Hyvä kahvinkeitin?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja petepeluri, 31.07.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 769
  Sivulla 60 on kokemuksia. Itse tulin lopputulemaan, että kone oli vikaostos vaikkakin edullisesti sain.

  Miinuksia:

  - fyysinen korkeus
  - kylmää kahvia (vrt. MoccaMaster)
  - Ei lämpölevyn säätöä --> Kahvi n. vartissa kitkeräksi (keitin täytyy sammuttaa välittömästi keittämisen jälkeen)
  - Ei irrotettavaa vesitankkia

  Plussia:

  - SunSet on pirtsakka väri
  - Huikea vedenkeittämistoiminto vesitankissa :eek: (vieraat hämmästelee)
  - Ihan ok lasipannu
   
 2. DroiAn

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2010
  Viestejä:
  1 431
  Nyt ollut n. viikon käytössä.

  + keittää kuumat kahvit vaikka keittäisi vain yhden kupin, kahvi on kuumaa heti tiputtuaan
  + ECBC-sertifikaatti
  + hautumisaikaa voi tippalukolla säätää
  + "premium"-vaikutelma tuotepakkauksessa ja ohjevihkosissa + mukana muutama suodatinpussi ja puhdistusaine
  + ei turhia merkkiääniä
  + ei asteikkoa kannussa (eihän kannulla kuulu vettä kaataa säiliöön)
  + laatuvaikutelma ihan samaa tasoa kun noissa kalliimmissakin malleissa
  + tippalukko ei vuoda ainakaan uutena, jonkunnäköinen kuminen tiiviste siellä näyttäisi olevan (en ole vielä tutkinut onko vanhemmissa malleissa)
  + ihan hyvä kannu, kahvakaan ei ole niin "rimpula" miltä saattaa näyttää eikä liruttele pitkin pöytää
  + hiljainen ja keittää nopeasti, viimeiset tipatkin valuvat paljon nopeammin kannuun kuin entisellä Philipsin peruskeittimellä
  + rekisteröimällä 10v runkotakuu
  + helppo pitää puhtaana, paitsi aromikannen sisäosan joutuu periaatteessa rassaamaan pulloharjalla / voi kai osan astianpesukoneeseenkin heittää. Keittää kahvit toki ilman aromikanttakin tarvittaessa
  + varaosia saa kaupan hyllystä
  +/- automaattinen virrankatkaisu 40 min, en ole itse kokenut minkäänlaisena ongelmana

  - mielestäni muillakin osilla kuin rungolla pitäisi olla jokin takuu, esim. edes yhden vuoden. Käsitin ettei niillä olisi minkäänlaista takuuta (pl. toki virhevastuut tms)
  - virtanappi tuntumaltaan "löysä", johtunee autom. virrankatkaisusta. On tuntumaltaan ihan erilainen kuin ilman automaattista virrankatkaisua olevissa mutta vaikuttaa silti ihan käyttöä kestävältä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2016
 3. Teepa82

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  11
  Wilfan Presisjon on ihan ok vaihtoehto perinteikkäälle Moccamasterille. Toki moni ei varmaan uskalla hieman vähemmän tunnetusta mallista maksaa suoraan 200-250 euroa.
   
 4. Boogy

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2012
  Viestejä:
  377
  Onko normaalia Moccamasterin kanssa että tuonne suodatinosaan jää aina kahvia jonkin verran lillumaan jollei tuota paina sitten kädellä alaspäin jolloin loputkin kahvista tippuu?
   
 5. DroiAn

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2010
  Viestejä:
  1 431
  Mulla ainakin valuu suodatinosa ihan tyhjäksi.
   
 6. opl1vion

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2015
  Viestejä:
  309
  @Boogy Sulla luultavasti tippalukko kiinni tai sit jos ei oo tippalukkoa niin se suodatin osa on tukossa, kannattaa koittaa avata se ja puhistaa ihan kunnolla. Saattaa kahvikin maistua paremmalle :)

  edit: tai siis jos tippalukko on ja se on auki niin se silti on luultavasti tukossa.
   
 7. Boogy

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2012
  Viestejä:
  377
  @opl1vion Tuossa suodattimessa pitäisi olla automaattinen tippalukko. Kai tuon voisi vain repiä irti kun itselle tippalukko on ihan turha lisä.
   
 8. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 769
  Joko näiden Wilfojen laatu on parantunut? Tuolla juttua kun viides keitin menossa lyhyehkön ajan sisään. Tai itse asiassa koko ketju on yhtä Wilfan palautusta ja sen hämmästelyä.

  http://www.autostadium.fi/index.php?topic=357.msg270981#msg270981
   
 9. BRUTAALi

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2007
  Viestejä:
  90
  Mikähän olisi laadukas perusedullinen keitin ajastimella. Jotkut on valitelleet noiden kovaa merkkiääntä jota ei saa pois, itsekin herään aina neljän aikaan aamulla niin tuo voi olla ongelma. Tehoa pitää tietenkin olla ja helppo puhdistettavuus plussaa.

  Miten noi systeemit joilla puristetaan vain yksi kuppi itse? Ei kyllä aamuihin mutta jos tekee mieli nautiskella joskus
   
 10. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  Itse ostin juuri Boschin keittimen ajastimella (TKA8631). Merkkiääntä tässä ei taida olla ollenkaan (aivan varma en ole, kun en vielä ajastinta ole testannut). Edellisessä Electroluxissa oli todella kova merkkiääni, joka tosiaan oli ärsyttävä.
  Keitin on helppo puhdistaa, kun vesisäiliökin on irroitettavaa mallia. Vielä antaisin plussaa sille, että jos keittää alle 4 kupillista, niin tällöin kahvi suodattuu hieman hitaammin.
   
 11. johnspawn Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  701
  Meidän keittimessä on ihan samanlainen halkeama. Lisäksi tippalukkokaan ei ole toiminut aikoihin, niitä olen saanut pari uutta ja koko keitin on toinen. Laitoin juuri asiakaspalveluun viestiä.
   
 12. johnspawn Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  701
  Asiakaspalvelusta tuli vastaus nopeasti, vanhan keittimen voi laittaa kierrätykseen ja uusi saapuu postissa, tosin vasta joulukuussa.
   
 13. Jyrchi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  382
 14. WiseOrc

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2013
  Viestejä:
  93
 15. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 268
  Ainakin muutaman vuoden ikäinen vastaava deLonghi on osoittautunut laatupeliksi.

  Tosin maidonvaahdotinta ei ole jaksettu käyttää kuin muutaman kerran. Vaikka kone puhdistaakin vaahdottimen kuumalla höyryllä nappia painamalla tehden puhdistamisesta helppoa, niin itse kannu tahtoo unohtua jääkaappiin turhan pitkäksi aikaa. Jos juo pelkkiä cappuccinoja tai kaakaoita niin sitten kannun saisi varmaan tyhjäksi ennenkuin maito menee vanhaksi...
   
 16. DD-Indeed

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2016
  Viestejä:
  460

  Jos Moccamasterista nyppäsee sen tippalukon veke, ni se kahvi valuu liian äkkiä ja maistuu pahalta, laihalta tai vetiseltä. Automaattinen tippalukko on hyvin toimivaa sorttia ainakin itellä, kun taas se vanhojen mallien manuaalinen tippalukko on aivan surkea.


  Moccamasterissa on myös syytä huomioida, että miten peset ne osat. Ite aina pesen pehmeällä harjalla ja pehmeällä sienellä (älä missään nimessä käytä keittiösienien karheaa puolta!) osat, jopa ennen astianpesukoneeseen laittoa, koska astianpesukone ei pinttynyttä kahvia irroita, tullu huomattua. Jos suodatinkupissa on manuaalinen tippalukko, jätä se auki ja pistä pystyasentoon astianpesukoneeseen, jotta vesi valuu sieltä suodatinsuppilosta poies, eikä kerry sinne välitilaan. Oman automaattisen tippalukon kanssa olen tehnyt samoin, sama asento astianpesukoneessa, mutta, laitan pienen naulan yms varovasti sinne tippalukon väliin, joka pitää sen tippalukon auki pesun aikana. Muistakaa myös pestä juoksuputki, se lähtee siitä koneesta irti ihan vaan kiertämällä ja vetämällä, on vain kumitiivisteellä paikallaan (ja jos joskus se tuntuu hirveän kovalta laittaa takaisin, ni kumitiiviste joutaa vaihtoon). Juoksuputken päätykumit lähtee, ku hampailla nykäsee ne vaan irti. Jos pannussa on sekoituskansi sillä putkella, ni ite käytän siihen pientä pulloharjaa, jolla saan pestyä sen putken sisäpuolen. Sieltä lähtee yllättävän paljon paskaa irti, kokeilkaa joskus. :D


  Pari kertaa vuodessa myös pistäkää kahvinkeittimen puhdistusaine lävitse (sitruunahapolla sun muilla ei tee mitään, ei lähellekkään niin hyvää puhdistustehoa). Se puhdistusaine maksaa noin 6 € Gigantissa, tais olla 5 pussia siin yhes paketissa, yksi paketti per kerta riittää. Sitä pesuvettä voi kierrättää koneen läpi uudelleen pariin kertaan, jonka aikana voi myös harjalla pyyhkäistä vesisäiliöstä liat irti. Sen jälkeen pistätte 3-5 kertaa puhdasta vettä läpi oman maun mukaan.
   
 17. Inferno

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  850
  Ei ole. Juuri lauantaina kävin moisen paskan vaihtamassa Gigantissa Moccamasteriin ja sai sen 10€ hyvityksen vielä lahjakorttina. Ei paljoa kiinnostanut huoltoa tutkailla tuota, kun sanoin vain, että on rikki. Hyvityslappu vaan kouraan ja kunnon keitin kainaloon.
   
 18. WiseOrc

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2013
  Viestejä:
  93
  Jeps, kävin hakemassa tuon masiinan. Oikein hyvältä vaikuttaa näin ensitestin perusteella. Cappuccinoa ajattelin enimmäkseen keitellä.
   
 19. siffonen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2007
  Viestejä:
  2 113
  Wilfa oli täälläkin vanhan moccamasterin tilalla, tosin pari päivää sitä meteliä jakso kuunnella kunnes oli pakko käydä palauttamassa ja uusi moccamaster tilalle.
   
 20. Inferno

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  850
  Se meteli oli kyllä aika järkytys. Helvetillinen porina alussa sekä lopussa. Jännä että ei Gigantissa myyjä maininnut mitään siitä (liekö edes tiesi mitä myi). Tottuihan siihenkin vuoden aikana, mutta oli kyllä ilo palata Moccamasteriin.
   
 21. Technicxxx

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Viestejä:
  118
  Nokipannu
   
 22. Gaso

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2002
  Viestejä:
  399
  Minkä takia keittimessä pitäisi olla ajastin? Itselläni on perus moccamasteri digitaalisen kellokytkimen takana, ja hyvin pelittää.
   
 23. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 738
  Ettei tarvitse käyttää erillistä kellokytkintä.
   
 24. johnspawn Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  701
  Uusi Wilfa ollut viikon käytössä, ja siinä on mielenkiintoinen ominaisuus. Keittimen käynnistyminen kestää melkein 30 sekuntia. Liekö tämäkin viallinen. :D
   
 25. johnspawn Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2005
  Viestejä:
  701
  Asiakaspalvelu lähettää ensi viikolla neljännen Wilfan ja tämä lähtee paluupostissa takaisin. Ei ole ilmeisesti normaalia tuo puolen minuutin startti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti