Ilmastonmuutos

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ppimi, 27.05.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  822
  No jos katsoo vaikka tuloja per nuppi (1950-2018):
  [​IMG]

  Ja väestön kehitys (=tuotu rutkasti vieras-/halpatyövoimaa maahan):
  [​IMG]

  Ts. näyttää pahasti siltä että olit tässäkin asiassa väärässä. MOT.
   
 2. MSM

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  1 336
  Katsoisit nyt toki muitakin lukemia, koska tulot eivät ole kovinkaan kummoinen elintason mittari katsottaessa kymmenien vuosien muutosta (noin 60 vuoden aikaskaala kuitenkin), eivätkä välttämättä edes katsottaessa lyhyen aikavälin tilannetta. Varsinkin kun Qatarissa on jotakuinkin maailman suurimmat tulot per henkilö (noin triplat Suomeen verrattuna) ja enemmän merkitystä elintasoon lienee sen jakautumisella (esim. kansan vs. sheikkien kesken).

  Tulojen sijaan varallisuus olisi sekin parempi mittari elintasolle. Jos katsot tarjoamaasi käppyrää, niin tulothan ovat olleet lähinnä paikoillaan tai jopa laskusuunnassa koko 2000-luvun. Jos kuvitellaan tulojen olevan yhtä kuin elintaso, niin tällöin voisi kuvitella elintason laskevan. Vertaapa tätä käsitystä samaisen aikavälin varallisuuskehitykseen, joka antaisi aivan erilaisen kuvan:

  [​IMG]

  Tässä muutama muu elintasosta kertova mittari Qatarista:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ensinnäkin, missä asiassa olin väärässä? Qatarin elintasokehityksen suhteen vaiko päästöjen suhteesta elintasoon? Qatarin elintasoasia on toki hitusen vaikeasti mitattava ja pitkälti subjektiivinenkin asia (enkä todellakaan väittäisi, että elintaso on sielläpäin laskenut, vaikken varmaan voi sellaista varsinaisesti vääräksikään todistaa), mutta päästöjen ja elintason suhteen ei ole minkäänlaista epäselvyyttä.

  Päästöjen suhde elintasoon voidaan päätellä jo vaikka seuraavasta graafista, vaikka tarkastelemalla (astetta hankalammin analysoitavan Qatarin sijaan) muita maita:

  [​IMG]

  Toisekseen, jos olen aikaisemmin ollut jossain väärässä, niin miksi kummassa et ole vaivautunut korjaamaan virhettä? Mikähän se muu virhe edes oli?
   
  juhog81 tykkää tästä.
 3. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 134
  ”Suomi voi johtaa esimerkillä olemalla hiilineutraali ennen vuotta 2035”

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006250460.html

  Laitetaan tämä tänne talteen, kun olen paljon kuullut väitettä että esimerkillä ei ole ilmastonmuutosta vastaan merkitystä. Että siis saa lentää itse vaikka kuinka olisi huolissaan jne.
   
 4. dio natale

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2009
  Viestejä:
  1 375
  Australialainen matemaatikko joka oli laatimassa ilmastomallinnosta kertoi pari vuotta sitten että hän löysi mallinnoksesta virheen joka suurentelee ihmisen osuutta. Asiasta oli artikkeli Iltasanomissakin. Odottelen edelleen tiedeyhteisön vastausta vakavaan ilmoitukseen.
   
 5. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 695
  Siis tuossa kerrot että laatija oli löytänyt vuosia sitten sitten virheen, ja siitä oli julkisuuteenkin kertonut ja jopa iltapäivälehdissä oli uutisoitu.
  IS uutisoinnissa vakava tarkoittaa jotain mitätätön tai enemmän, En tiedä millä luokituksella vakava oli tuossa määriltety,

  Eli en nyt ihan tajua mitä odottelet ? jutun toistamista Ilta-Sanomissa?

  Tosin rivien välistä jää käsitys luulet että mallinnukset on kovinkin tarkkoja ja muuttumattomia, tosin IS lukemalla olet varmaan huomannut että niin ei ole jos ei muuten niin sillä että uusia arvioita uutisoidaan (ja niissä haarukka monesti mainittu)
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2019
 6. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 125
  Tästä 16v ruotsalaisesta Greta nimisestä tytöstä. Hän käy hirveällä raivolla ja naama mutrulla tiuskimassa "olette pilanneet minun lapsuuteni, kuinka kehtaatte ja olette pilanneet meidän tulevaisuutemme" paikasta toiseen.

  Jos Greta olisi kerännyt 100 000 tyhjää pulloa roskiksista ja vienyt ne kierrätykseen minä arvostaisin.

  Jos Greta olisi saanut 100 000 muuta 16v nuorta pitkin maailmaa keräämään kukin 100 000 tyhjää pulloa roskiksista minä arvostaisin suuresti.

  Käsittääkseni Greta on saanut vain pinnattua koulusta ja saanut muitakin pinnaamaan koulusta. Ja tiuskittua vihaisella naamalla latteuksia.

  Kiinan ja Intian kivihiilivoimalapäätöksiin Gretan ilveilyillä tuskin on vaikutusta?
   
  Ilkko2 ja electron06 tykkäävät tästä.
 7. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 134
  Tjaa, itse ainakin arvostan Gretaa ja taustan koneistoa. Ymmärtääkseni ovat tehneet hyvät massit tällä ilmastopaniikkibusineksellaan. Jossain vaiheessa massan kiinnostus hiipuu, kun joku muu juttu trendaa, mutta varmasti edelleen saavat hyvää tienestiä vuosiksi eteenpäin jo kasaamansa varallisuuden päälle. Nyt on hyvä takoa kun rauta on kuumaa, ehkä jopa Nobel tulossa? Jos Greta ei pala loppuun, masennu vakavasti tai alkoholisoidu (kuten Hollywoodin lapsitähdet valitettavan usein), on hänellä edessään esimerkiksi vahva ura ja isot tulot Ruotsin politiikassa, jos sellainen kiinnostaa.
   
 8. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Aamu-TV:ssä oli juuri aiheesta - ihmiset ovat hädissään kaivanneet pelastajaa, tyyliin Jeanne d'Arc, ei ole väliä auttaako Greta missään käytännön asioissa, pääasia että ihmisten henkinen hätä kanavoituu sitä kautta, ja sehän on tavallaan vain hyvä juttu.

  Periaatteessahan Greta on Silta-sarjan päähenkilö Saga, jota ihmiset jo tottuivat rakastamaan, ja suosio oli sikäli jo pohjustettu.

  Prinsessa Dianakin oli yllättävän suosittu Suomessa kuoltuaan, mm. yllättävästi surumarssi, vaikutti jopa joukkopsykoosilta, ehkä sekin oli 90-luvun laman hädän kanavoimista.

  Itseäni mietityttää ilmastomuutoksessa se kun aikoinaan peloteltiin että ilmasto kylmenee mahdollisessa ydinsodassa ja ja tulivuoret voivat aiheuttaa pölypilven joka viilentää maapallon, niin nyt sitten tätä sukupolvea pelotellaan päinvastaisella asialla (jonka siis jokainen on jo huomannut, ei ole kiistäminen)-

  Ilmastohan oli oikeasti viilentynyt ydinkokeiden jälkeen 60-70 luvulla, jota ei pystytä toistaiseksi selittämään oikein muulla kuin ydinkokeilla.

  Ratkaisu ei siis välttämättä ole ekoilu ja että ei käytetä hiiltä enää, vaan että levitetään savuverho maapallon suojaksi, tulee mieleen elokuva Armageddon, jossa maapallo pelastettiin räjäyttämällä ydinlataus.

  ok, en ollut ihan tosissani
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2019
 9. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Missähän noin on todellisuudessa käynyt? Ei ainakaan tässä..

  Viimeiset viisi vuotta olleet maapallolla mittaushistorian kuumimmat

  Maailman ilmatieteen järjestö toteaa, että ilmastonmuutos näkyy kaikkialla maapallolla.


  Nuo sun jutut alkavat olemaan vain täysin todellisuudesta irrallaan olevia provokaatioyrityksiä.
   
 10. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Viittasin Wikipediaan "Ilmaston viileneminen", "Global cooling" ja "Ydintalvi", joissa kai mainitaan että 1980-luvulla oltin huolissaan ilmaston mahdollisesta viilenemisestä, joko tulivuoren tai ydinsodan vuoksi.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmaston_viileneminen
  https://en.wikipedia.org/wiki/Global_cooling
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ydintalvi


  "Ilmaston viilenemisellä voidaan myös viitata aikavälillä 1940–1975 tapahtuneeseen lievään maailmanlaajuiseen lämpötilojen laskuun."

  [​IMG]


  "Concern peaked in the early 1970s, though "the possibility of anthropogenic warming dominated the peer-reviewed literature even then" [1] (a cooling period began in 1945, and two decades of a cooling trend suggested a trough had been reached after several decades of warming)."
  ---------

  "Noin tuhanteen kohteeseen kohdistuvan yhteismäärältään 5 000 megatonnin ydiniskun arvellaan synnyttävän valtavat määrät savukaasuja, jotka ilmakehässä leijuessaan heikentävät auringon säteilyä niin, että lämpötila maapallolla laskee neljässä–viidessä viikossa 15–42 celsiusastetta."

  "Vuonna 2019 tehdyn mallinnuksen mukaan Yhdysvaltojen ja Venäjän välinen täysimittainen ydinsota johtaisi useita vuosia kestävään ydintalveen, jonka aikana maapallon lämpötila putoaisi 9 astetta ja sadanta vähenisi kolmanneksella, mutta elämä maapallolla ei kuitenkaan tuhoutuisi aivan kokonaan"

  ---------
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 11. Faulkner

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2009
  Viestejä:
  95
  "Ydinvoiman rahoitus voi kohta vaikeutua – Valtaosa EU-maista pitää Suomen johdolla ydinvoimaa "vihreänä", mutta parlamentti on aivan toista mieltä"

  https://yle.fi/uutiset/3-10961855

  Toivottavasti järki voittaa. Ydinvoima on tärkeä osa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.
   
 12. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  882
 13. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 809
  Getalla on asperger, siskolla asperger+ADHD, äidillä ADHD. En tunne miten vakaita nuo tilat ovat kun julkisuudessa annetaan kunnolla runtua. Aspergerissahan on tyypillistä fiksaantuminen fanaattisesti yhteen asiaan, kuten ilmastonmuutokseen.

  Kyllähän tuolla vielä jauhaa aikansa ja politiikassakin, mutta poliitikkona yhden asian ihmiselle on aika vähän käyttöä pidemmän päälle. Ehkä se toimeentulo tulee vielä joitakin vuosia käymällä puhumassa eri foorumeissa.

  Töissä ehdotin, että pidetään joka perjantai ympäristölakko, mutta eivät oikein tajunneet koko juttua. Meilläkin sentään haetaan ympäristösertifikaattia ja konsernilla ympäristö nousee koko ajan agendalla.
   
 14. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 667
  Itse en arvosta lainkaan. Täysin "muovinen" tehty ilmastonukke. Iso propagandakoneisto takana. Silmiin paistaa se, että ei ole uniikki, vaan eräänlainen tuote. Kävisi mielummin koulunsa loppuun ja hankkisi joskus oikean ammatin. Ei jatkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2019
 15. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 136
  Minä vähän luulen, että kun totuus pamahtaa 16-vuotiaan lapsen suusta noi voimakkaasti päin namaa, niin siinä menee monella denialistilla pasmat sekaisin. Eivät kykene kommentoimaan itse asiaa, joten henkilöä kohtaan hyökkääminen ja foliohattuilu tuo lohtua heidän elämäänsä. Nähtävissä tässäkin ketjussa hyvin selvästi.

  Voimia vaan kaikille ilmastodenialisteille. Greta ei tule olemaan otsikoissa ikuisesti. Kyllä se siitä vielä helpottaa. ;)
   
 16. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 136
 17. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 667
  "Totuus" tulee Gretan massiivisen taustajoukkojen suusta.Se, että hänen takanaan on vanhemmat, mainostoimisto ja jokunen poliitikko, ei ole foliohattuilua.
   
 18. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
 19. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  882
 20. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  882
  Kysyin kun en itse vielä tiedä kyseisiä tutkijoita, hienoa että sinulla on jo tiedossa että ovat huuhaa porukkaa, mistä sinä olet saanut tietoosi nuo 500 allekirjoittajaa.
  itse kun koitin etsiä niin löysin vaan tuollaisen kommentin:
  " Berkhout aikoo julkaista täyden luettelon 500 allekirjoittajaluettelosta Oslossa 18. lokakuuta."
   
 21. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 136
  Tuosta voit aloittaa: Hundreds of climate sceptics to mount international campaign to stop net-zero targets being made law

  Tuo ryhmä ei itsekään väitä olevansa "arvostettuja ilmastotieteen tutkijoita". Se on joku sekalainen joukko eri alojen tutkijoita ja ammattilaisia. Lainaus ryhmän tiedotteesta: "scientists and professionals in climate and related fields".

  500 arvostettua ilmastotieteen ammattilaista olisi kova juttu.

  500 hengen joukko ilmasoasioiden parissa hääräävistä "ammattilaisista" on luultavasti juuri sitä miltä se kuulostaakin: täyttä bullshittiä.

  Ja se syy miksi arvostetuilta ilmastotieteen tutkijoilta ei tulla näkemään tuollaista kirjettä tiivistyy hyvin tämänkaltaisiin kaavioihin (näitähän piisaa hieman eri muodoissa vaikka kuinka paljon):

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 22. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  882
  Eli nuo 500 tutkiaa on sinusta huuhaa porukkaa, vai sinulla ei ole vielä tiedossakaan keitä he on.
   
 23. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 136
  Kyllä, ovat enemmänkin huuhaa-porukkaa kuin "arvostettuja ilmastotieteen ammattilaisia".

  Tykkäät kysyä samaa kysymystä useamman kerran. Eipä siinä, kuten yltä huomaat, vastaus on edelleen sama. Ryhmä on aivan itse ilmoittanut minkälaisesta porukasta koostuvat. Sen pohjalta mennään.

  Mutta hei, tsemppiä sinulle näiden kysymystesi kanssa!
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2019
  ampula tykkää tästä.
 24. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  882
  Viimeksi muokattu: 27.09.2019
  Toxic tykkää tästä.
 25. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Taitaa näitä jyrkikauppisia löytyä vähän joka valtiosta..

  Ilmastonmuutos ei ole ihmisen syy, väitti fyysikko Jyrki Kauppinen ja singahti maailmanmaineeseen – “Minä en ole skeptikko, minä tiedän”

  Ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kieltäjät ovat tiedemaailman pieni vähemmistö. Heillä on kuitenkin paljon kuulijoita.

  Silti ja kuitenkin:

  Noita hihhulitutkijoita pulpahtelee aina vähän väliä esille. Oma neuvo? Ei kannata pahemmin noteerata. Ilmastodenialismi on kuin yksi sairaimmista kulteista koskaan: faktat sivuuttamalla luodaan se oma todellisuus jossa eletään.
   
  juhog81 tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti