Ilkivaltaiset tilaukset internetissä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Pasi Viheraho, 13.09.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. soundboard

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2015
  Viestejä:
  131
  https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/...digipalveluiden-pahimman-pullonkaulan-6752399

  "Henkilökohtaisuus on yksi modernien digipalveluiden tärkeimpiä ominaisuuksia, mutta se ei voi toteutua, jos käyttäjää ei tunnisteta. Moni palvelu kuitenkin tyssää tunnistamisen kalleuteen. Uusi SisuID-alusta lupaa ratkaista ongelman siirtämällä tunnistautumisen kulut perinteisestä transaktiomallista könttämaksuksi, jolloin tunnistautumistapahtumien määrässä ei tarvitse pihtailla kulujen säästämisen vuoksi."

  En muista joko tästä oli täällä aiemmin puhetta. Joku ainakin yrittää tehdä vahvan tunnistautumisen käytöstä helppoa ja edullista. Sehän se on ainoa tapa saada asia leviämään. No pakon ohella.
   
 2. Pasi Viheraho

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  578
  Saisi tulla jokin tunnistus pakolliseksi pikaisesti .
  Aion rummuttaa tätä väärinkäyttömahdollisuutta niin pitkään että jokin taho ottaa kantaa.
  Viimeistään siinä kohtaa kun näitä sikailuita tapahtuu riittävän paljon ja se tulee riittävän kalliiksi kaikille näille ketkä palveluja tarjoilevat internetissä niin sitten tapahtuu.
  Siihen vaaditaan taas satojatuhansia väärinkäytöksiä ja niitähän saadaan kun asiasta puhutaan ja kerrotaan miten homma tapahtuu.
  se on näköjään kansalaisen ainut vaikuttamiskeino ja näin on monesti tapahtunutkin.se toimii ja tätä nyt aletaan totetuttamaan todenteolla.
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 818
  En kaipaisi noin tiukasti vahvaa tunnistusta, mutta jos luotolla myy "tuntemattomalle" niin riskit on sen mukaiset. Eli kustannus vs riski.

  Jos esim laajasti olisi henkilökortti käytössä niin vähentäisi huomattavasti tuota kustannus osaa.

  Jos tuo taasen olisi halpaa, niin se johtaisi siihen että sitä alettaisiin vaatimaan joka käänteessä, esim jossain varauksissa mitkä voisi mennä ihan nimettömänä.
  Tuo kuullostaa tavalta toimia mitä esim tällä palastalla yleisesti ottaen kannatetaan. Eli tuon yksityiskohdan osalta en moittisi, päinvastoin.

  IP osoite ei ole mikään laskutus osoite, eli jos firmalla on laskutus ongelmia niin syyt on jossain muualla.

  Jos jotkut tahot haluaa sopia keskenään että tästä ja tästä IP osoitteesta tulleet tilaukset saa laskuttaa tästä laskutus osoitteesta, niin se suotakoon, silloin toki vähän eri kuviot.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2018
 4. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 442
  Poliisia ilmeisesti syytä muistuttaa että identiteettivarkaus on rikos, toki asianomistajan täytyy vaatia rangaistusta. Poliisin toiminnasta myös voi kannella. Tietty jos ei asiaa ole ilmoittanut identiteettivarkautena, voipi olla että poliisin on helpompi pestä kadet asiassa.
  https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150368#Pidp446323168

   
 5. WoB

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  42
  Taitaa viherahoa vituttaa, kun joku tilailee jotain hänen nimiinsä! Kun pilkka osuu omaan nilkaan niin ollaan heti itku kurkussa toimittamassa 100+ lappusta poliisille! Ei tullut "viheraholle" mieleen 80-90luvulla, että se karma joskus osuu vielä sinunkin kohdallesi!
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2018
 6. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Eiköhän PV ole nyt viime aikoina itse heittänyt bensaa liekkeihin. No ihan vapaasti, onneksi se retostelu on vähentynyt. Hyvähän se olisi saada tuollaiset tilaukset kuriin.
   
 7. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 435
  Sehän itse ilmoitti lopettavansa rikosilmoitusten tekemisen.

   
 8. Pasi Viheraho

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  578
  sehän se on tarkoituskin.ei tälläinen aiheuta korjauksia ellei tule kustannuksia.
   
 9. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Identiteettivarkaukseen rikosilmoituksella suhtautuminen on bensaa liekkeihin heittämistä? Rikosilmoitus on ainoa oikea tapa eikä mikään vaseliinipyllistys ja hiljaa oleminen.
   
 10. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Ei se vaan että ilmoittelee että täältä ja täältä voi tilata kaikkea, eikä pahimmassa tapauksessa edes IP:tä tallenneta. Ja kuinka kauan idiootit jaksaisikaan tehdä tuota jos eivät saisi "julkisuutta" PV:n kautta. Rikosilmoitus toki oikea asia.
   
 11. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 634
  Kuulostaa vähän samalta kuin vertaus siitä että moittii naisia vähäisestä vaatetuksesta ja raiskauksen uhasta sitä myötä. Että laitahan turpa kiinni/enemmän vaatetta päälle tai tulee ongelmia.
  Idiootit ja kusipäät keksivät aina syyn kiusata heikompaansa, tai jos tietävät että pääsevät seuraamuksetta perseilemään. Aika hv naamalle sanomista tämmöiset kommentit.
   
 12. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Kyllä tuossa nyt mennää ihan eri jutussa. Varmasti jäisivät vielä helpommin kiinni kuin kertomalla että mitä kautta nämä muutamat olivat jääneet kiinni jolloin tietävät viimeistää muuttaa tapojaan. Sekä kertomalla juuri noita paikkoja joista tilaamalla ei voi jäädä kiinni.
   
 13. Pasi Viheraho

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  578
  Nyt onkin tarkoitus kouluttaa järjestelmää kun ei ne normaalit tavat tepsi.tehdään tästä kansanhuvia ja tarpeeksi kalliiksi näille lehtitaloille sun muille niin kyllä se siintä alkaa asentumaan oikeille urille.
  Ei ole ollut tapana lakaista asiota maton alle vaan ne tiedotetaan kaikille jotta ihmiset tietää missä tämä maa makaa.
  Meinaatko että hiljaa pitäisi olla?
  Ole sä hiljaa mä toimin.
   
 14. Pasi Viheraho

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  578
 15. Buick

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2016
  Viestejä:
  272
  Vaikka Pasin toiminta ei saa aikaan tarvittavaa muutosta niin kyllä tuollainen on silti parempi yrittää, kuin vain olla hiljaa ja hyväksyä tuollainen paska tapa toimittaa mitään tilauksia ilman edes yrittämättä varmistaa että kuka se tilaaja on.

  Mä muistan joskus n. -99 tai hieman sen jälkeen kun Saunalahti oli perustettu, ostin heidän nettikaupastaan jonkun CD levyn, joka päivässä parissa toimitettin ja sen levyn mukana oli lasku jonka sitten voi maksaa jos hotsitti. Mutta se oli silloin. Nykypäivänä tuollainen ei vetele. Kaikki firmat joiden lähetykset maksaa enemmän kuin sen lähetyskulut, eivät lähetä mitään ennen maksua tai asiakkaan ja tämän maksukyvyn todentamista.

  Mua vähän mietityttää että kun muutama kuukausi sitten lakkautin erään puhelinliittymän, niin se onnistui pelkällä henkilötunnuksella. Toki teknisesti soitin kyseisestä liittymästä mutta silti mietitytti että oliskohan tuossa voinut hiukan paremmin varmistaa että olin juuri omaani lopettamassa, enkä jonkun toisen.
   
 16. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Onhan se ollut 20 vuotta suosittua kansanhuvia häiriköiden keskuudessa, että sulkevat ilkivaltaisesti toisen puhelinliittymiä. Ilmeisesti erityisesti tämä kirpaisee kohdetta silloin kun on jossain ulkomailla reissussa ja puhelinliittymä lakkaa toimista kun se on ilmoitettu varastetuksi. Ilmeisesti onnistunut ainakin aikaisemmin tuollainen pelkällä hetulla. Samalla ilmeisesti sulkevat usein myös ne maksukortit ilmoittamalla ne sulkupalveluun varastetuiksi.
   
 17. Pasi Viheraho

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  578
  Viimeinen väännös kun poliisi soitteli.Häirikkö oli omilla pankkitunnuksillaan tilaillut TOR verkon välityksellä kaikkea minulle.
  Toistan: Omilla pankkitunnuksillaan tilattu minulle palveluita häiriköinti mielessä.
  En tiedä pitäisikö itkeä vain nauraa tätä touhua että lapsen tasolla olevat ihmiset saa tälläisen kuvion aikaiseksi.
  yhteiskunta makaa hyvällä mallilla.
  Ajatelkaa tilanne jonkin yrittäjän tai työssäkäyvän tai jossakin muussa sellaisessa tilanteessa olevan kohdalle joka ei ehdi näityä hämmentelemään viranomaisten kanssa.
  Tälläinen on tämä Suomi100 meno.
  Aamen.
   
  asentaja tykkää tästä.
 18. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Hyvä Pasi pidä lippu korkealla ja vaadi aina kovinta mahdollista rangaistusta näille rikollisille.
   
 19. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 435
  Haluatko avata, minkälaista tavaraa/palveluita oli tilannut sinulle? Eli haluatko vähän avatua, muttei pakko. Mutta eihän nuo VPN-ohjelmat yms... auta yhtään, jos käyttää omia pankkitietojaan.
   
 20. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Tämä on kyllä huikeinta huumoria pitkään aikaan: kaverit käyttää TOR-verkkoa ja käyttävät tilauksiin omia pankkitunnuksia. Meinaan kuolla nauruun kun ajattelenkin mitä sakkia tämän takana on.

  Suututtu ollaan Pasille, koska Pasi on bannanut heidät youtubessa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2019
 21. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Kyllä ihmisen pitää olla jollakin tavalla älyllisesti vaikeasti kehitysvammainen jos tilailee tor-verkon kautta tavaraa häiriköintimielessä omilla pankkitunnuksilla. :D

  Jotenkin tuntuu ettei kyseinen rikollinen pääse millekkään "The most ingenious criminal masterminds in history" listalle.

  Eiköhön tuollainen kaveri selviä tuosta syyntakeettoma kun on ymmärrystä vailla. Tai vähintään varttihullun papereilla tuomita. :D
   
 22. Pasi Viheraho

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  578
  Nyt on todellakin laatu kohdallaan.Häirikkö kirjoittelee terveystalon lomakkeeseen jossa siis on netissä lomake jonne voi kirjoitella mitä huvittaa.
  Laatu on todellakin terveystalossa korkealla ja tietoturva suorastaan huippuluokkaa.


  Hyvä Pasi Viheraho

  Kiitos palautteestanne. Olemme siihen liittyen ratkaisseet asian Terveystalo Kamppiin varattujen peruuttamattomien käyntien osalta seuraavasti:

  Emme hyvitä perumattomia käyntejä. Asiakas on vastuussa varaamistaan ajoista.

  Muita toimipaikkoja koskevista laskuista saatte tiedon kyseenomaisista toimipaikoista.

  Mikäli lähetätte meille lisätietoa tai -kysymyksen samaan palautteeseen liittyen, säilyttäkää tämän vastauksen otsikkokentässä oleva palautteenne tunnistenumero [#ID:PAL-00******#] hakasulkeineen ja vastaanottajana [email protected].

  Ystävällisin terveisin

  Sofia Eskola
  Laatuvastaava
  Terveystalo Kamppi

  Hei!

  Ohessa antamanne palaute:

  "Tilasin humalassa teiltä aikoja. Mutta en suostunut ottamaan näitä tilaamiani aikoja vastaan. Saanko rahani takaisin. Vai miten etenmme tämän asian kanssa."

  Ystävällisin terveisin
  Sofia Eskola
  Laatuvastaava

  -----Original Message-----
  From: STUDIO <[email protected]>
  To: <[email protected]>
  Subject: Re: [#ID:PAL-00******#] Vastaus palautteeseenne
  Date: Fri, 25 Aug 2017 11:34:14 +0300

  voisitteko kertoa minkä palautteen olen Teille laittanut?  Hei!

  Kiitos tiedosta. Asia etenee näin ollen perintätoimistomme kautta oikeudelliseen perintään.

  Ystävällisin terveisin
  Sofia Eskola
  Laatuvastaava


  -----Original Message-----
  From: STUDIO <[email protected]>
  To: <[email protected]>
  Subject: Fw: Re: [#ID:PAL-001***18#] Vastaus palautteeseenne
  Date: Fri, 25 Aug 2017 11:57:46 +0300

  en ole tätä kirjoittanut.
  aamen.
  miten etenemme.
  voisitteko suoraan sitten tässä tapauksessa pistää oikeudelliseen perintään
  sillä en aio maksaa teille lanttiakaan.
  Lindoroffilla perintänne ei tule toimimaan mutta minulla on oikeus vaatia
  oikeudellista perintää joten ottakaa tämä huomioon.
  Miten asiankäsittely jatkuu?
   
 23. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Höhö. Itkeä vai nauraa?
   
 24. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 830
  Helppoa lainaa mutta tietoturvasta ei tietoakaan.
  https://yle.fi/uutiset/3-10657226?origin=rss

  Syytehakemuksen mukaan epäilty suorastaan tehtaili petoksia lyhyessä ajassa. Epäilty haki kerrallaan aina 2 000 euron lainaa ja näitä lainapyyntöjä tuli useita päivässä.

  Syyttäjän mukaan mies avasi pikavippiyhtiön lainapalveluun toisen henkilön henkilötietoja käyttäen 2 000 euron luottotilin, jolta epäilty siirsi rahat omalle tililleen samana päivänä.

  Syyttäjän mukaan mies käytti kirjautuessaan omia verkkopankkitunnuksiaan. Tunnistautumisen jälkeen epäilty muutti lainahakemukseen toiset henkilötiedot.

  Yle ei ole tavoittanut pikavippiyhtiötä kertomaan, miten tämä on mahdollista.
   
 25. rane58

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  365
  Ei poliisi kerkeä näitä tälläisiä rikoksia tutkia, kaikki reservitkin on hälytetty vihapuhe partiointiin, prioriteetit nääs.... :facepalm:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti