Hyvä riisinkeitin

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja mafi-, 10.01.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tico junior

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2013
  Viestejä:
  45
 2. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Esim. juuri tuotahan tuolla suomalaiset arvostelut lähinnä kehuu ja kahdeksasta arvosanasta vaan yksi on alle neljä tähteä? :confused:
   
 3. tigerman

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  216
 4. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Kaikki riisinkeitto-ohjeet, jotka perustuvat riisin ja veden määrien suhteisiin, ovat epätarkkoja. Tämä johtuu siitä, että kaikki riisilajikkeet imevät itseensä suurin piirtein saman verran vettä, mutta kattilasta haihtuvan veden määrä vaihtelee huomattavasti keittoajan, astian, lämmönlähteen ja kannen tiiviyden mukaan. Ei siis ole mitään taikasuhdelukua, jota käyttämällä riisistä tulee aina sopivan kuohkeaa ja irtonaista. Tämä on osoitettu kokeellisesti.

  Mielestäni yksinkertaisin tapa valmistaa kuohkeaa ja irtonaista riisiä onkin keittää se väljässä vedessä aivan kuin pastaa. Näin ei tarvitse murehtia veden määrää ollenkaan. Luonnollisesti riisilajikekin pitää valita oikein. Puuroriisistä tai tärkkelyspitoisesta jasmiinista ei saa irtonaista millään konstilla.

  Ohjeet

  1. Laita laakeaan pannuun tai tavalliseen kattilaan haluamasi määrä kertaalleen huuhdeltua basmatiriisiä ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy muutamalla sentillä.
  2. Mausta vesi suolalla niin, että se maistuu selvästi suolaiselta mutta ei merivedeltä.
  3. Keitä riisi lähes kypsäksi. Jyvien ei pitäisi tuntua hampaissa kovilta, mutta niissä saa olla aavistuksen enemmän puruvastusta kuin valmiiseen riisiin haluat. Maista riisiä ensimmäisen kerran kymmenen minuutin kohdalla ja siitä eteenpäin puolen minuutin välein.
  4. Ratkaiseva askel: Kun riisit ovat lähes kypsiä, nosta keittoastia liedeltä, valuta riisi huolellisesti, sulje riisi keittoastiaan tiiviin kannen alle (käytä tarvittaessa foliota kannen alla) ja anna riisien vetäytyä kannen alla, pois lämmöltä, noin kymmenen minuuttia.
  5. Kun riisit on sitoneet itseensä keittoastiassa jäljellä olevan kosteuden, siirrä ne tarjoiluastiaan ja pöyhi haarukalla.
   
 5. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 320
 6. Moloch

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2010
  Viestejä:
  1 137
  Itsellä ollut käytössä Tupperware Easy Rice.
  [​IMG]
  Eli riisit keitellään mikroaaltouunnissa. Astiaan vain riisit (itse käytän basmati) sekä vesi ja mikroon pyörimään. Ollut useamman vuoden jo käytössä ja ihan tyytyväinen olen ollut.
   
 7. mkoosebi

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2005
  Viestejä:
  206
 8. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 320
  No tietääpä sitten välttää, kun ei tuo ole mikään erikoinen tarjouskaan.

  Vähän väärä ketju, mutta onko kellään kokemuksia Tristar-grillipannusta? En ole aikaisemmin kuullutkaan tuollaisesta vehkeestä.

  http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/tristar-pz-2964-tristar-grillipannu-p23980745
   
 9. hulbega

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2013
  Viestejä:
  577  tämä saa minultakin täydet pisteet,ollu jo useamman vuoden itsellänikin. myös tumman riisin keitto tällä,onnistuu leikiten
   
 10. varanto

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2014
  Viestejä:
  58
  Haa, vastataan aika vanhaan viestiin. Riisinkeitin sinänsä on aika huono nimi, ja viittaa siihen typeryyteen, miten Suomessa riisiä on perinteisesti keitetty. Meillä jopa Uncle Bens myy jotain helvetin keittopusseja, joissa on niin näppärä nostaa riisit pois keittovedestä. Mitä ihmettä? Ei riisiä keitetä vedessä, vaan se höyrytetään. Ja kun riisi on valmista, niin siinä ei ole vettä seassa. Ratkaisuja on toki monia, ja itse käytän perinteistä höyrykeitintä, jonka huono puoli on eittämättä suuri koko. Tuolla kun kerran riisit tekee, niin sen jälkeen ei enää ns. keitettyyn riisiin tee mieli koskea. Samaten nämä riisinkeittimet höyryttävät riisin.
   
 11. Tonttuj

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  17

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti