Ilmastonmuutos

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ppimi, 27.05.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 776
  Pakko sanoa että tuossa on kertaluokkavirhe. Oikea osuus on 0,16%, eli noin 16 kertainen ilmoittamaasi nähden.

  Itse asia toki on vähän monimutkaisempi. Se on selvää Suomen päästöt sinällään ei käännä vaakakuppia mihinkään suuntaan. Kokonaisongelman ratkaisu toki (myös) muiden maiden toimia, kyseessä on peliteoreettisesti klassinen "yhteismaan ongelma". En lähde tätä kokonaisuutta nyt tässä purkamaan.
   
  juhog81 tykkää tästä.
 2. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 675
  Pitääköhän vielä paikkaansa, että pelkästään Kiina kasvattaa parissa viikossa saman verran päästöjä kuin Suomi saastuttaa vuodessa? Jos pitää, niin mitäs järkeä tässä oikein on? Varsinkin kun teollisuus siirtyy juurikin siihen suuntaan. En ymmärrä, miksi ihmiset haluavat ampua itseään jalkaan, ruoskia selkäänsä ja olevinaan parantaa maailmaa?
   
 3. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 191
  Eli reservi on talon kokoiset litium-ioni akut? Tuokaan tutkimus ei ota kantaa mitä näiden power-bankkien valmistus maksaa niin rahan kuin ilmastonkin kannalta. Maalämpö on hyvä juttu, mutta yksi asennus maksaa useamman kymppitonnin ja läheskään kaikkialle ei ole mahdollista asentaa. Varmasti mahdollinen skenaario, mutta koko roskalle kun laittaa hintalapun, alkaa Olkiluoto kolmonen näyttämään halvalta euro/MW.
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2019 klo 19:52
 4. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 078
  Eli et lukenut. Siellä oli vesivoimaa ja biovoimaa noin esimerkiksi.
   
 5. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 191
  Mulla ei ole mitään päästöttömyyttä vastaan, päin vastoin. Jos vesivoima ja biovoimalat olisivat niin tehokkaita mitä tuossakin annetaan ymmärtää, niitä olisi jo Suomi täynnä. Suomessa on jo molempia, mutta ihmeen hiljaa niiden ekspontiaalisesta lisärakentamisesta ollaan oltu tässä ilmastohysterian keskellä.

  edit.
  https://www.ts.fi/uutiset/talous/36...tullut+edullisin+tapa+tuottaa+sahkoa+Suomessa

  Klikki otsikon takana on lopulta totuus, eli ydinvoima on edelleen halvin tapa tuottaa sähköä Suomessa ja vieläpä suht ilmastoneutraali. Miksi tapella tuulimyllyjä vastaan...eiku puolesta!
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2019 klo 20:39
 6. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 078
  Tuulivoimaa tehdään kannattavasti jo ilman tukeakin. Olkiluoto kolmonen maksaa lähes kymmenen miljardia, vaikka laskelmissa ydinvoimalalle laskettu kustannukset 6-8 miljardia. 2-4 miljardin heitto on sekin jotain ja kukaan ei ole vielä laskenut lopullista laskua. Paljonko ollut välilliset vaikutukset kymmenen vuoden myöhästymisestä. Jostain tämä kymmenen vuottakin on pitänyt sähkö hankkia.

  Uutinen koski vuotta 2050, toivottavasti keskustelijatkin osaavat huomioida tämän.

  Tuulivoimaa ilman tukea:
  https://yle.fi/uutiset/3-10218934
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2019 klo 22:19
 7. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 600
 8. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 834
  Olet nyt käsittänyt jotain väärin - sijoittamalla uusiutuuviin energianlähteisiin rahaa tehdään, ei menetetä sitä. Jo vähän aikaa sitten postailin linkkiä jossa kerrottiin uusiutuvan energia-alan työllistävän 15 kertaa nopeammin ( vai oliko 12, emt. ) tällä hetkellä kuin mikään muu teollisuuden ala. Ja kun katsotaan sitä kilovattitunnin hintaa mikä on mahdollista saavuttaa vaikkapa tuulimyllyihin sijoittamalla, hiljaiseksi vetää. Maailmalla ei tarvita pelkästään innovatiivisia ratkaisuja energiantuotannossa, vaan laajemminkin puhtaan ruuan ( esim. meriveden puhdistus, vettä ilmasta jne.) ja matkustamisen sekä näiden sivutuotteena parempaa tekoälyä, akkutekniikkaa jne. saralla. Panostamalla näihin Suomella olisi todella huima tulevaisuus edessään - osaajia meillä riittää vielä toistaiseksi hyvin köoulutusjärjestelmän ansiosta. Tulevaisuudessa voi olla toisin. Olisi erittäin tärkää että ne jotka tällä hetkellä päättävät asioista näkevät ilmaston muutoksen mahdollisuutena Suomelle, ei vihollisena eikä sellaisena asiana jolta täytyy työntää pää puskaan piiloon ja teeskennellä ettei mitään edes ole tapahtumassa.
   
  1001001 tykkää tästä.
 9. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 600
  Onhan meillä osaajia, mutta ei sillä koko Suomea työllistetä. Tuotanto menee Kiinaan joka tapauksessa, tai muuta vastaavaa. Tällä suppealla teknologian alalla on turha ajatella tekevänsä nokioita poliittisen ohjauksen turvin. Sitä paitsi kuka meidän teknologioita tarvii, jos kaikki muut tyytyvät keskinkertaisuuteen ilmastoasioissa?
   
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 860
  Mitä meinaat aurinkoenergialla ?
  Mutta joo, JOS energiantuotanto perustuu yhteen toteutustapaan ja JOS tapahtuu jotain sellaista ettei se toimi niin haasteita voi olla.
  Ydinvoiman vastustamiseen käytetään paljon pelottelua, ei niinkään sitä että sähköä käyttöä joutuisi rajoittaan, vaan vähän kovempia.
  Huoltovarmuuteen jos palataan, niin siinä on monia asioita, ja esim aurinkopanelit voi olla osa sitä, EMP lukuunottamatta aika hyvä (niin ja sitä taivaan vuosiksi pimentävää superpukausta)
   
 11. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 078
  Oletko ikinä vilkaissut meidän viennin sisältöä? Kaiken sen voisi tarjota joku muukin, mutta niin vain meiltä ostavat.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2019 klo 16:52
 12. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  780
  Nostetaan kissa pöydälle: Helsinki loisii muun suomen hiilinieluilla.

  Tähän on tultava loppu.

  Ilmastonmuutoksella ei ole hintaa, mutta joku summa on lyötävä tälle ympäristörikokselle. Hinnoittelisin sen itse noin 15-20 miljardiin euroon per vuosi, joka Helsingin on maapallon tuhoamisestaan muulle suomelle sakkoa maksettava, että Suomi neutralisoi Helsingin anteeksiantamattomat viharikokset maapalloa kohtaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 11:50
 13. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 078
  3/10 yrityksestä.

  Mitä tiheämpi asutus, sitä enemmän niitä hiilinieluja jää kasvamaan maaseudulle. Kiittäkäämme Helsinkiä verotuin tästä ekoteosta.
   
 14. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 466
  https://yle.fi/uutiset/3-10484921

  Kaiken lisäksi poltetun kivihiilen määrä on viime vuosina vain lisääntynyt. Vielä kolmisen vuotta sitten kivihiiltä paloi kahdessa Helenin voimalassa alle miljoona tonnia.

  Nuo laitokset pitäisi ajaa välittömästi alas. Mut talvi tulee taas ensi syksynä
   
 15. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 860
  En ihan ymmärtänyt mitä yrität kertoa.
  Suomenvienti mutuillen, on öljykemia tuotteita, metsä(mm paperi puolen), metalli/koneet (mm autot).
  ns Metsäpuoli on sellaista että johtuu toki metsistä, mutta sekin kilpailee .
  Kaivostoiminta on toki sellaista ettei niitä kaivoiksia voi ottaa mukaan ja viedä, mutta ne kilpailee.
  Jalostus saa etua jos raaka-aineet lähellä, mutta ovat vähän liitossa keskenään, jos jalastukselle ei toiminta edellytyksiä niin raaka-aineet viedään, joka taasen alentaa raaka-ainetuotannon edellytyksiä, ja sama toisinpäin.
  Valmistava toiminta, esim autojen valmistus, suomalaisen tuotantolaitos on sijainniltaan takamatkalla, eli niiden pitää kiriä ensin tuo ja sen jälkeen oltava kilpailukykyisempiä kuin muut.
  Jos pohdit miksi mersuja valmistetaan Suomessa, niin se joutuu muutamanvuoden välein taisteleen olemassaolostaan ja sen etu ei ole sijainti, päinvastoin, osaaminen on, mutta se on suhteellisen pienenjoukon osaaminen.

  Missään tapauksessa ei kannata kynsihampain pitää kiinni kaikesta vanhasta, vaan suosiolla vapauttaa, mutta osa niistä ikävistä likaisista jutuista on sellaisia että jos ne työntää pois, niin mukana lähtee muutakin ja niiden takaisin saaminen on vaikeaa.
   
 16. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 860
  Ehkä joihinkin nimimerkkeihin on uponnut vihreiden taitava probakanta joka valjastettu tukemaan sitä perinteistä satumailmaa.

  Unelmoidaan satujen kaupunkihippi yhteisöstä, jossa voi elellä korkeammalla asteella.

  Perusajatus on että eläimet on kuin lapsuuden nalle Puh animaatioista , ne on jotain hallinalleja, ja luonollista että tuntuu pahalta jos sika teurastetaan ja syödään, onhan se hirveän näköistä touhua.

  Liharuoka lisäverolle on oiva konsti ajaa perustavoitetta että nasu ei joudu teuraaksi.

  Puolenhehtaarin metsä tuntuisi kuiteki ikävältä asua, joten halutaan rakentaa metropoleja joihin halutaan katoille rakentaa niitä puolenhehtaarin metsiä.

  Ehkä lapsuudessa nähtu ruurin alueen teollisuus alueista mv filmejä, samoin jostain hiilikaivoksista, likaisi ihmisiä, ei sovi omaan satumalimaan, ja koska kuljetaan metrolla/ratikalla niin autotkin on tarpeettomia. Koska kansalaispalkka ja ilmainen julkinen liikenne ja ilmainen kaupunki-infra, niin päästään seuraaviin.

  Työnvastaanottaminen ja työntekeminen pitää lisä verottaa, esim ne km korvaukset, keksitty näppärästi että kyse on verotuesta, siis korkesti verotettuja asioiden käyttäminen työntekemiseen on käännetty verotueksi.

  Jos jokin öyköttävä firma jalostaa tuotteita ja käyttää siihen korkeasti verotettuja asioita, niin sekin on käännetty verotueksi.

  Co2 jutuissa ei ole kyse Co2 tilanteesta, vaan sen varjolla ajetaan niitä syvemmällä olevia "hippi" arvoja.

  Ne peri vasemmistolaiset ajatukset että muut ei saa "tienata" paremmin kuin minä, ja että minun on omaa, muut on yhteistä, ja varsinkaan hyvinvoinnin leikkaukset ei myy samalla tavalla.

  Edellä en siis ottanut kantaa ilmastonmuutokseen.
   
 17. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 078
  Lähinnä hain sitä, että miksi emme voisi jatkossa saada vientiteollisuutta näistä uusista teknologioista, kun saamme ihan nyrkkipajatuotteistakin, joita voisi tehdä ja tekeekin myös ne "kiinalaiset". Ymmärrän pessimismin, mutta tykkään myös realismista. Ei kaikki tuotanto ole tälläkään hetkellä "kiinassa", niin miksi kaikki uudetkaan tuotteet olisivat.
   
 18. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 860
  Tuossa sosialisoit niiden maakuntien hiilinielut city vihreiden hiiliniuluiksi.
   
 19. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  780
  En oikein ymmärrä miten väestöntiheys pääkaupunkiseudulla vaikuttaa hiilinielujen määrään muualla. Ehkä tämä on jotain parempaa logiikkaa.
   
 20. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 860
  Kaikesta ei kannata pitää kiinni, vaan osasta pitää vapauttaa resursseja uuteen.
  Mutta jos politiikka on se että yleisellä tasolla lyödään lyödään kapuloita rattaisiin, niin että jo itsessään rajoittaa sen uuden syntymistä. Jos etukenossa luovutaan jostain ja toivotaan että jotain syntyy tilalle, alkavalla vaalikaudella ei välttämättä tarvi yrittää ehdontahdoin vauhdittaa alasajoa. Jos kaikki olisi mennyt aikaan hyvin, niin olisi tuo metsäteollisuus ym. ollut jo aikapäiviä sitten ajettualas. itseasiassa yli50% Suomen nykyviennistä.

  Työvoiman liikkuvuus on mutoksessa tärkeää, ymmärrän että jos tavoite on luoda , oma helsinkin niminen kaupunkivaltio niin on eduksi rajoittaa sitä ja lyödä kapuloita maakuntien kehitykseen, ja sen jälkeen maakunnan voi vallata kuin krimin. Mihin sitten sijoittaa ne maakuntien juntit, osan varmaan voi tuoda hoiteleen niitä lemmikki possuja ja siivoaan puolenhehtaarin metsiä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 13:19
 21. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 078
  Ilmastohömpän vastustaja: Tehtaat suljetaan.

  Realisti: Mersun tehdas säilyy ja turbodieselin sijaan kokoat sähkömersua.

  Siinä rautalangasta mitä haen tässä.
   
 22. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 860

  Siellä mahdollisesti tullaan tekemään sähkömersuja jos se tehdas on kilpailukykyinen, mutta jos sen tehtaan toimintaedelltyksiä uhataan saati heikennetään, niin ei siellä mitään sähkömersuja tehdä.
   
 23. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 834
  Silloin kyllä käy kuvailemallasi tavalla jos tehdas ei saa käyttöönsä sitä tällä hetkellä edullisinta energiaa käyttöönsä, joka on sattumoisin tuulivoimaa.

  Pikkuruinenkin tuki valtiolta tuulipuiston rakentamiselle tehtaan lähettyville voisi olla ihan kohtalon kysymys sille jatkaako tehdas toimintaansa vai ei.
   
 24. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 860
  Trollaat, tai et tainnut nyt ihan ymmärtää asiaa, etkä tuulivoimaan.
   
 25. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  780
  Tuulivoimahan on halvinta, jos siirtoa ei oteta huomioon. Tuulivoimaloita ei voi rakentaa asutuksen lähelle ainakaan meluhaittojen vuoksi. Parin kilometrin etäisyys pitäisi olla muistaakseni.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti