Ilmaiset pilvitallennustilat [ominaisuudet]

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja KasperiJalli, 19.08.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Aika tuulinen ala tuo pilvipalvelubisnes.

  Onko nyt tällä hetkellä mitään ilmaista tai halpaa hyvää pilviplavelua olemassa? Copy oli hyvä niin kauan kuin sitä piisasi, ja Megassa oli ajatus kohdillaan (joskin nopeudet oli paskat).

  OVH:lla on se hubic, mutta kaatuuko sekin kohta?
   
 2. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Minäkin olen epäillyt ihan samaa. Mutta kyllä OVH:n palvelut kuten hubiC on taloudellisesti terveellä pohjalla. Ovat saaneet skaalalla painettua tuotantokustannukset vaan mielettömän alas. Tämä kyllä näkyy joissain asioissa, kuten siinä, että suorituskyky voi olla varsin vaihteleva ajoittain. Halpa on halpaa ja sillä mennään. Sitten jos ostaa rahamies palveluita, niin suorituskyky on ihan toiselta planeetalta. Toisista pilvipalveluista tulee dataa vaikka monta gigatavua sekunnissa (joo ei bittiä) ja toisista sitten voi tulla ajoittain 100 Kt/s tms vauhdilla. Mutta kyllä se loistava suorituskyky myös maksaa.

  Yksi mitä olen myös seuraillut ja testaillut on ollut BackBlaze B2 pilvitallennus. Niilläkin oli kuormantasausjärjestelmän takia merkittäviä suorituskyky ongelmia, mutta kuulemma ovat edelleen parantamassa tilannetta. Yleensä tallennusjärjestelmissä pyritään siihen, että kuorma jaetaan tasaan. Mutta B2:lla on tapana pitää muutamia "hot spot" servereitä joihin tallennetaan dataa, ja sitten muut on lähinnä idlellä ja palvelemassa sitä ulos. Tämä ratkaisu soveltuu loistavasti backup käyttöön, mutta huonosti object storage käyttöön.

  Maksoi siitä sitten tai ei. VPS ketjussa on ollut myös esillä Time4VPS, josta saa varsin edullista varastotilaa, mutta ilmaistahan se ei ole. Time4VPS:llä 1 teratavun pilvivarastotila on alle 3€ / kk. Hyvänä puolena tuossa on se, että siellä voi ajaa myös aktiivisia prosesseja ja vaikka own cloudia jne, siinä samalla. Kunhan ei vain ole kovin CPU / RAM intensiivistä touhua. Time4VPS:n kanssa siirtonopeudet on ollut hyviä.

  Google julkaisi myös uudet edulliset pivitallennustilat just hetki sitten.

  Edit, time4vps linkitetty.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2016
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  OVH ei ole mikään uusi tähdenlento alalla vaan ne selvästikkin tähtää pitkälllätähtäimellä kannattavaan toimintaan joten en usko että ne on mihinkään yllättäen katoamassa.
   
 5. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Kiitos tästä vinkistä. En oikein kunnolla tajua tuota (noloa, mutta totta :)). Jos joku haluaisi vääntää miten kotikäyttöön tuolta saisi vaikkapa 2 teraa tilaa, jota käytetään vähintään kerran päivässä. Välillä monta kertaa päivässä haetaan tiedostoja, välillä vain menee lisäävää levykuvaa talteen. Mitä maksaisi ja onko kotikäyttäjälle mahdollista? Saa väännellä rautalangasta jos vain joku jaksaa. :)
   
 6. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Unohdin siis mainita vielä sen, että Googlella voi varmasti jatkossa valita tallennuspaikaksi Suomen. Monet pilvipalvelut sijaitsee jossain huitsin Nevadassa. Paljon parempi mm. latenssien osalta jos palvelut on lähellä. Alle 1 ms pingi Suomeen on kuitenkin eri asia kuin mm. 50 Eurooppa tai vaikka 150 Jenkit.
   
 7. weldelandia

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  729
  Onkos kellään Amazonin pilveä käytössä? Kokemuksia?

  https://www.amazon.com/clouddrive/home

  Rajaton videotallennus olisi tarpeen, vhs-digitointi urakka menossa ja dataa tulee hillittömiä määriä.
  Onkos tuolla mitään rajoituksia minkään suhteen?
  Jos on parempia ideoita niin saa tarjota.
   
 8. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Ei ole kokemusta, mutta noi suht edulliset unlimitedit voi olla suorituskyvyltään aika kämäsiä. Eli just video editoinnin jne kanssa voi tulla ikävä parempia siirtonopeuksia. Mutta ei voi tietää kun ei ole kokemusta. Kerro ihmeessä jos otat käyttöön. Unlimited storage kuulostaa aina tavallaan hyvältä, ja toisaalta todella pahalta. Koska yleensä se on ollut myös valhetta ja palvelu on lopetettu hetken päästä. - Mutta toivotaan parasta, ei manata. Toivottavasit on nopea ja rajoittamaton pitkään.
   
 9. stica

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2016
  Viestejä:
  54
  Itsellä oppilaitoksen puolesta .edu google käyttäjätunnukset, sisältyy 10tb tallennustilaa drivesta jota saa oppilaitoksen mukaan käyttää omiin tarkoituksiinsa, ja tunnukset saa itselleen kun lopettaa opiskelun oppilaitoksessa. Googlettelin vähän ja näyttäs olevan elinikäinen ja maksuton oppilaille:D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti