Hyviä scifi-sarjoja?

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sponssi, 17.09.2006.

 1. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Onko mitään mainittavia sarjoja joissa olisi panostettu käsikirjoituksen laatuun? Syö miestä yrittää katsoa näitä sarjoja "aivot sammutettuina". Expanse on tosi hyvä, mitä muuta kannattaa katsoa seuraavaa kautta odotellessa? Em. Dark Matter ja Killjoys niin typerää paskaa ettei mitään rajaa
   
 2. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  Makunsa kaikilla, itse jätin juuri tänään Expansen ensimmäisen jakson kesken. Välillä oli mielenkiintoista, esim nämä kevyessä painovoimassa eläneet hujopit vs tyngät maalaiset.

  Itse pidän enemmän esim Warehouse 13, Eureka, Stargate ja Fringe tyylin scifistä. Kaikissa ollaan suht maanläheisissä ympäristöissä ja scifi on siinä päällä selvästi erikoisena ja mielenkiintoisena lisänä, yleensä yksi uusi omituisuus per jakso.

  Vaikea sietää tuollaista modernia haahuilevaa, vasta kauden loppua kohden kiihtyvää minisarjamaista tuotantoa.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Kun haluan katsoa scifiä niin haluan sen olevan edes jollain tavalla aivoja ruokkivaa materiaalia. Vaikka pidän noista kaikista sarjoista, ne ei ole suunnattu älykkäälle katsojalle. Nautittavaa viihdettä, vaan ei sitä mitä haen.
  edit: ei mikään tarkoitus loukata ketään, yritän vaan selventää mitä haen. Ehkä näitä sarjoja ei vaan ole tehty.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2017
 5. mikkoko

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  123
  Katso ihmeessä lisää, tuo sarja on täyttä rautaa mitä pidemmälle etenee. Noh, oli siinä heikotkin hetkensä mutta spoilereiden takia en mainitse nyt niitä tässä.
  Mainitsemasi Warehouse 13 upposi meitsiin kyllä, muita mainitsemiasi en ole nähnyt Fringen eka jaksoa pidemmälle.

  @kirnukka mainitsi Dark Matterin ja Killjoysin. Tykkäsin kummankin ekasta kaudesta mutta voe mahoton kun mennyt alamäkeä kokoajan... Katson silti, sen verran masokisti olen että kun on aloitettu alusta niin katsotaan myös loppuun.
   
 6. XtomppaX

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  739
  Samaa vähän itsekkin tuskaillut. Firelyn ja Babylon 5:sen
  jälkeen kunnon avaruus scifiä ei olla tehtykkään. Eikä ennenkään.
  SG:t ja trekit ei koskaan uponnut. Uusia Galacticoja jakso katsoa muutaman kauden, mutta alkoi nekin hiipua loppua kohden.
  Killjoyssin pilasi täysin sen solttupojan tappelukohtaukset :D :D :D Olisi edes palkannut stuntin tekemään ne.
  Farscape oli jo tuhoon tuomittu yritys. Elävä avaruusalus joka synnyttää toisen aluksen :D :D :D
  Expanse ja Darkmatter meni nyt rimaa hipoen jatkoon.

  Eli firefly II:ta odotellessa. Kunhan joku päättää sen joskus tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2017
 7. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  Varovasti googlasin tuota ja epäilyttävän moni mainitsi, että vasta nimenomaan 3. jakson jälkeen kannatta päättää jatkaako vai ei. Katsoin sitten eteenpäin vähemmän aktiivisesti seuraten ja tosiaan on harvinaisen selkeästi viivästetty toiminnan aloitus tuonne parin jakson päähän. Yleensä nuo "katso vaan, kyllä se paranee" tarkoittaa vaan että sarjaan tottuu ja sen katselu jää tavaksi.

  Mutta lopussa homma petti taas odotukset.
  Aivan viime hetkillä homma paljastui aivan liian yliluonnolliseksi scifiksi, kun sarja möi itseään kokoajan tavallaan realistisena, Firefly-tyylisenä scifinä. Tartunta ei vielä mitään, mutta kun tartunta olikin jokin digiefekteillä toteutettu tietoinen partikkelihenki, eikä vain jokin virus/sieni-infektio. Ihmisten käytästä ja motiiveja voi arvailla ja päätellä vaikka ovatkin avaruusasemilla, mutta tuo käänne oli sellainen että nyt mikä tahansa on mahdollista ja on vain katsottava mitä tarjoillaan. Ei varsinaisesti itsessään huono olio, mutta ei vaan sovi siihen maailmaan jota 7-9 jaksoa oli opeteltu tuntemaan.

  3-jakoisesta tarinasta en nähnyt Maan naisen osuudelle mitään merkittävää arvoa, jotain tiedonrippeitä jostain asioista, mutta hidasti sarjaa aivan turhaan. Avaruusmiehistön osuus oli se joka sai katsomaan, oli selvitymistä ja toimintaa sopivasti ja heidän tarina kulki monipuolisesti erijaksoissa. Dekkari oli myös hyvä hahmo, vaikkei hänen tarinansa juuri päässyt mihinkään kiinnostaviin mittoihin, kun katsojina tiedettiin muista tarinoista mitä on tapahtunut.

  Olisin ehkä mieluummin nähnyt tämän tiivistettynä ~4 osaisena minisarjana ilman tiettyjä osuuksia. 2 kautta en odota tarinan takia, mutta päähahmot oli ihan sympaattisia ja mukavia kuunnella.
   
 8. mikkoko

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  123
  Totta toisaalta. Näin on käynyt itselleni joidenkin sarjojen kanssa (tähän aihepiiriin esim. Dark Matter joka kakkoskaudella muuttui kuraksi mutta silti seuraan edelleen) mutta enpä ole niitä kyllä tuollaisilla sanankäänteillä kehunutkaan.
   
 9. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  En minä sinua syytä, vaikkakin tuon "Katso ihmeessä lisää, tuo sarja on täyttä rautaa mitä pidemmälle etenee." tulkitsen vastaavaksi kuin yleistämäni "katso vaan, kyllä se paranee". Itseasiassa ilman vastaustasi olisin ihan oikeasti jättänyt sarjan katsomisen sikseen, koska en pidä Netflix-tilausta päällä kuin juuri sen ajan kuin siellä on oikeasti jotain rahanarvoista katsottavaa kesken tai tiedossa.

  Ei tuo Expanse pettymys ollut, vaikkakin suhdeluku jäi vain ~70/30. Kaksi ensimmäistä jaksoa oli ~20/80; ensimmäinen jakso vaikutti erittäin utuiselta, ei tiennyt yhtään mistä ottaa kiinni kun tarina vielä jaettiin kolmeen osaan.
   
 10. ShK

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2000
  Viestejä:
  1 393
  Expanse oli yllättävän hyvä. ja parani vielä season kakkosessa.
   
 11. olkikuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 170
  Lasketaanko The Handmaid's Tale? Ei ole avaruus-scifiä, vähän vähemmän tekninen tulevaisuuden dystopia kyllä.
   
 12. Kema

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2002
  Viestejä:
  136
  Ei sillä kuuluu kategoriaan hirveää jöötiä.
   
 13. olkikuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 170
  Perustuen mihin? Tuohan on viimeaikojen dystopiakuvauksista onnistuneimpia elokuvatkin mukaan laskettuna. Hyvin näytelty, hyvin käsikirjoitettu, luotu maailma on mielenkiintoinen ja loogisesti kestävä (mitä ei voi kaikista scifisarjoista sanoa). Lisäksi se on kantaa ottava tavalla, joka stimuloi keskustelua takuulla sarjan jälkeen. On lähes uskomatonta miten ajankohtainen yli 30 vuotta vanhaan kirjaan perustuva sarja voi olla (ISIS, "toisen pallonpuolikkaan" sukupuolipolitiikka ylipäätään, alt-rightin nousu länsimaissa, Yhdysvalloissa jo pidempään jatkunut fundamentalistisen kristinuskon nousu poliittiselle areenalle jne...).

  Jos tuo nyt ei ihan perinteistä scifiä olekaan, niin suosittelen kyllä katsomaan koko tuotantokauden verran.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2017
 14. Kema

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2002
  Viestejä:
  136
  Tylsää nunnailua ilman minkäänlaista koukkua. Mitään ennustuksia tästä on turha yrittää repiä. Logiikka hukassa jo ensimmäisen 10min aikana.
   
 15. olkikuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 170
  Täytyy olla kyllä täysin eri mieltä tästä. Sarjan todellisuudestahan (saati koukuista...) ei 10 minuutissa saa mitään kuvaa. Mikä logiikassa oli hukassa?
   
 16. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Oikein hyvä sarja The Handmaid's Tale on. Ja kun vielä tietää, että joissain uskonnoissa (eikä pelkästään muslimien vaan kristityilläkin) on vastaavanlaista ajattelua, että naisilla ei ole juurikaan arvoa. Pikkuisen sarja tosin tylsistyy loppua kohden, eli hienoista tiivistämistä olisi toivonut.

  Mutta mitä näistä makuasioista kiistelemään. Suosittaa tätä voi siinä missä montaa muutakin. En minäkään ole kaikista hehkuteuista pitänyt, ja toisaalta löytyy yllättävän hyviä (omasta mielestä). Jos kukaan ei vinkkaisi näitä, niin jäisi helposti edes kokeilematta. Rohkeasti vain erilaisia Scifi-sarjoja (miksei leffojakin). :)
   
 17. Safa

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2000
  Viestejä:
  853
  Yleensä näissä scifi (ja muissakin) sarjoissa on se ongelma, että sarjasta pitää tehdä ensin tehdä todella hyvä pilotti, jotta kanavapomot päästävät sarjan ekan kauden tuotantoon. Ensimmäiseen kauteen panostetaan että saadaan jatkuvuutta ja ekalla kaudella rakennetaankin pohja myöhempiä varten. Ensimmäinen kausi pitää päättää cliffhangeriin, että toinen pääsee vauhtiin ja saa luvan tuotantoon. Seuraavilla kausilla tehdään samaa ja homma alkaa puuduttamaan varsinkin kun käsikirjoittajilta loppuu ideat heti ekalla kaudella. Lisäongelmana tässä on tehdä juonesta sellainen, että sitä voidaan jatkaa maailman tappiin, jos vaikka sarja elääkin vuosikausia.

  Babylon 5 oli käsikirjoitettu alunperin kokonaan ja välillä tuotantokausia vähennettiin ja sitten lisättiin. Tämä näkyi sarjassa pääjuonen etenemisen kiihtymisenä ja hidastumisena. Star Trek TNG oli täysin päinvastainen, jossa jokainen jakso oli lähes irrallinen toisistaan ja pitkäkestoinen isompi juoni tuli taustalla puolivahingossa. TNG:ssä oli useita käsikirjoittajia ja ohjaajia. Joitain jaksoja tehtiin jopa suuren yleisön tekemien käsikirjoitusten pohjalta. Sinänsä hassua oli myös, että alkuperäisen sarjan luoja Gene Roddenberry pilasi pari ensimmäistä kautta TNG:stä kirjoittamalla käsikirjoituksia uusiksi tai korvasi ne omillaan ja toimittamalla uudet käsikirjoitukset näyttelijöille kuvauspäivän aamuna. TNG lähteekin kunnolla käyntiin vasta Roddenberryn poistuttua taustalta toisen kauden jälkeen. Sinänsä hassua, että kun tänä päivänä katsoo, niin TNG on kestänyt paljon paremmin aikaa, kuin Babylon 5. Pohdittiin tätä kaverin kanssa. Mahdollisesti tämä johtuu siitä, että TNG:n miljöö luotiin mahdollisimman neutraaliksi ja sellaiseksi, jossa henkilö voisi käytännössä asua vuosikausia (kuten oikea miehistö). Babylon 5 taas tehtiin niin, että katsojalle tulee ensimmäisten sekuntien aikana ilmi ohjelman olevan Scifiä. Tämä kompastuskivi voi tulla vastaan myös uusimpien Star Trekkien kohdalla (uudet leffat ja discovery). JJ Abrams teki Enterprisen komentosillasta sellaisen, ettei siellä kukaan voisi olla tuntia pitempään ilman migreeniä ja discovery näyttää jatkavan samalla tiellä. Nykyisin pyritään käyttämään sisustuksessa paljon epäsuoraa valoa ja heijastamattomia pintoja näyttöpäätteissä sun muissa, mutta JJ Abramssin tulevaisuus näyttää päinvastaiselta.

  Fringe alkoi hyvin ja eka kausi oli viihdyttävä. Myöhemmin kuitenkin alkoi paistamaan pahasti läpi ideoitten vähyys ja väkisillä sarjan venyttäminen. Parempi olisi vaan ollut lopettaa ajoissa. Vaikka alkuun tykkäsinkin sarjasta, en jaksanut enää viimeisiä jaksoja/kautta katsoa.

  Itse olen scifinpuutteessa kattonut väkisillä Netflixistä mm. The 100 ja Falling skies. Kumpikaan ei hirveästi säväyttänyt, mutta kun paljon muutakaan ei ollut tarjolla. 100 vaikutti alkuun teinidraamaihmissuhdescifiltä, mutta onneksi se kuitenkin lähti siitä ryömimään eteenpäin muutaman jakson jälkeen. Falling skies vaikutti siltä, että se oli koko ajan lopetusuhan alla. Onneksi molemmat tajuttiin kuitenkin lopettaa, vaikka etenkin 100:ssa viimeinen kausi tuntui olevan vähän ylimääräinen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2017
 18. Colttu

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2014
  Viestejä:
  149
  Itseasiassa The 100 saa viellä 5. kautensa, joka oletettavasti tulee ensi vuonna.
  Falling skies oli hetken aikaa katsottava mutta siinäkin kasetti vähän levisi omasta mielestäni liikaa.

  The Expanse on erinomainen sarja ja sain juuri katsottua toisen kauden loppuun. En voi muuta kuin suositella, jos hyvää scifiä kaipaa.
  12 Monkeys on itseasiassa varsin viihdyttävä sarja. Välillä juoni ja aikahypyt tekevät vähän hankalammin seurattavaa, mutta kuitenkin varsin mukiin menevä sarja.
   
 19. mikkoko

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  123
  Huh, minä jo säikähdin että ei kai se vielä loppunut.. Alkuun oli tosiaan melkoista teinihuttua mutta parani kyllä sarjan edetessä, mielellään sitä vielä yhden kauden katsoo.
   
 20. Safa

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2000
  Viestejä:
  853
  Olin siis väärässä... :(
   
 21. stica

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2016
  Viestejä:
  54
  Ei näytä The 100 olevan kuin kaudet 1-3 netflixissä, onkohan 4 ja 5 kausi tulossa sinnekin?
   
 22. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  En osaa lainaukseen sanoa, kun en näihin avaruus-scifi-sarjoihin ole koskaan oikein saanut otetta. En ole koskaan erityisemmin tykännyt esim. Star Trekistä. Sen sijaan tietenkin Star Wars, ekat 3 (ne wanhat 4-6) ja uusista 7 Star Wars: Episode VII - The Force Awakens ovat mieleeni. Mutta siinä se taitaa sitten olla.

  Mutta Fireflysta haluan naputella, että jostain perhanan syystä aloin kokeilemaan sarjaa, ja jäin jollain asteella koukkuun. Pilotti oli aika persiistä, samoin perässä tulevat jaksot ovat melkoisia lapsuksia täynnä, mutta niin vain ottaa päähän kun sarjasta tehtiin vain yksi kausi. Käännekohta oli kai jakso "Out of Gas", pidin jaksosta kohtalaisesti. Nyt on katsomatta enää 4 jaksoa, ja piti jo ottaa selville, mistä näkisi ainoan kauden jälkeen tehty leffa (ainakin Google Playstä voi vuokrata).

  Sarja on ihan hömppää, lavasteet tyypillisiä lastulevyä maalattuna, mutta joku sarjassa vaan viehättää. Huonoja jaksoja tosin on useita, mutta kyllä tätä kokeiltavaksi voi suositella!

  Sitten ihmettelyä. Öö, Netflixissä ja IMDB:ssa on ihan eri järjestys jaksoilla, paskahko Netflixissä oleva pilotti "Serenity" on IMDB:ssa jakso 11, em. jakso "Out of gas" Netflixissä jakso 8, IMDB se on jakso 5, mikä lienee oikea järjestys noilla. No, jaksot ovat aika itsenäisiä, joten ei niin tarkkaa ole. Mutta onko vinkkiä, missä järjestyksessä katsoa loput neljä jaksoa? Laitanpa tähän vertailun vuoksi:

  [​IMG]

  Ou jee!
   
 23. V10 Moderoija

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2012
  Viestejä:
  344
  Netflixin järjestys on oikea. Se on sama kuin Fireflyn DVD-boksissa, jossa jaksot ovat Wikipedian mukaan Joss Whedonin ja muiden tuottajien haluamassa järjestyksessä.
   
 24. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  Muistin että tuo elokuva olisi oma versionsa ja menisi hieman päällekkäin sarjan kanssa, mutta väittävät sen sijoittuvan sarjan jälkeen. Pitänee katsoa joskus uudestaan ja tarkkailla mistä väärä nielikuva johtui. Viime kerrasta on jo n. 3 vuotta.
   
 25. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 575
  Minunkin mielestä elokuva ajoittuu sarjan jälkeen ja siinä saa ainakin vastauksen siihen, mistä reaverit tulivat.
   
 26. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Kiitän vastauksesta ja ilmiselvästä linkistä, joka oli kuitenkin oikeassa paikassa, koskapa tuli nyt perehdyttyä koko artikkeeliin ensimmäisen kerran kun ei jostain syystä saanut nukuttua viime yönä.

  Jotenkin harmi ettei sarjaa tehty loppuun. :( Myönnän olevani koukussa avaruus-scifin sarjaan. Jotain omituista vetovoimaa tässä Firefly -sarjassa on. :)
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti