. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  774
  Tuolla asenteella ei kannata tehdä oikeastaan mitään, kun sillä että lopettaisin kokonaan katumaasturiautoilun vanhalla V8:lla, niin yhtä ihmistä kohti säästöä tulisi tasan pari bensiinimolekyyliä per päivä, eikä koko ihmiskunnan vegaanistaminenkaan mitään ihmeitä saisi metaani- ja hiilidioksidipäästöissä aikaiseksi.

  Aika jännittävää laskenta muuten että 2,5 kcal/d ei ihmiskuntaa pelasta, kun ihmiset painosta, iästä ja sukupuolesta riippuen ihmiset tarvitsevat 1,6-4 kcal/d, eli 1600-4000 kaloria. Onkohan mahtanut tulla laskuihin desimaalivirhe tai laskuvirhe?

  Muutenkin laske mielummin että raavas iso mies kuluttaa noin 4 kcal per päivä tehdessään raskasta työtä, kuten samoillessaan pakkasessa metsissä ja että sadalla kalorilla lämmität litran jäistä vettä kiehumispisteeseensä. Mikäli tuo ihmisen kalorimäärä pitää paikkansa, tuolla määrällä siis yksi raavas mies samoilee jäisiä metsiä 32 päivää, eli yli kuukauden tai sitten lämmittää täydellisellä hyötysuhteella 1258 litraa lunta tai jäätä kiehuvaksi vedeksi.
   
 12. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  774
  Tiedoksesi että ihmiskunnan yleisimmin syömä karjaeläin sika sattuu olemaan sekäsyöjä, jolle on ennenkin ruumiita syötetty. Jos tuo asia on jäänyt huomaamatta, niin suosittelen paluuta peruskouluun jossa opettavat ravintoketjujen perusteita.

  Lisäksi kannattaa ehkä myöskin tutustua karjatalouden perusteisiin, kun itse olen kuullut melko luotettavalta taholta että myös lintukarjan rehuun jauhetaan kaikkea mahdollista muiden eläinten jänteistä, luujauhosta ja Fazerin ylijäämäkekseistä alkaen.
   
 13. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 129
  Nuo toimet eivät tule laskemaan mapallon lämpötilaa 1,5 asteella. Millään taholla ei myöskään ole tavoitteena laskea maapallon lämpötilaa 1,5 asteella.

  Taidat olla aika kujalla?
   
 14. MSM

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  1 225
  Ihmiset hyvinkin kuluttavat juurikin kilokaloreita sen pari tuhatta per päivä. Tavikset monesti puhuvat virheellisesti kaloreista, kun kyse on kilokaloreista.

  Esimerkiksi litrassa rasvatonta maitoa on 33 kcal:
  https://www.foodie.fi/entry/kotimaista-1l-rasvaton-maito/6415712506032

  Tuskinpa kuitenkaan yhdellä maitotölkillisellä sentään ruokkii kymmenkunta ihmistä päiväksi, joten pelkästään tästä esimerkistä pitäisi käydä tilanne hyvin ilmi. Käyhän toki jääkaapillasi tarkistamassa minkä tahansa ruokatarvikkeen energiasisältö, jos vielä jää epäilys.

  Sadalla kalorilla ei myöskään lämmitetä litraa jäistä vettä kiehumispisteeseen. Sillä energialla lämmitetään ainoastaan yksi gramma vettä kiehumispisteeseen.
  https://www.britannica.com/science/calorie

  Lainaus:
  "In a popular use of the term calorie, dietitians loosely use it to mean the kilocalorie, sometimes called the kilogram calorie, or large Calorie (equal to 1,000 calories), in measuring the calorific, heating, or metabolizing value of foods. Thus, the “calories” counted for dietary reasons are in fact kilocalories, with the “kilo-” prefix omitted; in scientific notations a capitalized Calorie is used. In other words, if a peach is listed as having 40 Calories, this indicates that that peach has actually 40,000 calories."

  Ja minusta ei edelleenkään 2,5 kcal per päivä lisäruokaa ole minkäänlainen merkityksellinen asia. Jos se saataisiin sormia napsauttamalla ilmaiseksi, niin mikä jottei. Käytännössä se on niin ongelmallista, ettei siinä ole mitään järkeä, varsinkaan huomioiden mitätön kalorimäärä. Kotieläimille ihmisiä lähinnä voisi syöttää tai kierrättää jonkin bioreaktorin läpi, karjalle kun ihmisiä ei voisi tautien takia suinkaan syöttää sellaisenaan eikä kovin pienellä käsittelylläkään.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2019
 15. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  927
  Vuonna 2007 suomen Vihreät vastustivat lihan syöntiä koska se on eläintä kohtaan väärin. Luonnonsuojelijoiden mukaan lihansyöjä vertautuu suoraan natseihin, tuhamisleireihin ja holokaustiin.

  https://www.vihrealanka.fi/node/907

  Vuonna 2019 suomen Vihreät vastustavat lihan syöntiä koska se on ilmastoa kohtaan väärin. Luonnonsuojelioiden mukaan lihansyöjä vertutuu suoraan natseihin, tuhoamisleireihin ja holokaustiin.

  Onkohan nyt varmaa ettei näillä ole kilometrin mittaista naalinhäntää kainalossa?
   
 16. splice Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Se mitä täällä ehdotettiin ja nyt otetaan kantaa - kuolleiden ihmisten jauhamista "lihakarjan" eli nautojenkin ravinnoksi päätyen täten ihmisravinnoksi - on jo niin kuolleena syntynyt ajatus ettei mitään rajaa. Tästä olisi erittäin lyhyt matka siihen että ihmisiä alettaisiin kasvattamaan karjaksi eli ravinnoksi, jo nykyisellään pimeät markkinat kukoistavat laittoman sisäelinkaupan saralla vielä puuttuisi että ihmislihaa kaupattaisiin tonnikaupalla. Lisää kärsimystä sekä brutaalia kohtelua jo ennestään köyhimmille jotka näiden uhriksi joutuvat.

  Lisäksi itse näen eettisiä ongelmia kannibalismissa - tämän tulisi olla aivan itsestäänselvää.

  Jos nyt ihan tosissaan puhutaan siitä tulisiko kannibalismi ottaa yhdeksi aseeksi taistelussa ilmaston lämpenemistä vastaan, vastaus on luonnollisesti ei.
   
 17. MSM

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  1 225
  Nyt oli niin naurettava kommentti osaltasi, että pohdin jopa vastaamatta jättämistä, mutta pakko kai se on vaivautua.

  Ensinnäkään, kukaan ei tule koskaan kasvattamaan ihmisiä karjaksi, koska ihminen on surkea otus siihen touhuun. Tyypillinen teurastusikä lehmälle näyttää olevan 1,5 vuotta siinä missä ihmisen kestää kasvaa teurastusikään 15-20 vuotta. Lisäksi lehmästä saa helposti moninkertaisen määrän ruokaa. Pelkistä lihaksista saisi nelinkertaisen määrän kaloreita verrattuna ihmisen joka osaan.

  Kustannukset ihmisten kasvatukseen olisivat aivan valtavat. Tarvitaan jotakuinkin vankilaolosuhteet, koska mikään kovin pieni sähköaita ei ihmisiä pidä paikoillaan. Suomessa vankilapäivä maksaa 200 euroa, joka jo yksinään tarkoittaisi useiden kymmenien tuhansien eurojen hintaa ihmislihakilolle, kun nauta maksaa pyöreästi kympin kilo.

  Ja sitten muistetaan, ettei ihmisiä ole juuri järkeä toisille ihmisille syöttää tautiongelman vuoksi. Ja eiköhän lemmikeille löydy edullisempiakin rehulähteitä kuin ihmiset.

  Toisekseen, millaisessa maailmankuvassa ihmisraatojen ravinnoksi käyttäminen tekisi matkan ihmiskarjaan yhtään sen lyhyemmäksi? On vaikea edes keksimällä keksiä pidempää hyppäystä.
   
 18. splice Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Nimenomaan, oli tarkoitus tuoda koko homman surkuhupaisuus esille. Kannibalismi tuskin on ratkaisu ilmaston lämpenemiselle, eikä edes pienenä keinona muiden joukossa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

  Lehmää tuskin teurastetaan missään 1,5v vuoden ikäisenä, sillä lehmä jo nimikkeenä tarkoittaa että eläin on poikinut ja jo tuottaa siis maitoa. Jenkkilän puhtaaksi lihaksi kasvatettavista en tiedä. Suomessa kyllä lihakarja ( esim. sonnit ja liharotuiset hiehot ) teuraaksi keskimäärin vähän alle 2 vuotiaina, lehmien keski-ikä on sitten jotain 3-4 vuoden tienoilla. Näissäkin poikkeuksia ja jotkin lehmät terveeenä pysyessään pidetään jopa yli 10- vuotiaiksi ( tuottavat siis jatkuvasti maitoa ). Lisäksi hiehojen poikimisikä on yleensä 2,2-2,5 vuotiaana joka tarkoittaa sitä että kantavaksi ei oikein edes tulla ennenkuin vuoden ikä on ylitetty. Siinä toinen syy miksi lehmiä ei teurasteta 1,5- vuotiaana.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2019
 19. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 635
  Sika ja broileri on suosittua ja nautaa edullisempaa. Sian teurastusikä on n. 4,5kk ja broilerin 5vk. Nopiaan kasvavat kyllä.
   
 20. MSM

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  1 225
  Eiköhän jokaiselle tullut selväksi viimeistään aiemman viestini linkkiä klikkaamalla, että kyse oli nimenomaan lihantuotantoon tarkoitetusta nautakarjasta, kun samaisesta toiminnasta puhe oli ihmistenkin kohdalla, vaikka toki termiksi olisi pitänyt valita jotain muuta kuin "lehmä". Linkissäni on erikseen maidontuotantoon tarkoitettujen nautojen teurastusikä, joka on korkeampi kuin lihakarjalla. Lihakarjalla on Suomessa 16-18 kk teurastusikä ihan normaalia toimintaa.
   
 21. splice Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  En kommentoi enää koko kanniballismikeskustelua, se että ihminen söisi ihmislihalla kasvatettua sikaa/nautaa alkaa jo ajatuksena oikeasti kuvottamaan sen verran että oksat pois.

  ...

  Today's Climate Change Is Worse Than Anything Earth Has Experienced in the Past 2,000 Years

  The little Ice Age and the Medieval Warm Period were nothing like this.


   
 22. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 592
  Ai ei Suomi muka pysty viilentämään maapalloa? Kyllä näillä keinoilla pystyy.

  Ilmastonmuutos, autoilu ja liikenne.
  Ruuhkamaksut, taksikorjaus, polttoainevero – tällaisia muutoksia hallitus suunnittelee liikenteeseen

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006283310.html
   
 23. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 129
  Jälleen kerran muistuttaisin että millään taholla ei ole tavoitteena laskea maapallon lämpötilaa 1,5 asteella. Tai millään muullakaan astemäärällä.

  Taidat olla vieläkin yhtä kujalla tästä asiasta kuin muutama päivä sitten? Koetahan jo ryhdistäytyä. :rolleyes:
   
 24. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 592
  Ai nyt Suomen tekemisellä ei olekkaan mitään merkitystä?
  Sitähän mä olen sanonutkin että ei tätä normaalia muutosta kannata kummastella.
   
 25. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 129
  Lukutaitoinen ihminen huomaisi, että en viestissäni ottanut mitään kantaa Suomen asemaan.

  Haluan ainoastaan oikaista esittämäsi valheet ja/tai väärinkäsitykset. Vielä kerran: Millään taholla ei ole tavoitteena laskea maapallon lämpötilaa millään celcius-astemäärällä. Hyvin yksinkertaista.

  Olet tosiaan ennenkin spämmännyt tänne näitä typeriä one-linereita. Nuo sinun hölynpölysi on myös helposti kumottu aivan yhtä monta kertaa. Voisitko mitenkään lopettaa tuon nollapostaamisen?

  Jos haluat keskustella aiheesta, ole hyvä ja esitä vasta-argumentteja. Kas tässä, lista viesteistä joissa asiat on sinulle selitetty, ja joihin et ole kyennyt vastaamaan yhtikäs mitään järkevää. Ja kyllä, tulen muistuttamaan sinua näistä joka kerta kun spämmäät turhia one-linereitasi ketjuun.

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718696541/
  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718696557/
  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718696699/
  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718697503/
  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718697581/
  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718697702/
  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718698600/

   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti